Novi Sad
15.07.2011.
18:03
Direktor JKP "Stan" Rajko Bojčić pozvao je skupštine stanara onih zgrada koje imaju ravan krov da im se jave.
  • Sanja

    17.09.2011 15:55
    Ma ko jos veruje
    Ma ko jos veruje u jkp Stan i njihova obecanja
  • Laka

    18.07.2011 08:42
    ravan krov
    Zivim sa ženom i dvoje male dece na poslednjem četvrtom spratu stambene zgrade sa ravnim krovom u centru grada. Kad je hladnije plafoni su nam stalno vlažni i budjavi, a leti su nesnosne vrućine i pored klima uredjaja. Zimi se stalno moramo dogrevati sa klimom i grejalicom jer je u stanu stalno hladno, iako plaćamo grejanje po istoj ceni kao i u drugim delovima grada gde se, uverio sam se lično, zimni hlade i luftiraju. Komšija pored je imao para pa je sebi uradio izolaciju, ja nemam para, sezonski radim, a žena mi je već dve godine bez posla. Za mene bi ovaj predlog bio idealno rešenje. Nemam para za renoviranje, a stan u ovakvom stanju niko ne bi kupio, tako da bi meni odgovaralo bilo šta, čak i da mi Stan ne da ništa za uzvrat, ali to ne shvataju ljudi koji nemaju takvih problema :(
  • Novosađani

    17.07.2011 10:41
    PAZITE DOBRO !!!!!!!!
    Svi koji potpisuju ugovor o održavanju treba da naglase , PISMENO, da se time ne daje saglasnost za nadogradnju!!!!!!!!!
  • ATTENTION !

    17.07.2011 10:37
    Lift je poklon za dobijenih 400 m2
    Novosađani, ne dajte da Vas namagarče!

    Dobri liftovi su jako skupi te "Stan" ima računicu da ga pokloni samo ako SAGRADI na postojećem ravnom krovu još 2-3 etaže sa bar 300-400 m2 stambenog prostora. Za to mora da postoji analiza statike zgrade da Vam ne bi popucali zidovi u stanovima!
  • ecc

    17.07.2011 10:02
    BESPLATAN LIFT NE POSTOJI !!!
    Raspitajte se malo koliko košta jedan lift!!!! Cena je uvek u zavisnosti od spratnosti zgrade!!! Nema besplatnog lifta kao ni besplatnog ručka! To svi ekonomisti znaju!!!!!

    Uvek je najskuplje ono što je besplatno!
  • nikako !!!

    17.07.2011 09:59
    UGOVOR O ODRZAVANJU-ulaz na mala vrata
    Ne potpisujte sa "Stanom" nikakve ugovore!!! Oni su najskuplji!!!!! ONI NE POKLANJAJU ODRŽAVANJE NEGO ĆE GA STANARI SKUPO PLAĆATI! A i kakvog je to kvaliteta lift kad ga oni nude na poklon da bi popravili krov???????? Ni liftove koji ni odrzavaju nisu popravili !!!

    Ljudi, sami se organizujte, podelite troškove popravke ili neka Vam to neko uradi uz neku nadoknadu! Pa to je Vaša kuća u kojoj živite!
  • SIRJEBESPLATANUMISOLOVCI!!!

    17.07.2011 08:45
    EPP
    Za pocetak je potrebno potpisati Ugovor o odrzavanju zgrade sa "Stanom" iako su drugi jeftiniji od JKP. Kada je Skupstina stanara to uradila, kvalifikuje se da dobije ponudu o kojoj se izjasnjava 100% stanara. NIKAD!!! Ali, I ako sve prodje, dozvole, projekte, usaglasavanja... ce ipak platiti stanari. IZVRSTAN MARKETINSKI TRIK U PREDIZBORNOJ GODINI. A LIFT IDE GORE DOLE...
  • solar

    16.07.2011 20:02
    Bravo Scotch Bonnet!
    Bravo Scotch Bonnet! Naravno da su to super resenja! Vi ste potpuno u pravu! Na zalost, u ovom gradu nema u vlasti i u rukovodecim strukturama strucnjaka koji uopste nesto razmisljaju i znaju nesto. Takva nam je i ekonomija, takvo nam je punjenje (tj. praznjenje) budzeta. Uzas.
  • Caki

    16.07.2011 19:14
    Svaka cast
    Odlicna ideja, idealno resenje!!!!!!!!
  • Jelena

    16.07.2011 11:31
    Nama na Limanu digli kosi krov plus cetiri nova stana, nismo imali ladne vode dve godine dok nismo izmolili komsije da skupimo za hidrofor i popucali nam zidovi. Bolje reci, ne hvala.
  • Scotch Bonnet

    16.07.2011 10:25
    Budalastine
    "Kosi krovovi su rešenje za problem prokišnjavanja, a ujedno otvaraju mogućnost izgradnje novih stanova u potkrovlju"

    Nema veze kakav je krov, kojeg oblika ili materijala! Ako je gradnja kvalitetno odradjena nece prokisnjavati ni krov od papira. Treba samo znati KAKO! Problem je u tome sto sami gradjani a pogotovo vlast u gradu nemaju ni malo maste i inventivnosti. Ravni krovovi su idealno resenje snabdevanja energije solarnim panelima i sakupljanju kisnice koja se kasnije koristi za irigaciju malih zelenih povrsina (koje u NS-u rapidno nestaju), da ne pricam da se kisnica u nekim razvijenijim gradovima sveta koristi za napajanje vodokotlica za WC. Znaci niko ne razmislja o ekonomiji i ustedama kojima bi smo sebi i buducim generacijama olaksali zivot za bolje sutra. No, staro pravilo glasi - bedna vlast, bedan narod i jos bednija drzava.
  • ns

    16.07.2011 07:59
    Bahati stanari nista nece
    Bahati stanari nece ni da plate popravke ni da daju saglasnost da neko drugi popravlja ili da nesto radi. Tesko ce to ici...
  • kis

    16.07.2011 04:21
    svi stanari moraju da plate popravku krova
    Ako se bude sprovela ideja da za dogradnju krova treba svoje potpise i saglasnosti da daju svi stanari zgrade, niko nikad nece popraviti krov jer u zgradama uvek ima onih koji su protiv a takvi najcesce nece ni da plate popravku krova zbog cega ljudima na poslednjim spratovima vecno prokisnjava.
  • ns

    15.07.2011 20:49
    imam ja kuću sa ravnim krovom (gola ploča od sprata) pa se evo prijavljujem da mi dozidaju sprat i kosi krov i ja ću im dati da mi odrade fasadu jer mi lift ne treba :)
  • Dejan

    15.07.2011 19:54
    ponuda Stana
    Tako su nas pre 4-5 godina ubedjivali da nam nadzidaju ravan krov obecavajuci ili fasadu ili lift (sa pricom da hoce da obezbede stanove svojim radnicima). Na kraju se ispostavilo da mogu da se obavezu samo da nam okrece ulaz i da ce nam postaviti oluke a lift ce mozda ugraditi ako bude bilo para...
  • ns

    15.07.2011 19:34
    sta poklanja lift
    svaka cast cast coveku punom ideja i energije, pitanje dali ce ga razumeti zaposleni, koji ce u svakom slucaju morati vise da rade a manje da lade

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna