Novi Sad
18.08.2011.
12:45 > 14:02
Stanovnici Telepa imaju nove komšije, jer su lasice preplavile celo naselje.
  • NN

    12.12.2020 11:15
    Lasice jesu korisne životinje, ali sa druge strane mogu izazvati štetu, ukoliko se prenamnože. Ne bih se složila da su zaštićene, jer imaju široko rasprostranjeno (ne mislim da ih treba ubijati), ali svakako da postoje biološke mere protiv ovih životinja. Lasice su inteligentne životinje i gotovo ih je nemoguće uhvatiti na bilo koji način, to ne pokušavajte, morate naći način da ih oterate. Rasterivači ne pomažu, naviknu se na taj zvuk posle nekog vremena. To je ono što znam, potreban mi je odgovor koji način, bez trovanja i ostalih nehumanosti, biološka mera?
  • milos

    16.01.2015 15:52
    mozda imaju besnilo
    nista nije dobro sto je divlje pa se navadi na pilece meso meni je pojela samo u kokoski srce i dzigericu a ono ostalo meso sam zakopavao daleko joj lepa kuca a i smrdi
  • mina

    20.08.2011 11:07
    lasice u dunavskoj
    lasice su se nastanile i u centru u tavanima,druzimo se sa njim vec oko 2 godine.izlaze nocu i kotrljaju se po krovovima,igraju se al nije bas lako zaspati uz njihovu jurnjavu tokom noci,pogotovo oni koji su u potkrovlju:)
  • Nunu

    19.08.2011 10:51
    eee koji smo narod dobro da bunkere nisu pceli da grade zbog lasica!
    Pa nisu marsovci nece vam nista!

    Mnogo ce vam vise nauditi ovi zutaci sto su na vlasti na njih treba da se osvrnete s puskama i ostalom aritljerijom i da se rastera Ta prava gamad!
  • Scotch Bonnet

    19.08.2011 09:17
    Sve u meri
    Lasice jesu korisne zivotinje ali samo kad ih ima u bezbednom broju. Narocito kada su pacovi i misevi u pitanju jer ih lasica ne podnosi na njenoj teritoriji. Iako slatke i ljupke ove zivotinje su predatori sa izuzetno ostrim zubima i okretnoscu. Da ne pominjem da su lasice jedne od retkih zivotinjskih vrsta u prirodi koje ubijaju bez neke potrebe, cak bih rekao da ubijaju iz zabave. Nemojte ni u ludilu da vam padne na pamet da i hvatate rukama. Nemojte ih ni loviti ili trovati, najezde su privremene i kad ponestane hrane nestace same. Budite srecni sto in imate u komsiluku ocistice sve od miseva, pacova i ostalih glodara.
  • OKI

    19.08.2011 08:38
    Meni su iste te ljupke lasice kad sam bio u gostima u nemačkoj izgrizle kablove od svećica , instalaciju i manzetne na autu pa me istresle za znatnu sumu eura za popravku . Preko jako kubure sa lasicama u vecim gradovima , jer im to nije prirodno okruženje pa jedu i grickaju ša god stignu.
  • Ja

    19.08.2011 06:03
    @ Lala neko sa planine . SREM
    U Sremu ima palnina Lalo.Fruska gora.Ima i Lasica.Ima i drugih zveri i zverova.Svega ima ali nema takvih kao ti.
  • Videcete

    18.08.2011 23:20
    Ha ha neiskustvo govori iz vas,Bas me interesuje sta ce reci oni koji parkiraju u blizini gde se krecu lasice,pa kada budu nalazili svoje automobile sa pregrizenim kablovima od elektro instalacija u kucistu motora(ispod haube).Inace omiljena zabava lasica.pozz
  • Vukajlo

    18.08.2011 21:49
    Lasice su OK u svom prirodnom okruzenju i stanistu, ali znaju da budu prava napast ako se zapate u naseljenim mestima. Cime da se lasice koje zive po gradovima hrane? Istim onim cime se hrane psi i macke lutalice, da prevrcu po kontejnerima. Do sada je posao bio podeljen. Macke su prevrtale po kontejnerima a psi oko kontejnera. Jedno drugom nisu konkurencija. Sada u igru ulazi treci igrac. Lasice. Vidim da ce biti fajta oko novosadskih kontejnera. Jeste da macke imaju devet zivota, svuda mogu da se pentraju i provlace, ali do sada nikada nisu savladale jednu vestinu koju su lasice savladale a to je sposobnost pentranja po fasadama zgrada. Lasica verovali ili ne pentranjem po fasadi zgrade moze da stigne i do petog sprata. Za macke je to naucna fantastika i do petog sprata stizu jedino stepenicama ili liftom. Mogu da se setaju po hodnicima zgrada, ali ce svuda poljubiti zatvorena vrata i mogucnost da udje u vas stan je ravna nuli. Lasica se u stanove uvlaci sa spoljasnje strane, veoma lako ulazi kroz otvorene prozore i terase u potrazi za hranom ciji ih miris privlaci. Zasto je ovo bitno? I po nekim evropskim gradovima se desavalo da u nekom trenutku lasice preplave odredjene cetvrti, ulaze u stanove i kuce u potrazi za hranom i ako ne nalete na neki delikates znaju da izgrizu dete u kolevci. Lasice, kune, hermelini jesu ljupke zivotinjice, okretne, luckaste, dobri zabavljaci, ali znaju da budu i jako prgave, nasilne i veoma, veoma, veoma opasne za one koji se nadju u njihovom okruzenju.
  • Maki

    18.08.2011 18:10
    @ Lala iliti zatupljenost
    A odakle ti te informacije? Da nisi studiju neku napravio? Aj malo mucni glavom pre nego li lupis!
  • lala

    18.08.2011 17:51
    neko sa planine????
    Vojvodjani znaju sta je lasica..jedino pridoslice sa planina misle da je to neko NATO bice..zato iskacu sa puskama, kasetnim bombama, kasikarama i ostalim tradicionalnim kucnim potrepstinama..haha..nije smesno, al budalama se samo smejati moze
  • Jovana

    18.08.2011 16:03
    Sta reci
    Kao sto u tekstu pise lasice su na listi vrsta zaštićenih Zakonom o lovu. TAKO DA NEMOJTE IH LOVITI I PRIPITOMLJAVATI! ONE SU DIVLJE ZIVOTINJE KOJE BI TAKVE TREBALE I DA OSTANU! Zato ostavite ih na miru, i nemojte od njih praviti zabavu za vasu decu i vas same! postoje i bolji i lepsi nacini za zabavu!
  • Deleteboy

    18.08.2011 14:51
    Mozda ako im obecate po 1000evra ili Rodni da po bicikli otice lasice same!
  • Ben Weasel

    18.08.2011 14:51
    ...
    Ja sam pre mesec dana video lasicu u Omladinskog pokreta, usred bela dana. Izdaleka sam pomislio da je mačka a kad sam prišao bliže oduševio sam se, bila je jako slatka i blentava i druželjubiva, trčkala za ljudima i očigledno htela da se igra. Kreten koji lasicu dočekuje sa puškom tu pušku bi koristio i na ljudima.
  • 18.08.2011 14:08
    O svašta, što bi ih uklanjali? Lasice su višestruko korisna stvorenja, nisu štetočine a čak i su i vrlo zabavni kućni ljubimci. Uhvatite po koju i pripitomite ih i eto celodnevne zabave.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna