Novi Sad
09.09.2011.
15:04 > 15:10
Iako Gradska uprava za zaštitu životne sredine godišnje ubira dva miliona evra na ime takse "Eko dinar", ta sredstva troše se nenamenski na projekte koji su precenjeni, a ne rešavaju problem sa manjkom zelenih površina u gradu, kažu u Gradskom odboru Demokratske stranke Srbije.
  • OsipovIl'ja31

    29.11.2011 06:40
    комментарий
    Прокат, аренда авто в Киеве, недорого
  • vlks

    09.10.2011 20:07
    izbori nam stižu, izbori nam stižu
    Pošto vidim da se javljaju oni koji su prešli u druge stranke pa sad pljuju po bivšoj jer im nije obezbedila posao. Jadni ste. Prodali ste se za pare. Nikad nećete znati šta je dostojanstvo. Uvek ćete biti obične prodane duše. Biću najsrećniji kad vam budemo videli leđa posle izbora.
  • Plaćač poreza

    12.09.2011 08:44
    Dok ima ovaca, biće i šišanja
    Nema veze što je Ružica Igić iz te i te stranke, ona je dobro rekla o stanju zelenih površina u gradu. Slažem se sa komentatorima koji predlažu da se građani malo više potrude i preko suda traže svoja prava glede sve nehumanijih uslova života u ovom gradu. Živim u dotičnoj ulici M. Gorkog, svaki dan gledam ružnoću od izrovanih "zelenih površina", udišem smrad fekalija iz kolektora u Radničkoj ulici, trpim buku i vibracije od saobraćaja - sve u svemu "lepota", ali već sam u pregovorima sa advokatom.
  • Lončar

    12.09.2011 07:44
    A jaaa? Mene više niko neće ni džabe!
  • Ristivojevic

    11.09.2011 18:38
    I ja sam trojanski konj... Kada kupuju neka i mene kupe...Nisam ja skup...
  • Veselinovic

    11.09.2011 18:35
    I ja ih placam. I mene moraju da slusaju... Ili nece dobiti ni kafu a ni kiselu... I ovako im je dosta po koja mrvica... Borko, znas sta ti je ciniti...
  • Travica

    11.09.2011 14:12
    Ha, ha, ha... Mali se zaigrali.... E pa nece tako moci... Ja vas placem i mene cete slusati...
  • Lala1

    11.09.2011 01:54
    @Đura Blokator
    Mnogi nasi sugradjani koje ja licno poznajem su na moju inicijativu pokrenuli sporove pred ustavnim sudom srbije i dobili su spor.
    Mnogi zakonski akti srbije su delimicno ili u potpunosti suprotne ustavu srbije. Upravo zato je ustavni sud prezatrpan predmetima i otezano funkcionise, pa gradjani cekaju po nekoliko godina da se njihov slucaj resi.

    Kada je u pitanju NS i gradski/lokalni propisi, 50 posto propisa je u potpunosti suprotno najvisem pravnom aktu ove drzave. Pojedine javne/gradske sluzbe su iskoristile losu informisanost gradjana o njihovim pravima i bahato se ponasaju. Oni smatraju da im niko nemoze nista, ali tu su se malo zeznuli.

    Dodatna eko taksa je u potpunosti suprotna ustavu zato sto gradjani vec placaju porez. ZIG i gradsko zelenilo su ti koji su odgovorni za uredjenje i odrzavanje zelenih povrsina i oni uredno dobijaju novac iz gradskog budzeta.
  • NS

    10.09.2011 21:26
    Ovi jos postoje?
    Ako bi u recniku pored reci demagogija, kao objasnjenje dodali samo DSS, sve bi bilo i vise nego jasno. DSS je bio u vlasti od 2004-2008, kada je drvece seceno svuda samo da se postavi behaton i izgradi neka zgrada, bez parkinga, bez trotoara - novac je bio jedini bitan. Doveli su NS do ispod 5% zelene povrsine (20% je evropski minimum), sto naravno nije pre svega za ljudsko zdravlje dobro. Tad je Ruzica Igic, prof. biologije cutala. Sada kada se zelenilo obnavlja, kada svi novi bulevari i ulice iz eko dinara dobijaju drvorede, sada vice "lopovi", jer zna da ta laz najbolje prolazi. Ali ona i njen DSS nikad vise nece proci, nadam se.
  • 10.09.2011 20:34
    DSS?! Pa danas pola clanova GO DSS u Novom Sadu ima rezervne clanske karte drugih partija.... Ima ih u G17, SPO, DS..A strankom i dalje rukovode odbornici koji su presli u DS!!! Ovo slikanje za javnost je samo manifestacije trenutnog stanja u stranci... Jadno i bedno!!!! Mislim da je jedino resenje za DSS u Novom Sadu raspustanje GO i raspisivanje novih izbora. Jedino to moze da spase stranku od politickih prostituki i nabedjenih politikanata.
  • vegan

    10.09.2011 19:30
    Alo Minusi
    Kako vas nije sramota pred poreskim obveznicima jos da mi lupate minuse? Imam samo jednu rec za vas iz DSS-a: Kolubara.
  • 10.09.2011 18:59
    Jel to predsednik GO stranke koji je svojim kadriranjem i svojom politikom sveo broj odbornika sa 5 na 2? Toliko mlad a toliko blizak penziji...Zahvalan sam mu na zalaganju i doprinosu sto je uspeo da svede DSS daleko, daleko ispod cenzusa. I
    Borko, hvala ti!!!
  • Jada

    10.09.2011 09:58
    Strašno je što se opet neka stranka buni, a trebalo bi sami građani da izađu i traže svoje parče zelenila!!! Ne ćemo srediti korupciju, obrazovanje, zdravstvo...još 1000 godina, ali da bar imamo drvo kada pogledamo kroz prozor manje bismo se nervirali!
  • Đura Blokator

    10.09.2011 09:53
    @Dr Zarok Enrol - Da ne zaboravimo
    A pitam se da li je tačno da je neki beograđan nedavno dobio presudu Ustavnog suda jer se ćerao sa njinim Parking servisom zbog kazne za parkiranje...Dokazao je da oni nemaju pravo da ti naplate kaznu od odoka 1000 dinara, ako ne platiš parkin, ili ako ti istekne plaćeno vreme...Molio bih RADIO 021 da malko o tome istraži i piše. Ili je fora da puste da nas pljačkaju jer se niko ne usuđuje da ih tuži??? A ovaj "eko-dinar"...to je još jedna fora da se uzme što više od građana, a da se ne dobije ništa "opipljivo" zauzvrat...baš kao i ova jadna TV pretplata...Ali ovce i jesu za šišanje...
  • seljak curuski

    10.09.2011 09:44
    @dr petrovic-novosadski divani
    -"Djes ba , sta ima?".
    -"Nema ba nista zemo,sta ima utebe?"
    -"Oklensi ti?"
    -"Izence,'bo ga ti"
    -"Jel jos radis u komunalnom?"
    -"Ma ne,preso sam u opstnu,tezak poso,
    nemam svedodzbu,ane ucim' se,
    nit rano da ustajem na poso".
    -"Imam jednu za tebe,ako os
    da ti sredim peMziju ?"
    -"???"
    -"Sta se tolko snebivas ko dasse najjo slanne"


  • 10.09.2011 08:31
    Dr Igić, da li je to ispred zgrade RTV-a celokupno članstvo DSS-a?
  • 10.09.2011 00:55
    Nekad bese lep grad
    Trava po celom gradu je sasusena slama ili je nema. Morate imati automatski sistemi za zalivanje trave ukoliko zelite zelene povrsine. Tako se to radi u Spaniji gde se trava zeleni na 40 stepeni u plusu. Ja sam uvek ucila od boljih ali mi nije jasno od koga vi ucite kako treba da izgleda grad kada ste ga pretvorili u ruzno pace Evrope.
  • Arsa

    09.09.2011 20:21
    Evo baš se spremamo se da damo pare Branki i Jevti da nam prave budžet :))))))
  • Dr Zarok Enrol

    09.09.2011 19:32
    Da ne zaboravimo
    Parking servis je potrošio malo farbe, ogradio grad, da bi uveo "red" u gradu u smislu prenapučenosti automobilima ( jeftinije je da se plaćaju ulaznice u centar )i zaposlio ogroman broj inkasanata i rođa-kum-zemo osoblja, pokupovali su gomilu mašinerije za dizanje automobila i sada monopolističi naplaćuju ono što nije njihovo. Onda su tu komunalni policajci, sa skupom opremom i skupim voznim parkom. To sve košta. Za njih ima plata i para, ali zato nam fale anesteziolozi, radiolozi, lekari koji će da specijaliziraju i da rade. Već sada nemamo dovoljno osoblja, ali zato, tu je gomila administrativaca: eminog-kuma-rođa. Oni samo nose novce odavde. Sve će nam posisati. Ostaćemo u ruinama, bez obrazovanja i sa dugovima , jer nam sve nose i upropašćuju. Ostajemo tako bez obrazovanja, zdravstva, pa čak i bez vojske i policije.
  • david

    09.09.2011 17:49
    xx
    onda nije bilo eko-takse !! ,
    tema je : kako ovi zuti kraduckaju , i kraduckaju i .... !!
  • vegan

    09.09.2011 16:41
    Majke ti
    A na ste vi trosili pare kad ste bili na vlasti?
  • Dr Petrović

    09.09.2011 15:31
    Veoma korisno se troši novac
    Na kamere, stubiće, le-diodice, eko-parkiće, travnjake, žardinjere, kej ( nekoliko puta ), nepostojeće koncerte i nove godine, arči se da se spiska preko kumova-zema.
    A bolnica je u haosu: nema dasaka na wc-ima, krovovi prokišnjavaju, nije krečeno "od Marije Terezije", nema sijalica, otpadaju lavaboi, sijalice, podovi su prekopani, hirurški blokovi u lošem stanju, oprema se pozajmljuje i krpi, uniforme su nam iscepane, instrumenti su nam izamortizovani... ali zato zeme-kumovi voze vozni park, stanuju u kućerinama, valjaju biznise, parking servis se uselio u naše i dere nas, video nadzor nas dere, rastu cene gasa... pa gde su te pare? Gde je 65 milijardi evra koje smo uzeli na zajam od naših potomaka?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna