Novi Sad
09.09.2011.
09:13 > 12:37
Nastavlja se građanska inicijativa da se plato u Limanskom parku nazove po jednom od najznačajnijih kompozitora savremene muzike Mitru Subotiću Subi.
  • Y

    09.09.2011 16:22
    Suba...
    ... je NIŠTA u poređenju sa Rudolfom Bručijem, Nikolom Petinom, Antonom Eberstom, Stanislavom Preprekom, Miroslavom Štatkićem, pa i Zoranom Mulićem, koji su obeležili ELITNU KUTURU ovoga grada daleko izvan granica bivše SFRJ, i ove nakazne "večite Stradije", ljudima koji su dobi(ja)li najznačajnija međunarodna priznanja za svoj rad, ali polpulističke tendencije U SVEMU u ovom društvu ističu ovog - u suštini - muzičkog marginalca iznad izuzetnih kulturnih veličina koje je iznedrila ova sredina jedino zbog njegove tragične smrti. Za šta je - u suštini - kriva neinformisanost "pučanstva" o zaista vrednim ljudima iz ove sredine, a za koju je kriva populistička politika ove sakate vlasti, koja je više voli da se slika ispred table javnog klozeta, ali ne ulazi u pozorišta, galerije i sl., i sve što vredi hotimično predaje zaboravu. Eto, TO JE TRAGIČNO. Subi neka je laka zemlja, ali neka ne zauzima - pa ni posthumno - mesto koje, daleko više i zasluženije nego prema njemu njemu, pripada drugima.
  • Miladin

    09.09.2011 11:10
    Trg
    Covek je svojim radom zasluzio trg ili bulevar.
  • Andrija Šrek

    09.09.2011 11:04
    !!!
    Da!!!
    Dajte i online peticiju, za sve koji ne mogu da dođu u to vreme u Zmaj Jovinu. Znam da je mnogo njegovih prijatelja, kolega i fanova - Novosađana rasejano po svetu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna