Novi Sad
22.09.2010.
08:57 > 08:24
Skoro trećina Novosađana nije prijavila imovinu niti ih ima u poreskoj evidenciji.
  • ana

    07.04.2011 18:52
    cist marksizam
    ima imovine nema imovine svako radi sta hoce a ti plati majmune
  • LJubica

    27.01.2011 14:56
    svašta ima
    Porez treba platiti kad se objekat uknjiži u katastru. Moja sestra je kupila kuću, podnela zahtev za uknjižbu, i dok je čekala , drugi dobio kuću na neki dug, i uknjižio za 1 mesec. Sad moja sestra, koja je uknjižena pre 3 godine, čeka ga sud da nalog da se onaj iseli, ali menjaju se sudije, sada sve ide iz početka, a druga strana, koja je 3 puta izgubila sud, plaća kazne, donosi opravdanja, ali ne dolazi na sud. A moja sestra čeka. A koliko ima takvih, i sličnih slučajeva. Ja čekam uknjižbu već 2,5 godine.Ako treba državi porez, neka mi uknjiže stan, i odmah prijavljujem porez. Ovako strepim hoću li ga uknjižiti?.
  • Ljilja

    01.12.2010 13:46
    Zanima me da li se porez placa retroaktivno od kada je ugovor na kupoprodajnom ugovoru ili od trenutka prijave ?
  • jojaj

    24.10.2010 12:09
    kad zamenis kucu za stan
    porez na prenos appsolutnih prava placas ti kao prodavac ako ne platis mogu da ti naplate prinudno a dotle u isto vreme posto si dobio stan u novogradnji u zgradi koja nema ni upotrebnu dozvolu (koja nema ni grejanje iako ga placas jer na pocetku svake sezone nas cimaju dok se ne porazboljevamo) imas obavezu da placas porez na novu nekretninu pa si tako u duploj obavezi.Po meni bi smelo samo na uknjizenu nekretninu da se naplacuje godisnji porez pa bi onda i gulikozama bilo u interesu da se nekretnine uknjize. Ovako uzmu koga nahvataju i nadoknade propusteno. Zato nam je i previsok porez s obzirom na to da nigde ni ne radimo totalno ce nas dotici.
    Oni koji su placeni da rade neki posao su udesili sebi zivot.Siguran put u kolaps.
  • piplfoks

    23.09.2010 05:12
    Hvala Ivane, sasvim sam svestan da su to dve različite ustanove, a takođ sam svestan da je katastar, baš kao i poreska uprava, ustanova države Srbije, a ne recimo Tadžikistana. Poenta je da skoro sve ustanove kojima treba da plaćaš neku obavezu registruju promenu vlasništva, a onoj koja treba da pruži konkretnu uslugu beleženja promene vlasništva su potrebne godine da to i učini.
  • Ivan

    22.09.2010 23:10
    Za Piplfoks
    Procitaj pazljivije, placanje poreza nema nikakve veze sa katastrom. Kupio si nekretninu? Ides u poresku i prijavis je. Kakve veze katastar ima sa tim?
    Sa druge strane, to sto je upis i izmena u katastru neazurno je za svaku osudu, ali to je druga tema.
  • @sale novosadjanin:

    22.09.2010 17:52
    Похвално, похвално. Искључили сте Caps Lock. Сада још мало граматике и правописа па да гласамо за Вас... и свакако без бициклиста у центру...
  • piplfoks

    22.09.2010 15:44
    Ti Ivane pišeš kako je to država zamislila a čovek ti priča kako je normalno. Kad se efikasno bude prepisivalo vlasništvo, onda će država moći da kuka što građani ne plaćaju porez.
  • sale novosadjanin

    22.09.2010 14:54
    RESENJE
    grad po meri novosadjanina-
    mene za gradonacelnika.
    bez partija...
  • Ivan

    22.09.2010 13:56
    Za Mikija
    Vlasnistvo se dokazuje kupoprodajnim ugovorom, a ne resenjem o uknjizbi. Novi vlasnik placa porez, cak i ako se jos uvek u Geodetskom zavodu nekretnina vodi na starog vlasnika.
  • Miki

    22.09.2010 13:33
    Bitno
    Po meni nije bitno samo to da li je uknjizne ili ne, vec zato sto kada kupujete nekretninu koja je vec uknjizen prevod jos nije zavrsen i nekretnina u Geodetskom zavodu je jos uvek na starom vlasniku, a novi trba da placa porez iako moze da ispadne problem pa i na kraju i da se izgubi vlasnistvo.
  • Ivan

    22.09.2010 12:23
    Za poreskog obveznika
    Nebitno je da li je nekretnina uknjizena ili ne, ako ste vi navedeni kao vlasnik nekretnine, u obavezi ste da platite porez.
  • top

    22.09.2010 11:51
    3
    nema veze da li je objekat uknjizen ili nije...placa se porez i na ne uknjizenu nekretninu..
  • poreski obveznik

    22.09.2010 10:07
    sve i da hocu ne mogu
    jer moja nekretnina nije uknjizena, pdv je uredno placen prilikom kupovine, a informatici, eps-u, telekomu to sto nekretnina nije uknjizena ne smeta toplana je jedino trazila upotrebnu dozvolu ostali ni to e sad investitor je kad je dobio upotrebnu dozvolu predao u katastar da se zgrada uknjizi(par meseci posle podele kljuceva) a to je proces koji traje i traje i traje i traje ..... i sad ja zbog necijeg nemarnog odnosa prema poslu treba da platim zateznu kamatu neka je naplate od katastra

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna