Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Poplavljena ulica u centru Novog Sada

Nakon više bezuspešnih obraćanja gradskim inspekcijama, stanari zgrade u Ulici Stefana Stefanovića 2A, peticijom su od gradonačelnika zatražili da reši problem vode, koja se nakon padanja kiše taloži na putu ispred njihove zgrade.

Nezaposleno 30% Vojvođana

Prema nekim procenama oko 30 odsto stanovnika Vojvodine je nezaposleno pa je zbog toga iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 260 miliona dinara za nova zapošljavanja i samozapošljavanja.  

Počeo "Moto bike expo"

Na Novosadskom sajmu počeo je 5. međunarodni sajam motocikala, bicikala i prateće opreme "Moto bajk", kao i 2. međunarodni sajam terenskih vozila, a po prvi put organizovana je i izložba nautike.

Uskoro zamena starih autobusa za nove

Ministar ekonomije Srbije Mlađan Dinkić izjavio je danas da se s predstavnicima kompanija za reciklažu razmatra uvođenju zamene starih autobusa za nove, uz popust od 30 odsto.

Stečaj za 1.300 firmi u Južnobačkom okrugu

Pred Privrednim sudom u Novom Sadu pokrenut je prethodni stečajni postupak, odnosno "automatski stečaj", za 1.339 pravnih lica, među kojima je najviše privrednih društava, zbog toga što su im računi blokirani duže od tri godine, saopšteno je danas u tom sudu.

Agencija i dalje očekuje odgovore funkcionera

To što je 19 poslanika Skupštine Vojvodine poslaničke grupe "Za evropsku Vojvodinu", koji obavljaju više javnih funkcija, odlučilo da ne napušta ni jednu od njih do odluke Ustavnog suda po ovom pitanju, Agenciju za borbu protiv korupcije ne sprečava da pokrene postupak za povredu zakona.

Horovic: Sud i ministarka štite Velimira Ilića

Advokat novinara Vladimira Ješića, Vladimir Horovic, protestovao je danas zato što je pravosuđe omogućilo lideru Nove Srbije Velimiru Iliću da uloži žalbu na presudu tri godine nakon što je Opštinski sud u Novom Sadu pravosnažno presudio da Ilić Ješiću treba da isplati odštetu.

Upis u vrtiće polovinom maja

Konkurs za upis dece u vrtiće "Radosnog detinjstva" biće raspisan polovinom maja, a prednost pri upisu imaće mališani sa liste čekanja, najavio je za naš radio direktor te ustanove Borislav Samardžić.