Novi Sad
10.05.2011.
09:07 > 14:35
Posle odluke Ustavnog suda da zabranu prodaje pića u novosadskim prodavnicama posle 23 sata proglasi nezakonitom, predstavnici Društva trgovaca traže odštetu od Grada i obustavu prekršajnih postupaka protiv njih.
  • Dalibor

    17.06.2011 07:28
    NA SUD
    Oni ce da izmisljaju odluke kakve im padnu na pamet svaki cas,iaku nisu po ustavu,a onda cemo mi na ustavnom sudu da dokazemo da nisu u pravu. i bice nikom nista ,sve ce to gradjani da plate iz svog dzepa "NARAVNO DA ONI NECE OD SVOJIH PLATA" zato i mogu da se igraju donosenja gradskih odluka. Kada to bude islo po njihovom dzepu da vidite kako ce biti drugacija prica!!!!
  • Tiberius

    11.05.2011 16:47
    @tt
    a da nasilne pijanice plate stetu za koju su odgovorne a miroljubive pijanice lepo ostavite na miru? prozivajte malo pandure sto ne rade svoj posao a ne nekog ko sa tim realno nema nikakve veze.
  • TT

    10.05.2011 13:55
    može
    da grad plati odštetu trgovcima, onda kada trgovci plate štetu koju pijanice naprave u gradu.
  • gradjanin

    10.05.2011 13:28
    @bravo
    je u potpunosti u pravu,

    ajd mi gradjani da TUZIMO drzavu sto nas je za poslednjih 10 godina

    psihicki MALTRETIRALA, a takva maltretiranja imaju istu pravnu tezinu kao i fizicka

    sto nas je POTKRADALA na milione dinara, bespravne akcize itd
    poduzi spisak bi bio kada bi se sve nabrojalo, necu dalje nabrajati
  • G

    10.05.2011 12:32
    I da - za ovo da funkcioneri da odgovaraju SVOJIM NOVCEM I IMOVINOM, a ne ponovo imovinom grada, odnosno njegovih građana, a oni zaštićeni kao beli medvedi da sutra izmisle još neke protivustavne odluke.
  • G

    10.05.2011 12:31
    "odbacio odgovornost za donošenje neustavne odluke, navodeći da Novi Sad nije jedini doneo takvu zabranu". A jel mogu ja recimo da ubijem gradonačelnika, i da odbacim odgovornost za ubistvo, jer znate, nisam ja jedini koji je nekoga ubio?
  • @Ivana

    10.05.2011 11:42
    Rodni će i ovako otići sa vlasti zbog svih drugih propusta. Neka se bavi advokaturom ako ga neko bude hteo angažovati, ali nemojte navijati za to da građani ispaštaju njihove promašaje. Uostalom, treba zabraniti rad svim trgovinskim radnjama posle 10 sati uveče, na to Grad ima pravo, a ako neko hoće da pije tu je Rodić i drugi objekti van grada.
  • Petar

    10.05.2011 11:31
    A jesi li ti ona prva Ivana, ili....
    Problem će nastati kada budu trebali da dokažu koliko su pre toga prodavali alkohola u to doba, pošto noću nema finansijske policije i kucanje im nešto slabije ide!
    Tako da će na kraju da bude kao u crtanom: "Znam, znam, sinko šta hoćeš da kažeš, gde nema jedne polovine tu nema ničega! Jel tako? Dva puta ništa je....ništa"! - Sofronije
  • h1n1

    10.05.2011 11:25
    i treba
    Ovaj rodni nam je sve lepo namestio, uveo je prohibiciju za sve novosađane zbog maloletih divljaka a komunalnu policiju poslao da šeta centrom, uveo kamere da snimaju te iste divljake, one snime te iste kako lome koševe al niko ih ne zna, otvorio je bul. evrope sa sve semaforima onda se slikao i bio na tv, onda ga je razrušio pa stavio okretnicu da bi se i bubnjević slikao, sad je i to uništio da bi opet se sva ta kamarila slikala, kao oni nešto rade, o sramoti otvaranja parka na NN tj. zeleneoj površini koja postoji već preko 25god , doneo tablu i otvorio pred kamerama, pajtić je svoju tablu zaboravio,,,
    i onda se pitajte gde su naši novci, ali ubacite i gde su nestale pare od investicija i gde je to poljoprivredno zemljište u opštini novi sad koje će da proizvodi zdravu hranu za koju ćemo svi da plaćamo ali će je jesti samo funkcioneri direktori poslanici, jer običan narod nema novaca ni za ove sa herbicidima
  • ja

    10.05.2011 11:19
    ne od Grada
    nego od onih koji su odluku doneli od onih koji su vas ocepili
    jer od Grada znaci od ljudi koji placaju poreze i doprinose
    od onih koji rade
    od onih koji su vam musterije
    nisu vas musterije ocepile
  • Zoran

    10.05.2011 10:42
    Bravo
    Tako se bori za sebe, bravo trgovci!
    Dragi sugrađani na njih treba da se ugladamo i ida se borimo za sebe.
    Od kukanja vajde ne biva
  • Ivana

    10.05.2011 10:16
    Nije baš tako Rodni
    Gradonačelnik Igor Pavličić kao trećerazredni pravnik i još gori advokat glumi ludilo i previđa činjenicu, da ako neko krade ne može ni na jednom sudu da se vadi na činjenicu da su i neki drugi takođe krali?
    Nije to za njega nikakva olakšavajuća okolnost, već će isti da odgovara za krivično delo koje je sam počinio!
    Inače, za svu izgubljenu dobit (prosečno u ranijem periodu od pre donošenja Odluke) od 23 sata do 6 sati ujutro svi trgovci imaju pravo da tuže Grad Novi Sad, i da potražuju izgubljenu dobit sa svim pripadajućim kamatama!
    E sad bi to trebalo odbiti od plata svima koji su glasali i podržali ovakvu protivzakonitu i protivustavnu Odluku, jer nema smisla odštetu plaćati iz budžeta Grada Novog Sada (čitaj: iz džepova poreskih obveznika), jer bi to onda bilo krivično delo zloupotreba službenog položaja i nesavesno poslovanje!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna