Novi Sad
02.11.2011.
12:28 > 13:39
Grad će izaći u susret fudbalskom klubu "Ajaks" i pronaći im građevinsko zemljište za izgradnju novog stadiona, ali ništa više od toga, kaže gradonačelnik Igor Pavličić.
  • Sajmiste boys

    03.11.2011 11:31
    POREKLO IMENA AJAKS ! ! !
    Ajaks je bio (vidi Vujakliju)najbolji i najhrabriji ratnik anticke Grcke (poreklo imena nema veze sa Holandijom). Zato je Ajaks u Holandiji bio proganjan godinama, kao i njegov mladji "brat" u Novom Sadu. Ajaks je ime za koje se otima citav svet. To mozete isto procitati na Fejsbuk profilu: BORBA ZA ZIVOT AJAKSA u folderu: Svi zele da budu Ajaks. Zaista je ovaj Ajaks sa Sajmista otisao korak dalje - on se vec zove Ajaks. Onaj Ajaks GIGANT iz Amterdama je jos 1971. godine stavio za kapitena Srbina Velibora Vasovica, da bi svi Srbi navijali za VELIKI AJAKS, koji je predstavljao Ujedinjene nacije i pre formiranja ovog tela. AJAKS iz Amsterdama je PRVI klub u svetu koji je imao najvise igraca razlicitih nacionalnosti i veroispovesti.
  • Man Not Machine

    03.11.2011 09:47
    Ajax da promeni ime
    Da se zovu Exit, vec bi odavno dobili pare i ne bi morali da daju izvestaj sta su radili sa njima.
  • Lokalni triciklista

    02.11.2011 23:26
    Pa Rodni ne voli fidbal ako isti nema nekog kontraverznog biznismena na celu!
    Eto sta sad
    ne vole covek
  • Ivan

    02.11.2011 21:01
    Ulozili 100.000 izgubili sve
    Za 10 godina svog zivota i rada Ajaks je u Sajmiste ulozio 100.000 evra kazu sudski spisi,a Spens isterao decu na ulicu.Gde to ima.Samo u Srbiji.
  • Aulerije

    02.11.2011 19:16
    Crnogorska akademija fudbala
    Sve regulacioni planovi oko hotela "Park" se nalaze kod Ratka Butorovica i to se vise nece zvati Sajmiste,nego Avenija Butorovica,a ona jadna Milena napada Stevu iz Decjeg sela i njegove drugove.Sliku nije ni pogledala.Nama ne treba izgleda evropska akademija fudbala,vec Dukljanska.
  • sportista

    02.11.2011 15:53
    Ako ima boga i pravde Ajaks ce imati svoju kucu,jer je on to zasluzio.
  • Če

    02.11.2011 15:37
    Bagra
    Digla se frka oko 800.000 dinara, toliko pijana gradska bolumenta pojede i popije za jedan vikend na Andrevlju o trošku poreskih obveznika, bitno je da se krka, ždere i šenluči, a to što nam deca sve više bleje po ulici,a ne na sporstkim terenima to nema veze, to je ustvari i dugoročni cilj, samo ne znam čiji i ko može biti toliko zao i pokvaren da uništava sportski duh jednog malog naroda koji je pokazao unazad kroz decenije ko je i šta je u kolektivnom sportu.
  • Istinometar

    02.11.2011 15:36
    Regulacioni plan Sajmista
    Sluzbeni list Grada Novog Sada,broj 16/85 i 15/94.je donet 03.04.2000. i potpisao ga je tadasnji gradonacelnik dr.Stevan Vrbaski(Mozete ga pogledati u Gradskoj kuci). Decidno tamo pise:Na Sajmistu,uz ulicu Hajduk Veljkovu(do Sajma)su planirane tribine,odnosno gledaliste,ispod kojih je pretvidjen sadrzaj za fudbalere i rukometase,kao i sportsko-komercijani sadrzaji koji ce se utvrditi urbanisticko-tehnickim uslovima.Sve je to sad kod Bate Kan-Kana.Cik Milice,napisi sad nesto,a da ne menjas ime i adresu.Napadas ovu decu sa slike,a nemas pojma o cemu se radi?!
  • Novosađanka

    02.11.2011 15:23
    Pavličić istupa kao osoba koja nikad nije živela u ovom gradu. Kao prvo teren na Sajmičtu je bio poznat kao igralište Grafičara i korišćen za radnička sportska takmičenja gašenjem firmi u ovom gradu presataju i raničke igre i takmičenja između radnika mnogobrojnih preduzeća u ovom gradu kojima se više ni ime ne pamti a otpušteni i zaboravljeni radnici tumaraju ulicama. Igralište je bilo u ingerenciji MZ i tada je osnovana fudbalska škola AJAXA u koju su se upisivala uglavnom deca iz okoline. Holandski klub veliki AJAX je tada hteo da uloži sredstva za uređenje terena za potrebe malog AJAXa ali je bilo neophodno pribaviti garanciju od nadležnih višegodišnji ugovor o korišćenju prostora. Gradski oci kao i ovi danas nisu imali razumevanja za potrebu dece ovog kraja već im je bila samo na umu samo atraktivna lokacija na kom se teren nalazi. Ovo sad na čega liči ovaj prostor samo potvrđuje nečiju nameru da se prostor zaparloži pa da ga "humano " poklone nekom svom pajtosu da ga on onda privede nekoj njemu pogodnoj nameni. Inače kao stanovnik u neposrednoj blizini terena mogu poručiti Pavličiću neka svojoj deci svojim kolegama obezbedi graševinsko zemljište za stadion pa neka putuju i vozaju decu na drugi kraj grada mi hoćemo da nam deca do igrališta prošetaju.
  • Steva

    02.11.2011 14:56
    Hvala mom Ajaksu.
    ZIVIM VEC NEKOLIKO GODINA U DECIJEM SELU I AJAKS MI JE,PORED MIJIH VASPITACA,SVE U ZIVOTU.TAMO SAMO STEKAO NAJBOLJE DRUGARE,A TRENERI IZ AJAKSA SU NAJBOLJI LJUDI NA SVETU.POZDRAVLJAM MOG TRENERA DJORDJA BOJICA,GDE JE ON SAD?
  • 02.11.2011 14:51
    a sad napokon vratite teren gradjanima da mogu na miru da se rekreiraju a kome se otimaju roditeljski novci za clanarinu nek nadje neku livadu pa na bizmis
  • GRADJANIN

    02.11.2011 14:36
    JEDNO JE SIGURNO-AJAKS JE NAJBOLJI
    Ajaks je svetski klub.Pogledajte ovu decicu sa slike koju je postavio najbolji radio u gradu 021.Ko se kamenom baca na Ajaks,baca se na ovu decicu,a gro ih je iz Decjeg sela i socijalno ugrozenih porodica.Ajaks je multinacionalan i klub evropske orjentacije,kao i grad Novi Sad.Sva druga podmetanja su prizemna,narucena i interesna.U Ajaksu rade Djordje,Enis,Dusko,Zujdija,Zdravko,Ibrahim.Bravo za Ajaks i gradonacelnika.
  • e, bas necu

    02.11.2011 14:07
    Hajde Rodni pa ima jos do Egzita, skupices novce i za njega! Sram vas bilo! Ne, nemam nista protiv manifestacije ali kad se sam setim opste frke oko necega sto organizuje privatna firma koja nikom ne polaze racune malo mi zaigra oko! Kad vidim onu neuroticnu vecito izguzvanu ineobrijanu spodobu zvani direktor Vodovoda Bjelajac... Ma bitno je da za sve njih ima!
  • MiLena

    02.11.2011 13:54
    Ovo je OK, ali...
    Nadam se da će Grad tako isto izaći u susret i drugim malim klubovima, koji su daleko uspešniji, od ovde pomenutog Ajaksa!

    Neme biti privilegovanih, jer je to znak da ima 100% nekog oblika diskriminacije ili korupcije u celoj stvari.
  • 666

    02.11.2011 13:53
    Па холандски Ајакс је јеврејски клуб, нек одреше јевреји кесу мало па нек дају за новосадски Ајакс...
  • Sajmište

    02.11.2011 13:44
    Nek si im rek'o Rodni ;))

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna