Novi Sad
26.07.2010.
13:57 > 09:04
Radovi na rekonstrukciji saobraćajnih površina počeli su danas zamenom parternih ploča na Trgu slobode kao i rekonstrukcijom kolovoza i trotoara u Njegoševoj ulici.
  • G

    29.07.2010 17:38
    @Mitar - iskreno govoreći, iste a i veće povrede možete dobiti i da se sapletete pa padnete. A šta bi se desilo da je u pitanju bilo dete - iako je teško ovo predvideti, imajući u vidu da se u istoriji ovog grada još nije desilo da neko nastrada od bicikliste, mislim da baš i nema potrebe za tolikom paranojom. U svakom slučaju taj nije za biciklo. Ono što bi trebalo više naglasiti jeste situacija da policija piše kaznu penzioneru u centru zbog vožnje bicikla, dok isti bukvalno plače (verovatno jer mu kazna predstavlja celu penziju) - gde je tu pre svega ljudskost, a potom i logika - ti penzioneri voze sporije nego što ja pešačim.
  • cuvar

    29.07.2010 13:08
    ?
    Kome treba da se prijavim za protestnu voznju bajsom kroz centar?
  • milica

    29.07.2010 09:22
    pesaci biciklisti i svi mi :)
    uvek smo trosili para vise nego sto treba na sve i smatram da svi mi zivimo vrlo lagodno i uvek damo dinar vise i kad ne moramo, ali eto

    ti tamo sto troše, pa sami smo ih birali nisu oni tu pali s neba

    e sad sto se nama ne svidja podela sredstava pitanje je postoji li građanin Srbije koji bi znao racionalno da raspodeli sredstva

    biciklisti, samo jedna korekcija, svuda u svetu (evo mene u Beču)
    obeležene su biciklističke staze u svim ulicama, tako da postoji jasna staza za automobile, bicikliste i pesake
    u pešačkoj zoni, moram da kazem da ne;
    a ovde SVI voze dvotočkaše jer je parking ograničen samo na 2 sata i skup je (a mi se zalimo); pre nekoliko dana sam prisustvovala događaju da je policajac ljubazno zamolio bicikliste da u pešačkoj zoni siđu sa bicikla
    tako da... i jop nesto, gde nema mesta za dve odvojene staze - pesačku i biciklističku a oni obeleže da je zajednička i stvar rešena

    ali mi volimo da se žalimo :)
  • @juliet's muffin:

    29.07.2010 07:21
    Ма јок, коњи се јашу а бицикл се вози. Или мало измешано... по жељи... :)
  • juliet's muffin

    29.07.2010 06:19
    @Bns
    Nije, neg' jahačica dvotočkaša. :)
  • Mitar

    27.07.2010 19:20
    Ja volim moj bajs , ali ...
    @ Emanon
    To vece , na keju se nalazilo samo nekoliko grupica klinaca koji su sedeli na bedemu , a ja sam se kretao uz sam bedem , I taj gospodin koji je naleteo na mene nije imao sta tu da trazi , i imao je vise nego dovoljno mesta da me zaobidje ... Sem ako mu nije bila namera da biciklom preskoci bedem ...
    @ Bns
    I sam sam svestan , da pesaci setaju biciklistickim stazama , posto sam , kao sto sam i rekao , i ja biciklista . I smatram da bi saobracajna policija trebala i njih barem da opomene , ili sankcionise , posle 2 , 3 kazne , to im vise nece pasti na pamet...

    Ali sta bi bilo da je uz mene bilo dete , i da je taj biciklista njega udario ... Ovako mi je samo oderao kozu sa noge , ali ne smem da zamislim sta bi bilo da je udario dete... Nekim ljudima ne treba dati ni bicikl ... A opet sto se pesacke zone tice , ta grupa biciklista koja trazi prolaz kroz pesacki deo sa biciklom , bi trebala da se ogradi od klinaca , koji se vozaju na zadnjaka kroz sam centar ... Verujte mi na rec , ima ih , iduci put cu snimati telefonom sta rade , pa cu vam dati link ...
  • @@Bns - mala digresija:

    27.07.2010 17:55
    Ја мислим да је исправније: возачица бицикла?
  • @Bns - mala digresija

    27.07.2010 14:20
    osim ako nemaš neki problem
    Ti si biciklistkinja. ;)
  • bns

    27.07.2010 11:24
    za MItra
    Mitre, ja sam biciklista. Sinoć sam na novom delu keja išla pešice i videla pešake kako se lepo šire po biciklističkoj stazi koja je jasno odvojena od pešačkog dela, a pri tom nije bila gužva, pa da sad moraju da isu biciklističkom stazom. Pa kad se tako šetkaju po stazi, a što onda ne idu i posred bulevara tako lagaodno šetkajući se među automobilima? Treba znati da kad vozim bajs umem da vozim 15km/h, ali umem i 30.
  • Dukelander

    27.07.2010 10:27
    Nije mi jasno čemu to trošenje para. Opet će postaviti neki granit koji će biti previše tanak. Čisto sumnjam da će postaviti kamen debljine 8cm koji bi mogao da podnese opterećenje. Opet će proći neko dostavno vozilo i izlomiti ploče. A što se biciklista tiče, treba ih izbaciti iz centra i što većeg dela grada, jer su silni ljudi završili u bolnicama zbog toga što su ih biciklisti pogazili.
  • Milica

    27.07.2010 10:21
    Ne brinite, puška je zakočena
    Lomiće se i nove ploče naredne zime. Naravno sa razlogom, da bi Srba i Lisje mogli ponovo da ih postave i debelo naplate. A deo za bicikilste, ako ga bude, biće sigurno obeležen žutom bojom. Ništa ne brinite, pa ima Srba pored sanduka, cigle, sendviča i boje, i to sve vrste boja. Možda bi on voleo neku drugu, ači žutu će ipak morati da postavi osim ako ga Buha ne odgovori i nagovori da promeni dres.
  • emanon

    27.07.2010 08:13
    @Mitar

    To sto je biciklista nalateo na tebe na keju je mozda posledica toga sto pesaci masovno koriste biciklisticku stazu za kretanja pa zbog toga on mora pesacku. I na samom bulevaru Oslobodjenja dosta pesaka koristi biciklisticku stazu za kretanje sto me neki put toliko iznervira i izrevoltira da posle namerno jurim pesackom stazom.
  • @Sale

    27.07.2010 08:04
    I ja sam biciklista ali... moram da pitam zašto je ogromna javna površina pešačke zone izdata privatnicima da postavljaju "bašte" svojih kafića. Normalno je da nema mesta za biciklističke staze i da je gužva kad je pola ulice zauzeto mobilijarom. U bečkoj Kerner štrase (glavna pešačka ulica) nema "bašta" kafića ali ima biciklista.
    Predlažem da se ovde ne zamenjuju teze. Nije nama biciklistima teško da pešačimo, jer inače ne bi bili na biciklu, nego je stvar potrebe i principa da kroz pešačku zonu prođu biciklisti u za to određenom koridoru.
  • sale

    27.07.2010 05:35
    šta vam je biciklisti !?
    Ja sam takođe biciklista i smatram krajnje nelogično, nebezbedno i nekorektno da mogu u pešačkoj zoni da se voze biciklovi. U redu kroz Modenu i NJegoševu, ali kroz Dunavsku, Zmaj Jovinu, Trg...
    ajde malo da se spustimo sa bicikla na zemlju i prošetamo tih par stotina m
  • Dr Petrović

    27.07.2010 04:54
    @Marko & Lapsus Calami ili ?
    Čak si i ti primetio :p

    Gradski čelnici ne odbijaju decimalno mesto kod računanja, pa je i na mene to uticalo u ovom slučaju. Hvala za ispravku.
  • Marko

    27.07.2010 01:31
    Postojece ploce na trgu su polomljene teskim masinama koje su angazovane da ciste sneg. Svojim ocima sam gledao kako ogroman buldozer masovno lomi ploce cisteci sneg. Ako isto bude i sledece zime, na prolece cemo opet imati polomljene ploce.

    A dr Petrovic treba da vrati doktorsku titulu i ponovo ide u osnovnu skolu - 2800m2 nije 530x530m, nego 53x53m!
  • Vladan

    26.07.2010 22:32
    A behaton? :D

    hehe
  • cuvar

    26.07.2010 20:44
    Bas tako. U svim normalnim zemljama pesacke zone imaju obelezene i biciklisticke staze, zutom bojom. Provereno!
  • Dr Petrović

    26.07.2010 19:49
    /0 000 000 din = 70 000€
    Toliko novaca je 70 000 Evra. Može se dobar stan kupiti. 1m2 sa postavljanjem je max 25€ 70 000 / = 2800 m2, 530 x 530 m, Miletićev trg nije ni 150 x 150, u granitnim pločama.

    Malo ste ga preterali, po običaju. A gde je završio granit iz centra? Kada je stavljan behaton?
  • Mitar

    26.07.2010 19:03
    Steta sto nece raditi ceo trg , posto je asfalt ispucao svuda ... A imam samo jedno pitanje , zasto je biciklistima toliko bitna biciklisticka staza kroz centar , i sam sam biciklista , i na bajsu provodim veci deo dana , pa mi opet nikad nije bio problem da u centru sidjem sa bajsa , i proguram ga kroz pesacku zonu ... I sta vredi ta biciklisticka staza , kad se niko ne bi pridrzavao toga ... Juce je na keju na pesackom delu staze na mene naleteo biciklista , i jos se ljutio sto ne gledam gde idem , iako ima nova lepo uredjena biciklisticka staza odmah pored , on se punom brzinom vozao po pesackom delu ... Izvinjavam se za offtopic , i ako ovim pitanjem vredjam nekog , ali stvarno mi nije jasno ...
  • Milos

    26.07.2010 15:55
    I nisu mogli tu negde ubaciti biciklisticku stazu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna