Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Od jeseni grejanje po utrošku

Od nove grejne sezone počeće obračun grejanja po utrošku, što znači da će svako domaćinstvo morati  na radijatore da ugradi termostatske ventile i alokatore.

Isključenja struje za 26. jul

Delovi Novog Sada, Sremske Kamenice, Čortanovaca, Banoštora, Beočina kao i odmarališta na Letenci, Osovlju i u Brankovcu 26. jula neće imati struje.

Vožnja u spomen stradalom dečaku (Foto)

Članovi novosadskih moto-klubova održali su danas simboličnu, protestnu vožnju, zbog smrti dvanaestogodišnjeg dečaka kojeg je prošle nedelje na pešačkom prelazu na Bulevaru oslobođenja ubio motociklista.

Novosadska TV stvar G17+?

Novinarka Mirjana Vladisavljev, tvrdi za Radio 021 da je sa mesta glavnog i odgovornog urednika "Novosadske televizije" smenjena zbog političkih prilika u stranci G17+, kao i da je gradonačelnik Igor Pavličić na celu situaciju reagovao rekavši da ne želi da se meša jer ga niko nije konsultovao kada su je na to mesto postavljali.  

Obustava saobraćaja kod Beške

"Putevi Srbije" su saopštili da će, zbog radova na mostu kod Beške, saobraćaj na tom delu autoputa biti povremeno obustavljan tokom cele sledeće sedmice.

Novi parkinzi za bicikle

"Parking servis" je postavio još četiri parkirališta za bicikle i to na Tvrđavi, kod Elektrotehničke škole, u Ulici Modene i na Bulevaru oslobođenja, kod šalter sale policijske uprave.

Ambrozija se kosi na vreme

Uništavanje ambrozije je ove godine počelo na vreme i prvi krug košenja je završen, kaže načelnica Gradske uprave za komunalne poslove, Lidija Tomaš.

Sve više uboda krpelja

Više od četrdeset Novosađana obolelo je proteklih mesec dana od lajmske bolesti, a svakog dana bar dvoje ljudi dođe na Kliniku za infektivne bolesti da im se izvadi krpelj.

Oštećen koprivić u centru

Radnici "Gradskog zelenila" postavili su podupirače pod oštećenu granu drveta koprivića (Celtis australis L.) u centru Novog Sada kako bi sprečili ugrožavanje prolaznika i dalje oštećenje debla tog spomenika prirode prve kategorije.

Na Fejsbuku inicijativa protiv bahatih vozača

Na društvenoj mreži Fejsbuk pokrenuta je inicijativa za organizovanje protestne šetnje Bulevarom oslobođenja, kako bi se uputio apel vlastima Novog Sada da pojedinci koji ugrožavaju javni red i mir i živote svojih sugrađana budu adekvatno kažnjeni.  

Gradnja bazena na Spensu od jeseni

Naredne nedelje će biti raspisan tender za prve dve faze radova bazenskog kompleksa na Spensu, najavio je zamenik gradonačelnika Saša Igić, dodavši da su pare obezbeđene i da će izgradnja početi na jesen.