Novi Sad
21.05.2011.
12:49 > 13:20
Komunalnoj inspekciji i policiji svakodnevno pristiže veliki broj žalbi građana na vlasnike pasa koji ne poštuju novu Odluku o držanju kućnih ljubimaca.
  • Pera

    24.05.2011 09:44
    http://shop.ebay.co.uk/items/__chip+scanner_W0QQ_dmdZ2?rvr_id=234704473615&clk_rvr_id=234704473615&crlp=1107585535_228459_228459&UA=WXF%3F&GUID=216014e21300a0aa1472d342fe27b770&agid=674702515&tm_kw=chip+scanner&MT_ID=10&keyword=chip+scanner&geo_id=21&ff4=228459_228459

    Evo koliko kosta dzepni skener
  • garo

    24.05.2011 05:36
    ah da
    Poštovani vlasnici kuca, da li Vi u svom domu održavate red i čistoću kada je Vaš ljubimac u pitanju? Da! Složićemo se da bi to trebalo da činite i na ulici. Mnogo!? Smatram da nije, lep pozdrav
  • Cica_NS

    23.05.2011 12:41
    imam psa ...
    .. i cistim za njim. ma gadno mi je i da ga vidim i da ga diram, ali mi je jos gore ako stanem u to. pa, lepo se sagnem i pokupim. i nosim to preko pola subotickog bulevara jer kontejnera ima na dva mesta. sto se ne moze reci za komsinicu sa retriverom ili za komsiju sa cau-cau-om iz okoline tihomira ostojica koje nisam videla poslednjih 6 meseci da su se sagnuli i pokupili sta su im ljubimci ostavili.
    ne volim ja da stajem u to, a sigurno ne volite ni vi, pa lepo to i pokupite.
    inace, u tom psecem govancetu nema nista sto je majcici zemlji potrebno i treba mu vise od jednog dana da se raspadne u prah (a da ne pricamo o mirisu i muvama), pa ne lupajte gluposti vise!
  • Komsinica!

    23.05.2011 10:05
    Molim Komucajce da kazne sve one koji kampuju tj zive u psecem parku, vrse obe nuzda po IStom i u samom centru kod Rilja pijace izmedju ostalog!
    Takodje molim Policiju da se pozabavi narkomanima koji se skuplaju na Decijem igralistu u dvoristu Beogradskog keja 29!
    Intresantno da dusebriznim roditeljima ne smetaju narkomani a smetaju im psi! Tuzno!
  • Ivana

    23.05.2011 09:59
    Ponosna vlasnica psa!
    Da li ste primetili kako odrzava te parkove??? Trava je bukvalno 120 cm. Merila sam jer ne mogu da verujem!!!!
    I sta saD? Gde da izvedem psa ???
    Sramota! Pogledajte malo KAko to radi Djilas!
    Takodje osecam da sam diskriminisana nako vlasnik psa. U Evropi psi se uvode svuda i u restorane i u prevoz itd! Moji Novosadjani koji ste do skoro bili Becka skola za ostatak Srbije, pretvarate se u Mahahale i provincijalce!

  • Sta bre vi hocete

    23.05.2011 08:38
    Stvar je vrlo jednostavna. Pustite ljude da setaju kerove po gradu, ali neka i pokupa govna za njima koja njihovi ljubimci ostavljaju po trotoarima i parkovima. Ko nece da sakupi govna svog ljubimca opaliti mu novcanu kaznu pa neka se onda slika sa sve tim govnetom za uspomenu. Dosadila vise ta govna po trotoarima, kao minska polja, pa jos ako neko ugazi u njega onda ga jos i razmaze tako da covek mora da sidje na kolovoz da bi prosao ulicom. Svako jutro redovno mi je zasran trotoar ispred kapije od neceg sto vise lici na misa na povocu nego na kera. Sve neke isfolirane gazde, pokupovali skupe stanove u komsiluku a ulica zasrana vise nego bilo koja stala. Nedavno vidim Roberta Cobana kako skuplja govance svog kera a masa prolazi i smeje mu se. Medju njima i par njih sa kerovima.
  • pixie

    23.05.2011 08:12
    Uvek skupljam za svojim psom, ali mi se redovno dešava da nosim kesu po 500 metara, jer kante nema nigde... ali to naravno nije problem, problem je što ne nosim knjižicu...
  • Baba

    23.05.2011 04:05
    i, da!
    Pomozite i vi nama, Grade. Kupite aparate za učitavanje čipa, to je NORMALNO, ekonomično i svima nam olakšava.

    Knjižice vakcinacije su idiotskog formata, ne staju ni u jedan džep, vugljenjem tamo-vamo povećavamo šansu da taj važan papir izgubimo, dakle, kada donosite odluke i pravila, mislite malo i na građane, ne prepisujte samo iz tuđih odluka!
  • Baba

    23.05.2011 03:55
    to je NORLMALNO
    To sam videla baš u Mađarskoj, još pre 20 godina. Da vlasnici pasa skupljaju kaku za svojim ljubimcem.

    Toliko mi se to učinilo osvešćeno, dobro i NORMALNO, da to radim poslednjih 20 godina u periodima kada imam psa. Baš tu, u Novom Sadu, izlazim iz kuće s kesom, nije mi za to trebala gradska odluka već dobar primer, pokupim kaku u kesu, vežem kesu, pomislim i na onu sirotinju koja će sutra da babra po kontejneru i bacim tako higijenski vezan otpad u kontejner. A onaj ko me vidi, krsti se i cokće, kao da nisam normalna, gle sad to?!

    Međutim, za svih ovih 20 godina, koliko imam kuce, nikada nisam srela vlasnika kućnog ljubimca koji radi to isto. To znači da nas možeš pobrojati na prste jedne ruke. Ono što u parku dobijem, kada me ugleda drugi vlasnik kućnog ljubimca kako sklanjam kaku za svojim psom, je komentar: Vid' budale!

    I uvek ima neki vlasnik psa koji će pomenuti da je kaka organskog porekla, pa neće da je skuplja sve dok, pa redom: kese, ambalaža, ulošćci, pikavci,drugi ljudi...

    Čoveče, pa mi nikada tako nećemo postati civilizacija ako uslovljavamo svoje normalno ponašanje tuđim! budite dobar primer, a ne ista budala.

    Počnite da skupljate g* za sobom, učite svoju decu da ne bacaju omot od čokolade na put, pa polako, valjda ćemo za 100 godina ličiti na svet.


  • e, bas necu

    22.05.2011 18:42
    jace je od mene
    Moram, ali bas moram da se ukljucim u diskusiju! Prvo obozavam pse (i sama sam vlasnik jednog retrivera koji je na selu u dvoristu kako kerama i dolikuje, bar tako velikim), drugo domace vaspitanje tj nedostatak je istog je karakteristika mnogih ljudi tako da necemo uopstavati i generalizovati. E, sad da dam komentar na temu - priblizavanje EU znaci regulisanje mnogih stvari pa i kucece i macije kake. Ja licno nisam za EU ali kad je vec tako nemoze nam se malo svidjati ono sto nam odgovara a malo da pljujemo po onom sto nam ne odgovara...Ne vidim nista lose u tome da pokupis za svojim ljubimcem! Slazem se i da su potrebne drasticne kazne i za one sto vrse nuzdu po haustorima, za one sto razbijaju zardinjere, cupaju cvece i slicno! Mora da postoji kazna za svako neprimereno ponasanje ili ono sto ne radis u kuci nemoj ni na javnoj povrsini! Znate kada ce se to desiti? Kada u strukturama grada budu novosadjani - ne, nisam mislila odmah na rodjene novasadjane vec na ljude koji vole ovaj grad punim srcem i koji zele da svakog dana bude lepsi, cistiji i zanimljiviji a ne kao do sada stranacki "strucnjaci" i gde pojedini gradski resori sluze za politiku "ja tebi, ti meni"... Rizikujuci da navucem gnev i bes ovih sto se vise brinu za zivotinje nego za ljude - jos jednom stvarno ne vidim sta je problem da se pocisti za svojim ljubimcem?
  • tea

    22.05.2011 17:54
    Krenite Dunavskom i Zmaj Jovinom ,morate pazite da ne ugazite u "bombu"-govance.O kulturi "Novosadjana" pridoslih da ne govorim.Velike gospodje smece ostavljaju ispred radji...dokle ide tako...Dok ne udaris po djepu nema da se opamete!!!Zato sam za uvodjenje kazni prilikom pljuvanja po ulici,bacanja smeca gde god stignes,vrsenje nuzde kucnih ljubimaca kao i odraslih koji " zalivaju "drvece.Sramota!!!
  • 22.05.2011 09:12
    Ja cistim iza svog psa, koji je uredno vakcinisan i trudim se da postujem ove nove odredbe, tj da idemo u parkove predvidjene za pse, i da ide na povocu, ali stvarno je neverovatna glupost ocekivati da svaki put sa sobom imam knjizicu o vakcinaciji, da li su oni normalni?
  • 22.05.2011 09:01
    Novosadjani ne čiste ni za sobom... Pogledajte na čega liči grad - deponija u sred kaljuge. Sve što možete videti su blato i smeće. Pored psećeg izmeta imamo naravno i konjski, od srednjevekovnih zaprega koje su najnormalnija pojava na ulicama grada. Pa dragi novosadjani, samo vi bacajte i prljajte i nemojte skupljati ni za sobom ni za kerovima, pa ćemo biti Kalkuta za koju godinu.
  • nemanja s

    22.05.2011 07:41
    higijena
    Ocistite izmet za svojim kucicima i niko vas nece kazniti. Nema tu mnogo filozofije, sta ste se rzgoropadili.
  • Reljic

    22.05.2011 04:57
    biologija
    zar niste ucili biologiju? da jeste,znali bi ste da je zemljistu, travnjaku poterbno djubrivo!
    na njivama u vojvodini nedostaje po 10cm humusa, zbog propadanja stocarstva!
    nenadoknadivo!
    a nekima smeta po koje krece g..vance u travi, koju gradsko zelenilo sigurno ne djubri!
  • gagin

    21.05.2011 22:15
    kaka
    pa gago zasto ne recikliras kake po svom stanu ako su ti toliko slatke. Mozda je bolje da ih deca recikliraju po patikama? Komunalna policija ocigledno ne radi posao kako treba, niko ne brani da se psi izvode u setnju ali pokupite "kaku" za svojim ljubimcima.
  • ns

    21.05.2011 22:00
    Da ima volje bilo bi i rešenja
    NAPRAVITE VEĆ JEDNOM OGRAĐENI PROSTOR U PARKU ZA PSE!!!!!
    Tada bi i stariji sugrađani kojima je druženje sa kućnim ljubimcem nekada i jedino, izašli u šetnju, družili se ostalim vlasnicima pasa bar dok traje šetnja, to bi i njihovom zdravlju prijalo... Više korisnih i lepih stvari bi se omogućilo takvim potezom.

    Da li je bolje napraviti dobru atmosferu u gradu, činiti da građani budu zadovoljni ili samo smišljati gde i kako namaći "naše novce", izmišljati nove i nove kazne...

    Kako se vama čini? Šta naša gradska vlast više voli?

    Sami sebe uništavaju. Sami svojim ponašanjem pokazuju da ne zaslužuju glasove koje smo im dali...iz dana u dan.

  • Aleksa

    21.05.2011 20:33
    Može ali vama po glavi
    Može ali vama po glavi dragi komunalci, gradski čelnici i ostali lažni građani od reda da se šetate i sebe i kućnog ljubimca u univerzitetskom parku pa da vam padne grana od topole od par stotina kg i ubije kao onu nesretnu devojku sa exita. Znači u najgušćem delu sa drvećem su obeležili prostor za istrčavanja pasa. I nemoj sad neko pametan da mi kaže da mogu da idem na drugi kraj grada. I što nam ne ogradite taj prostor da slobodno puštamo pse kako dolikuje u EU?
  • GAGA

    21.05.2011 20:17
    RECIKLAŽA
    Govance ili kaka moje kuce se sama reciklira, pretvori se za pola dana u prah.
    Ostalo smeće koje u šetnji moja kuca pronazi se ne reciklira, ali komunalncima važna je kucina kaka, a ne plastična boca i slično smeće u travi.Od bačenog i preturanog smeća, koga to briga, pa razne krađe npr, otkinuta odvodna cev sa zgrade....mala vrednost da bi policija tražila krivce.
    Nijedan pas u Novom Sadu me nikad nije napao, ali zato sam imala neprijatne susrete sa raznoraznim dobrim ljudima, pa više verujem svakoj životinji, a retko kojem čoveku.....
  • nsnn

    21.05.2011 19:44
    e da smo mi sa kucicima najveci problem grada svi bi mogli da pevamo
    za pocetak nek gospoda iz gradske cistoce isprazne i ociste oko svih kontejnera u gradu, nek operu ulice ko svet, nek neko resi problem peska, sljunka i sl. koji je katastrofalan svugde po gradu, konacno da saznamo gde idu tj. trenutno kome nase pare i sl. pa ce mo onda lako resiti kucice, koji su , kao i mnoge druge stvari, u beogradu koji je 2milionski grad resene ali u nasem novom sadu sa svih 350 000 ljudi nisu
  • vegan

    21.05.2011 19:38
    Lep primer
    Hocete da celog zivota neko cisti g. za vama? Ovde se vidi koliko je nasa sredina zaostala, prosta i nadmena bez ikakvog pokrica. Pokupite g. iza sebe, to rade bogatasi i kulturan svet po Zapadu, zasto ne biste i vi? Daleko smo od Evrope, predjite malo u Segedin, pa cete videti sta je cist grad i kako je renoviran centar, a ne ovo ruglo kod nas. Budimpesta, istini za volju, nikada nije mogla da se poredi sa Novim Sadom, to je preterivanje. Nasa vlast je isto tako prosta i zaostala, svi se prave vazni bez pokrica, a ne vide kako su zaostali, kukala im majka. Umesto da su za ovih deset godina slali ljude da se usavrsavaju napolju, pa da donose ideje iz sveta, mi imamo najomiljeniju emisiju na tv da je Petkazanje, kao vrhunac novinarstva. Ljudi, to je zaista porazavajuce.
  • podbarac

    21.05.2011 18:40
    trt
    ma mozemo napraviti sto parkova za pse al opet ce biti po ulici gov... , nemamo mi urodjen nacin ponasanja po tom pitanju
  • 21.05.2011 18:20
    Kako je ta ista inspekcija rešila divlje deponije?
  • ns

    21.05.2011 17:00
    U BG na Tašmajdanu postoji ograđeni park za pse
    http://vesti.aladin.info/2011-05-20/696191-slobodna-%C5%A1etnja-u-ve%C4%8Dernjim-satima

    Naravno
    1.tamo psi šetaju slobodno u ugrađenom prostoru (gde i vrše nuždu)

    2.prostor redovno čisti nadležna služba (kod nas bi to mogla da radi verovatno "Gradska čistoća")

    3.prostori gde se deca igraju ostaju čisti

    4.i...svima lepo.

    Gradonačelnik Beograda je Dragan Đilas koji očito ume da organizuje poslove.
  • sosa

    21.05.2011 16:32
    ko je ovde lud
    govno na travi govno na trotoaru

    zato mi nosimo u kolima "govno cistac"
    cetkicu i jednu od onih sprecalica sa hemijom i ubrusi

    i onda nas ti fini ljudi ciji kerovi ne seru nego kake gledaju ko nenormalne kad cistimo obucu da ne zaseremo kola ili ulaz u zgradu


    nije poenta u kaznjavanju nego u vaspitanju i stepenu svesti
  • ns

    21.05.2011 15:56
    pa šta????????
    Novosađani ne peru ni zube, ne peru ruke posle upotrebe toaleta a onda uzimaju telefonsku slušalicu koju i neko drugi koristi, jedu beli luk pre posla, dolaze na posao smrdeći na alkohol, pljuju na ulici, bacaju smeće sa balkona, puše u liftu, tresu na ulici nos na "izduv" bez maramice pritiskom jedne nozdrve,...i to nije strašno??? Ili to naše prevaspitane gradske vlasti i komunalci ne vide? Njima je to verovatno normalno.

    Dokazano je da su ljudi sa kućnim ljubimcima uvek miroljubiviji i tolerantniji. Kamo sreće da ih je više.

  • koma

    21.05.2011 15:47
    Sad će svemogući komunalci sve to rešiti odjedared
    Zašto bismo rešavali problem kad možemo da ga uvećavamo.
    PRINCIP: Bolje je da kažnjavamo vlasnike pasa nego da rešimo problem (da napravimo park za pse).

    I tako u svemu....
  • ns

    21.05.2011 15:44
    Niko ovde ništa ne zna i neće ništa da rešava
    Kad bi nasi čelnici i ljudi iz uprave imali malo sluha i da su videli sveta kao sto nisu (nego su svi koji su sada u foteljama došli iz neke selendre, iz blata i kaljuge, učlanili se pa se odjednom "popapučili"), znali bi da se sa nekoliko desetina metara zičane ograde i stubova može ograditi deo nekog prostora ili parka za izvođenje pasa.

    U Budimpešti koja je bila daleko iza nas nekada (a i u svim drugim ozbiljnim gradovima) svaki kvart ima takav doggy park već najmanje 20 godina jer se tamo ljudi sa kućnim ljubimcima ne tretiraju kao ovde. Ovde ni igrališta za decu nisu u stanju da poprave i da održavaju, hoće da ugase Zmajeve igre pa zašto bi onda mislili o psima. Time bi sve bilo rešeno. Deca u svoj parkić na čisto, psi u svoj, da se lepo istrče u ograđenom prostoru i svima bi bilo lepo. Ali šta jada zna kako se rešava problem...pojma nemaju...primitivni su i tupi do bola. Dobro, komunalci onda ne bi morali da vitlaju za psima a njima to nije cilj. Njima je cilj da naduvavaju probleme, da ih ne rešavaju i da prave sukob među građanima. UZAS!!!
  • VladimirR

    21.05.2011 15:39
    Ajde malo tolerancije...
    Verovatno cete mi odmah lupati minuse, al' neka...

    Kao prvo, volim kucice. Stvarno. Kao drugo, poznajem mnoge vlasnike koji se drze jednostavnih pravila, i tu onda nema problema. Medjutim, nikako ne shvatam zasto *svim* vlasnicima smeta da *neko* od vlasnika bude kaznjen?

    U komsiluku imamo gospodjicu iza koje izgleda stoji bitan tatica, a koja iz daleka pusta svog haskija u decije igraliste. On se, naravno, zeljan trcanja, razgoropadi, pri cemu razumljivo poplasi decu. Mnoga deca iz komsiluka vise ne smeju ni da udju u dvoriste, jer su vlasnici zaista preterali.

    Pitam vas koji eto *hocete* da pustate pse gde vam volja: ako se i pas poplasi od ko zna cega, ko bi ga u mogao zaustaviti u tom trenutku? Mozda gazdarica koja je stotinama metara daleko, pa cak i nema direktan vizuelni kontakt sa psom? Ne slusa je ni kad je tu, inace.

    Dalje, nikako da shvatite da neki ljudi jednostavno imaju fobiju zbog toga sto su imali nemili dogadjaj u detinjstvu (licno znam najmanje dvojicu). Mozda "popino prase" moze biti opasno za pse, ali sigurno nije toliko koliko "komsijsko kuce" za decu, pa i odrasle.

    Prema tome, nemojte da pametujete, nego pustajte kere tamo gde treba. Zivotinje su nepredvidive i nerazumne, kao i pojedine gazde, uostalom...
  • Podbarcanka

    21.05.2011 15:35
    zakon je isti za sve?
    Molim nadlezne i komsije dusebriznike da se pozabave problemo osoba muskog pola obavljaju nuzdu svake vrste u okolini Riblje pijace i starog zatvora i pritom ne nose kesecu da pokupe iza sebe kao sto je nosim ja, da pokupim iza svog psa.

    Sto se tice kereceg pasosa, da li moze neko da mi objasni za koji djavo je zakonom obavezno cipovanje pasa? Da bi nam uzeli jos koju hiljadu i maltertitali zivotinju gurajuci joj za vrat onu dzinovsku igletinu da bi ubacili cip?

    Neka postovana komunalana inspekcija nosi citac pa nek ocita i kako se zove pas i kad je vakcinisan i sta god ih zanima...

    Vodicu psa na uzici, pocela sam i g***a da kupim ali pasos da nosim NECU! Dok mi neko ne kaze zasto moj komsija pusi u zgradi, zasto komsije 2 ulaza nize bacaju pune pelene na ulicu kroz prozor, pijacari ostavjaju otpatke po dvoristu, narkomani se bodu u venu pored moje garaze nedeljom u podne i gospoda zapisava zidic izmedju muzeja i pijace!
  • "ponosni" sugradjanin

    21.05.2011 14:07
    sta reci
    bolje hvatajte siledzije i lopove a ne neduzne gradjane sa ljubimcima.

    dosadili ste i Bogu i narodu.
  • Mobutu Sese Seko

    21.05.2011 14:03
    To je tacno ne smes dete pustiti da predje travu jer je puno govana, fine gospodje puste ljubimce da vrse nuzdu u pesku gde se deca igraju na igralistu u ul. Kraljevica Marka pun pesak psecih a o travi i da ne pricam... Ali pohvala i onima koji sve pokupe.
  • Ljiljana

    21.05.2011 13:59
    Pa, da...Njih mogu da kazne a one koji bacaju smece van kontejnera, ne mogu. Interesantno!
  • Jovan2

    21.05.2011 13:38
    Jos kad bi gradsko zelenilo redovno kosilo i odrzavalo te oblasti.
    Zadnje dve godine mi je pas NA NJIMA zaradio popino prase u nogu, ne pada mi napamet vise da idem tamo.

    I sta sad - uhvati me inspektor napise prijavu, NECU DA PLATIM, odemo na sud, OPET NECU DA PLATIM i dobijem zatvorsku kaznu.
    Nema problema, ko me je prijavio, axa komsija sto drzi stvari ispred stana ili ...komsija sto pusi u liftu ili ovaj sto je ostavio smece ispred kontejnera ajd i ja njega da prijavim komunalnom inspektoru... A mogao bi i da trazim svoj deo od ovih sto su se nadogradili na osnovu odluke vise od 51% stanara posto je ustavni sud to proglasio nevazecem, a mogao bi i da prijavim decu sto piju ispred zgrade...

    Ili jednostavno da svako ima malo TOLERANCIJE prema drugima i svima lepo - a komunalna inspecija nepotrebna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna