Novi Sad
11.10.2011.
08:14 > 09:14
Deo osmaka novosadske Osnovne škole "Žarko Zrenjanin", mimo znanja roditelja, smešten je umesto u hotel na Tari, u obližnje ruinirano bivše vojno odmaralište bez grejanja, tvrdi za Radio 021 jedan od roditelja učenika koji su bili na ekskurziji proteklog vikenda.
  • Zare voli pare

    13.10.2011 19:37
    Ovaj covek je biznismen i nije za rukovodioca vaspitnoobrazovne ustanove.
  • Djak

    13.10.2011 08:05
    Slazem se sa @UCENIK
    Potpuno se slazem sa tekstom od @UCENIK i iskreno zbog svega ovoga mladje generacije nece ici na ekskurzije od vise dana! Umesto da raspravljate o Maturskom ispitu o kom pricaju da ce se ubaciti Istorija i jos neki predmeti vi o nasoj ekskurziji. Ja bih iskreno zeleo da se manete ovogoa i nastavnika fizike pustite vi inspekciju da to resi, a mi samo da zavrsimo prijemni samo sa Matematikom i Srpskim, inace se selim iz ove drzave, ZAUVEK. Tadicu bezi sa vlasti.
  • Misljenje

    13.10.2011 07:46
    Trebalo bi za sada malo pustiti sve ovo.Naravno,ne niz vodu kao sto bi mnogi voleli.Tuzilac je obavesten o navodnom nastavniku fizike-pedofilu,inspekcija ce nadajmo se proveriti finansije skole kada je rec o ekskurziji.Ako tu ima necega pokazace se,ako nema nece a ako ima pa su "skolski uticajni ljudi" jaci i od pravde i od zakona-sta da se radi.Takva nam je zemlja gde zivimo.
  • Djak

    12.10.2011 20:27
    Pubertet
    Zelim samo nesto da kazem Maki021. Ajd' preterao sam malo, ali ove lazi koje vi svi pricate su uzas, svi vi. Ekskurzija je bila odlicna, to sam vec rekao, ali to sto su nam nastavnici uzimali kljuc od sobe pa nisu davali do 1 da se vratimo u sobe nije istina! Uzimali su na nam kljuceve, morali smo da budemo na toj zurci makar pola sata i kada bi smo im zatrazili oni bi nam dali kljuc. Nastavnici su jako dobro brinuli o nama, a to vi posteni roditelji sto se zalite da smo morali da ostajemo do jedan, nismo. Ostajali smo cak i duze do cetiri ujutru pa eto bilo nam je super, jedina zalba jeste da je bilo previse kratko za prevelike pare, sto jeste. 1500din za nastavnike.
  • UCENIK

    12.10.2011 17:40
    pa kad odrasli samo svoju politiku vode
    @Maki021 Verujte mi ovde se UCENICI mesaju bas zbog toga zto je doslo do jedne velike da kazem nepravde i drame oko cele ove price . Kao prvo , posle toliko komentara o dnevnicama vise mi se i smucilo .Dobro mi znamo koliko nastavnici zarade od ekskurzije , ali isto tako ako nam se vec da ponuda da idemo na jednu , prvenstveno od NAS mladjih zavisi da li cemo ici ili ne. Jos bi svasta rekla po tom pitanju , ali stvarno je suvisno . Zatim, i sam ovaj clanak je toliko nepotreban kao i mnogi komentari odraslih koji daju tako dukokomumna misljenja o ovoj ekskurziji . Ja sad samo sve pitam , da li ste vi mozda bili sa nama i znate sve u detalje sta se desavalo? Zato sto vidim i komentare , ja mislim i roditelja ,koji su uvereni da se mi uopste nismo odmarali , da su nas kao robove drzali budnim do 1.Postovani roditelji , da li se secate vasih ekskurzija? Da li ste uzivali u voznjama autobusom, setnjama , obilascima , diskoteci, i ostajanju budnim dok vas san ne savlada? Niko malo da se zapita da nismo mozda MI DJACI tako hteli i molili nastavnike ? I molim vas da zavrsite ovu raspravu, jer samo nama cinite stetu, i buducim generacijama. A videla sam i jedan komentar za naseg nastavnika fizike i moram reci da niste u pravu.Covek je jedan od boljih nastavnika u skoli, koji je uvek spreman za salu i bas ga zbog toga i volimo , i zato vas molim da prestanete, kad vec sami ne mozete da se uverite,jer samo cinite stetu tom coveku. A zapitajte se da li nekad dobijate pogresne informacije od svog deteta!

    UCENIK OVE SKOLE !!!
  • Roditelj

    12.10.2011 17:27
    Nisu se snasli sa grejanjem
    Objasnjavajuci zasto nije bilo grejanja u depadansima Javor, na Tari direktor OS Zarko Zrenjanin, kaze da se neki ucenici nisu snasli, jer nisu znali da pojacaju grejanje. Zamislite roditelji plate dvodnevnu eksurziju 10.000 dinara, a njihova deca se nisu "snasla" sa grejanjem. Sramota za decu i roditelje! Nisu nista bolje ni zasluzili, nego da se smrzavaju. To sto su bili smesteni u nize kategorisane sobe, nema veze. Ucenici su opet krivi, jer nisu obavestila svoje roditelje. Ko je ustvari glavni krivac, pa naravno ucenici.
  • Maki021

    12.10.2011 11:03
    Deca hibridi
    Najsmešniji su mi komentari "učenika ove škole" koji su "lično" bili na ovoj ekskurziji i uverili se da je taj drugi objekat mnogo kvalitetniji! Divim se znanju i širini rečnika ovih osnovaca, napredniji su i od nekih mojih prijatelja koji imaju fakultetske doplome!!!
  • @Prosvetar

    12.10.2011 06:59
    ne razumem komentar
    Ako ti se nije islo u Spaniju, koja je tako neinteresantna destinacija sa coporom nevaspitane dece, i pri tom, nisi nista zaradio, samo si ostao gladan, zedan i nenaspavan, ZASTO SI IH, ZABOGA, VODIO NA EKSKURZIJU? Ekskurzije nisu obavezne, zato prestanite da smarate kako vam je velika odgovornost da vodite negde gomilu nevaspitane dece (ne kazem da nije), ali to cinite radi debelih dnevnica. Dosta vise demagogije. Svoj razred za 1.700 dinara ne bi vodili na jednodnevnu ekskurziju, ali za 14.000 bi. I tu je kraj svake price. A ti, ako ne mozes da potrosis sav taj novac, mani se Naftagasa i javnih preduzeca, vrati ucenicima deo dnevnica, i svi srecni i zadovoljni. Ili ipak mislis da je trebalo vise da zaradis?
  • hannah136

    11.10.2011 21:56
    @Momcilo
    ovaj Momčilo insajder je mnogo pametan. Moj komentar na račun anonimnog učenika nije zajedljiv već sasvim na mestu. Najpre da poradi na pravopisu, onda neka komentariše i tačka. Uostalom, kakve veze imaju elokvencija i ISPRAVNI stavovi koji se nose od kuće, molim te? Prema čijim merilima ispravni? Tvojim? Ta, nemojte kaz'ti! A taj TVOJ četrnaestogodišnjak sigurno nije pismeniji od ove ovde GOMILE komentatora.
  • roditelj

    11.10.2011 21:45
    ima toga jos
    Sve su roditelji koji se bune u pravu , dodao bi samo maltretiranje djaka sto se tice odmora, jer deca su krenula na taru u 6:45 ,da bi na taru stigli oko 7 uvece na veceru , posle toga su bili uterani u diskoteku iz koje nisu mogli da odu na spavanje pre 1 ujutro, kljucevi od soba su im bili oduzeti od strane nastavnika, cisto da bi ih drzali sve na oku, verovatno, pa cenim sretni smo mi roditelji sto ih nisu vezali za radijatore.
  • prosvetar

    11.10.2011 20:38
    pun sam kesha
    Po zanimanju sam prosvetni radnik i upravo sam se vratio sa jedne ekskurzije gde sam se odmorio ko čovek, naspavao najeo i napio (malo i alkohola).A Španija? Lepota Božija, takvi predeli, takve žene, takvo more - to treba videti. Ni dinar nisam dao, a još sam i DOBRO zaradio.Pitate se šta je bilo sa đacima? Roditelji su ih vaspitali da budu dobri i da poštuju i slušaju profesore. Mogao sam potpuno da zaboravim na njih.
    Odlučio sam da deo zarađenih para poklonim sirotinji koja radi u javnim preduzećima i NAFTAGASU. Ipak tolike pare ne mogu sam potrošiti.I MOLIM VAS nemojte zabranjivati ekskurzije.
  • @Prosvetni radnik

    11.10.2011 20:28
    Što je babi milo-to joj se i snilo
    Vidi se da niste zarađivali dnevnicu kod privatnika. Krenete na put u Novi Pazar u 5.00h, stignete oko 11.00h, obiđete teren, sklopite par poslova, dok ne sklopite, ne kreće se kući, dalek je put, pa ako imate sreće da završite sve do oko 18.00, stignete oko 1-2 noću, legnete i ustanete u 7.00 odmorni i oran za novi radni dan i novi put. A dnevnicu ako dobijete-srećni ste. Sram vas bilo, prosvetari, da vam nisu mile dnevnice, ne bi se toliko trpali da vodite decu i da "radite za 20 dinara po satu". Kad učiteljica zaradi 80-90.000 za nedelju dana škole u prirodi, (gde se to danas može pošteno zaraditi za 7 dana?) jasno je zašto se upire da što više učenika ide, pa ih vraća po 5-6 puta kući sa papirom da roditelji razmisle još malo da ipak puste dete. I takvi su se pritisci dešavali prethodnih godina u ovoj školi, u kojoj je, inače, najvažnije na koja će vrata dete ući i izaći, a sve ostalo je manje bitno.
  • :D

    11.10.2011 20:27
    Najbolja ekskurzija :) :D
    Ja sam bila u hotelu ''Javor'' odlicno sam se provela. sve je bilo na nivou. druzili smo se odlicno. sobe su bile dobre sve je bilo najbolje. :) i hrana je isto bila dora. sve u svemu zadovoljna sam. :)
  • ?

    11.10.2011 20:04
    Ko je odgovoran za sta?
    Zadatak skole jeste da daje deci znanje a roditelji treba da ih vaspitavaju. Profesori ne treba da budu odgovorni ako djaci prave cirkus i ako se ponasaju neadekvatno na ekskurzijama. Ne moze se sa svakim detetom biti 24 sata "za rucice". Roditelje bezobrazne i nevaspitane dece odmah treba zvati da dodju po svoje cvecke.

    Samo kome cemo poslati profesore koji nisu zainteresovani da nauce decu i da budu posle casa sigurni da su deca razumela njihovo predavanje????????


  • Zadovoljni DJAK!

    11.10.2011 19:49
    KRETENI!
    Ovako na ekskurziji je SVE bilo NAJBOLJE! Ni jedan dajak se nije zalio! Nastavnik fizike je NAJBOLJI NASTAVNIK U SKOLI!!!!!!!!! Nemojte lupati svi ja sam djak ove skole! Isao sam na ekskurziju SVI su se super proveli, a i nastavnik fizike i te price za pedofiliju je CISTA GLUPOST taj nastavnik ima decu i bolji je od svih drugih.
  • prosvetni radnik

    11.10.2011 18:54
    Ah, te dnevnice!
    Odgovor na komentar gde se porede dnevnice nastavnika na ekskurziji i redovna dnevnica od 1737 dinara. Na redovnom poslovnom putu za dnevnicu od 17 evra jedna odrasla osoba:
    1. odgovara za samu sebe
    2.aktivan rad joj traje koliko sastanak ili neka druga obaveza
    3. ostalo vreme provodi slobodno i opušteno
    4. legne u neko uredno vreme i mirnim snom odspava, dočeka jutro i vrati se odmorna kući.
    Imate za domaći da pokušate opisati kako nastavnik prođe u takvom jednom ekskurzijskom danu za neverovatnih 100 evra.
  • Dejan

    11.10.2011 17:32
    hoteli na Tari
    Informacija od nekoga ko je cesto na Tari.
    Hoteli na Tari su deo Vojne ustanove Tara. Postoji Hotel Omorika (sa bazenom) i pored njega depandans tog hotela "Javor". Omorika ima tri zvezdice a depandans jednu zvezdicu. Ne ulazeci u pravila rada turistickih agencija mogu da kazem
    da je depandans veoma pristojan i da zasluzuje vise od kategorisane jedne zvezdice. Smestaj u depandansu je 10% jeftiniji od onog u hotelu.
  • NOVOSADJANKA

    11.10.2011 17:08
    Laž
    Da li su deca razglasi ili transmiteri. Kako sramotno ophođenje, da deca prenose roditeljima, ovi su stvarno pomešali lončiće. Svaljuju odgovornost na decu?! Koji beše izraz za takvo ophodjenje preme i sa decom?!Laži, zloupotreba, laži, ped..ili.a!Ovaj put nije za EU. Tamo bi oduzeli decu roditeljima a školu zatvorili !
  • Sanja

    11.10.2011 16:34
    Lopovluk
    Moje dete ide u Isidorinu skolu, krenuli su na ekskurziju u spaniju, pored aranznama doneta je odluka da svaki od roditelja plati 60 e razrednom staresini zato sto ih vodi na istu.
    I to sa napomenom da se iznos plati pre polaska, sto znaci da razredni staresina zaradi 1800 e, na konto toga sto radi svoj posao primi platu, dobije dnevnice koje sleduju.

    Ali kako i ona sama kaze pa mi to svi podelimo.

    SRAMOTAAAAAAAAAAAA.
  • prosvetna jadnica

    11.10.2011 16:25
    Slazem se da je jako cudno koliko je Osnovna skola Zarko Zrenjanin zasticena. Kao tamo se ne desavaju skandali, a u ostalim skolama ne znam covek o cemu da pise?
    Sto se ekskurzija tice, definitivno ih treba ukinuti. Malo se uci, deca se cesto nalaze u opasnim situacijama, mnoge razredne staresine ne zele da se istinski pozabave problemima i kontrolisu decu, a o ekonomskom momentu da i ne pricam!
  • 11.10.2011 15:54
    @Anonimni ucenik
    Zašto bi to bio problem učenika ili bilo kog čitaoca, koliko je teško naći hotel za učenike.
    Ako neko želi da se bavi organizacijom ekskurzija, znaće kako da reši takav problem, inače to ne bi radio zar ne?
  • Momcilo

    11.10.2011 15:50
    Insajder
    Moje dete je bilo u depadansu koji je deo hotela (što se da videti i na sajtu hotela). Nije imalo primedbe jer nije sve kako je nezadovoljni roditelj (jednina) prijavio i jer su joj druge stvari bile bitne. Kaže da su se super proveli i već su pitali nastavnike da li bi ih vodili ponovo na proleće. Ekskurzije jesu skupe(i ja jesam za to da se ukinu, ali to baš zbog roditelja kretena koji prave još veće kretene od dece), ali predlog ove konkretno je prošao savet roditelja i svaki roditelj je ponaosob pristao na aranžman. Novinar bi mogao malo i se raspita kod dece da li su zadovoljna,a što se tiče zajedljivosti na račun "stručnih komentara anonimnih učenika", elokvencija i ispravan stav o nekim stvarima o životu se nose iz kuće te neki od tih četrnaestogodišnjaka su pismeniji i rečitiji od gomile komentatora na ovu temu, a i zahvalni su svima (roditeljima i nastavnicima) koji su im obezbedili nezaboravno iskustvo...
  • hannah136

    11.10.2011 15:36
    @Anonimni Ucenik
    jadne škole i profesori sa tako pismenim anonimnim (Učenicima)?! Ovakvom pravopisu te sigurno nisu u školi učili a mogao bi i manje da bežiš sa časova srpskog. Bolje da se čuvamo takvih eXkurzija i da manje gledamo hrvatske programe na kojima nas uče da stvari mogu biti tako PREdobre a ne previše dobre.
  • HeHe

    11.10.2011 14:27
    Veoma selektivan odnos inace sjajnog sysadmina Radija 021!Mora da mu dete ide u tu skolu pa nece da se zamera direktoru.Ali procesljajte malo to mesto,materijala za novine(a i za sud) tamo ima na sve strane!
  • @@imam resenje

    11.10.2011 13:49
    Pa da milina jedna skola u prirodi! Vodi ti decu 25 komada puta 7 dana puta 24 casa pa onda vidi da li bi radio za 20 dinara po satu! Ekskurzije kao i skole u prirodi su izgubile svaki smisao i sem jednodnevnih izleta sve bi trebalo zabraniti!
  • Mamika

    11.10.2011 12:37
    ???
    O profesorima,djacima i ekskurzijama,mogla bih napisti deset strana,uglavnom,primera zbog kojih decu ne bi trebalo slati na ekskurzije,ali cu se ograniciti na nekoliko veoma bitnih stavki,koje treba da zabrinu roidtelje! 1.Nesigurni autobusi. 2. Neadekvatan smestaj i ishrana. 3.Kolicina alkohola koju nastavnici i profesori tolerisu deci.4.Sa decom naekskurzije vode i fotografe.5. A vode,boga mi i dilere droge!
  • @ imam resenje

    11.10.2011 12:34
    Nije ti dobra racunica. Nastavnik ima 470 dinara dnevno po detetu. To je oko 20 dinara po satu i po detetu, kako ti kazes, ali puta 30 ucenika, sto izadje oko 600 dinara po satu, tj. 14.400 za jedan dan, ako na ekskurziju ide 30 ucenika, recimo. Inace, iznos redovne dnevnice u ovoj zemlji iznosi 1.737,00 Dinara. E, to već malo menja stvar, zato ih i vode na ekskurzije. Narocito su omiljene skole u prirodi, 25 ucenika puta 7 dana = 82.250 + redovna plata za tu nedelju. Malo li je?
  • NS

    11.10.2011 12:25
    Kako je krenulo ispasce da su svi nastavnici pedofili, pa kad izbace sve muskarce iz skole, onda ce valjda i nastavnice postati pedofilke! Ljudi, deca su vam nevaspitana, polugola i potpuno nezainteresovana za ucenje(cast izuzecima i roditeljima izuzetaka). Zadatak roditelja je da vaspita, a skole da daje znanje.
  • imam resenje

    11.10.2011 11:58
    Nema slanja dece na ekskurzije! Ljudi moji ekskurzija nije obavezna i niko, niko ne mora svoje dete da salje na istu! Moje dete (i veci deo njegovog razreda) vec drugu godinu ne ide na ekskurziju jer nam se predlozena destinacija i cena nisu dopali! Sto se tice te zarade prosvetarske, podelite zaradu na broj dana i sati i dobicete cifru od 25 - 30 dinara po satu! Da, nakupi se to broj dana puta broj ucenika ali malo ko bi pristao da radi takav posao za 20 dinara na sat!
  • anonimni

    11.10.2011 11:54
    anonimus
    Interesantni su ovi anonimus "ucenici" koji citaju vesti na sajtu R021 i tako strucno komentarisu...
  • Pero

    11.10.2011 11:19
    predlog
    Posle svega što se desavalo na ekskurzijama posledenjih godina u razmnoj državi bi bar na neko vreme trebalo zabraniti ekskurzije.Inače od prosvetne inspekcije pomoći nema jer su svi međusobno povezani određenim interesima.Zna se i kojima.Viđikant?
  • Anonimni ucenik

    11.10.2011 11:16
    Sve na exkurziji je bilo predobro!
    Nije mi jasno kakve imate primedbe, sve je bilo savrseno, sve je bilo po planu i sve je saopsteno roditeljima. Znate li vi koliko je tesko naci hotel koji prima ucenike?
  • Anonimus

    11.10.2011 11:10
    jedno dete se zali , i vec se zovu novine
    Ucenica sam ove skole i isla sam na ekskurziju. Bila sam u hotelu Omorika , ali sam takodje i videla smestaj u "ruiniranom vojnom odmaralistu" . Kao prvo to je deo hotela Omorike , i nedavno je renoviran. Uslovi su nam bili potpuno isti . Ja nmg da verujem da jedno razmazeno dete koje se zali svojim roditeljima zbog smestaja , dobija paznju novina i dize toliku dramu . Ne znam sta moze da ocekuje za jednu djacku ekskurziju , hotel sa 5 zvezdica? Sve u svemu , smestaj je bio sasvim okej , ekskurzija je prosla super i svi smo se extra proveli ! A ovo je samo jedan hir deteta koje ocigledno nema zivot i ne zna da se zabavlja i roditelja koji su vam od one vrste koji vole sukobe i veruju u svaku rec njihovog deteta . :)
  • ja

    11.10.2011 11:03
    a šta fali
    jednodnevnoj ekskurziji u Tršić ili na Oplenac, onako kako smo mi nekada išli? A Hopovo? I to je tu blizu. Socijalizacija je važna. Ali je važno i nešto naučiti. Ne samo mlatarati po hotelima i "obližnjim" prestonicama šopinga.
  • @anonimus

    11.10.2011 11:00
    ja nisam prosvetni radnik - ali sam roditelj
    ja bih volela da se svi prosvetni radnici tako jako naljute na nas i prestanu da nas počastvuju svojim pristajanjem da nam vode decu na ekskurzije. Bar narednih desetak godina. Da se stvari malo srede, spusti lopta i smire strasti. Pa onda, kad sve bude (nadam se) drugačije, da krenemo od početka.
  • luka

    11.10.2011 10:43
    ekskurzija je bila odlicna!!!
    moj razred je bio u tom drugom hotelu i nemamo nikakve primedbe... sobe su bile odlicne :)
  • Begečka nana

    11.10.2011 10:34
    @Anonimus
    Da, tako je, ali su nekada takve ekskurzije i koštale toliko da sva deca mogu da priušte da idu i da se tamo druže. Danas dok se svi ugrade, od hotela, preko prevoznika, agencije, direktora škole i nastavnika, košta đavo ipo, a uslovi su baš kao što su bili nekada, s tim da su objekti za toliko stariji. Mi i šaljemo decu na ekskurzije iz razloga koje si navela, ali ako platim papreno, hoću da imaju tople sobe i jestivu hranu. Ili misliš da je to neopravdan zahtev?
    Što se tiče ove škole, zrela je za kontrolu, imam utisak da tu svako radi kako hoće, deca idu na pojedine izborne predmete i po 2 prečasa ranije, u kontra smenu, da bi se nastavnicima ugodilo, dok decu niko ne pita da li im to odgovara. Ovaj primer je samo kap u moru, ima toga za nabrajanje do ujutru.
  • R

    11.10.2011 10:00
    ekskurzije
    EKSKURZIJE SE NE organizuju zbog socijalizacije dece, zbog osamostaljivanja ili zbog strucnog usavrsavanja, vec ISKLJUCIVO zbog nadoknada direktoru i profesorima !!!!
  • Neobavesten

    11.10.2011 09:43
    izjava agencije
    niko ne spominje agenciju Elite travel koja bi mogla da pomogne u detaljima da i direktoru skole pomogne da se seti kako je isla cela organizacija. sigurno bi bila otkazana ekskurzija da su roditelji znali da nece svi imati iste uslove smestaja
  • 11.10.2011 08:59
    Da radim kao prosvetni radnik, zbog ovakvih roditelja nikad ne bih vodila decu na ekskurziju. Ja sam svojevremeno, kao đak, i pokvarila stomak na ekskurziji, i spavala na gvozdenim krevetima, u prohladnim sobama, i nisam ni pomislila da se zbog toga žalim mami i tati. Ekskurzije se prave zbog socijalizacije dece, zbog osamostaljivanja, da se vide i drugi uglovi života, izvan roditeljske kuće i zaštite. Danas se ekskurzije pažljivo planiraju, a propusti su najčešće nenamerni, bar od strane škole i nastavnika.
  • neobavesten

    11.10.2011 08:53
    izjava direktora
    jasno je da sad treba zataskati propust u organizaciji eksurzije te stoga direktor daje takvu izjavu kao da je bio na licu mesta da se uveri u to koliko je dobar depadans gde je bilo smesteno dva razreda koji nisu imali srece u izvlacenju debljeg kraja
  • pera

    11.10.2011 08:30
    Smeniti direktora
    Prijaviti budžetskoj inspekciji
  • Milence

    11.10.2011 08:23
    skrece se tema

    u toj skoli se skrece tema sa prave price a to je da je slucaj jednog nastavnika fizike od pre par dana pred krivicnom prijavom u policiji i tuzilastvu i ovo je sada skretanje sa teme. neka radio 021 istrazi da li skola vodi postupak protiv nastavnika fizike zbog sumnje na pedofiliju, ovo se ekskurzijom su price za javnost :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna