Prodavac u pekari koji trči iz toaleta i neopranim rukama uzima hleb ili zaposleni u grilovima koji istom rukom broje novac i pripremaju pljeskavice, samo su neki od primera loše higijene s kojom se Novosađani svakodnevno suočavaju.
prljavstina je manji problem, ona se da za par sati ukloniti.
problem je jeftina hrana...imitacije od mesa, koje nastaju uz pomoc "lepkova":transglutaminaza i trombina, a to su sve "formirane" sunkice (barene, dimljene, okrugle, coskaste..), sve vrste krvavica i dzigernjaca,tj. "pasteta"!...od snicli do rolovanog pecenja: SVE se lepi kojekakvim dozvoljenim i zabranjenim enzimima
Analogkäse ili jeftin riban sir za pizze se pravi od biljne masti+belancevine+voda! cista prevara, analog-sir nema veze sa sirom, ali se koristi u picerijama na tone, samo zato sto je jeftin.
sto jeftinije to gore...kvalitet kosta!
onda + konzervansi+stabilizatori+emulgatori+farbe
Danima razmišljam, na koji način jedan čovek da ispeče i da naplati više porudzbina odjednom? U Mecku postoje odvojeni kuvari i kasir radnici. Al ovde to sve radi 1 čovek.
Koliko si se raznih go*ana najela do sada u zivotu i sada mislis da ces krepati od izduvnih gasova i dima cigarete. Ajde ne bulazni, do sada si se najela par tona namirnica kojima na deklaraciji pise gomila E ovaj, E onaj, . . .
Pa nemere neg silom ovde. Nisam ja jedanput čekao da me posluže ti pekari i ostali i kad je trebalo da platim ja kažem: neću da uzmem, pre mene ste primili novac a potom krenuli meni da pakujete bez da ste oprali ruke. Ako samo pomisli da otvori usta da zucne nešto - upozorim da ću pozvati inspekciju. Znam da to dete nije krivo jer bi ja povešao 90% tih vlasnika koji svaka dva dana kače natpis da traže radnike jer su to lopovi najobičniji. Ali je i to jedan od načina da mafiju prisiliš da još nekog "zaposli".
Nekada se znalo sta se uvozi ,sta se jede od cega se prave razne preradjevine,a danas imamo Matijevice i one koji podrzavaju Matijevice.Cist kvalitet sto rece Sale.Koliko kosta 1 kg mesa,a koliko 1kg virsli ili kobasica od cistog mesa,koga oni za......u , sta onda reci o cistoci,koliko platis toliko si cist i ispravan sve prema zaslugama.Ja se vracam svinjokoljima,bice jeftinije i kvalitetnije.Ostao mi je miris Gavriloviceve mesare,one sto je bila iza poste, toga vise nema........
"Nešto u vezi sa lošom higijenu nemam kao podatak, ali s obzirom da nisu naplaćene mandatne kazne..."
Ako vi merite higijenu prema broju kazni, onda sam princeza Dajana. Da smo neka zapadna, uredjena zemlja, gde ne hara korupcija, pa to jos moze da prodje
Sve je dobro dok ne vidite kako se hrana koju konzumiramo priprema. Kada bi znali kako sve dolazi do nas, mislim da nikad više ne bih ništa jeo osim ako nije iz vlastite proizvodnje.
Bas juce sam bila svedok scene na ulici ispred Roda marketa (iliti bivšeg Rodića) na Novom naselju: stigla hladnjača sa mesom (božemoj, 1. maj je, treba meso da se krka), kamion stoji nasred ulice, vozila prolaze, ispuštaju gasove, dim na sve strane, a dva radnika supermarketa vade polutke mesa, bez rukavica, sa sve cigaretom u ustima! Bila sam najblaže rečeno - užasnuta. Nisam reagovala, ne znam ni sama zašto (a trebalo je), ali ako sanitarnoj inspekciji to nije dovoljan dokaz o lošoj higijeni, onda ne znam šta jeste!
Dno dna su kiosci brze hrane na MAS-u . Molio bih nadlezne iz sanitarne inspekcije da objave kad je poslednji put radjena kontrola namirnica ,bris i sl. Ono sto svracaju mo mesecnu ratu se ne racuna.
Bob na Bulevaru Oslobodjenja - kad sam pitala devojku da opere ruke izmedju uzimanja novca i pravljenja sendvica, rekla mi je 'moras se navici da je ovo BRZA hrana'. Zeki pekara je vrh nehigijene. Mada je slicna vecina pekara.. i Don Pepe u Maksima Gorkog. Uzme novac i onda rukama zahvati masnu palacinku.
Ovo je obicno naklapanje. Napravite crnu i belu listu, pa da vidis kad pocnu da se objavljuju imena objekata, kako posao propada ili raste, tek tada ce se svi dozvati pameti, a mi potrosaci cemo znati gde da kupujemo.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Najprljaviji kiosci brze hrane
Novi Sad
•02.05.2011.
•08:16 > 07:48
Komentari 25
Vlada
Oliva
Gari
sour
berolina
problem je jeftina hrana...imitacije od mesa, koje nastaju uz pomoc "lepkova":transglutaminaza i trombina, a to su sve "formirane" sunkice (barene, dimljene, okrugle, coskaste..), sve vrste krvavica i dzigernjaca,tj. "pasteta"!...od snicli do rolovanog pecenja: SVE se lepi kojekakvim dozvoljenim i zabranjenim enzimima
Analogkäse ili jeftin riban sir za pizze se pravi od biljne masti+belancevine+voda! cista prevara, analog-sir nema veze sa sirom, ali se koristi u picerijama na tone, samo zato sto je jeftin.
sto jeftinije to gore...kvalitet kosta!
onda + konzervansi+stabilizatori+emulgatori+farbe
ceca
ceca
Realista
@ Katarina
Za Ceca
ceca
ceca
Bezveze
ceca
haha
Ako vi merite higijenu prema broju kazni, onda sam princeza Dajana. Da smo neka zapadna, uredjena zemlja, gde ne hara korupcija, pa to jos moze da prodje
Katarina
njam-njam
Sasha
Moky
vegan
toto
sale novosadjanin
virsle od cistog mesa 169 din/kg.
ps-da li je neko pregledao kvalitet i poreklo hrane ?
lala
2 svi lokali sa sarajevskim i banjaluckim cevapima
3. foody
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H