Novi Sad
01.11.2011.
23:20
U Novom Sadu je sinoć u amfiteatru Filozofskog fakulteta održan skup studenata organizovanih u Plenum, koji je protekao u ambijentu svađe između pristalica Plenuma i pristalica Studentskog parlamenta.
  • Zaboga

    03.11.2011 12:11
    Pa, dragi, kad uslovi studiranja budu kao u Evropi i kad ne budemo imali 16 predmeta godisnje (jer je Bolonja skaradno primenjena) onda mi i nece trebati apsolventski rokovi.

    Pa mi treba da budemo srecni sto Parlament ne radi ista (osim stvari oko kojih se vrte pare, tipa Filozofijada). Zamislite da se zalazu za svoje ciljeve, pa imali bi jedan dan godisnje kad bi polagali sve ispite, i ko ne polozi sve automatski obnavlja godinu.

    I onda ko je obnovio godinu ne moze u Parlament!!!
  • Teodosije III

    03.11.2011 06:48
    @ Studentkinja
    Da dušo, dva roka za jedan premet u jednoj godini! I nema nikakvog apsolventskog. Ako nemožeš da položiš iz dva puta smatra se da nisi za studije.
  • Studentkinja

    02.11.2011 16:21
    Ko o cemu - parlamentarci o legalnosti i ustavnosti. Plenum i treba da postoji i uvek ce postojati, jer plenum je zapravo svako okupljanje studenata (van parlamenta) u cilju borbe za svoja prava. A to je legalno i pozeljno.
    E sad zasto se ne borimo svi za isto, to je vec druga prica. Kao da je budzet studentski hir, zaboga, meni od budzeta zavisi svaka naredna godina. Vecini nas, zapravo. Skolarine su apsurdne. I ne znam sta su apsolventi skrivili da se ukine i staz i rokovi. To su sasvim opravdani zahtevi.
    I molim vas manite se onoga "kad sam ja bio mlad, najsladja stvar za desert bio je LIMUN". U Evropi imaju jedan rok? Za celu godinu mislite? Ili za sve cetiri godine bachelor studija jedan rok? Slepi pored ociju, tako se to zove.
  • Teodosije III

    02.11.2011 06:33
    Nemaju para da plate prenos ispita, ali imaju da dodju u Novi Sad i tu budu.
    Da vas podsetim da u Evropi nema nikakvog prenosenja ispita, ni apsolventskog staza, vec imas jedan rok za polaganje i jedan dopunski. Ako ne polozis ponavljas godinu. Tako je cak i u Podgorici.
  • prisutna

    02.11.2011 06:32
    plenum i cudne stvari
    Nije jasno zbog cega Plenum insistira da nastupe organizuje na Filozofskom - da li su procenili da je taj fakultet najranjiviji, da je neorganizovan i nestabilan? Pogresili su. Njihov horski nastup, anonimnost, insistiranje na kolektivizmu su veoma lose osmisljeni, floskule koje mehanicki izgovaraju su neubedljive. Da su nesto naucili od Otpora, bolje bi im bilo.
  • Ака

    02.11.2011 05:20
    Бацај камење на систем
  • Y

    02.11.2011 01:18
    Neki fini akademski svet
    "Zabranjena je upotreba alkohola i narkotika, kao i pušenje"...
    Nadam se, privremeno.
  • Student FF

    02.11.2011 01:16
    Ne razumem
    Ne razumem kako se interesi Plenuma sukobljavaju sa interesima Parlamenta.
    Oni traze budzet sa 48 bodova, manje skolarine, apsolventske rokove, ne placanje bodova.

    Mislim za sta se onda zalaze Studentski Parlament?

    Malo se ponasaju kao da su njihvi studenti glupi, pa je dovoljno da dodje par ljudi iz p.m. i iznese neke ideje pa da svi za njim podju bez razmisljanja.

    Pa nisu oni obukli prsluke na kojima pise obezbedjenje po nalogu dekanice i zabranili ulaz na fakultet.
  • Student

    02.11.2011 01:04
    Podrska plenumu! Niko nema prava da umesto mene govori u moje ime!
    Treba preispitati legitimitet parlamenta i "parlamentaraca" koji su se danas organizovali samo da bi sabotirali kolege studente, a ponasali se kao najgori huligani!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna