Novi Sad
23.11.2011.
15:34
Prema istraživanju o rasprostranjenosti nasilja u Vojvodini više od polovine ispitanih žena doživelo je neki oblik nasilja a u 93 odsto ovih slučajeva počinioci su muškarci, najčešće sadašnji ili bivši muževi ili partneri.
  • Сремац

    24.11.2011 12:55
    ПРОБЛЕМ ЗА ВЛАСТ
    Ово је озбиљан проблем за сваку власт па и нашу,а не проблем претње преко фејсбука неком ислуженом и офуцаном политичару па звао се он и НЕНАД ЧАНАК.Анализе узрока насиља у породици су готово увек везане за једну ствар - новац.Наши стари су говорили док има пара у кући има и среће.Ја то нисам веровао, јер сам ВОЛЕО,све док нисам дошао у ситуацију да нема пара.Некада су жене биле домаћице,бринуле о деци и домаћинству,живело се лепо од једне плате.А данас? Данас могу сви да раде пара нема,лошије се живи и нема породичне слоге.
  • Anonimna

    24.11.2011 09:15
    Hoće li država nešto preduzeti
    Na žalost mogu reći da spadam u osobe koje su trpele psihičko maltretiranje. I kada sam konačno uspela da pobegnem i razvedem se sada bivši suprug nastavlja da pravi probleme kako može. Tvrdi da je on trpeo nasilje ali zbog porodice(čitaj imovine) nije hteo da se razvede. Prema detetu se ponaša odvratno i sada kada je postigao da dete neće da ide kod njega priča okolo kako je on divan otac a mama ne da detetu da se vidja sa njim jer je ljubomorna na njegove nove partnerke. A ja Boga molim da ima partnerke ne bi li me konačno ostavio na miru. A svako pametan zna da dete voli svakog ko je dobar prema njemu. A u sudu i Centru za socijalni rad vide da je problematičan ali čekaju da se problem sam reši. I tako prebacuju loptu jedni na druge dok se nešto ne desi. A šta, videćemo
  • 24.11.2011 07:48
    Jel bilo nasilja pre 40,50,60,70, godina,
    bas me zanima, moja baka je bila domacica negovala decu, deda je zaradjivao tako da je baka svake godine isla s troje dece na more, to je bilo posle II sv. rata, razmislite o tome.
    Zensko sam i najvise bih volela da ne moram da idem na posao da odvedem decu u skolu u 8 u 11 odem po njih, da rucaju u 14 da rade domaci kod kuce da ne idu u boravak od 8 do 17 da ja kao majka provodim s njima najvise vremena, da ih vodim na more a da moj suprug svojom platom moze da izdrzava svoju porodicu.
    Koliko je jos ovakvih zena a koliko onih koje jure karijeru i koje prate modne trendove ne obaziruci se na svoju okolinu.
    Ja radim u firmi gde je zaposleno 70 posto zena, u mojoj porodici ja raspolazem novcem, ja odlucujem o svemu i u razgovoru s koleginicama i kod njih je tako, zato prica o psihickom zlostavljanju treba da se sagleda i u slucaju muskarca.
    Fizicko nasilje nad zenama postoji mislim da nije u toj meri ali postoji jer su slabiji pol, psihicko zlostavljanje mislim da vise trpe muskarci nego zene.
  • Lala_Neznanov

    24.11.2011 06:51
    @Lemur
    I ja sam zrtva psihockog nasilja. Do dan danas imam posledice i osecam dusevni bol. :(
  • Ime

    23.11.2011 19:52
    Naslov
    Samo vi zakidajte na lekovima za psihičke bolesnike koje je DRŽAVA i ova VLAST napravila silnim otkazima,stečajima i prodajom familijarnom prodajom(krađom).Budite sretni što imaju žene jer sledeći ste vi na redu.Sretno.
  • lemur

    23.11.2011 16:04
    Ako je to istina onda je sigurno i istina da je 100% muškaraca preživelo psihičko nasilje od svojih partnerki.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna