Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Roboti i zmajevi na Festivalu nauke

Na drugom Festivalu nauke, koji se u subotu i nedelju održava u kampusu Univerziteta u Novom Sadu, na popularan način će biti predstavljeno 26 naučnih oblasti.

Bez vode u Janka Čmelika

Zbog radova na vodovodnoj mreži u Novom Sadu će danas bez vode biti Ulica Janka Čmelika, u delu od Ulice Oblačića Rada do Kornelija Stankovića, u periodu od 9 do 12 časova.

Maturantski kadril u podne

Novosadski maturanti ipak će danas plesati kadril u majicama istih boja, s tim da se ne zna koje će   nijanse preplaviti Trg slobode u podne.

Poslanici do daljnjeg u dve fotelje

Ustavni sud Srbije privremeno je danas obustavio primenu odredbe Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije po kojoj su funkcioneri do 1. aprila morali da izaberu jednu funkciju koju će obavljati.

Uskoro plaćanje izvoda pouzećem

Virtuelni matičar radi, ali je procedura slanja izvoda na adresu usporena zbog velikog broja zahteva, tvrdi članica Gradskog veća zadužena za upravu i propise Milena Popović-Subić u izjavi za Radio 021.

Bez struje deo Telepa

Zbog radova na električnoj mreži, u petak 21. maja, ulica Cara Jovana Nenada, Futoški put 1-41 i 2-6, ulica Gavrila Principa i OŠ "Nikola Tesla", struje neće imati od 08.00 do 09.30.

Skuplje studiranje

Osam fakulteta Univerziteta u Novom Sadu povećalo je cene školarina do deset odsto na pojedinim studijskim programima.

Starović: Žele da unište radničko organizovanje

Predsednik sindikata "Solidarnost", Milan Starović, kaže za Radio 021 da članovi te organizacije nisu negirali nijednu tačku optužbe za remećenje javnog reda i mira na protestu radnika "Petra Drapšina", jer smatraju da je sve bilo po zakonu.

Gradonačelnik saziva direktore škola

Ističući da je bezbednost dece prioritetni zadatak svake obrazovne ustanove gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić naložio je hitno sazivanje Aktiva direktora novosadskih škola, rigorozne kadrovske provere i preduzimanje svih neophodnih mera za obezbeđivanje sigurnog okruženja za boravak učenika u školama.

Stručna pomoć za uspeh tendera GSP-a

Gradsko saobraćajno preduzeće angažovalo je konsultantsku kuću "Tender konsalting grupu" radi pružanja stručnih usluga, zato što je pred gradskim prevoznikom nekoliko tenderskih postupaka koji su po predmetu nabavke veoma složeni, odnosno koji do sada nisu sprovođeni kod nas.

Igralište postavljeno, pa sklonjeno

Igralište koje je postavljeno kraj obdaništa u Ulici Branimira Ćosića uklonjeno je posle samo dve nedelje, jer regulacioni plan predviđa izgradnju parking garaže u blizini.  

Direktoru iz Futoga prijava zbog utaje poreza

Poreska policija podnela je krivičnu prijavu protiv B.V. direktora privrednog društva "Omni-coop" iz Futoga zbog sumnje da je poreskom utajom oštetio državni budžet za oko 22,9 miliona dinara, saopštila je danas Poreska uprava.