Novi Sad
27.09.2011.
11:16 > 09:39
Rešavanje problema sa ravnim krovovima, kojima je u Novom Sadu pokriveno oko 500 zgrada, po svemu sudeći će i dalje zavisiti od platežne moći i solidarnosti stanara.
  • MILE

    13.10.2011 17:47
    DIREKTOR
    TAJ DIREKTOR SE U SVE MEŠA PA I U PRIVATNE POSEDE KAO ŠTO SU RAVNI KROVOVI!!!
  • berolina

    28.09.2011 15:29
    postkomunisticka farsa i tudji krovovi
    ...od suterena do mansarde su SVI VLASNICI JEDNAKO zastupljeni u zajednickim troskovima odrzavanja: cemu onda te bajke direktora "stana" o nadogradnji u TUDJOJ IMOVINI ??? ej, komunjare nema vise gazdovanja u tudjem vlasnistvu! koje taj direktor da meni u mojoj imovini nesto "na"-dogradjuje ? 'ocel opet biti konfiskacije i cupanja brkova? javno preduzece: was ist das?

    ako se vlasnici zgrade dogovore, da firma "mika-pera-djoka" radi krov po njihovom planu, sta ima tu da trazi tamo neki "stan"!

    vlasnici nisu ni maloumni ni maloletni, nego bi bilo pametnije odobriti NAMENSKE KREDITE za sanaciju i modernizaciju zgrada, za termo izolacije i zamenu starih instalacija,...
  • Begečka nana

    28.09.2011 09:42
    Meni nije jasno zašto, kada se govori o sanaciji ravnih krovova, uvek ide priča o nadogradnji, kao da je to jedini način za sanaciju. Ni ja ne bih pristala na nadogradnju, znamo kako to u većini slučajeva završi. Ali, zeleni krovovi....e, to je već druga priča. Studenti arhitekture bi mogli da rade projekte, grad da ih u tome podrži, (ne samo za zelene krovove, nego i svaki mogući kutak u gradu koji može da se ozeleni, znamo da NS ima manje zelenila u odnosu na evropski prosek, i to je još jedan uslov za ulazak u EU o kojem se ne priča, a posle se kaže, eto, traže nam još i to)a stanari da isfinansiraju. Ko neće da finansira, ne može da uživa na zelenom krovu. Isto tako, svi koji žive u zgradi, moraju da je održavaju, i kraj priče. Moglo bi biti puno načina da se izvedu ovakvi projekti, ali nama dobre volje, jer kad stanari finansiraju, nema puno mesta za "kumovsku ugradnju."
  • NS

    28.09.2011 07:30
    Meni to nije jasno, ako zivis u zgradi troskovi odrzavanja su obaveza svakog stana, kakvi crni potpisi?! To bi sve trebalo da ide automatski, ne valja krov, cevi, lift, to vam je toliko i toliko izvol'te platite.
  • Dejan

    28.09.2011 05:29
    potpisi
    Za nadogradnju je potrebno 100% potpisa sto je sasvim uredu. Za popravku krova je dovoljno onoliko potpisa vlasnika stanova koji imaju ukupno 51% stambene povrsine zgrade. Za tekuce odrzavanje zgrade je potrebno da potpise najmanje polivina + 1 od ukupnog broja vlasnika stanova.
    Problem je jedino u tome sto 80% naroda nece placa nista za odrzavanja zgrade u kojoj zivi. Sa hiljadu dinara mesecno po stanu u fond za investicije mesecno bez ikakvih problema se okreci ulaz, popravlja lift,hidrofor, redovno odrzava ravan krov, odrzava elektro instalacija a sa malo vise sredstava bi mogle i fasade da se poprava.
  • phhhhhhh

    27.09.2011 23:47
    Zakon o sprecavanju popravke krova!
    100% saglasnosti nikad nece dobiti! Ako su hteli da se krovovi nikad ne poprave, uspeli su!
  • glupi zakon

    27.09.2011 23:35
    Uvek ima onaj koji nece !!!!!
    100% potpisa ce dobiti u 0,0001 % zgrada! Ko je to smislio alal mu vera! Taj ne poznaje ljudsku prirodu!

    U bezbroj zgrada postoji uvek onaj jedan koji ne zna zasto nece da potpise ali nece! I zbog tog jednog svima treba da curi krov!?!?!?!?!?!

    Menjajte tu odredbu pa ce onda neki krov i biti popravljen!
  • S jednog krova!

    27.09.2011 14:22
    Super su zeeleni krovori sl ko skupi 100% potpisa
    ja ga vodim na veceru!
    Najveca glupost koji su doneli je ti sa 100% potpisa
    I sad onaj sto je pod ravnikm krovom koji pusta zivi sa stalagnitima ko u pecini jer onaj u prizemlju nece da potpise, njega ne tangira krov jel!
    Kako ste pametni vi na vlasti
  • nema deda mraza

    27.09.2011 14:00
    drveni krovovi
    a ko ce menjati grede ovima u zgradama sa kosim krovom?
    ti krovovi su samo odascani. da li su ih preduzetnici to mazali necim protiv gamadi?...sumnjam
  • zidar samouki

    27.09.2011 13:51
    @zlo je vreme orla naceralo...
    Doslo je neko cudno vreme- svi znaju tudji posao:
    pravnik ministaar poljoprivrede i rudarstva,ortoped ministar opste prakse,masinac ministar vojni....
    Profesori sociologije: predsednik drzave, direktor ZIG-a,direktor Stana, samouki fotograf -menistar saobracaja gradskog, profesor geografije-direktor ViK, inzenjer informatike-direktor Toplane, advokat-gradonacelnik,student-direktor Fonda za razvoj,...
    Da li ja mogu da budem direktor turistice agencije, iako sam zidar ?
  • grebatori

    27.09.2011 13:22
    komunisticka bolest
    kad si dobijo stan za tepsiju ribe, nisi pito, jel krov ravan il nije...
    VLASNIK ZGRADE, a to su SVI VLASNICI pojedinacno: malog-velikog-staro-novog stana, OBAVEZNI da odrzavaju i placaju SVE zajednicki!!!
    ko ne zeli da ucestvuje, MORA po sili zakona da leti napolje iz vlasnistva...vlasnistvo obavezuje!

    vlasnistvo je svetinja!
  • Novosađanka

    27.09.2011 13:13
    Poštedite nas stalnih izjava direktora stana šta sve stanari zgrada treba da urade a usput bi bilo zgodno da baš njih angažuju, a to što su preskupi i spori to zaboravlja da komentariše. Naša zgrada je solidarno što smatram da je pohvalno sprovela sanaciju krova i kad je tražena ponuda od stana ona je bila tri puta veća od bilo koje privatne firme, onda je normalno što se teško dođe do solidarnog finansiranja ali kad se nađe povoljno rešenje sa kojim su svi zadovoljni a i kvalitetom usluge nema problema.A te vaše energetske pasoše za stare zgrade prestanite da gurate pobrinite se da se nove zgrade ispune kvalitet gradnje a ne da liče na kokošinjce nabijene jedne uz druge da stanari nemaju ni jednu zraku sunca u svetu se trude da svaki objekat bude što više osunčan.
  • gradjevinac

    27.09.2011 12:24
    malo edukacije o zelenim krovovima vs nadogradnje
    Moram jos i ovo da dodam,
    http://tinyurl.com/3zyu9dt
  • komsija

    27.09.2011 12:23
    smesni ste
    Pametan neki lik ovaj Bojcic. Bolje ti je mangupe da se zapitas zasto ti firma propada, i zasto gubis dnevno po nekoliko ugovora od Skupstina stanara. Ja cu ti reci ako nisi znao: Zato sto ti radnici sede po kafanama a na prijavu kvara dolaze sa 2 dana kasnjenja. I onda ti kriva konkurencija???
  • gradjevinac

    27.09.2011 12:06
    strasno,
    kako se ovdasnjoj javnosti predstavlja ravan krov kao arhitektonski promasaj i nuzno zlo.
  • gradjevinac

    27.09.2011 11:51
    bravo,
    umesto da se prave na krovovima zelene oaze ovi propagiraju i dalje nakaradnu nadogradnju!
    aman, dokle vise?!
  • Tiberius

    27.09.2011 11:32
    pogledajte na google images "green roof". to je prava stvar a ne nadogradnja.
  • milos

    27.09.2011 11:23
    Još jedan zakon za udaranje građana po džepu. Šta sam ja kriv što je mogu zgradu dizajnirao arhitekta sa dve leve ruke?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna