Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Jeftinije na tenis

Od danas je jeftiniji zakup termina za teniske terene od Spensa, pa tako pojedinačna karta od sedam sati ujutro do prvog mraka košta 400, a pod reflektorima 600 dinara.

Barža udarila u stub mosta

Na stub Žeželjevog mosta naletele su dve barže sa međunarodnog teretnog broda. U incidentu nije bilo povređenih, a materijalna šteta koja je pričinjena je mala, potvrdili su za Radio 021 u Kapetaniji Novi Sad. "Prilikom uzvodne plovidbe, čelično uže se pokidalo i sastav se rasuo po Dunavu, pa su dve barže pale na most jer ih je voda oduvala. Uklonjeni su svi objekti koji su bili tamo, tkao da je sad plovni put prohodan, kao i pre havarije," kažu u Kapetaniji. U Kapetaniji napominju da se incident ove vrste ne događa prvi put, kao i da je uzvodna plovidba razlog zbog kog se raspao sastav broda. Na stub Drumsko-železničkog mosta naletele su dve barže sa međunarodnog teretnog broda.

Lakše do stana uz pomoć Grada

Novac gradskog Stambeno-kreditnog pronatalitetnog fonda za prošlu i ovu godinu nije iskorišten, iako je za podršku građanima za kupovinu ili renoviranje stana, iz gradske kase izdvojeno ukupno 40 miliona dinara.

Paketići za Malu romsku školicu

Centar za omladinski rad (CZOR) i Udruženje građana Horizont organizovaće u sredu, 2. juna, dodelu slatkih paketića, odeće, obuće i igračaka korisnicima Male romske školice.

Hitna pomoć izdaje potvrde o smrti

Utvrđivanje vremena i uzroka smrti izvan zdravstvene ustanove, kao i izdavanje potvrde o smrti na teritoriji grada, obavljaće Zavod za hitnu medicinsku pomoć počev od utorka, 1. juna.

Duplo više novca za SNP

Pokrajinski budžet predviđen za realizaciju programa Srpskog narodnog pozorišta ubuduće će biti udvostručen, rekao je za Radio 021 pokrajinski sekretar za kulturu, Milorad Đurić.  

Počeli veliki letnji radovi Toplane

Prvi radovi, koji će prouzrokovati gužve u saobraćaju, ali bi trebalo da doprinesu kvalitetnijem grejanju, počeli su na Bulevaru Slobodana Jovanovića na Novom naselju.