Novi Sad
27.09.2011.
08:17 > 08:21
Iako je gradski parlament prošlog petka usvojio odluku da je naplata video-nadzora protivzakonita, Novosađani još uvek ne mogu da se otarase ove stavke sa svojih računa.
  • kafetin

    27.10.2011 06:39
    nemojte tako, nije informatika bas tako losa
  • Lisac

    29.09.2011 21:47
    Popravka kamera ?
    Uzeli su 75 miliona i kupili kamere koje se vec kvare i treba im popravka ? Pa ko ovde koga .... u zdrav mozak. U bivsoj firmi su bile postavljene kamere kupljene za neke male novce, i nijedna se nije pokvarila za 10 godina rada .
  • @Konus - kamere - opticki kab

    29.09.2011 05:35
    Zaista bitna stvar
    Sudbinu opticke infrastrukture treba propratiti.
    I ne samo da li ce naplatiti to o cemu govorite (kablovsku, internet, VOIP) nego i ko ce naplatiti.
    Na prevaru su dosli do infrastrukture koja ulazi u njihovo, ili necije tudje vlasnistvo. Ostaje da sacekamo da vidimo kako ce se ta prevara zavrsiti!!!
  • pa dokle bre

    28.09.2011 18:48
    Informatika umrezena u nove skupstine stanara
    Kako stvari izgledaju Informatika radi po ISO standardima kako kazu nadlezni sluzbenici za Skupstine stanara kad ih pitas gde su moji novci i zasto ih treba da dajem ako sve nije po Zakonu koji su na snazi.Nema stanar nista pravo jer po ISU to radi predsednik Skupstine stanara kojeg poducava njihov sluzbenik i to jako dobro jer ima dva fakultetata. Bilo bi jako dobro da taj sluzbenik koji je vezan za predsednike posebno novih zgrada izracuna koliko naprimer odrzavanje privatnih firmi za odrzavanje kosta mesecno, a ustvari da izracuna sta su za te pare uradili kao naprimer, GIS, Zlatibor, MD ... Oni uvatili semu iz JKP Stan pa napravili sijaset odrzavanja ( a pedanterija strasno gazis po djubretu kad oni nesto rade pet dana ). Glavna su im spona predstavnici drcni stanari koji onda imaju dobru proviziju, restauriraju kupatila, poplocavaju terase i mnogo toga. Zaplase stanare sa Informatikom da ce ih tuziti ako ne placaju i sta sad kad je cara do dovura stiglo, budjelari prazni. A i sa kamerama su se ovi iz odrzavanja lepo uklopili, samo ne znam za sta im sluze poslednja rec tehnike sa cuke.I sve jadni stanar placa, a sad je ovih dana velika diskusija za ravne krovove..... a tek obracuni koje pravi Stan uzas...nista sa nicim povezano... a Informatika samo preti tuzbama, imala sam prilike da budem i prisutna pa jos ne znaju da procene ni kada je star covek u pitanju ...!!!!
  • Mara

    28.09.2011 09:22
    Informatika je političko preduzeće. Što bi bilo jednostavno kada može biti komplikovano. Zamislite samo sva ta komunalna preduzeća, Toplana, Vodovod, Čistoća oni dostavljaju račune Informatici za svoje usluge za prethodni mesec, ona sve to objedinjuje i sastavlja svoj račun sa još puno drugih stavki za koje kažu na računu su morate ih platiti. Zašto se računi prave dva puta kada može svako svoje. Sećam se vremena kada je sve to bilo tako. Svako dostavi svoj račun pa izvoli plati. Za zaposlene u Informatici odlično, plate fenomenalne za nikakav rad. Sem ovoga da li oni još nešto rade korisno za građane, ja ne znam. Ako neko zna molim neka mi objasni.
  • @Anonimus

    28.09.2011 08:28
    12:03 • 27.09.2011.
    Ukinuli su SDK, Platni promet i bog te pita sta sve nisu, a Informatika je kao krava u Indiji.
  • Predsednik skupstine

    28.09.2011 08:20
    Gde su tu stanari?
    Skupstinama stanara su prepustili da se stara o svim pitanjima bitnim za zivot u zgradi, odrzavanju zajednickih delova sistema, investicionim radovima...
    Jedino sto im nisu dozvolili je da se staraju gde i kuda idu njihivi novci i koliko je u tim racunima provizija onih koji ubiraju te novce.
    Zato je krajnje vrem da se i opozicija i pozicija pozabave pitanjem placanja troskova komunalnih usluga. Skupstina stanara kao pravno lice treba da odlucuje ko ce u njeno ime ubirati naplatu, pod kojim uslovima i kako ce braniti interse stanara.Pricaju o raspodeli troskova grejanja. Ko ce to radii?! Drazini unuci, Delicevi padobranci, Parkig servis (koji vec ubira novac za parkinge ispred zgrada)...
    Ta tema bi mogla da bude tema o kojoj ce u predizbornim kampanjma svaka od partija reci koju rec. Sto se mene i moje partije tice, Informatika je svoje odradila. Moze biti samo jedna od jednakih. Pri tome ima pocetnu prednost u infrastrukturi, ali je nema u praznim glavama.
  • @iDjile - diktatura birokrats

    28.09.2011 08:12
    Postao je malo drugacije
    Informatika pocinje jos pre toga o cemu Vi govorite. Koreni poticu iz nekadasnjeg Stambenog preduzeca gde je Objedinjena naplata bila jedna od organizacionih jedinica tog preduzeca. Onda se ta Objedinjena naplata izdvaja i tada pocinju te kombinacije sa velikim racunarskim sistemom koji je doveo do danasnjeg stanja o kojem ovi komentari dovoljno kazuju. Svrha formiranja takve sluzbe uvek je bila koncentracija novca i upravljanje tim novcem. A o tome kako se upravljalo nekad, a kako sada ocekujem da ovi aktuelni pametnjakovici organizuju simpozijume.
  • @IDjole - da li ste znali da

    28.09.2011 08:05
    Sta je sve uracunato u kamate?
    Zaista je otvoreno pitanje da li Informatika ima prava da naplacuje kamate!
    Kad se covek upusti u dalje analize svega ovog onda je sasvim otvoreno pitanje da li su (a jesu) u te kamate uracunavali i deo koji se odnosi na neplacene delove racuna za nezakonito naplacivanje troskova na "odrzavanje" kamera.
    Ako se jos malo pazljivije pogledaju obracunate kamate onda se vidi, kao iz aviona, da to nema blage veze sa bilo kakvom logikom, isto kao i pojedini delovi tog racuna za neke od usluga (vodu i sl.).
  • Mirjana

    28.09.2011 06:53
    Konstruktivno
    Umesto da komentarisemo, od cega nema nikave koristi, dize nam se jedino zeludac od onoga sto saznamo citajuci komentare, ajde neko da provali na koji nacin da se ratosiljamo tog placanja!Ako vec nece da nam vrate, a verovatno nece da vrate pare, makar da ih ne placamo ubuduce...
  • 27.09.2011 22:17

    Ako već pričamo o video nadzoru, zašto se ne spomenu i prethodna dva - neuspela - pokušaja njegovog uvođenja? Ovaj je bar proradio i koristi se!
  • iDjole

    27.09.2011 19:41
    da li ste znali da
    Informatika nema prava da naplacuje kamate, samo sto im to jos niko nije rekao. ja im kamate odavno ne placam, a sada cu im "odjaviti" i taksu za kamere jer im je to osporeno.
  • iDjile

    27.09.2011 19:29
    diktatura birokratske mafije
    jp informatika potice iz ne tako davnog vremena kad je pocinjao brzi razvoj racunarske tehnologije, kad je novi sad imao samo nekoliko vecih i skupih racunara. njih su imali sdk, posta policija, naftagas, elektrovojvodina...tada je i grad formirao jp informatiku i kupio racunar da bi ubrzao i objedinio naplatu usluga drugih javnih preduzeca. situacija se drasticno promenila u narednih desetak godina, racunari su postali "azdaje", a cena im je veoma opala. ali, avaj, jp informatika je opstala iako je svako gradsko javno preduzece sada moglo efikasno i jeftino da obradi sve svoje korisnike i posalje im uplatnice. sto se tice pogodnosti naplate raznih usluga jp informatika je potpuno izgubila razlog svog postojanja, ali kao dobro uhlebljenje za birokratsku strukturu gradske vlasti pokazala se vise nego pozeljna jer je to vec poodavno steciste rodbinskih, prijateljskih, partijskih i svalerskih dobro placenih radnih mesta bez obzira na kvalifikacije. jp informatika je "zlatna koka" gradske birokratske mafije.
  • berolina

    27.09.2011 19:24
    super brat

    ...SVE konce vuce informatika! ako se "slucajno" srusi baza podataka, mogu da dovedu grad do bankrotstva i to jos pod video-nadzorom!

    prost mahlzeit ratni profiteri
  • konus

    27.09.2011 18:18
    kamere - opticki kablovi
    Jos jedna bitna stvar.
    Nasim novcima su isfinansirali ne samo kamere nego i kompletnu opticku infrastrukturu.

    Koliko sutra planiraju da tu istu infrastrukturu jos jednom naplate tako sto ce vam kroz nju pustiti recimo kablovsku, internet, VOIP.

    Svaki opticki kabl ima 6 vlakana, a 2 su iskoriscena za video nadzor, sto ce reci da su na prevaru dosli do infrastrukture koja ulazi u njihovo vlasnistvo.
  • ...

    27.09.2011 16:39
    ...i hoce sad neko meni da vrati novce? hoce neko da na**** zato sto je seo i odlucio da me pokrade? nece, u sledecem mandatu ce biti direktor ili predsednik upravnog odbora neke druge firme. ili planira da bude opet gradonacelnik. kako god, planira da ostane ugledni gradjanin.
    to je jedna bagra nepismena, kojoj je blizak jedino takav prostacki lopovluk jer nije u stanju da smisli nesto perfidnije.
    fuj! necu da glasam!
  • informatika

    27.09.2011 16:26
    falsifikat i kriminal
    jenostavno izbrisu te iz birackog spiska grada, gde si prijavljen od rodjenja i ne menjas adresu celog veka, pa te po nekom "zakonu" iz sume, ponovo zavedu u neke spiskove u predgradju, al' ovog puta kao gospodjicu i to na adresu mrtvom ocu - gde nikada nisam ni prijavljivana ni odjavljivana!

    informatika NIJE ZADUZENA za ispravnost podataka!?

    informatiku ne interesuju zloupotrebe i laziranja podataka!?

    informatika je podmazana i "radi svoj posao"!?

    informatika poseduje toliko podataka, da joj politicari ne mogu nista...
  • sale novosadjanin

    27.09.2011 16:14
    kanda
    oni jos ne shvacaju,da cim VOJVODINA postane samostalna,oni ce biti ukinuti kao i parking servis,partije i jos neke pijavice !!!
  • Lili

    27.09.2011 16:09
    :(
    Ima li još negde primer u svetu da političari konstantno,decenijama, rade protiv interesa svog sopstvenog naroda??? I zašto, zaboga,ovaj narod i dalje ćuti i trpi? DOKLE VIŠE...
  • BN

    27.09.2011 16:06
    Direktor JP Informatike je Zoran Delic, a jedan od clanova nadzornog odbora je Dragutin Cosic. To je navodno sin dekana FTN-a, Ilije Cosica. Inace, Zoran Delic je jedan od vlasnika hamburgerije na doticnom FTN-u. Svaka slicnost je "slucajna".
    Sem toga, prof Delic sa FTN-a i direktor Informatike, Zoran Delic, tesno saradjuju po pitanju "informaticke" podrske.
    Eto gde se skoluju ovakvi kadrovi.
  • ...

    27.09.2011 15:39
    @anonimus
    Prvo, Hercegovac se pise velikim slovom.
    Drugo, nikog Hercegovci nisu naucili da krade niti oni po definiciji kradu.
    Trece, ako se osecas Vojvodjaninom, odneguj malo postovanja prema komsijama razlicitog porekla jer to Vojvodinu cini Vojvodinom.
    Cetvrto, raspitaj se odakle potices pa ces onda sigurno manje lupetati.
  • 27.09.2011 15:27
    Svratite do...
    ...ulice Dusana Vasiljeva da vidite automobil pomocnika direktora Knezevica i bice vam jasno kako se namestaju tenderi i zasto su kamere toliko skupe :) Gradonacelnice, hercegovci su Vas naucili kako se krade, oni ce Vas kostati i fotelje na narednim izborima.
  • Andrlsa

    27.09.2011 14:34
    Kakav propust!!
    Pod hitno najuriti direktora Zorana Delića!!!
  • konus

    27.09.2011 14:30
    kamere
    Sa kojim pravom su i mislili da naplacuju kamere kojima ce policija da kontrolise saobracaj, a te kamere su im i do sada bile prioritet.
    1. Policija je trebala da razvija svoj video nadzor, prvenstveno zbog toga sto se njima kamere isplate sa kaznama u kratkom roku.
    2. da je namera bila siguran grad kamere bi bile okrenute ka zgradama a ne postavljane tako da prate vozila, lopov opljacka radnju i ako se udalji peske nikom nista.
    3. zasto nama kao gradjanima nije ostavljena mogucnost da sve stavke sa informatikine uplatnice uplacujemo direktno u JP koji je uslugu i izvrsio nego informatika kao parazitsko preduzece zivi od provizije.
  • LuLu

    27.09.2011 14:09
    @anonimus
    Ja bih preko neta da placam kakva uplatnica kakvi bakraci. KO nema i ne zna za internet mahom stariji sugradjani ionako moraju da odu do saltera pa onda jel jedna jel 10 uplatnica dodje na isto
    a jos jeftinije!
    Pitajte nas koji sastavljamo kraj s krajem
    jel bi nam bio problem da popunjavamo uplatnice ako ce biti jeftinije!
  • Mila

    27.09.2011 12:36
    Po mom mišljenju, plaćanje i održavanje kamera bi trebalo da bude da gradskom budžetu. Uostalom, ako je gradskoj vlasti mnogo da plaća i troškove kamera i policiju, moraju naći kompromis. Nisam za to da se policijski službenici otpuštaju, ali pre bilo kog projekta, poput ovog sa kamerama, treba dobro unapred iskalkulisati. Ovde je, kao i uvek, slučaj kada se nije nimalo pri kalkulaciji mislilo na gradjanje nego na druge stvari.. kao što su na primer snimanje vodjenja ljubavi na parkingu blizu semafora i slično! Žalosno je što se društvena imovina uništava, a te iste kamere baš ništa nisu mogle da snime...pa koja je onda njihova svrha!?
    Svest naroda o oprezu u saobraćaju treba da se podigne, ali bez kamera...jer ako ste primetili, sve veći broj udesa je upravo na raskrsnicama na kojima NEMA kamera. I opet isto pitanje - koja je svrha postojanja tih kamera?!
  • 13

    27.09.2011 12:22
    Pa gospodo iz iformatike,da vam rukovodstvo nije lopovsko na celu sa svojim osnivacima,znali biste da kamere imaju garanciju pet godina,a vi nasim novcen punite dzepove raznim direktorima politicarima istaknutim u ovom gradu samo neznam po cemu sem po lopovluku,prevarama i lazima,bogami ce neko za ovu prevaru morati da robija,pa sv normalni zbog principa treba da vas tuze.Dosta mi je vaseg lopovluka............
  • komšija

    27.09.2011 12:16
    preterali ste
    E sad ste ga stvarno preterali. Lopovska, beskorisna firma koja samo zna da otima. Vasi poslednji potezi, pogotovo farsa sa raskidom ugovora sa privatnicima ce vas odvesti tamo gde i treba da budete. U stecaju. U gradu vlada veliko nezadovoljstvo sa vasim radom i jako pazite na svoje naredne poteze jer raskidi ugovora mogu i vama da pokucaju na vrata. VRLO LAKO I REALNO: "Ko drugome jamu kopa, sam u nju upada"
  • dj

    27.09.2011 11:46
    voda
    kako da odjavim vodu ?
  • Vaskez NS

    27.09.2011 11:42
    ?!?
    "..u okviru ovog preduzeća nije doneta odluka o tome na koji način će se građani odjavljivati.." - pa jesam li vam se ja sam prijavio da sad moram da se odjavljujem ?!?

    Skidajte mi tu stavku da vam ja glavu ne skinem lopine belosvetske !!!

    A za povrat novca očekujte tužbu, sa sve zateznim kamatama, jer ionako ne očekujem da nam ga pošteno vratite. Jer vi i "pošteno" - ko nebo i zemlja !
  • ns

    27.09.2011 11:37
    Kada budem video rezultate postavljanja tih kamera po gradu, onda ću vrlo rado plaćati i njihovo održavanje. I dalje imamo divljanje po ulicama, nove grafite po zgradama, obijanje kola po parkinzima, trke po MIšeluku, kradju šahtova itd.
  • jaaa

    27.09.2011 11:19
    "Kako navode u "Informatici", u okviru ovog preduzeća nije doneta odluka o tome na koji način će se građani odjavljivati od ove obaveze"... pa... na isti način način na koji smo i prijavljeni na ovu obavezu. Ni tad nismo pitani, samo smo ugledali stavku na računu. Sad je lepo izbrišite, i molite boga da se ne udružimo, kao što bi trebalo, i da vas tužimo da vratite pare,a sud bi sigurno dobili!
    "Kako ističu u "Informatici", novac koje je naplaćen od građana ulagan je u održavanje video-nadzora i nije poznato iz kojih sredstava će se kamere ubuduće popravljati."... evo ih opet... popravljaće se tako što će se vandali koje te kamere snime slati da rade nešto korisno, pa će se njihova zarada uplaćivati u poseban fond iz kojeg će se popravljati kamere.
    A ako je popravka kamera koštala 750.000 evra dok su nove, treba pohapsiti one koji su ih nabavljali, jer su se očito debelo ovajdili kupujući šoder koji se stalno kvari. Majku mu, baš bi trebalo da vidimo te račune za popravke, i koja majstorska radionica to sređuje!

  • @Anonimus

    27.09.2011 10:41
    domacinsko postupanje
    Funkcija Informatike je korisna. Medjutim to ne opravdava njeno postojanje i funkcionisanje na postojeci nacin. Neka grad raspise konkurs svake cetiri godine i izabere firmu ili banku koja ce obavljati uslugu objedinjene naplate i izabere onu koja nudu najpovoljnije uslove. Mozda ce to biti i Informatika. Mozda ce to biti firma koja ima tri puta manje zaposlenih od Informatike.
    Koliko sam cuo Informatika navodno upravo otkazuje ugovore o naplati usluga firmama koje odrzavaju zgrade a nije u pitanju JKP Stan. JKP Stan stalno gubi korisnike jer je skup, neefikasan... Na sve nacine pokusavaju da Vas nateraju da predjete u JKP Stan jer ko bi izabrao takvu firmu ako hoce domacinski da se ponasa...
  • ZoxNs

    27.09.2011 10:39
    @Anonimus
    Ne treba ispunjavati 30 uplatnica, jer svi salju i uplatnice uz racun (struja, kablovska, tel, mob...)... i da potrebni su... kao i bizon ispred njihove zgrade.
  • semtex

    27.09.2011 10:32
    JP Informatika
    Sama ustanova tj. preduzece je van rezonsko...zasto da preko njih naplacujemo racune toplane,vodovoda,zelenila itd!?Ko su bre oni da budu neki servis naplate ovim ustanovama?Ko sta ima neka fakturise odvojeno i vozdra!
  • Boki

    27.09.2011 10:29
    Pošteno,pa ko koga...
    Ovaj narod još nije pokrao jedino onaj ko to nije ni pokušao.Nakon ovog cirkusa sa doplatnim kartama za parking i evo,sad sa video nadzorom,ma koliki optimista bio,nemam drugog izbora,nego da se osećam kao običan magarac.I još povrh svega,kažu da će nas čekati još jedna tortura u redovima za otkazivanje ove "usluge".Gospodo birokrati,možete vi da mislite da je narod ovca za šišanje,ali svaki čoban zna da prvo treba pustiti da ovcama poraste runo.
  • 27.09.2011 10:03
    Nepotrebna firma? Radije bi ispunjavao 30 uplatnica? U zavisnosti od banke, to bi koštalo isto ili više nego provizija koju uzima Informatika. O vremenu da i ne govorim..

    Reći da je ova usluga nepotrebna je čisto lupetanje. Jedino što bi bilo korektno jeste da postoji više ovakvih firmi i da građani mogu da biraju preko koje će plaćati.

    Što se kamera tiče, odluka da je obavezna naplata protivzakonita je korektna i Informatika je mora sprovesti, ali ja ću nastaviti da ga plaćam dobrovoljno. Da samo 5% vas koji pričaju da ne funkcionišu dobiju pisamca zbog svojih zlodela u saobraćaju, ja ću biti zadovoljan uloženim.
  • insajder

    27.09.2011 09:59
    eto odakle pare da informaticari letuju mufte na zlatiboru o trosku firme dok budale placaju
  • Dejan

    27.09.2011 09:55
    izigravanje zakona
    Kamere su gradske i mogu se odrzavati novcem iz budzeta grada. Medjutim vlastodrscima se to nije dopalo pa su dodatno oglobili gradjane Novog Sada i tako dobili novac koji ne podleze kontroli trosenja kao onaj iz budzeta. Prvo nisu morali da kupe najskuplje (ne najbolje kamere), pa onda nisu morali da potpisu ugovor gde se softver za nadzor (licenca) placa u odredjenim vremenskim periodima pa jos mnogo toga nisu morali da urade...
    Sve sto je uradjeno je imalo za cilj ne povecanje bezbednosti vec drp.......
    Zamislite da su izabrali optimalno resenje i postigli bolje performanse po tri puta nizoj ceni...
  • 27.09.2011 09:30
    Koja birokratija?
    OVO JE KRIMINALLLLLLLLL!!!!!!!!!!

    Zašto to otvoreno ne kažete?

    Neko vam uzima protivzakonito 100.000 evra i vi se snebivate da kažete šta je to?

    Ima li ovde u ovoj zemlji ljudi koji još imaju morala, čak i među građanima Novog Sada?

    Šta oni u JP "Informatika" imaju da donose neku svoju "internu" odluku?
    Morali su da obustave naplatu i skinu tu stavku sa računa građana!
    Znao je direktor Informatike koja tačka u Skupštini Grada na dnevnom redu, pa su to bezvezne priče da su u toj firmi zatečeni.

    JP "Informatika" uzima proviziju od 5% na sve račune, i parazitska je firma koja sasvim nepotrebno postoji, a nije ukunuta pre par godina, jer se SPS pobunio i pretio da će srušiti gradsku koaliciju, ukoliko se ugasi ovo preduzeće.
  • Mila

    27.09.2011 09:28
    Bespotrebne i besmislene stavke sa računa Informat
    Iskreno, slažem se sa izjavom da Informatiku treba ukinuti! Meni na računu - kao i većini gradjana - stoji, održavanje higijene, higijena, čistoća i održavanje čistoće kao 4 zasebne stavke! Obzirom da sam profesor jezika,a i da nisam, mogu da primetim da se ovde 4 puta naplaćuje šija i vrat! SRAMOTA ! Pa još kada dodamo parking, održavanje zgrade, video nadzor i ne znam ni ja više šta sve, dodjemo do veoma lepe cifre na računu! U proseku - više od trećine iznosa sa računa Informatike su bespotrebne i verovatno protivzakonite stavke koje smo mi,običan narod, nažalost, prinudjeni da plaćamo! Ima li još neko isti problem sa računom za Informatiku?
  • N. Detelinara

    27.09.2011 09:18
    Astronomija
    Tako uredno odrzavaju kamere da je jedna kamera na uglu Partizanske i Temerinske, okrenuta prema nebu!
    Mozda je Informatika pocela da se bavi astronomijom!?
    Ili im jednostavno nije dovoljno 750 000 evra za odzavanje...
  • 27.09.2011 09:07
    750.000 EUR.... koja je to lova.... pa, jel može neko od nadležnih, ili možda bolje novinari, da ode i pročešlja tu nabavku i održavanje kamera... Zaista nisam protiv video nadzora na ulicama, ali ovakvo šišanje ovaca je stvarno preko svake mere. Još kad bi imali i informaciju koliko su te kamere zaista doprinele sigurnosti građana ovog grada. Neka neko od nadležnih ode u London da vide kako su tamo kamere doprinele smanjenju kriminala na ulicama i kako neko ora nešto i da radi, a ne samo naplaćuje. Ova država je tamni vilajet!
  • Adice

    27.09.2011 09:03
    koliko još stavki bi se moglo skinuti...
    rešenje je ukidanje "informatike" i svih pratećih gluposti koje idu uz to POLITIČKO preduzeće ! Nego , lepo da vodovod pošalje svoj račun, čistoća svoj, pa ako nismo zadovoljni njihovom uslugom, da tražimo drugu, privatnu firmu, koja će za iste pare , kvalitetnije odrađivati isti posao ! UKINUTI MONOPOL I OTIMANJE OD GRAĐANA, ŠTO PRE !!!!
  • Suncica

    27.09.2011 08:55
    O vracanju para nit je raspravljano nit ce ikad biti!
    Kakvi lopovi svi djuture!
  • 27.09.2011 08:54
    ''u okviru ovog preduzeća nije doneta odluka o tome na koji način će se građani odjavljivati od ove obaveze''
    alo bre ludaci nema šta da se građani odjavljuju vaš osnivač skupština grada je donela odluku na vama je samo da je sprovedete ako niste ustanju sklonite se...
    Da ne govorim o vašoj proviziji koju naplaćujete od Čistoće, Vodovoda, Zelenila... vi ste preduzeće koje ama baš ništa ne radi
  • No Name

    27.09.2011 08:53
    Kamere
    Ni do sada nismo imali velike koristi od kamera. Naročito kada postoje građani malo ravnopravniji pa kada ti isti budu snimljeni kako čine prekršalj baš tada ta kamera je bila neispravna ili se popravljala.Novi Sad nije postao ništa bezbeniji gard od kako su postavljene kamere nažalost u to smo se uverili.
  • smece

    27.09.2011 08:42
    odpad
    birokratija koci svaki razum, pa oni sad kao imaju problem, kakav mentalni, tehnicki..? olosu doci ces na svoje - prosijacki stap pre ili posle
  • DEM

    27.09.2011 08:39
    Protivno zakonu ova naplata, naplata RTS, naplata kazni za parking...A TI NARODE PLACAJ I PLACAJ I PLACAJ I PLACAJ I PLACAJ....
  • sosa

    27.09.2011 08:24
    E, stvarno ste ŠEPRTLJE! Muve bez glave...Ili to mi treba mi da mislimo, dok vi hapavate sve što se hapiti može???? Mislim da je ipak ona prva varijanta - ŠEPRTLJE!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna