Novi Sad
06.03.2015.
20:17 > 20:27
Tokom prošle godine na teritoriji Južnobačkog okruga zabeleženo je problematično ponašanje čak 1.445 dece i mladih, od čega više od pola odgovara pred novosadskim sudom.
  • dule

    09.03.2015 08:10
    Možete me slobodno smatrati ograničenim, ali meni je nepojmljivo da neko počini krivično delu, da bude uhvaćen i da za to niko (ni on ni staratelj) ne bude kažnjen. Napomena: ćaskanje sa socijalnim radnicima nije kazna.
  • Zvoncica

    07.03.2015 09:31
    ..
    @BokiNS
    obrati paznju, pise da su to podaci za ceo Juznobacki okrug.dakle, molim te, gledaj malo dalje do svog prsta i verujem krasnog i elitnog Limana.

    @ST
    Sudstvo jeste oronulo, ali imaj u vidu da sudovi i policija deluju represivno a da porodica, roditelji, prijatelji jesu okruzenje koje treba da deluje preventivno.Pa na koga si ti dana delovao preventivno, kritikujuci pravosudje?
  • Podbarac

    07.03.2015 09:12
    @"Toma - a jeste probali"
    To "krivično neodgovorni" najbolje upravo znaju i iskorišćavju njihove porodice - kao u primeru Raše Popova. Kazne su u takvom slučaju zanemarive, a "dete" do 14-te počini na stotine teških krivičnih dela, pa i ubistava.
    Drugi deo čine bahata gradska deca čiji roditelji tvrde da su u kući "zlatna" i da ne mogu da veruju šta se deci pripisuje.

    I jedni i drugi bivaju nekažnjeni, jer su prvi već u zatvoru ili ih čeka zatvor, pa im je zbog objedinjenja kazne svejedno. Ovi drugi uspešno dokazuju da nisu krivi oni nego ulica i loše društvo u kom se deca kreću. Primer one beogradske voditeljke.

    Cela država je nakaradno postavljena, a sudstvo i zakoni su tek smejurija. A kao što je svima poznato, kod nas je institut samodbrane praktično nepostojeći, pogotovo kada su u pitanju deca. Tako da se na primer Raša branio od dece, tj. da je bio u snazi i godinama da može da se brani, on bi završio na robiji.
    Znači ne sme da ih bije roditelj, ne sme žrtva, ne sme policija (pogotovo te manjine), nema ni popravnog domam, nema ni zatvora, a u socijalnim ustanovama gde se odvode ako su im roditelji "sprečeni" (čitaj na robiji) ne smeju da budu pod ključem, tako da se posle doručka ili ručka jednostavno odšetaju.
  • Boki NS

    06.03.2015 22:25
    U kojoj su školi?
  • Toma

    06.03.2015 22:25
    a jeste probali
    Probali ste razne tzv projekte, apele, unicefe, nadzore, drugim rečima ubeđivanje i beskontatkni pristup veoma opipljivom problemu.

    Jeste probali da ih izvoštite od batina i pošaljete na težak rad? A roditeljima milionske kazne.
    Jer to radi.
  • ST

    06.03.2015 22:15
    Brojke...
    ...sve govore...Sudstvo,velika nula oronule zemlje...
  • -

    06.03.2015 21:38
    ...
    BITI ili ne biti?
    pitanje je sad!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna