Novi Sad
23.09.2011.
15:40 > 12:20
Klerofašistička organizacija "Obraz" najavljuje da će njihovi članovi za vikend patrolirati ulicama Temerina, kao odgovor na međunacionalni incident od pre dve nedelje.

Komentari 102

  • 08.02.2012 13:18
    @viteze noci
    Sto se tako nazivas? Zar ti mrak odgovara, sto ne delas na svetlu da te svi vide, herojcino balava?

    "1."Obraz" nije klerofasisticka organizacija i za ovakvu vrstu klevete bi mogli da vas tuze."

    Evo, tuzi me. Ja cu ti malo pojasniti o cemu se radi, jer se ti pravis glup.Obraz jeste fasisticka organizacija.Mozes uporediti gornju fotku sa ovim stranicama.A valjda prepoznajes nacisticka obelezja.

    http://www.dailymail.co.uk/news/article-2057649/Nazi-saluting-nationalists-Take-Russia-march-Moscow-Muslim-migrants.html

    http://4freedoms.ning.com/group/uk/forum/topics/nazis-extremists-flotsam-edl-and-4f?commentId=3766518%3AComment%3A92187&grou

    2."Obraz" nije najavio nocne patrole na svom zvanicnom sajtu, vec je screenshot koji ste postavili na ovoj vesti sa sajta Stormfront, a oni nemaju nikakve veze sa "Obrazom""

    Svi ste vi isti. "Patriote" i "anti-fasisti".Problem je sto vas ideologija, simboli i vese akcije odaju.
    Fasisticki sljam. Necete proci.
  • nnn

    29.09.2011 06:45
    Fizicki rad oslobadja !!! Znaci, napred u rudnike i njive, tamo ima za sve mesta i to na celu sa gustonjijima, miskolcijima, krsticima, tadicima, dacicima, egeresijima, pajticima, corbama. Motike u ruke i imamo posla, da obradimo 800000 hektara obradive zemlje u Vojvodini i da se spremimo za nastupajucu glad, jer sa zutom, crvenom i zelenom kugom nam je samo smrt izvesna. Sta madjarima vredi sovinizam i srbima nacionalizam, kad ce se uskoro udaviti u govnima koja plivaju i izlaze iz septickih jama u Temerinu. Mozda cekaju tender da prefarbaju cevi za kanalizaciju zutom bojom, verovatno se lakse sere. Politicari pricaju prazne price, uzivajte u onome sto su zamesili. Nema nama spasa dok nam ovi sto sada zasedaju za uvodjenje policijskog casa vladaju i drkeljisu.
  • sale novosadjanin

    28.09.2011 07:51
    @Knight of Night
    kao sto sam puno puta rekao-osudjujem svaki vid nasilja !
    a svu ovu maloletnicku bagru treba u zatvor.
    bez obzira na nacionalnost !
    bagra nema nacionalnost !!!!1
  • Knight of Night

    27.09.2011 18:41
    1."Obraz" nije klerofasisticka organizacija i za ovakvu vrstu klevete bi mogli da vas tuze.
    2."Obraz" nije najavio nocne patrole na svom zvanicnom sajtu, vec je screenshot koji ste postavili na ovoj vesti sa sajta Stormfront, a oni nemaju nikakve veze sa "Obrazom"
    3.Da su Srbi napali Madjare to bi odmah bio medjunarodni skandal, a ovaj cisto sovinisticki napad je okarekterisan kao napad grupe huligana.
    4. Ja sad pitam Janka, Saleta Novosadjanina i ostale "Vojvodjane" koji govore da su Srbi fasisti sta imaju da kazu na ovo? Ovaj komentar se verovatno nece objaviti.
  • srdjan

    26.09.2011 19:26
    ja sam temerinac u zivotu nisam video toliko policije na ulicama temerina a zivim u njemu iskreno jako mi je neprijatno ja sam srbin i nemam nista protiv nikoga ali temerincani zapitajte se ko se to igra sa nasim zivotima jer ako situacija izmakne kontroli svi smo najebali vreme je da otvorimo oci.....
  • Ja

    26.09.2011 19:12
    ***
    Ovo je drugi put da čujem kako su u Temerinu Madjari METALNIM ŠIPKAMA pretukli Srbe. U Temerinu su se Madjari i Srbi uvek tukli, ali dok je to bilo "obično pesničenje", nikakve štete, danas se potuku, sutra piju zajedno. Ali ovo.... Gde je ta vlast i nadležni kada treba da reaguju i zaštite. Definitivno sam protiv nasilja, bilo kog vida. Ovakvim ekstremima treba stati na kraj, sa bilo koje strane da potiču. Jedino je problem što nema ko!
  • Gnu

    26.09.2011 19:04
    Nisu huligani pretukli Srpskog mladica vec grupa madjarskih mladica. Da je bilo obrnuto bili bi huligani.
  • cookta

    25.09.2011 11:15
    grad tolerancije
    http://www.subotica.com/vesti/3-8349/mup-subotica/incident-u-centru-backe-topole/

    U Topoli su srbi tukli madjara. Naravno o tome cuta i medija i politicari. A ni obraz nije najavio nocne straze u Topoli....
  • sale novosadjanin

    24.09.2011 10:32
    @A
    prijatelju,nama ne trebaju nase patrole,vec nasa policija,kao sto je bilo pre 1988 !
  • A

    24.09.2011 09:52
    kako ce biti
    da Vojvodjani organizuju svoje patrole, i posalju u Temerin - da nadziru Obraz i ostalu bagru?
  • Lala1

    24.09.2011 09:20
    Nocne straze
    ,,Nocne straze'' u glavnom koriste razne kriminalne strukture da bi sebi obezbedili:
    1. neometan i brz promet narkotika i ostalih psiho aktivnih supstanci.
    2. sirenje i razvijanje prostitucije na ulicama.
    3. sigurnu prodaju hladnog i vatreneog oruzja, kao i pirotehnickih sredstava.

    Nacionalna netrpeljivost je samo banalan izgovor kriminalnih bandi da bi se grupisali i pri tome u vecem broju bavili kriminalnim aktivnostima.
  • liman 3

    24.09.2011 08:54
    jel
    a gde su sad afans,sto nece u Temerin da se bore protiv fasista,ajde ajde na bus pa tamo
  • Sivko

    24.09.2011 08:48
    psihijatrija
    Mene je sramota... mi nismo normalni... definitivno...
  • Londra

    24.09.2011 08:33
    Batina drzave Srbije
    Jasno je da nekome ove organizacije odgovaraju i to je naprosto tako.Obraz,Dveri i ostala bagra imaju podrsku crkvenjaka + sto ima navijackih grupacija koje se aktiviraju po potrebi.Treba dici glas na one koji ih podrzavaju,koji ih placaju i tu prljavstinu treba da pritisnemo.Ovo su sve standardni batinasi(bezmozgasi)koji rade za novcanice i status.
  • semtex

    24.09.2011 07:52
    @Podbarac
    To je taj rad:)Za dve gajbe piva mandat,a ti se gologuzijo opijaj,tuci i kenjaj po forumima dok ne skontas da ti ni gace nisu ostale!
  • alo policija.....

    24.09.2011 06:13
    alo ministre policije
    Gde je sada MINISTAR policije da se oglasi povodom NEOFASISTA koji zele da sprovode svoje nocne torture, pd izgovorom STRAZA.

    Ako ministar policije nije obaveste i nezna sta se sprema, tada NE TREBA DA JE MINISTAR

    ako ministar ne preduzima da se spreci divljanje neofasista

    tada tu nesto nije nije kako treba...
    dobija se utisak,
    da DRZAVI SRBIJI ipak odgovaraju NEOFASISTICKE organizacije
    a to bome nije dobro
    izgleda da ISTORIJA NIJE UCITELJICA ZIVOTA,

  • temerIN

    24.09.2011 01:47
    svi se vi pametni
    svi koji ne zive u temerinu nemaju pojma o cemu pricaju.a vi sto pricate da ce te straze da tuku nekog ne lupajte gluposti molim vas.straze su tu da bi obezbedile i madjarsko i srBsko stanovnistvo,bas zbog toga da bi videli da li ce se propisno kasniti onaj sljam sto je tukao tu decu.a srbija propada bas zbog izdajnika poput vas,koji su i zaboravili sta je srBstvo,zao mi vas je.kazete klerofasisti,a ni ne poznajete nikog od momaka iz obraza,upoznajte se prvo sa onim o cemu vec znate da sudite.protestuje se kao stanovnik temerina,a ne kao clan obraza,kako vam nije jasno? pitacu vas kada ne daj boze bude rata,pa kad vam komsija madjar stavi pistolj na celo.seticete se onda kako ste ga branili preko foruma.nije sve onako kako izgleda OTVORITE oci.e moji srbi sto ih banite,ne vidite vi dalje od svog nosa.
  • 24.09.2011 00:01
    Sirenje mrznje dovodi do unistenja osobe koja mrzi
    Cime se ljudi bave u 21 veku, dok se Novi Sad gusi u kriminalu i smecu. Bolje bi im bilo da su tu negativnu energiju usmerili na ciscenje svojih ulaza koji su toliko ZADRIGLI da mi se gadi da udjem u mnoge zgrade ili prodjem pored istih.
  • Draza

    23.09.2011 23:44
    trt-mrt, sloboda ili smrt
    Sve su straze, sve su straze...
    Tipicno za omladince iz organizacija poput "obraza" je to da se k..ce tamo gde su u vecini i gde nema neke opasnosti po njih same. Zasto ne odu na sever Kosova gde su Srbi realno ugrozeni i gde postoji rizik da "obrazovci" budu ispendreceni? Dosta mi je takvih "srbendi", lako je ovde srbovati i paliti albanske pekare, idite na Kosovo ovde niste potrebni.
  • Bili Piton

    23.09.2011 23:23
    @Fratri u cokulama
    Mozda kod tvog kolege Gebelsa tu ima "klero-fasizma". Koliko vidim na tom sajtu Obraza u pitanju je pomoc Srbima na Kosmetu u borbi sa NATO nacistima i muslinavim fundamentalistima. Vidim i srpske manastire. Jedino mi se ne svidja podrska Mladicu posto je izdao Srbe u Krajini. Znaci naslov ovog clanka je laz! Srbi su uvek pravedno ratovali protiv agresije fasista i terorista! Ako vam to smeta znaci da ste od te sorte.
  • sale novosadjanin

    23.09.2011 22:34
    @ZoranNS
    odlican komentar !

    @Ti kaze Temerinac-jednostavno,BRILJANTNO !!!
  • G

    23.09.2011 22:07
    @Neko iz mase - ja bih te podsetio na medijsku halabuku zbog antimađarskih grafita koji su nicali tu i tamo, da se jedno vreme nije od toga moglo živeti, a čak i mađarski predsednik dolazio u Novi Sad. Imam isto pitanje kao i ti.
  • sale novosadjanin

    23.09.2011 21:59
    @jovo
    nece moderator radia 021 da pusti moj odgovor,tako da u duhu ne pristrasnosti i objektivnosti imenovanog,mozes slobodno da nastavis da me nazivas fasistom !
    ps-izgleda da si ne obavesten,da se srbija trenutno brani tamo juzno a ne kao 1998-99 u VOJVODINI !
    naravno i to je bila greska koju ne zaboravljamo mi gradjani NOVOG SADA !
  • 23.09.2011 21:30
    @Sale fašista
    Pa jeste, i meni se čini da si ti scenarista!
  • Radenko

    23.09.2011 21:25
    Ovi sto hoce 64 zupanije mogu malo da ih traze tamo kod Urala i Rusije odakle su dosli , nevidim zasto misle da im Vojvodina vise pripada nego meni ?
  • Podbarac

    23.09.2011 20:36
    Op, trt, gevezen zajn
    Sta se lozite uvek pred izbore u Temerinu izbije neki "medjunacionalni incident". Pred prosle izbore "ugrozene Srbe", su branili radikali Vucic i Toma, a pred ove ce ih braniti "obraz". Kada prodju izbori smire se strasti i ispadne da incident i nije bio motivisan nacionalnoscu nego alkoholom, dugovima, drogom... Batinasi budu osudjeni, prebijeni zakrpljeni, a politicari udju u skupstinu i jasu nas 4 naredne godine.
  • ZoranNS

    23.09.2011 20:30
    Severna Mirovica vas čeka
    U temerinu je policija efikasna i drži stvari pod kontrolom, obrazi i bezobrazi nisu potrebni. Čudo kako se nisu javili da odu u Severnu Mitrovicu, tamo trebaju noćni stražari, očiti je razlo zvana "trta Miko".
  • Vicky

    23.09.2011 20:15
    Puna podrska!
    Uz vas smo!
  • Jovo

    23.09.2011 19:53
    @Sale Novosadjanin
    Po tvojim komentarima sam pomislio da je neki frustrirani klinjo koji ne zna sto je to rat (jer ga nije osjetio na svojoj kozi) u pitanju. Kad ono matori vojvodjanski fasista siri govor mrznje. Opusti se covjece, idi nedje odigraj fudbal, bocaj se...mani se protjerivanja.
  • sale novosadjanin

    23.09.2011 19:49
    @ziki
    je novo lice.
    da li ces shvatiti,da niko lose ne misli srbiji.
    ni hrvatskoj,ni madjarskoj,ni zimbabveu,ni crnoj gori,ni .....NIKOME !
    mi samo hocemo i da bolje bude VOJVODINI !!!
    ukapirao?
    ps-inace o ovom scenariju sam pisao pre 7 dana.

  • Andras

    23.09.2011 19:25
    Vojvodjanski Madjar
    Kume, u 100 eura da nece biti rata !!!
  • Poswasticar

    23.09.2011 19:15
    @Ziki
    Razumeo sam te isuvise dobro.
    Srbija sa takvim "parola patriotama" nece dugo ziveti.

    Sad idi,pa kao dobar i poslusan kuca nacrtaj jos koju svastiku po gradu.Nek ti se meter divi kako si pametan i dobar covek.

    Samo pazi da te neko ne vidi Srbine!

  • Neko iz mase

    23.09.2011 19:10
    Uzrok cele halabuke je
    Klinci(Madjari) su slavili punoletstvo jednog drugara,neki su stajali ipred lokala.Oko 3 ujutro na drugoj strani ulice su prolazili drugi klinci(Srbi)koji su nesto ovim prvima dobacili,i tu je pocelo sa vredjanjima i posle sa gurkanjem posto su ovi drugi presli na stranu ulice gde su stajali prvi.Kada su to videli ostali iz veselog drustva izjurili su iz kafane i poceli da jure ove druge(Srbe) ali ih nisu sustigli.U opstoj jurnjavi po Temerinskim sokacima palo je i par udaraca ali niko nije ozbiljnije povredjen.Toliko sam saznao od ljudi koji su upoznati sa ovim nemilim dogadjajem.Nikakve zupanije nisu bile prisutne.
    E pa se sad pitam kome odgovara da se od ovoga napravi medijska hajka i prizivaju sile zla da bi organizovale neke straze i paradiraju u mesovitoj zajednici.
    Vojvodina je jedna,treba je cuvati.
  • Leteci Veverak

    23.09.2011 19:06
    A dali se neko zapitao dali je neko nekom ostao duzan pare za drogu? Slican scenario je bio i kad cu nasli coveka prebijenog sa bejzbol palicom u analnom otvoru pa da bi bolje prosli na sudu pozvali su se na nacionalnu mrznju a ne da su ga prebili zbog duga koji nije platio za drogu.
  • Сремац

    23.09.2011 19:04
    КОМЕНТАРИ КАО ДА СМО ПОД ОКУПАЦИЈОМ
    Према прочитаним коментарима НОРМАЛАН човек би закључио да су СРБИ ПРЕБИЛИ МАЏАРЕ и да сам ја то у Маџарској.Будалаштине о КЛЕРОФАШИЗМУ које је изговарао Ненад Чанак сада већ добијају озбиљније последице.Према информацијама из Друштва за очување сећања на Холокауст у Темерину несметано делује покрет 64 жупаније.Дали вас то подсећа на године када су Србима говорили :Ако једеш маџарски хлеб мораш маџарски и да говориш?Нека полиција спроведе истрагу,Суд по закону одмери казне без емоција,а ми смиримо духове и неодмерене осуде.
  • зики

    23.09.2011 19:01
    @Poswasticar
    Ако ниси разумео, још једном Живела Србија!
  • Joker

    23.09.2011 18:53
    vestacki izazvano
    ovo sve ljudi je vestacki izazvano, setite se vesti od pre nedelju dve kada se sandzak uzdigao i trazio neka svoja prava itd itd.... sad to rade i po vojvodini i nastavice da vrte takvu pricu.... medjunarodna zajednica zeli da upozori vlast srbije da jos jednom pozuri sa priznanjem kosova - jer posledice ovog odugovlacenja mogu biti katastrofalne...
    (naravno posledice nece biti katastrofalne, ali oni svakako zele da stvore takav utisak...)
  • TanjaP

    23.09.2011 18:06
    ?
    Izvinite, a sta su doticni maloletnici trazili ispred kafica oko 3h ujutru?!
  • gerilac

    23.09.2011 18:03
    kontra
    Predlažem kontra-akciju: da Srbi i Mađari, kao i svi ostali, organizujemo zajedničke zasede protiv piva po kafanama u Temerinu i drugim mestima...Nemam ništa protiv vina i rakije...prema izboru i ukusu...
  • Poswasticar

    23.09.2011 17:56
    @Ziki
    To je tako pametna i originalana izjava.
    Vidi se da si promislio o svemu tome.

    Da li ti je ikada palo na pamet koliko je mladih strucnjaka i vrednih ljudi otislo odavde, zato sto im se "nije svidala srbija"?
    Znash ti bedo koji je to odliv kulture,pameti i snage?Umesto da promovises svoju zemlju,da zelis bolji zivot svima u njoj, ti se ko poslednji bednik hvatash za naciju.Na cega si ti konkretno ponosan, daj da vidimo sta si ti uradio i zasluzio svojim radom i trudom? Ti izgleda ne vidish sta se desavalo ranije. Tebi ako se ne svida to sto u Vojvodini ima raznih, dobrodosao si da se prilagodis i doprineses drustvu, ili jednostavno krsi zakon i siri sranja pa vidi kako to ide i gde ce te odvesti.

    Idi brate na Kosovo pa tamo voli Srbiju.
    A ako ti se ne svidja...
  • sale novosadjanin

    23.09.2011 17:26
    @onaj koji ni ime nema
    da li si ti novi clan bgd,mne ili bih partija,njihove mafije ili si samo ovdasnji poltron ?
    tipican si primerak organizacije koja vidi da VOJVODINA ide u pravom smeru,pa svakog neistomisljenika nazivas fasistom,sovinistom,separatistom,secesionistom..
    shvatam da vama smetaju VOJVODJANI,koji ne zele da bgd,mne ili bih partije,njihovu mafiju i poltrone, vladaju VOJVODINOM.
    zbog toga mene,JANKA,SCOTCH BONETT-a,MISKA CULIBRKA,JD-a,i druge koji misle svojom glavom i cije srce kuca za nasu raznoliku VOJVODINU nazivate anti demokratskim elementima !
    ps-kako to da se nisi distancirao od tih vasih,jer nasi sigurno nisu ?
  • Sonja

    23.09.2011 17:25
    Peace
    Šta još treba da se desi pa da Ustavni sud izveća zabranu Obraza i sličnih fašističkih organizacija? I srpskih i mađarskih i marsovskih, svih, sve su mi iste! Šta? Kakve crne straže, pa jel ovo država ili plemenska zajednica?
    Nemojte, molim vas, da nas čuvate i branite! Samo se nadam da će nas ono malo pameti što nam je ostalo (ako nam je ostalo) sačuvati od vas! U suprotnom smo potpuno pukli! Ajmo svi pakujmo kofere, život je definitivno negde drugde!
  • sale novosadjanin

    23.09.2011 17:12
    kao i uvek
    MISKO CULIBRK i SCOTCH BONENET su dali prave komentare !
    @Jovo-vidim da pratis,kao balkanski spijun,sta pisem pa me cudi gde sam ja to nezasluzeno pozivao na proterivanje bilo koga ?
    zasto si se ti pronasao prozvanim osim ako i sam nisi clan bgd,mne i bih partja,njihove mafije i ovdasnjih poltrona,koji VOJVODINI ne zele nista dobro ?
    isto tako,mogao si dosad vec shvatiti da sam ozenjen i da imam dve cerke,koje takodje vaspitavam da budu VOJVODJAKE srpskog porekla !
  • 23.09.2011 17:04
    UA FAŠISTI!
  • Maki

    23.09.2011 16:43
    Obraz nema obraza
    Ma smesni su.

    Svi fasisti sami sebe j*bu u bulju. Zasto?

    Pa zato sto im se te ideje o veliko-nekom narodu obiju o glavu. Sami sebe diskvalifikuju. Nema cistog naroda i ciste krvi. Svi smo mi jedna velika smesa, sa istim genetskim pretkom.
  • зики

    23.09.2011 16:31
    @зики
    Кад вам се не допада Србија ви......потражите боље,мени се не допада власт у Србији,зато иду избори...
  • sapirac mozgova

    23.09.2011 16:04
    fejsbuk
    ovaj ispirac mozgova fejsbuk postao dovoljan za sve , ne trebaju vam novinari ( vade vjesti sa fejsbuka iz tih profila) ne trebaju vam zivi momci ili djevojke (imate ih na fejsbuku) jos samo da smisle kupatilo i wc na fejsbuku i ne treba se pomaknuti nikud ispred monitora
  • Popovi u cokulama

    23.09.2011 16:02
    @Bili Piton
    Sine, evo ti pa procitaj.Bar ta Obraz nacela.

    http://www.obraz.rs/index1.html

    To ti je klero-fasizam.
    Posle da se ne pravis mutav.

  • bačvanin

    23.09.2011 15:53
    Meni nije jasno zašto čak i neki vojvođani nasedaju na beogradske podmetačine. Da bi se o nečemu sudilo prvo treba pročitati program, bar kada je u pitanju neka organizacija. Evo za šta se zalažu 64 županije, pa ko tu nađe f od fašizma i bilo kakve sličnosti sa programom obraza, mržnjom prema nacionalnim, seksualnim manjimana i sl. svaka mu čast.

    http://img832.imageshack.us/img832/5383/64zupanije.jpg
  • Нови Сад

    23.09.2011 15:05
    Слажем се
    Подржавам стражу, и пријављујем се!
  • зики

    23.09.2011 14:34
    Драги пријатељи
    Живела Србија,а ако се ово некоме не допада.....
  • Jovo

    23.09.2011 14:21
    @Sale Novosadjanin
    Sale jarane ti uvijek vidis sovinizam ko drugih, dok istovremeno postavljas komentare pune mrznje prema nama (BGD, MNE, BIH) gastarbajterima,
    izbjeglicama...Protjerivao bi, pravio bi reda, zar to nije fasizam? Nisi ni ti jarane nista bolji od ovih koje kritikujes, samo toga nisi svjestan. Moj savjet ti je da nadjes curu. Ovo ti kazem u najboljoj namjeri, zivio i Bog te veselio.
  • 23.09.2011 14:08
    Hoćemo, sale, hoćemo.. samo što ćeš i ti sa njima! Fašistama poput tebe i njih nema mesta u Srbiji, pa ni Vojvodini.
  • sale novosadjanin

    23.09.2011 13:26
    policijo
    ti si na potezu !!!
    sve koji ugrozavaju gradjane VOJVODINE proterati iz nase zemlje!
    ovu bagru pohapsiti,i srbe i madjare,bez razlike !!!
    medju sovinistima nema razlike-svi su zlo !!!
    ps-lepo sam upozoravao pre nedelju dana !!!
  • JD

    23.09.2011 12:47
    Mirno
    Nije ovo ni Bozsna mi Kosovo, ovde zive mudri, pamettni VOJVOPDJANi a oni koji su dosli i ogorceni su,Jos uvek se nisu dobro adaptirali na ZAJEDNISTVOO i RANOLIKOST VOJVODINE savetuejm da;lagano neka se smire.
  • Hm?

    23.09.2011 12:38
    Jel ima nekih nacionalno neosvešćenih hakera da se pozabave forumom Stormfront, kad već država neće?
  • Stari Grad

    23.09.2011 12:36
    Samo da rezimiram, jedni nacoši prave frku, drugi prave drugu frku (samoinicijativno ili po nalogu, svejedno je), vojvođanski političari osuđuju i ne ustaju iz fotelja jel svakako primaju platu, a srbijanski političari se ni ne oglašavaju niti preduzimaju nešto, jel im odgovara nacionalno drmusanje u Vojvodini da se ne bi pričalo o autonomiji i sl.

    Jel se i vama tako čini?
  • Bili Piton

    23.09.2011 12:34
    Uf
    Cim vidim naslov "Klerofašistička organizacija "Obraz"" odmah vidim da vam je cilj da sakrijete prave fasiste, a da nas Srbe t.j. borce protiv fasizma proglasavate istima. Dajte jedan dokaz, jednu sliku da taj Obraz koristi fasisticke simbole? Za to vreme gledamo NDH hrvatsku sahovnicu i otimamo se za karte za koncert Dzibonija. Sve je poremeceno u Srbiji. Svaki razum i sve sto valja je odavno otislo u Honduras.
  • senior

    23.09.2011 12:06
    secanje
    Na zalost secanja su mi iz davnina i kao klinac znao sam da na Telepu zive madjari a na Salajci srbi i kad su jedni drugima "DOLAZE U POSETE" na igranke sve sa zavrsava dobrom makljazom!!!!
    ali onda je bilo onda; moguce da su moji stari to komentarisali drugacije samo NE NA GLAS a jos manje ovako javno
    no jos je jedno jasno NIJE BILO ni "obraza"
  • Neko iz mase

    23.09.2011 12:03
    Ne talasajte molicu..
    Po izjavi policije clanovi 64 zupanije nisu ni bili u Temerinu tog dana.Deca od 14,16 i 17 godina su se pomlatila u 3 ujutro dobro nazderana posle zurke.Ovo mi lici da neko na silu hoce da nas uvuce u haos sa komsijama i prijateljima.
  • Scotch Bonnet

    23.09.2011 11:58
    Pocetak
    Ovako sve pocinje, sa strazama, balvanima i provociranjem a svi znamo kako se to sve zavrsava.
    Svu tu gamad treba zabraniti i spakovati na prinudni rad. Sto ce se vise Vojvodina buniti zbog pljacke i vracanja ingerencija koje joj pripadaju to ce sve vise biti ovakvih provokacija od strane maloumnika.
  • Dobronamernik

    23.09.2011 11:56
    Tesko nama
    Tesko narodu i drzavi u kojoj Obraz i ostali nesrecnici bilo koga cuvaju! Uzas!!!
  • Dolf Pospiš - veliki Srbin :)

    23.09.2011 11:50
    @sZmija! Ajde sad ko velik decko ,stavi i snimke domacih neonacista i fasista.ne opravdavaj jedne akcijama drugih.Sve su to go*na.


    @vijak - nemash ti nijedan vijak u glavi,
    samo onaj sto ti ga srafciger uvali.
    Samoodbrana nije isto sto i napad,pretnja i samoinicijativno zavodenje "reda i zakona".
    Zamisli da svako ima svoje "straze"?
    Pa je*emu ma*er, nismo valjda toliko mutavi,a?
    Najveca vest ce biti Vladimir Tepic (obraz)narednih dana.

    Jesi ti nekad bio u ratu, isao u skolu,imao devojku,radio nesto pametno za sebe i drustvo, stekao drugara ne-srbina?
  • 23.09.2011 11:49
    Zlo je zlo, bilo od koga da potice
    A veliko zlo je kada se NE UHVATE pocinioci tuce, tome je uzrok DRZAVA SRBIJA
    samo da li DRZAVA-POLICIJA jednostavno NE ZELI da pohapsi vinovnike incidenta-do sada je bilo i suprotnih incidenata i opet nista se nije uradilo,
    ili DRZAVA-VLATS ne zeli da pohapsi vinovnike,jer trenutno tako drzavi - vlasti vise odgovara

    Sva netrpeljivost koja nastaje u jednoj drzavi ISKLJUCIVI UZROCNIK je sama VLAST

    SVE FASISTICKE ORGANIZACIJE BILO KOJE NACIONALNOSTI,NACIJE POLICIJA BI TREBALA POHAPSITI A SUDSTVO OSUDITI NA IZUZETNO DUGE ZATVORSKE KAZNE
    s tm da u celijama zatora budu svi izmesani,i jedni i drugi i treci... nefasisti,pa neka se tamo tuku
  • 23.09.2011 11:47
    zb360
    Nacionalizam je nacionalizam, nema veze ko je Srbin ili Madjara ili nesto trece. Nema u Temerenu ko da marsira, nema tu ni da se neko dogovara (jer nema oko cega, sve pise u Ustavu), vec policija treba da radi svoj posao. 64 zupanije i Obraz su fasisticke organizacije i tu nema spora.
    njima ucestvuju ili koje kakvi bednici koji ne znaju sta ce sa sobom , atakve drzava Srbija stancuje na masini svojom ne brigom o gradjanima, ne ulaganjem, ne razvojem, ne obrazovanjem,i gledanjem sopetvenih dupeta i to sve u vremenskoj jedinici zvanoj mandat. Druga vrsta ljudi u ti organizacijama su poremecaji licnosti i ljudi koji traze pripadnost i drustvo jer se u grupi osecaju mocno.
    Dakle, molim sve i Srbe i madjare da se uzmu u pamet, sto bi reko stari nas svet i okrenu se pravom uzroku ovakvih stvari. Nacionalizma kao i drugih izama ce biti uvek, ali treba da gledamo da ih je sto manje i da policija radi svoj posao. Tako je i u drugim zemljama. Zelim svima mir i dobro! Samo razumno i mirno!
  • NO PASARAN!

    23.09.2011 11:38
    Tom "šrafcigeru" adminu sa stormfronta i dan danas stoji lični sajt na serveru beogradskog univerziteta!!!

    evo linka:

    http://tesla.rcub.bg.ac.rs/~skinhead/sraf.html

    Skoro 10 godina, možda i više! Nadležni znaju ali u Srbiji ni jednoj vlasti ne smetaju srpski fašisti, pritom pokretu 64 županije koji se zalaže za severnu multietničku regiju lepe etikete velikomađarskih fašista, proteruju ih i uvode im zabrane ulaska.

    Obrazovce momentalno pohapsiti ako se pojave na ulici, policija neka radi svoj posao u vezi incidenta. Srbijanski klerofašisti nema šta da traže u multietničkoj Vojvodini. Neka idu da patroliraju po Prištini ako imaju petlju.
  • SUPERMEN

    23.09.2011 11:37
    TEMERIN
    Ljudi daj kulirajte,živim u centru Temerina godinama i da vam kažem ovde je sve ok‚to što bi neki hteli da nešto bude to je druga stvar...Treba svako da radi svoj posao vlast‚škola‚roditelji‚pa da vidiš eto ti rešenja.
  • Evo vam još

    23.09.2011 11:22
    pa gledajte mađarske neonaciste: http://www.youtube.com/watch?v=XHAE1to6f14&feature=player_embedded#! . samo slep čovek ne može da vidi kartu VELIKE mađarske. još im samo island fali...
  • semtex

    23.09.2011 11:20
    @ Arsenije
    Nije nacionalizam nego sovinizam!
  • Felvidek

    23.09.2011 11:18
    ...
  • Zmija!

    23.09.2011 11:14
    Koga zmija grize....
    Mađarski fašizam je u porastu a ne srpski! Mađarske vlasti su pustile fašistu Kepiroa da umre na slobodi. Mađarski neonacisti prete u više evropskih zemalja. Srpski narod u Vojvodini je sa razlogom uznemiren. Kanite se "stormfronta", na tom forumu pišu i mađarski neonacisti. Nek vam prevedu ako ne znate-oni hoće : Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom. Veliku Mađarsku! Evo vam i film koji su sami napravili kao uvod u njihovu organizaciju "64 županije" - http://www.youtube.com/watch?v=3Iy9MBDLdhc - preveden je!Mađarski DESNIČARI drže većinu u mađarskom parlamentu (FIDES). Pa ko je onda fašista?
  • Londra

    23.09.2011 11:11
    ..
    Kako ona stara kaze :"Mrznja mrznju radja".Naprosto treba stati svim extremnim grupacijama na put i kraj price.Pa mi kao da smo retardirani pa dozvoljavamo da nam se ovo desava.Ne shvataju da prica"Velika Srbija"i"Velika Madjarska" ne pije vodu niti ce je ikada piti jer bi u oba slucaja moralo da se zauzme pola Evrope tako da bi Evropu cinili Srbija i Madjarska.Ljudi come on.Ne vidim dokle ce gurati tu besmislenu pricu.Ponasaju se kao sedmaci od 110 kila.
  • semtex

    23.09.2011 10:59
    @ Zoltan - Zabraniti i Obraz i 64 Županije
    Ne krivcno goniti,nego u buvaru bez sudjenja!Ustavom doneti uredbu od 20god robije za bilo kakav oblik sovinizma i bez sudije na koridor 10,da se radi!
  • Tiberius

    23.09.2011 10:47
    zanimljivo kako je javnost digla glas tek sada kada su nastradali srbi i kada se pokazalo da pored srpskih postoje i kako videsmo, dobro organizovani madjarski fasisti. drzava koja tolerise fasizam je i sama fasisticka. dok ne vidim da su i jedni i drugi u ISTOM zatvoru osudjeni na ISTE kazne desavace nam se ovo sto nam se desava.
  • Misko Culibrk

    23.09.2011 10:45
    I ovde bi da zakuvate ,a?
    E pa NECE MOCI u nasoj Vojvodini.Ove sto su tukli decu adekvatno kazniti a ovu neofasisticku bagru pod hitno zabraniti.
  • вијак

    23.09.2011 10:40
    вама је вест порука са форума једног шрафцигера, админа на стормфронту?
    а ако је образ "фашистички", ја сам велики штрумф...
    иначе право на самоодбрану се гарантује свим грађанима уставом.
  • Liman III

    23.09.2011 10:27
    patrole nek pošalju na Kosovo
    Smrt fašizmu, sloboda narodu! Zabrana za Obraz, 64 županije, Dveri i sve ostale neofašističke organizacije. Kada bi terali u višegodišnji aps članove, da vidiš kako bi se proredili. Država je kriva za sve što se dešava.
  • Ti kaze Temerinac

    23.09.2011 09:16
    "Ceo život živim u Temerinu, a pošto sam malo stariji, dobro se sećam i toga kako se živelo do devedesetih. I vrlo dobro znam šta je ekstremizam, jer sam ga više puta osetio na svojoj koži. A oni braća jesu - i jedni i drugi se napajaju mržnjom prema drugima, ispiraju mozgove mladima pričama o nekakvoj ugroženosti. I jedni i drugi žele Veliku, mitsku državu (jedni Mađarsku, a drugi Srbiju), ni jedni ni drugi se ne ponašaju onako kako pravim Vojvođanima priliči - tolerantno."

    Ja ne bih nista dodao.
  • nensi

    23.09.2011 09:14
    Kakav rat
    Nece ovde da pocne rat. Ko ce ratovati u Vojvodini. Nema Madjara ko siptara dva miliona, a nas Srba petsto sesto.U Vojvodini je vecinsko srpsko stanovnistvo, a ekstremna ponasanja valja sankcionisati zakonom. S bilo koje strane dolazila. Vojvodina je zajednica tolerantnih i lepo vaspitanih ljudi koji nicim ne ugrozavaju jedni druge. Ako se neko smatra ugrozenim slobodan je da trazi da se to ispravi.Mir s vama.
  • TT

    23.09.2011 09:13
    jekavica
    i "šaki" ...
    srbijo međ šljivama...
  • Beogradjanin

    23.09.2011 09:05
    Ovo treba spreciti dobili smo malo po p.... ali treba spreciti.
  • Jogi Letač

    23.09.2011 08:45
    Da neće možda i neke uniforme da obuku? Mislim da bude sve kako treba. Ne znam šta je bilo oko one tuče, i to treba da rešavaju nadležni organi. I mene neće ubediti niko da su u Temerinu u policiji sami Mađari da oni neće da zaštite Srbe. Živim u jednom mestu gde preovlađuju Slovaci, ali je u policijskom sastavu više Srba nego Slovaka. A ovu bagru pohapsiti, kao i one majstore koji su učestvovali u tuči.
  • Savet

    23.09.2011 08:38
    Nadleznima
    Sprecite ovakve gluposti - da na straze ne bi isle straze...Pun nam je kofer idiota koji su upropastili zemlju.
  • Zoltan

    23.09.2011 08:38
    Zabraniti i Obraz i 64 Županije
    Članove krivično goniti. Sve članove. Nadam se da neko ima listu imena i ip adrese svih članova obe grupacije.
  • 23.09.2011 08:38
    Posaljite profesoricu Jelenu Popovic Ivanovic da ih pomiri. Ona je dobra sa fasistima.

    A,jelte, voli i sve ostale.

  • dobrica

    23.09.2011 08:37
    spreciti
    ZAR OPET ONI I MI.
    ZAR NAM JE JOS TO TREBALO.
    POLICIJA TO TREBA DA SANKCIONISE.
    NEKA POHVATA VINOVNIKE INCEDENTA I NEKA IH KAZNI.
  • 23.09.2011 08:30
    Nabitnije da se ostane pribran i da ne dozvolimo da nas stoka razdvaja i unistava zivot.
    Sve dok nismo toliko bedni da se hvatamo za nacionalnost i veru kao sve vredno u zivotu, opstacemo zajedno.

    Mene uzasava cinjenica da ovakve fasisticke spodobe i dalje slobodno i javno govore, prete i deluju na ovim prostorima.

    Samo glupan ne uci na svojim greskama.
  • nasi

    23.09.2011 08:10
    njihovi
    jedni daju smisao drugima - kada se borite za dobro borite se protiv obadvije takve strane...debili tu vide svoje i tudje
  • je*o te bog

    23.09.2011 08:09
    Eto ti sad, stigli srpbski fasisti da piche madjarske fasiste.Sve sami olos.Dika pi*ke matere.

    Kakve naci patrole? Tuci i zabrani stoku.
    A Srafcigera sa Stormfronta pod istragu.

    Sta su umislili ti kromanjonci.

  • Nata

    23.09.2011 08:08
    Samoorganizovani nacisti koji će mogu misliti šta raditi patrolirajući noću Temerinom... Tući svakog ko govori mađarski? Imamo li mi državu? Imamo li mi policiju?
  • Arsenije

    23.09.2011 08:05
    Ne odgovorna vlast ......
    Ovakve stvari nam se desavaju, jer VLAST ne reaguje na nacionalizam vec gura pod tepih.
    Hteli su Temerinska desavanja da ucutkaju, pa sad
    vidimo sta je proizvod takve neodgovorne i
    nepromisljene politike.
    O prebijanju srpskih decaka nema videa, fotografije i teksta i sada kada se pojave crne zastave brujace cela Evropa, pa valda nismo toliko glupi to sebi da cinimo. Moramo se protiv ovakvog zla boriti u institucijama a ne da nam u tim istim institicijama raznorazni mudro..bi zatvaraju usta.
  • Vojvođan

    23.09.2011 08:01
    Klerofašistička bagra
    Klerofašističkoj bagri treba stati na rep dok ne bude kasno. Setite se šta je bilo 1991. i kako je počelo.
  • Galawix

    23.09.2011 08:01
    Hmmm...
    Ma kakve crne straže, ne mogu da verujem, policija da razjuri tu bagru luzera. Čuj, oni će da dele pravdu... sačuvaj me Bože te pravde.
  • TT

    23.09.2011 08:00
    počelo je počelo
    ova jadna država nije u stanju da se obračuna ni sa kojim ekstremizmom, ni srpskim ni mađarskim.
    zato ćemo se uz rat i raspasti još jedanput, jer srbi nisu u stanju da vode državu. samo što u ovom ratu neće biti srbin protiv mađara, već se ne zna ko će protiv koga, metež još gori nego 91.
    ja bih svakako voleo da to ne bude, ali ne vidim zbog čega neće biti.
  • NATO

    23.09.2011 07:58
    Samo vi vucite mecku za rep u Vojvodini.
  • Пера

    23.09.2011 07:58
    Темерин
    Рата неће бити,али ствари треба називати правим именом, доста је било заташкавања и гурања проблема под тепих.Колико је до сада било напада на Србе у Темерину,неко мора да каже ДОСТА!
  • Stari Grad

    23.09.2011 07:47
    Molim "Gospodu" da odu u Jarinje na noćnu stražu... Tamo mogu do mile volje na svojoj ijekavici ćirilicom da laju.
  • Gillan

    23.09.2011 07:28
    Zasto sam se setio Hitlerovih jurisnika i njihovih patrola?
    Sad bar znamo zasto je sve iscenirano
  • milos

    23.09.2011 07:21
    Ljudi, zar je moguće da smo toliko ludi i nesposobni da živimo normalno da sad treba da brinem i zbog mađarskih i domaćih fašista? Pa sad treba da se tešim da ako izbije rat da ću barem imati razlog za azil u nekoj normalnoj državi? Ovo je bolesno.
  • Psihonaut

    23.09.2011 07:17
    Dezinformacija
    По дефиницији, клерофашизам (грч.) морална и физичка сарадња и спрега тј. заједничка политика црквених и фашистичких кругова, настала повезивањем фашизма и клерикализма, са бискупима и Ватиканом на челу у фашистичким државама (Италија, Немачка, Шпанија) пре Другог светског рата и у току рата у борби против напредних покрета и демократски уређених држава.
    Моје скромно мишљење је да ствари треба звати својим правим именом, а не користити речник Ненада Чанка. Лепо сте могли написати милитантно крило СПЦ-а тј. група полуписмених кретена, заведена од стране екстремистичког дела свештенства и појединих странака идејама, које покушавају да спроведу насилним путем. То на који начин они чинодејствују, више личи на НЕОНАЦИЗАМ него на горекопирану дефиницију.
  • Čitalac

    23.09.2011 07:09
    pročitani ste
    Sad nam sleduje još jedna velika pljačka Vojvodine pa se ko i uvek do sad Udbaški kerići (i Mađarski i Srpski) razgoropadili i laju da ne čujemo kako pare odlaze u udbaške džepove da opet finansiraju debile sa šipkama dok na našim kostima mesa ni malo ne ostane. Treba mi obični građani da se udružimo i zajedničkim snagama razjurimo tu stoku (i Srpsku i Mađarsku) u zatvore i rupe mišije iz kojih opet plaze za račun svojih gazda lopova, dilera i ostalih nakaza iz redova Titove službe.
  • 23.09.2011 07:06
    Nemojte ljudi straže, tako su početkom '90ih bile straže u Bosni pa je počeo rat.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna