Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Deo Kamenice sutra bez struje

U Sremskoj Kamenici veći broj ulica neće imati struje, kao i u Novom Sadu, Petrovaradinu i Sremskim Karlovcima, u četvrtak, 27. maja.

Radi novi virtuelni matičar

Građanima  koji podnose zahtev za izvode iz matičnih knjiga i uverenja o državljanstvu putem Interneta dostupna je nova aplikacija virtuelnog matičara, na sajtu grada, na adresi www.novisad.rs/maticar.

Uspešni đaci Mašinske škole

Učenici Srednje mašinske škole na nedavno završenim pokrajinskim i republičkim takmičenjima osvojili su dve zlatne, jednu srebrnu i dve bronzane medalje u konkurenciji 114 srednjih mašinskih škola u Republici Srbiji.

Derviš najavio Pozorje

Kao prolog Sterijinom pozorju, sinoć je u Srpskom narodnom pozorištu turski Gradski teatar ''Kodžaeli'' iz Izmita izveo predstavu ''Derviš i smrt'', u režiji Nurulaha Tundžera, za koju je adaptaciju uradio Nebojša Bradić, prema istoimenom romanu Meše Selimovića.

O komunalnim taksama u junu

Predlog smanjenja komunalnih taksi za isticanje reklamnih oznaka i držanje muzičkih uređaja u lokalima neće biti na dnevnom redu Sednice gradske Skupštine koja je zakazana za četvrtak 27. maj.

Održana predškolska olimpijada (Foto)

Stadion ''Karađorđe'' bio je danas poprište velikog sportskog takmičenja u nekoliko različitih disciplina, a glavni akteri, koje je pozdravljalo više publike nego na pojedinim fudbalskim utakmicama, bili su klinci iz novosadskih vrtića.  

Brži pregledi protiv raka dojke

Ove godine se u Domu zdravlja "Novi Sad" planira digitalizacija radiološke opreme, nakon čega će se pregledi poput skrininga dojke obavljati brže i efikasnije.

Gradonačelnik u petak vozi bicikl

Promotivna vožnja bicikala, koju organizuje Grad Novi Sad u sklopu akcije "Vratimo Novi Sad bicklistima", biće održana u petak, a predvodiće je gradonačelnik Igor Pavličić, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Drugi im rade maturske i diplomske radove

U centru Novog Sada se deli promotivni materijal koji nudi đacima i studentima da neko umesto njih radi maturske, diplomske, pa čak i magistarske i doktorske radove, saznaje Radio 021.

Deo Betanije gotov do kraja godine

Radovi na obnovi dela Betanije trebalo bi da budu gotovi do kraja godine, a u Kliničkom centru Vojvodine kažu da će najverovatnije na proleće biti raspisan tender za nabavku opreme.