Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Na Štrandu o zdravlju mladih

U okviru obeležavanja Međunarodnog dana mladih na Štrandu iza košarkaških terena danas od 17 do 19 sati, održaće se promocija projekta ''Zdravlje mladih''.

Besplatne obuke prve pomoći

Projekat ''Moje srce u tvojim rukama'', u okviru kojeg će zainteresovani moći da prođu besplatnu obuku o davanju prve pomoći, biće sproveden i ove jeseni.

Novi pravilnik bolji za pacijente?

Novi pravilnik Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje olakšaće pacijentima da dođu do lekara, jer ukoliko im dom zdravlja ne obezbedi pregled u roku od 15 dana kod izabranog lekara, moraće da dobiju pregled kod drugog, navodi Nataša Filipović iz Zavoda.

Uzorci neispravni, a voda ispravna

Jedan od 50 uzoraka vode iz novosadskog vodovoda mikrobiološki je neispravan, a kod više od polovine uzoraka utvrđena je fizičko-hemijska neispravnost, pokazuju najnovije analize Instituta za javno zdravlje.  

Šećerna bolest sve više pogađa mlade

U Novom Sadu, prema zvaničnim podacima, živi više od 40.000 dijabetičara, ali istraživanja pokazuju da na svakog registrovanog dolazi po jedna osoba koja ni ne zna da ima povišen šećer u krvi.

Poziv za javne radove

Gradske vlasti uputile su danas otvoreni poziv svima koji su spremni da organizuju javne radove u ovoj godini.

Zelenilo bez para za interventne radove

Radnici "Gradskog zelenila" su nakon nevremena u ponedeljak o svom trošku uklonili pala stabla i grane na onim mestima koja ugrožavaju redovno odvijanje saobraćaja i kretanje pešaka.

Nastavak promocije plana za mlade

Manifestacija obeležavanja Međunarodnog dana mladih nastavlja se danas na Štrandu, gde će od 16 do 18 sati biti predstavljen program ''Socijalna politika prema mladima'', koji je deo Lokalnog akcionog plana politike za mlade Novog Sada.

Kaćkom mostu preti rušenje

Kaćki most je toliko oštećen, da mu preti opasnost od rušenja, pokazao je izveštaj preduzeća ''Most-NS'', koje je grad angažovao da utvrdi stanje tog prelaza.

Pomoć države Institutu za ratarstvo

Vlada Srbije će, zajedno sa osiguravajućim društvom, intervenisati da se Institutu za ratarstvo i povrtarstvo što pre sanira šteta od nevremena, procenjena na oko 700 hiljada evra, izjavio je danas potpredsednik Vlade Božidar Đelić.

Nema informacija o novom kompletu za prvu pomoć

Iako novi Zakon o bezbednosti saobraćaja propisuje da vozači u automobilu moraju imati i novi komplet za prvu pomoć, u novosadskoj saobraćajnoj policiji za sada nemaju informacije o tome kada vozači treba da ga nabave.

Nevreme obaralo drveće

Na nekoliko mesta u gradu juče je zbog jakog nevremena drveće palo na automobile, dok je polomljenih grana bilo i na većim saobraćajnicama.  

Gradonačelnik obilazi i obećava

U Novom Sadu u proteklom periodu vlada gotovo ''izborna atmosfera''. U tom duhu, gradonačelnik Igor Pavličić obišao je Nove i Stare Ledince, gde je razgovarao sa predstavnicima Mesnih zajednica i sa građanima.

Pohapšeni kradljivci Toplane ''Mišeluk''

Iz Toplane ''Mišeluk'', koja od bombardovanja, 1999. godine nije u funkciji, od marta do danas ukradena je oprema u vrednosti od 2,3 miliona dinara. Policija je saopštila da su svi lopovi pohvatani, a oprema vraćena.