Novi Sad
18.08.2010.
05:10 > 12:00
Kaćki most je toliko oštećen, da mu preti opasnost od rušenja, pokazao je izveštaj preduzeća ''Most-NS'', koje je grad angažovao da utvrdi stanje tog prelaza.
  • Evo

    18.08.2010 22:34
    Назив: MDJ MOST-NS
    Правна форма: Друштво са ограниченом одговорношћу
    Седиште: Нови Сад
    Пуно пословно име: MDJ MOST-NS DOO ZA IZGRADNJU SPECIFIČNIH OBJEKATA NISKOGRADNJE NOVI SAD, BANOVIĆ STRAHINJE 16
    Адреса: Бановић Страхиње 16, , Нови Сад, Србија

    Подаци о члановима друштва:
    1 . Члан
    Име и презиме: Милан Цупара
  • emanon

    18.08.2010 18:30
    Petlja kod Rodica je zarasla u korov, iz bankine izbija trava i poljsko cvece, sahtovi pokradeni a metalna ograda izrdjala i sazvakana kao da ju je kamion pokupio. Neko ce se ponovo tu ugraditi na vec odavno zavrsene radove koje sada zbog neodrzavanja treba obnoviti.
  • Urednik

    18.08.2010 18:04
    Forumovci, obirom da urednik sajta ne želi da objavi zvanične informacije o registrovanim preduzećima, molim vas nadjite mi koja je to firma Most.NS i gde je registrovana, jer je u APR neema?
  • dipling

    18.08.2010 14:24
    sajle
    Mostovska konstrukcija je urađena od prednapregnutog betona. Prednaprezanje se vrši tako što se u bet. nosače postave spec. čelični kablovi (u vesti je napisano "sajle" što je izazvalo zabunu) koje se zatežu specijalnim hidrauličnim presama i koji se ne vide jer su u betonu. Na taj način se prethodno napregnu nosači koji kad se opterete korisnim opterečenjem i sopstvenom težinom mogu mnogo više da ponesu nego bez tih kablova. Međutim ti su kablovi vrlo osetljivi na koroziju i ukoliko ih korozija napadne onda se njihova dimenzija bitno smanji a samim tim i njihova nosivost što može izazvati njihovo pucanje i kolaps mosta.
  • 18.08.2010 13:09
    gledam fotku pa ne verujem da ne vidim SAJLE koje drze most i koje su popucale, a da slucajno za strucnjake ipak postoji sajla a za nas laike armatura, pa onda opet gledam nigde se ne vidi armatura jer je u betonu,onda shvatih da zasigurno putari imaju opremu kao u EU da moze "slikati" armaturu u betonu, onda opet mislim da imamo tako sto, to bi se vec javno demostriralo par 5 puta na dan i tako sam u trilemi, sta je popucalo,gde su sajle i imamo li opremu za kontrolu armatura u betonu..e zato smo mi prave vidre kad odemo van zemlje, sve odmah uocimo jer nas vlast lepo trenira da koristimo sva cula...
  • kikiriki

    18.08.2010 11:26
    he he
    I sta sad?
  • Dragan

    18.08.2010 09:33
    pranje novca
    Nemci su za noc uradili 60km autoputa...tj. skinuli stari asfalt i postavili novi...sta onda covek da kaze za onu petlju kod Rodica...radi se vec vise od 3 godine...razumem, mi nismo toliko razvijena drzava da za noc uradimo 60km puta, ali da ne mozemo da sredimo tu petlju za 3 godine, stvarno sramota...ipak se tu radi o pranju novca, kao i sto ce neko da uradi sa ovim mostom, radovi ce da traju minimum 6 meseci, a neko ce za to debelo da napuni svoj dzep...a ja cu svaki dan da prelazim preko tog mosta 45 minuta, kao da je Gazela...Sto se tice devojaka sa druge strane mosta, koje cesto gledam kako stoje na 20 metara od policije, koja obavlja svoju duznost tako sto naplacuje 3000 dinara za neupaljena svetla, to obavezno prebaciti ovamo na hladnjacu...koga briga za javnu prostituciju...
  • VE

    18.08.2010 07:33
    Popucale sajle? zar je to viseći most? Uvek sam mislio da je prenapregnuti beton u pitanju. Koliko znam u pitanju su dva mosta. Jedan je stariji od drugog najmanje 20 godina. Nemoguće je da su oba u istom stanju.
    Ipak, vest je zabrinjavajuća.
  • 18.08.2010 06:45
    E sada,nesto mi nije jasno,zivim u Novom Sadu,od rodjenja vise od 6o gog. mozda me pocela hvatati skleroza al nesto nevideh da brodovi plove ovim kanalom u sastavu DTD,a bas cesto prelazim ovaj most,mozda neki strucnjaci su navikli da su takve reke al ipak je samo to KANAL,e sada strucnjaci kazu Kacki most je oronuo,verovatno, pa Temerinski onda opet Kisacki na Sen Andrejskom putu, ako sve to strucnjaci beogradski zatvore, kako ce se cirkulisati Klisa i ostatak grada, a u Kac ce se ici tkz auto-putem,pa da vlast ubira putarine izgleda da je u tome caka
  • Ko ne plati na mostu ...

    18.08.2010 06:27
    MOST NS ????
    I igrom slučaja će oni biti i izvođači radova...
    Protećiće ispod tog mosta još milijarde kubnih metara vode dok se ovde ne uvede red.
    A o tome da se "petlja" kod RODIĆA gradi evo već 3 godine da ne pričamo. Hrvatska za tri godina napravila auto put Zagreb -Rijeka a ovi bolidi ne mogu petlju d aurade i reše onu "šikanu" kod ENOL pupme
  • cuvar

    18.08.2010 06:22
    Prvo uraditi...
    Pre sanacije mosta,obavezno,devojke koje rade sa one strane mosta prevuci na ovu bezbedniju stranu !
  • Igorrr

    18.08.2010 06:15
    koji smo mi indijanci
    i, ko je kriv?
    Kome je posao da odrzava puteve?
    Zbog necijeg nemara sada cemo platiti 10 puta vise.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna