Novi Sad
19.08.2010.
05:14 > 14:45
Novi pravilnik Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje olakšaće pacijentima da dođu do lekara, jer ukoliko im dom zdravlja ne obezbedi pregled u roku od 15 dana kod izabranog lekara, moraće da dobiju pregled kod drugog, navodi Nataša Filipović iz Zavoda.
  • da budem

    19.08.2010 08:40
    iskren
    Kada bi lekari radili svoj posao bar malo duže od sat vremena dnevno a ne standardno od 12 do podne ne bi bilo ni gužvi ni problema.
  • za sad polu-zdrava

    19.08.2010 07:32
    Prosto ne znam dal'sam genije ili Evgenije morat'cu otici kod specijaliste e kada od takvog lekara dobijem potvrdu a to nije vazno da li za 30 dana ili malo duze al'imat cu potvrdu i resicu sopstvenu polemiku dal'sam genije ili Evgenije... a danas idem na Strand da cujem sta ce strucnjaci pricati o zdravlju mladih..i kako preventivno spreciti razne boljke
    Sve se bolje osecam kada znam da zivim u drzavi zvanoj "Alisa u zemlji cuda"gde se ne ceni najvece bogatstvo-zdravlje, ali nema veze imamo mi ministra zdravlja Tomicu koji brine o gradjanima, i raznim uredbama i pravilnicima nama gradjanima lepo uredjuje zdravstveno stanje
  • Dr Petrović

    19.08.2010 07:29
    Riba smrdi od glave, lovi se u mutnom
    Ko je doneo pravilnike i uredio sistem zdravstvene zaštite tako da je potpuno impotentan?
    Ko je napravio monstruma od izmešane privatne i državne prakse?
    Ko bahato troši novce iz kase RZZO koje plaćaju svi zaposleni, a nemaju od osiguranja ništa?
    Ko se bogati na haosu?
    Ko je postavio takvog ministra u takvoj vladi?
    Vlada sa ministrom je generator haosa.
    A komora, to je konglomerat sukoba interesa i prenosni sistem haosa.
  • treba ruke prati..JJ Zmaj

    19.08.2010 06:49
    ..a i voda bolesna
    Sada sam potpuno u smusenom stanju, a zasto...jednostavno TV programi imaju odredjene termine gde razni lekari specijalisti i po nekad lekar opste prakse kritikuju gradjane da su nemarni kada je u pitanju sopstveno zdravlje, i da bi trebali ici na preventivne preglege a ne otici na pregled kada bolest se zahuktala,one smrtonsne ne kijavice a i to kazu da je opasno...
    e sada pacijentu je mnogo lakse kada zna da moze dobiti potvrdu da mu nije u odredjenom zakonskom roku obezbedjen pregle, vise ne mogu lekari da trucaju o preventivi i o sopstvenoj nemarnosti za zdravlje, pacijenti ce imati crno na belo da oni vode racuna o sebi tu je POTVRDA
  • Novosađanka

    19.08.2010 06:37
    "Pitajte onog ko je to napisao"
    Imam trilemu:
    1. da li to znači da za tumačenje nekog zakona, pa i Ustava, treba da tražimo objašnjenje u Skupštini (jer ga je ona donela) a ne od silnih pravnika, advokata, sudija...koje imamo?
    2.ili to možda znači da Dom zdravlja nema ni jednog pravnika koji ume da odgovori na vrlo jednostavno pitanje?
    3.ili to možda znači da se u Domu zdravlja ne slažu sa Pravilnikom i neće da ga tumače?
    Imam predlog: otpustite PR službu jer ne radi svoj posao i zaposlite ljude koji znaju šta znači "odnos sa javnošću"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna