Novi Sad
18.11.2011.
11:45
Sindikat prosvetnih radnika Vojvodine najavio je mogućnost štrajka ukoliko prosvetarima Južnobačkog i Sremskog okruga ne bude plaćan prekovremeni rad.
  • sdragan

    18.11.2011 14:52
    Imam dvoje skolske dece i odgovorno tvrdim da nam je skolstvo otislo u P.M. Sa ovakvim kadrovima kojima je sve tesko...tesko im je da rade ??! Svake godine nas dave sa strajkovima.Ne mogu to vise da slusam...Ako imaju hrabrosti sto nisu u julu i avgustu blokirali puteve ili strajkovali ispred ministarstva? A ne...Tada se gospoda brckala po Turskoj i Grckoj...E' sad hoce da opet remete skolski ritam deci...Sramota!
    A te famozne jubilarne nagrade bih im ukinuo da se ja pitam...To je nevidjena budalastina.
    Izvolte gospodo, lupajte minuse...
  • Aca

    18.11.2011 13:32
    Prosvetari, budite srećni...
    ... što dobijate redovno iz budžeta na tačan datum platu, kolika je da je! Sa 10-15 sati rada nedeljno i tri meseca godišnjeg odmora, super vam je! Ako vam se ne sviđa, zaposlite se malo u privredi gde je "fond časova" 40 sati nedeljno, a plate kasne po tri i više meseci.

    Šta, neće niko u privredu?
  • @Zar opet

    18.11.2011 13:20
    Norma se odavno povecava ili smanjuje od skole do skole,uglavnom po volji direktora.Sindikati prosvete su obicna gomila karijerista.Zasto niko ne pokusa da sagleda stvari iz ugla obicnih prosvetnih radnika?
  • Zar opet

    18.11.2011 12:03
    Pa, jel to jedini razlog za štrajk? Ima toliko prosvetara koji nemaju punu normu, pa neka oni preuzmu od ovih što rade 30% više, u čemu je problem? Norma nastavnika je 20 časova nedeljno, tj. 18 za srpski i matematiku.
    Norma za decu u V razredu je 29 časova nedeljno, ne računajući domaće zadatke, i vannastavne aktivnosti. Pa, kad mogu deca da imaju po 30 časova nedeljno, zašto se ne poveća norma i nastavnicima, i rešen problem!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna