Novi Sad
09.09.2011.
12:19 > 12:18
U Vojvodini svakih 19 sati jedna osoba izvrši samoubistvo, zbog čega se Pokrajina i dalje smatra visokorizičnom regijom po tom pitanju.  
  • pukoh od smeha

    10.09.2011 16:12
    šta sve ima na tavanu: šunka, kobaja, kobaja, šunka, deda, kulen šunka....
    u Vojvodini je visok nivo arsena u "pijaćoj" vodi, a zna se da pomaže razvoju kancera, kao i mentalnih oboljenja. Pride, ni država ne pomaže svojim "pametnim demokratskim vođstvom". Tako da ljudim ništa drugo i ne preostaje, na žalost
  • 10.09.2011 12:18
    @Vojođanka
    U pravu ste i za taj detalj, a puno je još stvari protiv kojih čovek ne nađe snage da se bori, a sve i da nađe ishod je neizvestan...Kada ONI ne poštuju ni najvišu istancu Suda, pa čak i svesno krše Zakone, jer znaju da su Zakon ustvarui ONI. Tako da ponekad pomislim da su samoubice ustvari neka vrsta dobrotvora što se NJIH tiče, lepo su se sami "sklonili", i nikoga još nisu povredili pre nego što su se "obesili med šunke" (naravno, ovde ne mislim na prijatelje i najbliže)...U svakom slučaju, tužno je to...osećaj beznađa i bespomoćnosti je strašan...
  • Aaaaa

    10.09.2011 11:17
    Baš mi je drago što se sučeljavanje mišljenja odvija u pozitivnom pravcu. Samoubistava u Vojvodini i većem delu panonske nizije bilo je i biće. Uzroke ne tražite u sadašnjoj situaciji jer je primera bilo i kad smo živeli u "blagostanju". A to što se prenebregava činjenica da je Srbija bila u ratu i da mnogo stanovnika pati od PTSP - druga je priča. Na prvom mestu je ipak depresija. Bolest koja je neprepoznata i od strane medicinskih radnika a kamoli od okruženja. Ljudi koji boluju od depresije su stigmatizovani. Poistovećuje ih se sa lenštinama, neradnicima, umišljenim bolesnicima, čudacima....Na žalost, mnogi oboleli nalaze izlaz u podizanju ruke na sebe. Sve više je mladih. Zapamtite: NIJE SRAMOTA PASTI NEGO JE SRAMOTA NE USTATI (ili ne pomoći nemoćnome da ustane).
  • B

    10.09.2011 00:55
    O samoubistvima i Darvinu
    Mentalitet ovdašnjeg stanovništva je dosta turoban i podrazumeva da se agresija ne izražava, nego često okreće protiv sebe. Zato je stopa samoubistva prilična.
    Što se tiče Darvinove teorije i polemike koja se razvila, mislim da je teško utvrditi kako se sve zbivalo, da li je ona tačna ili ne, ali je potencijalno vrlo opasna.
    Činjenica je da su tu biološku teoriju, samo 10-tak godina nakon nastanka, određeni "mislioci" pokušali da primene na društvo i počeli da zagovaraju nasilnu eliminaciju određenih društvenih grupa. Odatle se razvila nacistička ideologija.
  • K

    09.09.2011 20:43
    @Onaj koji sebi daje ime koga nije dostojan
    Prvo: u srpskom jeziku, prilagođeno pisanje stranih ličnih imena NIJE pogrešno ni kada se piše latinicom (Pravopis srpskoga jezika, Matica srpska, Novi Sad, 2010. - str. 171).
    Ukoliko Vi pišete nekim drugim jezikom, to je Vaše pravo, ali nemojte ispravljati nekoga ko piše srpskim, ukoliko taj pravopis ne poznajete.

    Drugo: nigde se u teoriji evolucije ne tvrdi da je čovek nastao od majmuna! Bilo bi dobro da se malo bolje upoznate sa nečim pre nego što ga kritikujete.

    Jednako se ne slažem sa (zlo)upotrebom teorije evolucije na prizemnom, dnevno političkom nivou, kao što to čini Pera. Takva paušalna tumačenja proizvod su nerazumevanja, rekao bih u istoj meri kao Vašeg.

    Svako dobro
  • Bog

    09.09.2011 19:21
    Žao mi je što ne verujem da sam postao od majmuna. Eh da, ispravno je napisati Darwin - da je prirodne selekcije niti vas polupismenih ne bi bilo. A da se svi mi što kukamo "roknemo" ostali bi samo vi - demokrate! Vama je svejedno jer ste lobotomirani. Mentalni sklop primata o kojima govorite!
  • pera

    09.09.2011 16:38
    darvin
    U pitanju je prirodna selekcija. Kad bi se samo svi ovi sto kukaju po forumima roknuli, sledecu generaciju bi izrodili ovi sto cute i guraju napred bez obzira na sve.
  • Vojvodjanka

    09.09.2011 14:30
    A jel mozete da delite radna mesta u firmama koje ste namerno upropastili ili rasprodali? Nije ni cudo sto se ljudi, na zalost, odlucuju na taj korak pored ovakvih lopova na najvisim pozicijama u drustvu.
  • Lalla

    09.09.2011 13:44
    nije iznenadjujuce...
    posledica ratova u kojima Srbija nije ucestvovala,je oko 400 000 do 700 000 veterana;koji su pozivani na vojnu vezbu!!!!!
    Posto u Srbiji nepostoje zvanicno veterani,samim tim i broj suicida veterana je nepoznat...
    Kada se doda milje u kome se u Srbiji zivi....?????????!!!!!!!!!!!....
    Druze Tito skrenusmo sa puta
    Sad bas je@ i Kurta i Murta!!!!!!.......

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna