Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Celo društvo je krivo zbog pojave silovatelja

Advokat Dragoljub Martinović ocenio je za Radio 021 da je država kriva zato što se Mladen Ogulinac, osumnjičen za silovanje i ubistvo osmogodišnje devojčice iz Starih Ledinaca, ponovo našao na slobodi.  

Od meningitisa 47 obolelih

Od početka meseca Institut za javno zdravlje Vojvodine registrovao je u Novom Sadu 47 slučajeva obolelih od virusnog meningitisa.

Počinje Novosadsko muzičko leto

Koncertom Laure Levai-Aksin (flauta) i Staše Marković-Grujić (harfa) u katedrali, u petak uveče će biti otvoreno "Novosadsko muzičko leto" u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada.

Pet decenija Novosadskog univerziteta

Svečanom akademijom u Srpskom narodnom pozorištu, Univerzitet u Novom Sadu obeležiće večeras 50 godina rada, a kako je najavljeno svečanosti će prisustvovati predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić, ministar za nauku Božidar Đelić i ministar prosvete Žarko Obradović.

Predaju se liste želja za srednje škole

Konačni rezultati kvalifikacionog ispita za upis u četvorogodišnje srednje škole objavljeni su jutros, a budući srednjoškolci danas i sutra predaju listu želja sa odabranim profilima i smerovima.

Akreditacija za Privrednu akademiju

Novosadski univerzitet Privredna akademija ispunio je standarde za akreditaciju, što je potvrđeno Uverenjem koje je izdala republička Komisija za akreditaciju.

Za Toplanu dva kredita

Ukoliko grad potpiše ugovor sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj o kreditiranju ugradnje novih uređaja za merenje potrošnje grejanja, Novosađani neće morati da plaćaju i ovu uslugu.