Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Isključenja struje za 23. jul

Delovi Novog Sada, Beočina, Čerevića, Banoštora, Čortanovaca, kao i odmarališta na Testeri i na Andrevlju 23. jula neće imati struje.

Vodovodu neophodan strateški partner

U vodovodni i kanalizacioni sistem u Novom Sadu treba uložiti ogromna sredstva, a iznos potreban za investicije je nekoliko stotina miliona evra, što uveliko premašuje budžet  javnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija".

Strateški partner za ENS u oktobru

Grad već mesecima traži strateškog partnera za preduzeće "Energija Novi Sad", a, prema rečima pomoćnika gradonačelnika Vitomira Vučkovića, trenutno zainteresovani investitori prikupljaju informacije u takozvanoj "sobi sa podacima".

Struja poremetila rad ambulante

Dispanzer za saobraćajnu medicinu "Signal" kod Spensa juče pre podne je bio bez struje, a svi pacijenti za čije se terapije i preglede koriste aparati koje pogoni struja će i danas čekati u redu.

Vrelovod ide po planu

Novosadska toplana u proteklih mesec dana uradila je trećinu posla na izgradnji poveznog vrelovoda od Glavne razdelne stanice do Toplane ''Sever''.

Puna košnica dece u Begeču

Sportsko-ekološki kamp ''Košnica prijateljstva 2010'' održava se šesti put, u Parku prirode Begečka jama, gde su, osim dece iz Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici, ove godine u gostima u Novom Sadu i deca bez jednog ili oba roditelja sa Kosova i iz Bosne i Hercegovine.

Dobra poseta na Štrandu

Od početka kupališne sezone na Štrandu, od 1. maja, prodato je skoro 200 hiljada dnevnih ulaznica, i izdato skoro četiri hiljade sezonskih karata, što je "Gradskom zelenilu" donelo prihod od oko 12 miliona dinara.

Vasin: Dnevnik holding opstruiše dogovor

Pokrajinski sekretar za rad, Miroslav Vasin, rekao je da će pismenu ponudu Vlade Vojvodine sindikalcima iz "Dnevnik holdinga" uručiti tek kada dobije pismenu garanciju da će se štrajk pod tim uslovima obustaviti.

Grad duguje za barže

Preduzeće "Dunav grupa – Agregati", nekadašnji "Heroj Pinki", traži od grada 474.000 evra, koliko košta petogodišnji najam dve barže nekadašnjeg pontonskog mosta, a proces se vodi pred Privrednim sudom.

Elektrovojvodina preti dužnicima

Rok za plaćanje računa za struju za protekli mesec je istekao i u ''Elektrojvodini'' kažu da će opomene ovih dana početi da šalju na adrese kupaca koji nisu platili svoj dug.

Endre Pap predsednik VANU

Akademik Endre Pap jednoglasno je izabran za predsednika Vojvođanske akademije nauka i umetnosti na jučerašnjoj 36. sednici skupštine te institucije.