Novi Sad
21.06.2011.
05:44 > 05:45
Mada se u proteklih godinu dana puno govorilo o unapređenju turističke ponude Novog Sada, biran je čak suvenir grada i najavljivano otvaranje suvenirnice na keju, malo ko od sugrađana zna da je stakleni objekat sa bankomatom, postavljen pre nešto više od pola godine, počeo da radi.
  • rale

    22.06.2011 09:02
    @ Ras
    I šta veliš, izvođač prebije jednog od projektanata??? Pa koliko je to projektanata (mislim na arhitekte, ne na ostale inženjere)zaboga projetovalo ovu bedu od kontejnera??? Puno babica - kilavo dete...od kakvih je "roditelja", nije ni čudo!
  • 21.06.2011 21:34
    1
    Sada "odem" na ovaj tekst i ne mogu da veruje
    OVO zovu prodavnica


    Majke ti, a ko ce tu uopste uci da bilo sta kupi
    leti
    da te slog strefi a zimi, pa zimi i ne rade

    kao proba, ONI PROBAJU koliko se moze dugo ostati u ZATVORENOJ STAKLENOJ radnji a potom izaci ZIV
    A g-din Rondovic bas RONDA li ronda sve u sesnaest po inteligenciji nas gradjana
  • 21.06.2011 19:49
    Za Ras
    Čega se pametan stidi, time se budala ponosi!
    Stara narodna poslovica. Razmisli ti malo pre nego što više išta poželiš da napišeš, molim te...
  • iznenađen i uvređen

    21.06.2011 19:36
    @Ras
    Lela majko moja! Bolje da si ti ćutao...Znam da ste u rasulu, ali u takvom rasulu, to nisam znao..."administrativna procedura...birokratija razvuče...izvođač natera da završi... izvođač premlati projektanta..." E, bolju dijagnozu nisi mogao da daš ni da si hteo! I šta sad nije istina što je ova lajava Sosa kazala??? Sve je još i gore, koliko vidim...teško nama sa vama!!!
  • sosa

    21.06.2011 19:19
    @ Ras
    E baš zbog svega toga navedenog, sam "Hejter", hoštapleri nesposobni! Kada vi kao gradska institucija niste u stanju da nešto odradite kako terba, kako će običan svet. Baš lepo što si sve to naveo/navela, neka narod čuje...Igrom slučaja vrlo dobro znam ko je i kako projektovao taj "maleni, nazovi objekat"...igrali se stručnjaci iz ZIG-a i ovi jadnici iz KLER-a, gnjavili se i davili..."i za koje vreme" pa što vam daju urgentne zadatke kad znaju da ste nesposobni, a oni još nesposobniji...Doduše, ne znam da su projektanta mlatili izvođači "jer neće po njegovom"??? Kako to misliš, a šta je sa inspekcijom, pa zar se ne radi po projektu? Na koju foru ste provukli ovaj objekat kroz dokumentaciju, dozvole i slično? Ako je sve bilo po protokolu, zar nije inspekcija trebala da "mlati"(mislim figurativno) izvođača ako ne radi po projektu??? NESPOSOBNI STE KOMPLETNO i ZATO ZA SVE vas JEDAN VELIKI HEJT, bando umišljena!
  • ras

    21.06.2011 18:42
    @Sosa

    Jesi hejter. Ignorantski hejter. Pre nego sto napises komentar, raspitaj se prvo. Recimo, ko je projektovao "ovakav maleni, nazovimo ga objekat" i za koje vreme, potom koja je potrebna administrativna procedura da se izabere izvodjac, da se izvodjac natera da zavrsi posao, usput izvodjac prebije (fizickom silom, pesnicama) nekog od projektanata jer nisu "hteli po njegovom", pa se onda opet zbog zakonom propisane birokratije to razvuce, itd itd. Ne moras da "lajkujes", ali draga moja kad vec pojma nemas - barem cuti.
  • marija

    21.06.2011 16:44
    reklama
    Juce sam prolazila pored suvenirnice i videla da reklama na njoj ipak postoji. Pozdravljam njeno postavljanje na keju i drago mi je da su obezbedjeni novci iz donacija.
  • ns

    21.06.2011 12:39
    @ Novosađanka
    probni rad je verovatno zato što gospoda u TONS-u ne žele da rade baš sve što im je u opisu radnog mesta pa i prodaja suvenira, a štrajkom od pre godinu dana su pokazali da mogu da smene direktora koji im naređuje da rade svoj posao, novi je pametan pa ih ne tera da ga ne najure a nema ni para za još par plata za par novih zaposlenih tako da smo došli do povuci-potegni kako TONS gospodi odgovara radnog vremena.
  • Novosadjanka

    21.06.2011 12:11
    Probni rad?
    Zasto probni rad u sred sezone? I cemu on sluzi? Prodavnica ko prodavnica, kao da se ne zna kako funkcionise.. dobar dan-dobar dan, izvolite, novac, fiskalna kasa, dovidjenja-prijatno.
  • 21.06.2011 11:24
    Mogu vam reći da suvenirnica izgleda skroz ok uživo i trebalo bi postaVITI BAR JOŠ KOJU NA KEJU I NA TVRĐAVI
  • sosa

    21.06.2011 10:36
    @Evo ih
    "Hejteri"??? A šta po tebi bi trebalo da "lajkujemo" ovakav javašluk,a? Samo proces projektovanja i izgradnje je išao kilavo ko kilavi Janko(što bi kazale babe), pa zašto bi otvaranje i puštanje u pogon išlo glatko...A vest, s vremena na vreme puste koju reč o tome, kao da otvaraju neki most, ili gradsku skupštinu...Ovakav maleni, nazovimo ga objekat, se podiže za dva dana (tačnije, koliko je obavezno i neophodno da se izliju temelji, ako već i oni nisu montažni), ostalo doneseš i namontiraš, a ne tu se otežu kao da grade kineski zid, mož misliti...Ako sam zbog toga "Hejter", što nemam lepe reči za ovakve ujdurme "gradskih ljubitelja keja i obale Dunava"...E, da znaš, onda sam "Hejter" na kvadrat!!! I sa svakom novom njihovom izmišljotinom i nesposobnošću da ista makar i realizuje moj "Hejt" raste eksponencijalno, bre!
  • bleja

    21.06.2011 10:23
    "kucica"
    Eh, ovde se obicno okupljamo. Ljudima kazem "dodjite do suvernirnice" ali niko ne zna sta i gde je to.. Pa onda kazem "do kucice" ... :)

    Valjda ce to zapravo "proraditi"
  • oooodlicno radno vreme

    21.06.2011 10:03
    jel'te, a ako nije taj "najcesci" dan, kad TO radi??
  • evo ih

    21.06.2011 09:32
    Evo i ovde malo hejtera, čisto da se ne zapostavi i ova vest. Hajde još malo, da čujemo šta vam još smeta u suvenirnici?
  • asa

    21.06.2011 07:15
    nisu u stanju da otvore najobicniju suvenirnicu, a vode drzavu ... nije ni cudo sto smo propali
  • sosa

    21.06.2011 06:53
    Nadam se da imaju klimu u ovoj staklenoj kutiji...Jer ko tu bude radio i ko bude svratio, okupaće se u znoju tela svog-u sopstvenom saftu, pa još ako Bjelajac bude zavrnuo slavine usled neodložnih radova u sred leta, neće "uščuloj" personi ostati ništa drugo , nego da se malko smoči u Dunava vodi...A ono, opet, posle kupanja u Dunavu preporučuju obavezno kupanje tj. tuširanje...a kako vode možda neće biti, ja predlažem da pored ovog kioska postave još jedan u kojem bi se prodavala voda, flaširana...ili neki "akvarijum", po stilu sličan ovoj suvenjirnici, sa dezifekcionoim sredstvom za masovnu upotrebu...Jao, možda sam malko preterala sa izlaganjem, al šta mogu...svaki put kad mi "nestane" ponešto od tekovina civilizacije (voda, struja) ja doživim blagi nervni slomić...pa mi razne ideje padaju na pamet...ih

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna