Autor: 021.rs

Novi Sad
14.06.2023.
11:34 > 14:51
Sistem "NS patrol", kojim se kažnjavaju vozači koji nepropisno parkiraju, primenjuje se u Novom Sadu već mesec dana.
  • /

    18.06.2023 09:31
    /
    e pa kada ste hteli da vam rusija vodi drzavu tako se sada parkirajte
  • Богдан

    17.06.2023 23:48
    Треба оставити
    Али је проблем што је то преурањено уведено, прво је требало изградити десетак зграда у различитим деловима града, које би биле вишеспратнице са искључиво паркинг местима, па кад има довољно паркинг места онда кажњавати са оком соколовим. Овако се кажњавају људи који заиста немају где да паркирају. Наравно има и бахатих али оних првих има далеко више.
  • Milan

    17.06.2023 12:42
    Po tom rezonu da ukinemo i zakone i poreze. Sve to kosta i veliko je smaranje
  • NS

    15.06.2023 11:18
    Kad bi se koristio kako treba, nebi glasala za ukidanje al sobzirom da se koristi totalno neadekvatno u momentu! Ovo je samo otimanje para a mi kao građani nemamo ništa od toga!
  • Drumski

    15.06.2023 09:28
    Razbojnici
    A ne oko sokolovo
  • Дуле

    14.06.2023 22:53
    По ком основу ,у Милетићевој 40 ,чуњевима резервишу ТРОТОАР као паркинг за своје возило?Милетићева, Грчкошколска,Пашићева ...
  • Ns time

    14.06.2023 21:44
    Treba ukinuti
    Momentalno.
    Ekipa botova doesn't like it.
  • ima ko pamti

    14.06.2023 19:06
    @...
    "Da ukinuo bi sns, sudske izvrsitelje, oko sokolovo, komunalnu policiju, kriminalni urbanizam itd"

    Sve što si nabrojao sem oka sokolovog je uvedeno u vreme vladavine žutih.
  • NSTulip

    14.06.2023 18:56
    Unaprediti...
    Koliko vidim, i dalje su desne trake zakrcene automobilima sa sva cetiri zmigavca, a nama je problem prilaz kuci na Telepu??? Takodje, ako ste usli u ulice da ih rekonstruisete i time eliminisali 50ak parking mesta, obezbedite alternativna mesta za parkiranje pa tek onda isterujte mak na konac. Godinama nas urnise Toplana koja blokira po tri ulice i parking radi 200 metara novih cevi. Sada nas urnise i snimanje serije o Dzeju. Pre toga MTS opticki kabl. Nove bandere, selidbe kompanija, ne znam sta vec sve ne...
  • NS

    14.06.2023 18:42
    @
    Šta nam vredi što smo imali i više parking mesta kad okolo niču višespratnice, a ne prave parking. I gde sad parkirati? Komentar što reče što ste kupovali stanove je van svake pameti. Želim i njemu brzu gradnju pa nek se onda javi!!!!!!!
  • Grof Sekereshi

    14.06.2023 18:28
    U sustini za ukidanje "oka sokolovog" su samo oni kojima ovaj haos u parkiranju odgovara, oni koji bez ikakve grize savesti ostave svoja kola da blokiraju nekoga drugoga, bilo druge automobile bilo pesake, bicikliste ili invalide i majke sa kolicima za decu. Ne sumnjam da bi i danasnja opozicija zadrzala "oko sokolovo" kad bi dosla na vlast no potrebno je govoriti protiv vlasti i pridobijati nove glasace ma kako suludo izgledalo da je protiv pokusaja sredjivanja haosa u gradu a na drugoj strani joj puna usta price o sveopstem haosu.

    Dakle, svaki potez na sredjivanju bar dela sveopsteg haosa u kom zivimo, dosao od bilo koga, opozicije ili vlasti bi trebao imao podrsku od svakog normalnog u ovoj drzavi. A za one koji vole da zive u svinjcu nemam razumevanja.
  • Grof Sekereshi

    14.06.2023 18:20
    @BGD 011
    Svake nedelje idem do sedista firme u Bul.Z.Djindjica (raskrsce sa Antif.borbe) i mogu da kazem da se ipak donekle sredio haos sa parkiranjem od kad je uvedena ovakva kontrola parkiranja. Pre "oka sokolovog" se parkiras, platis parking i odes u firmu da odradis posao zbog kojeg si dosoa iz NS u BGD a kad se vratis, paf, blokirana ti kola pa ne mozes da izadjes sa parkinga. Trazis obesnog vlasnika najcesce nekog dzipa po obliznjim kaficima, niko se ne javlja, nerviras se, nemas ni mogucnosti da produzis vreme parkiranja, prolazi ti vreme za povratak kuci u NS a u sustini ne mozes nista. Cak sam jednom zvao i pauka, odbili su da dodju kad su culi gde treba da dolaze.

    Uvodjenjem "oka sokolovog" me vise niko nije blokirao a da ne sedi u automobilu i nijednom nisam izgubio najmanje pola sata koliko sam redovno do tad gubio. Tako da nije istina da se nista nije sredilo, verujem da je slicno i na drugim mestima gde je vladala takva obest u ostavljanju autonila gde ti padne na pamet.
  • /

    14.06.2023 18:18
    /
    jedino unapredjenje je ukidanje bele liste i kazne proporcione primanjima
  • Maja

    14.06.2023 18:08
    Čitajući ove komentare dolazim samo do jednog zaključka.Svakog zabole za onog drugog,svako gleda samo svoju guzicu a ona stara ”nek komsiji crkne krava” je uveliko na delu.Strašno kakav smo narod,nije ni čudo sto nas niko ne voli i sto se svi sprdaju sa nama.Nismo ni svesni svoje nesvesti.Tacno zaslužujemo sve sto nam se dešava,za bolje i nismo!
  • Aleksandar

    14.06.2023 17:49
    Da da da da

    Ukinuti što pre.
    Od grada su napravili saobraćajni svinjac ,dozvolivši da se zida svuda i sada uveli sokolovo oko.
    Pa tako i moja baba zna da napravi dinar.
  • Nino

    14.06.2023 17:48
    Stojanovic
    Ukinuti i Komunalne policajce i Izvrsitelje i sve druge parazite...
  • Mare

    14.06.2023 17:29
    Ne
    Ne treba ukinuti, kupiti jos nekoliko i kaznjavati dokle god desne trake ne postanu ciste i funcionalne za normalan protok saobracaja. Tako bi zaustavili i debile sto sednu u auto da odu po hleb i cigare ili stanu na sred trake dok otrce da uplate tiket u kladionici. Nogice i setnja. Ja sam vozac pa za mesta kao sto su futoska pijaca,strogi centar, socijalno koristim taxi ili gradski autobus bas zbog problema parkiranja da olaksam sebi. Ne treba kaznjavati ljude koji parkiraju sopstveni auto ispred sopstvene kuce osim ako ne ostavljaju auto na kolovozu
  • BGD 011

    14.06.2023 16:49
    Oko sokolovo...
    Ja kao Beogradjanin znam koliko je oko sokolovo trn u oku svima, ili vecini vozaca. Oko sokolovo trenutno "ordinira" na teritorijama Beograda, Nisa, i sada Novog Sada. U prva dva grada nista, ili gotovo nista nisu doprineli u sredjivanju saobracaja, osim sto pune gradske budzete. U Beogradu je i dalje haos u saobracaju, u Nisu takodje...u Novom Sadu videcemo. Naravno, u situaciji kada ogroman broj vozaca ne postuje propise, nacin parkiranja posebno, oko sokolovo ima opravdanje svog postojanja. Sto se parkiranja vozila ispred svojih garaza tice, zakon je na strani "oka sokolovog" jer iako je garaza vasa, prostor ispred nije privatno vlasnistvo. Zato smo na taj nacin svi u prekrsaju.
  • boger

    14.06.2023 16:34
    Pravo i pravda
    Po Zakonu o bezbednosti saobraćaja parkiranje je dozvoljeno svuda gde nije izričito zabranjeno, uključujući i javne površine. Ovo na šta se gradski paraziti pozivaju je samo gradska uredba, jedna od mnogih nelogičnih, nezakonitih i neustavnih. Svi koje eventualno pogodi ovaj nasumično ispaljen projektil tokom kradikalskog šenlučenja treba da se organizuju, unajme dobre advokate i na kraju dokažu da se glupost ne isplati.
  • Mikan

    14.06.2023 16:30
    Evo rešenja
    Zvati Tihog i Prleta, fik i gotovo. I posle Joca servira večeru.
  • Nemanja

    14.06.2023 16:17
    Prilaz
    Ne treba ga ukinuti nego doneti odluku na nivou grada kojom se dozvoljava parkiranje na izbetoniranim prilazima kućama i gotovo. Naravno, uz obavezu vlasnika istih da te prilaze održavaju i čiste od snega.
  • Mugabe

    14.06.2023 16:09
    Svi zurili da tuze grad kako je na njihovoj parceli prosao put, sad kada je grad vlasnik zemljista ispred kuce sada se bune.. Samo kazne za sve ja podrzavam
  • Vanjka

    14.06.2023 15:45
    @Užas
    Smešno je porediti Zmaj Jovinu koja je strogi centar grada i pešačka zona sa uličicama na Telepu i Adicama. Vro blizu Zmaj Jovine imate planski uređene parkinge i možete kao stanar kupiti godišnju parking kartu. Na Telepu i Adicama ne postoje planski parkinzi. Po toj logici ukoliko živite na Telepu, zakonski ne možete nigde ni parkirati, što je nebuloza!
  • NS

    14.06.2023 15:43
    @
    UKINUTI pod hitno!!!! Grad nije urbanizovan, nema dovoljno parking mesta, a vozači moraju negde parkirati. Ovo je čista nepravda. Napravite parkinge pa onda kažnjavajte. Ovo je čista pljačka!!!!!
  • ...

    14.06.2023 15:18
    Da ukinuo bi sns, sudske izvrsitelje, oko sokolovo, komunalnu policiju, kriminalni urbanizam itd
  • Grunf

    14.06.2023 15:14
    Robot
    Oko sokolovo robot masina nece nikom da prasta kad stane policija pred kockarnice to ce robotska masina zapisati svi ce da plate kazne nema nevinih samo kazne narod je gresan oko sokolovo udri
  • Ne ukidati

    14.06.2023 15:05
    Još povećati kazne
    Ovi što traže da se ukine jer nema dovoljno parkinga, su vrlo dobro znali kada su kupovali stanove da parkinga nema.
    Drugo, vozim i ja svaki dan, idem i do banke i do firmi po gradu pa NIKAD nisam upalio sva 4 niti parkirao na travnjak ili trotoar.
    To je zato što sam novosađanin, učen kulturi pa i saobraćajnoj kulturi, a vi bez i jedne i bez druge želite da vam se omogući da se ponašate kao u vukojebinama iz kojih ste došli u ovaj nekada lep i miran grad koji ste pretvorili u vukojebinu vašom nekulturom!
  • @pera

    14.06.2023 14:37
    razuma bez
    Jel te terao neko da kupujes stan u zgradi od 50 stanova, koja nema obezbedjen parking?

    Ili si navikao, kao u zavicaju, da parkiras po sred livade jer moze ti se, nema nikoga kilometrima okolo?
  • Neko iz mase

    14.06.2023 14:23
    Ukinuti
    jer postoji mnogo bolji i jeftiniji način. Preslikati sistem iz Moskve. Sa njim bi svaki savestan građanin bio "oko sokolovo". Uvesti aplikaciju kojom će svaki građanin jednostavno slikanjem prekršaja učestvovati u sprovođenju reda i zakona. Pristojni građani će dobiti satisfakciju kada pomognu da se nekom naplati kazna za bahato ponašanje, drzava će svakako prihodovati finansijski a grad će biti dosta sređeniji. Mislim da je ovo daleko bolji i jeftiniji sistem od trenutnog.
  • GV

    14.06.2023 14:17
    Ukinuti naravno
    Prestanite maltretirati ljude, posaljite dnevno 2 saobracajca da prosetaju gradim, napisace 100 prijava i kraj. Nije problem pronaci bahato parkirana vozila, ne moramo ukazivati na to, ima ih na pretek. Prosetajte malo do zone raskrsnice na Liman kod Makijata, za pocetak....
  • Speedy

    14.06.2023 14:10
    Ministar obmane
    Kad vidim tu Dačiju od 70 000e kako slika Audi od 200 000e iz pratnje ministra obmane tj odbrane, uredno parkiran po dijagonali na trotoaru ispred NS Caffe-a, tako da majke sa decom u kolicima ne mogu da prolaze, onda ću da dam svoju punu podršku "Oku sokolovom".
  • pajo patak

    14.06.2023 14:10
    ne treba ukinuti
    oko sokolovo, već one koji ga kontrolišu.
  • Pera

    14.06.2023 13:56
    Prvo uslovi pa onda oko
    Treba ga ukinuti
    Obezbedite parking prostor pa zahtevajte a ne prrezgradu sa 50 stanova i 5 parking mesta i onda kažnjavati...
    Sramota
  • Slobodan

    14.06.2023 13:54
    Mala Bosna
    Grad je postao mala bosna, parkira ko gde stigne i ponasa se kao da je u sandzaku i vilajetu otomaske drzave. Mada nejveci problem u svemu je da ovom automobilu koji slika i naplacuje kazne neko da ime oko sokolovo, kako su npr zvali izviđaca sa solunskog fronta koji je jurisao ka svojoj zemlji. Nipodastavanje i skrnavljenje svega. Sns-ovcima nista nije sveto i dokaz da nista ne znaju.
  • normalan vozač

    14.06.2023 13:36
    Treba ga unaprediti da pri prvom uočavanju nekog sa sva 4 u zaustavnoj traci piše kaznu a ne tek u drugom uočavanju.
    Gospoda sa Adica sa kućama od 500.000€ neka parkiraju u svoja ogromna dvorišta.
    Ionako su kuće gradili na divlje pa ih posle legalizovali.
  • Staki

    14.06.2023 13:31
    Banovinski prolaz i svi ti zaposleni iz Backe Palanke parkirani!!!!!Ko su ti ljudi i imaju li zaista odobrenje za parkiranje ili sekretar deli parking daljince podobnim naprednim kadrovima????
  • Goran

    14.06.2023 13:24
    Prioritet
    Ja znam zakon dobro i znam da su zakonski akti smišljeni logično. Ali da li je zaista auto vlasnika ispred njegove kapije u jedva prometnoj ulici negde na Telepu bio problematičan da takvo ponašanje mora da se sankcijom ispravi iako je to po zakonu. Postoje prioriteti gde se zbog neadekvatnog zadržavanja/parkiranja stvaraju gužve, uništava zelena površina, zakrčuje prolaz za pešake i kolica. To zaista podržavam. Verujem da se sistem koji je dosta automatizovan može programirati da ima dve kategorije evidentiranih prekršaja. Npr. prioritet A i B. I ove B procesuirati uz prethodnu proveru čoveka.
  • ne

    14.06.2023 13:18
    Ne, nek ostane ali da se manu Telepa i Adica da krenu po Bulevarima i slicnim ulicama gde je haos. Ovako je besmilica, sta je sledece da krenu po Kamenici i Ledincima?
  • Slobodan

    14.06.2023 13:17
    Nema parking mesta
    Neka se obezbedi dovoljan broj parking mesta pa neka onda slika..ovako kadija ge tuzi kadija ti sudi kadija ti ne da parking..ništa novo..nakaradno vođenje grada decenija četvrta..nebitna je stranka..svi su ovaj grad unakazili do sada svojim nesposobnim kadrom.
  • Eagle eye

    14.06.2023 13:14
    Izmene načina rada
    Trenutni sistem se pokazao kao potpuni promašaj. Radi tako da mora nekoga snimiti 2 puta u prekršaju, odnosno dok patrola napravi puni krug svoje rute.
    Tako da neko upali sav 4 i ode do kladionice. Patrola gavtada prvi put ga snimi, on ima vremena da popije kafu ili pivo i da posedi još malo pa da ode, dok oni ne prođu drugi put i tada stigne opet da ode pre njih.
    Zato hvataju ove na drugim mestima, ispred kuće i sl.
    Totalni promašaj
  • Marija Grbavica

    14.06.2023 12:59
    Momentalno
    Pod hitno ukinuti, jer ničemu ne služi!!! Ulice su neprohodne za saobraćaj jer pojedinci sa džipovima ne smeju da se diraju, a kupljeni su kao da obezbede prohodnost saobraćaja po celom gradu, pa bi i gradski autobusi brže stizali na odredište. Po Telepu su trebalo ići na kraju da obezbede prohodnost pešacima. Kod nas je sve naopako!
  • Dejan

    14.06.2023 12:55
    Naravno da ne treba da se ukine, muka mi od ovih što staju na sve strane bez ikakvog obzira.

    Ako ima 5 vozila koliko piše da su nabavili, nek se vrte po ceo dan po prometnim ulicama i bulevarima i kažnjavaju. Kad tu izdresiraju narod, nek pređu na druge reone. A ovi što staju ispred svoje kapije, i za njih me zabole i treba da se sankcionišu ako su blokirali trotoar, zagazili zelenu površinu ili na bilo koji način otežavaju saobraćaj što vozilima što pešacima.

    Kada idem peške kroz ulice gde su većinom kuće (telep, adamovićevo, itd), uvek moram neki slalom da radim malo na trotoar malo na put jer su auta svuda parkirana. Ako ne mogu da odvoje 12m2 u dvorištu onda nek plaćaju kaznu. Jedino se slažem da bi oni trebali biti manji prioritet u odnosu na bulevarske četvoromigavce.

    Jedino bih uveo veće kazne za prometnije i centralnije ulice. Šta je teško gospodinu u G klasi platiti 5000 dinara a stoji ceo dan ispred Pauze u Braće Ribnikar.
  • Gari

    14.06.2023 12:49
    Opet su promašili temu
    Treba da postoji ali prvenstveno zbog uvođenja reda u saobraćaju. Umesto da rokaju sve što staju sa 4 žmigavca oni kažnjavaju neke nebuloze.
  • Jok

    14.06.2023 12:45
    Jok
    Kakvo ukidanje još pooštriti kazne.. Parkira ko gde stigne
  • Fali

    14.06.2023 12:41
    parkinga
    U gradu fali ogroman broj parking mesta, pa se ljudi snalaze i parkiraju gde stignu. Pritom, bahato parkiranje na sred trotoara npr mora biti kaznjeno, al covek koji parkira ispred svoje kuce, to mi nema smisla.
  • Dule

    14.06.2023 12:41
    Pa u ovakvom formatu gde ce da se vozaju po delovima grada i kaznjavaju ljude koji ne smetaju nikom taj format bi ukinuo odmah.A da postoji par vozila koja se voze iskljucivo po 20-30 ulica koje su objektivno preopterecene i gde stoji non stop neko u desnoj traci e to bi ostavio.Ali moraju samo tu da se voze i nigde dugo.Takodje pauk bi stavio da stoje u bazi i samo po pozivu da mogu da izadju sta oni ima da se vozaju po gradu kao reketasi.
  • NemanjaN

    14.06.2023 12:39
    A ne...
    Nikako ukinuti,samo ga malo modifikovati,tj obezbediti ljudima koji parkiraju ispred svojih kuća da to mogu da čine bez sankcija. Ali zato ove što parkiraju gde stignu ili se parkiraju u krajnju desnu traku sa "sva četiri upaljena" kao evo sa'ću fore. Njih drakonski po ušima. Prvi put 50000,drugi put 100000... Pa tako redom dok ne ostane bez auta. Nažalost drugačije se neće rešiti problem bahatosti pojedinih vozača...
  • Saša

    14.06.2023 12:39
    78.000 eur
    Treba kradikali da opravdaju cenu koju su platili našim parama.
    Automibil Dacia Sandero StepWay cena u zavisnosti od motora i opreme je 15.000-17.000 eur. Što će reći da su one kamerice na krovu istog plaćene od 61.000-63.000 eur. Pa koga vi više zaj***te? Sada se vozate po Adicama i Telepu i pljačkate narod koji je sam uredio prilaze svojim kućama. Kada treba da se kosi trava i čisti sneg onda je narod obavezan da to uradi ispred svojih kuća, a kada parkiraju svoj lični auto ispred svoje kuće, onda je to javna površina. Kada je javna površina onda neka grad kositravu, čisti sneg, skuplja smeće itd... Kako vas bre nije sramota više? Naiđu smećari isprazne one zelene kante koje ljudi uredno stave ispred svojih kuća i umesto da ih vrate tamo gde su ih našli, kante nalazimo nasred puta i vozimo slalom. Kako oko sokolovo to ne snimi, jer direktno otežava i ugrožava saobraćaj. Dole bagro SNSsovska
  • Nikola

    14.06.2023 12:36
    Robot
    Mislim da je oko, čist robot, koji ne prepoznaje nus pojave pa tako idemo iz jedne u drugu krajnost. Ostavio bi i dalje policajce da to resavaju ali da se negleda čiji je auto u preksaju. Ovako su građani sluđeni neznaju gde ce.
  • Toša

    14.06.2023 12:34
    Treba da krene snimanje delova grada gde je haos, a ne kažnjavati ljude koji parkiraju na prilazima u svoje kućno dvorište.
    Kada će vozili patrolirati centrom, Grbavicom, Novom Detelinarom ili Podbarom? Tamo gde ljudi sede u kafićima dok su im vozila sa sva četiri žmigavca parkirana na putu?
  • Jovan

    14.06.2023 12:27
    Za pocetak treba da se voze samo u prometnim ulicama i u ulicama za koje svi znamo da su problematicne zbog parkiranja sa almighty sva cetiri.
    a onda peglaj Adice i slicne
  • Sale

    14.06.2023 12:23
    Glasao
    Oko sokolovo kao i sve ostalo u ovom gradu funkcionise kao da je Dejvid Cejs imao udela u tome, takodje je rezirao i popularnu seriju Porodica Soprano. Serija je vrhunska, ima 82 epizode i zabavna je, ali ovo mafijanje vlasti vise nije zabavno. Ljudi zele da zive BOLJE, ne da placaju reket.
  • Gagans

    14.06.2023 12:20
    Nema parkirališta
    Nema dovoljno parkirališta,zar je teško izračunati broj automobila i broj parkirališta
  • Dejan

    14.06.2023 12:20
    Ne treba ga ukinuti nego ga treba koristiti tako da služi svrsi, a svrha mu je da spreči korišćenje kolovoza kao parking. Prvo i osnovno, ne treba uopšte da se kreće sitnim ulicama po Telepu i Adicama, nego bulevarima, prometnijim ulicama i centrom grada. Drugo, kakvo čekanje tri minuta dok Oko sokolovo prođe opet?! Kada se naiđe na nepropisno zaustavljen/parkiran automobil, Oko sokolovo treba da stane i da sačeka 15 sekundi. Ako vlasnik ne pomeri automobil - kazna. I gotovo. Pa da vidite kako bi se uveo red.
    Ja sam svestan da u mnogim delovima grada nema dovoljno parkinga. Ali se na svaki problem može gledati dvojako - isto tako je ispravno reći da u mnogim delovima grada ima previše automobila. Znate kako ja rešavam taj problem? Idem peške, biciklom, javnim prevozom. Ali ne, prosečni Srbenda mora da smanji broj koraka na minimum. Da može, zaglavio bi automobil u ulazna vrata zgrade, samo da što manje šeta. Naravno da treba očuvati zelenilo na Šodrošu, ali ne samo tamo, treba ga očuvati svuda u gradu umesto što se iz petnih žila napinjemo da se sve što može asfaltira i pretvori u parking. Takođe bi pomoglo kada bismo sami podigli svoju debelu guzicu iz fotelje i otišli po svoju hranu, umesto što čekamo dostavno vozilo koje će se parkirati nepropisno dok dostavljač ode na 10. sprat da nam donese dva girosa. Ili kada bismo taksi zvali tek onda kada smo spremni da izađemo iz stana, umesto da ga zovemo dok smo još u kupatilu pa da vozilo pet minuta blokira ulicu dok nas čeka.
  • Starosađanin

    14.06.2023 12:18
    Ukinuti ove koji ga tako koriste kako ga koriste umesto za šta je namenjen!
  • Hajdemo malo lepše

    14.06.2023 12:18
    Pustite ljude da žive normalno, stalno neko maltretiranje.... Posle se svi čude što ljudi polude.. Previše pritisaka sa svih strana.
    Ako taj parkirani auto ne smeta u saobraćaju i pešacima, u čemu je problem? Pa mora se negde ostaviti, a nema parkinga..
  • 55

    14.06.2023 12:17
    Užas
    Užas je kako se mi ponašamo u saobraćaju. Ljudi se parkiraju gde stignu i neinteresuju ih drugi. Jedan od vrhunskih bezobrazluka je parkiranje na pešačkom prelazu. Ili tražiš 15 minuta slobodan parking i kada ga nađeš neko mrtav hladan stane iza tebe i blokirate. Mislim da nas neće naučiti redu dok se za tako bezobrazne prekršaje ne uvede kazna doživotna zabrana vožnje. Mogu da shvatim da neko pogreši u vožnji ali namerno pravljenje prekršaja treba da se mnogo strožije kažnjava. Što se tiče parkiranja ispred kuće tu je samo pitanje da li je parkiranje dozvoljeno ili nije. Ako nije nema tu nikakve razlike, samo kazna. Šta znači da neko može da se parkira u Zmaj Jovinoj jel on tu živi.
  • s

    14.06.2023 12:15
    ukinuti
    Ukinuti
    Postoji saobraćajna policija za delove u njihovoj nadležnosti i komunalna u njihovoj pa neka rade i neće se ljudi bahatiti.Ovako se samo komunalci bahate preuzimanjem posla saobraćajne policije i selektivnog maltretiranja građana.
  • Oko

    14.06.2023 12:14
    Sokolovo
    Neće imati smisla ukoliko bude radilo kao i svaki prosečni pandur. Ukoliko zakon ne bude isti za sve. Ukoliko dodje neki kum, kumić, brat, ortak, biznis partner ili ti ne daj bože, prijatelj (finansijer) stranke, pa se ta kazna obriše maestralno iz sistema itd itd... Parkiracu i dalje ispred svoje kuće, na mestu koje sam JA održavao svih proteklih godina, staze koje sam JA čistio svake zime, jer eto, da mi famozna komunalna ne bi napisala kaznu, drveće koje sam JA održavao ispred kuće da ne bi nekontrolisano raslo. Budu li mi napisali kaznu, imaću živaca da se teram po sudovima. Mogu da nam uvedu i tehnologiju poslednje generacije, džabe, kad će tamo neki glavonja u Branka Bajića, ispred Brkine Marine i gomile takvih lokala, sedeti mirno, soko zažmuriti na oba oka i otići....
  • Milos

    14.06.2023 12:12
    Milos
    Trenutno bih sigurno ukinuo! Prvo Grad treba obezbediti Parkinge za sve Gradjane tek nakon toga uvesti Oko Sokolovo! Ovako samo sluzi za cistu pljačku svih Gradjana i time još veći bes i nezadovoljstvo!!! NS nije Grad od pre 30 50…godina i time se treba prilagoditi!
  • Slobodan

    14.06.2023 12:07
    desna traka...
    treba da rade svoj posao, a ne da maltretiraju narod.
    samo da se provozaju desnim trakama i ispisu kazne, bice 5000 kazni dnevno
  • Neko

    14.06.2023 12:05
    Na bulevarima, kriminalci i dalje parkiraju svoja kola na trotoaru. Znaci da sistem nije dobar. Treba ga unaprediti, a ovo sto sam naveo ce biti najbolji pokazatelj!
  • Milan

    14.06.2023 12:04
    Los pristup
    Ne boli kazna, boli nepravda i prioriteti u kaznjavanju.
  • milos prelevic

    14.06.2023 11:59
    unaprediti saobracaj prvo
    Prvo je potrebno da se unapredi saobracaj, parking mesta vise da ima, vode kampanje da se recimo voze bicikli umesto auta pa tek onda naplacivati nepropisno parkiranje jer sta vredi kaznjavati vozace kada su institucije napravile problem.
  • AV

    14.06.2023 11:57
    UKINUTI
    Prvo neka se resi urbanisticki haos. Zgrade bez parkinga, krseve sto iz evrope dolaze. Pa onda glumite Svedsku.
  • G pen

    14.06.2023 11:57
    Ne sluzi svrsi za sto smo svedoci tako da ga treba ukinuti. ALI! Onaj ko je napravio stetu oko uvodjenja da vrati pare i u zatvor. Ako neko tvrdi da vredi necemu onda ukinuti belu listu jer je ocigledno predugacka.
  • Bojan

    14.06.2023 11:53
    ...
    Da li neko može da mi objasni zašto bi ukinuo ovaj sistem?
    Jel' vama normalno da je bukvalno svaka desna traka u gradu blokirana parkiranim vozilima?
  • Paja

    14.06.2023 11:51
    Jovanovic
    Treba uzeti jos 5 komada za 100 miliona eura,samo deri boraniju!
  • pera

    14.06.2023 11:49
    oko sokolovo
    dokle vise kopiranja beograda,da necemo i metro? "oko majmunovo" ukinuti odmah.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna