Veterinarski inspektor je u periodu od maja do kraja avgusta ove godine sa teritorije Grada Novog Sada povukao više od 1,3 tone mesa sa tržišta, a koje je proglašeno nebezbednim.
Pa soja dobrog kvaliteta se izvozi u Sloveniju a onda se uveze jeftina GM soja koja se distrbuira mesnim industrijama.Car ide gazdama a bolest sirotinji
Inspekcija je za 110 dana prekontrolisala samo 53 objekta. Znači rade svaki drugi dan i to samo po jedan objekat? Jel Novi Sad ima jednog inspektora ili njih više uspeva "toliko" da se naradi?
To je ono, ajde da objavimo cisto nesto da ne bude da postojimo i trosimo budzet a ne radimo nista...da zaista postoji neka zaraza pa 90% NS bi pocrkalo jer ne zna ni sta ni od koga kupuje, srpski seljak je unisten i sve sto kupujete u mesarama, radnjama i na ulici je uvoz i prerada...a uskoro cete se mesa secati samo na slici
Ne znam zasto se ne objave koji su to marketi, pecenjare, rostilji... Da mi potrosaci znamo gde da izbegavamo da kupujemo. To bi mozda opametilo te koji se bave tim poslovima, jer bi im odmah opao promet.
Kupili ljudi na selu prasiće i jaganjce, seljak nema fiskalni što dalje implicira da nema gazda pečenjara poreklo mesa. Kao što je neko rekao, čistije je to meso nego ono iz brazila, poljske, itd. Slažem se da higijena mora da postoji kao i sanitarne knjižice, ako ne katanac dok ne ispuniš uslove, ne treba kažnjavati nisam za to.
Ok. Trba resiti to kako treba zbog zdravlja ljudi. A isto tako treba zavrsiti sa uvozom iz evropske unije mesa koje je odlezalo tamo kako kazu 3 meseca (verovatno i vise). I onda tuku hemiju. Za to zna se ko dobije licencu. Malog privrednika ubi, uvoznok zaradi, narod bolestan, a mi smo za korak "blizi" evropskoj uniji.
Tako je! I zasto stati tu? Nemojte da kupujete u mesarama, nego lepo gajite svoje svinje. I to hranite kukuruzom koji ste sami sejali i brali. I nemojte koristiti ove moderne rerne, nego vatra i meso na stap. Ili napravite svoju rernu od gvozdja koji ste prethodno rudarili i topili. Od koze napravite jakne, a od kostiju lepak. Pa da...
Druze, ako mi se ponekad pojede pljeska/gyros/jagnjetina ili slicno hocu to da uradim bez bojazni da se zarazim. Tako da je tvoje "resenje" potpuno promaseno. Resenje jeste da se kontrole rade cesce, velike kazne i zatvaranje ako se prekrsaji ponavljaju. Pa ce onaj koji radi sa mesom, i sam kontrolisati od koga i sta nabavlja.
Rešenje je jednostavno - ne kupujte meso u pečenjarama, u kioscima brze hrane, nego zasučite rukave, opašite kecelju pa ispecite sami sebi meso, ako vam je već do mesa.
Onaj ko ipak kupi takvo meso, sam je odgovoran za posledice.
Koje tri pecenjare?
Zbog cega ne objave transparentno ko je peko sumnjivu "janjetinu" i da u skladu sa time trpi posledice smanjenog poverenja potrosaca?
Ako su u trenutku inspekcije imali po 300 kilograma mesa nekontrolisanog porekla, to znaci da su prethodno u promet pustili na tone...
Da li su ih zatvorili?
Ubedjen sam da vec danas uredno rade i uredno prodaju i ovako precenjeno meso nekontrolisanog porekla...
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Sa tržišta u Novom Sadu povučeno više od 1,3 tone mesa, najviše iz pečenjara: Hrana bila nebezbedna
Aleksandra Reves
aleksandra.reves@021.rs
Novi Sad
•31.08.2023.
•12:03 > 12:37
Komentari 22
Srbin
Iva
Dejan
Dzon
Anon
Kako to
021
Vet
Inspektor pregleda na crno istavlja pare u dzep
Író meso je ispravno
Ruža
Gogi
Miki
Bogdan
Mima
Логичар
Mr Pit & 12 guslaca
(Мр Пит & 12 'гуслача')
Nimbus
Druze, ako mi se ponekad pojede pljeska/gyros/jagnjetina ili slicno hocu to da uradim bez bojazni da se zarazim. Tako da je tvoje "resenje" potpuno promaseno. Resenje jeste da se kontrole rade cesce, velike kazne i zatvaranje ako se prekrsaji ponavljaju. Pa ce onaj koji radi sa mesom, i sam kontrolisati od koga i sta nabavlja.
Шиља војник
Duca
NS65
Rešenje
Onaj ko ipak kupi takvo meso, sam je odgovoran za posledice.
Potrosac
Zbog cega ne objave transparentno ko je peko sumnjivu "janjetinu" i da u skladu sa time trpi posledice smanjenog poverenja potrosaca?
Ako su u trenutku inspekcije imali po 300 kilograma mesa nekontrolisanog porekla, to znaci da su prethodno u promet pustili na tone...
Da li su ih zatvorili?
Ubedjen sam da vec danas uredno rade i uredno prodaju i ovako precenjeno meso nekontrolisanog porekla...
Munja
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H