Novi Sad
01.12.2011.
07:32 > 22:01
Za veliki broj domaćinstava u Novom Sadu grejanje je od danas skuplje, jer su gradske vlasti "Novosadskoj toplani" nedavno dozvolile povećanje cene za sedam i po odsto.
  • Sugrađanin

    04.12.2011 23:55
    @Peca - @ Vidim da zna
    Misli malo, Maksiću!!!
    Iz moje replike si trebao da razumeš to što si i razumeo: da: ne treba da razmisljaš, tupiš, razvijaš nove teorije (bez pokrića), nemaš pojma (o temi koju si načeo), ti je dozvoljeno da teoretiseš, ali sam ti isto tako rekao i da ne treba da misliš nego da treba da znaš to o čemu pričaš ili pišeš.
    Tema nije bila grejanje nego plaćanje troškova grejanja tokom 12 meseci.
    I sad zapamti: Nije "povod za dvanaestomesecnu naplatu grejanja bio briga o gradjanstvu, a uzrok veliko povecanje cene koju gradjani nebi mogli drugacije da plate" nego je povod bio da se tim manevrom podigne cena za grejanje u uslovima koji su tada važili i o kojima ne vredi da pametujemo preko ovog foruma.
    Nadam se da sam udovoljio tvom zahtevu i pozdravljam te u uverenju da smo se sada razumeli.
  • Peca

    04.12.2011 07:39
    @ Vidim da zna
    Dragi Sugradjanine, ja iz ove tvoje replike opet nista nisam razumeo, osim da: ne treba da razmisljam, da tupim, razvijam nove teorije, da nemam pojma i da mi dozvoljavas da teoretisem.

    Mislim da bi bilo jako dobro da, pored svih cinjenica kojima razpolazes,malko i ti razmislis i preslozis svoje cinjenice u formu iz koje se moze izvuci nekakav zakljucak.

    Tema je bila GREJANJE i nemam nista protiv da mi ukazes na moje pogresno misljenje i vidjenje stvari ili me dopunis konkretnom cinjenicom, vezano za TEMU. Hvala i pozdrav!
  • Mishko

    03.12.2011 20:39
    @Dj - @ Mira
    Možda Mira ima sreće, ali ti nemaš argumente za to što tvrdiš.
    Šta kažeš: "racuni za januar i februar iznose od 8 do 10 hiljada".
    Ne reče nam koliko iznose za mart i april, za oktobar i novembar, a kad već to budeš saopštavala napiši i koliko plaćate za maj, jun, jul, avgust i septembar.
    To tada, lep pozdrav!
  • @Peca - ZNA PECA

    03.12.2011 20:33
    Vidim da zna
    Tupis li ga, Peco, tupis: "Povod, a uzrok su po pravilu suprotne stvari." Sa ili bez navodnika. I nemoj da misliš nego barataj činjenicama. Obrazloženje nisi bas dobro razumeo, ali ti to ne smeta da razvijaš nove teorije.
    O komunističkoj diktaturi ti nemaš pojma, a što se tiče današnje demokratije neka ti bude dozvoljeno da teoretišeš i dalje, ako ti je tako lakše.
  • 03.12.2011 10:35
    Lopovluk
    Potreban je novac za predizbornu kampanju SPO a i Lige, pa daj da malo podignemo cenu grejanja. Uporedite ove cene sa onima od pre 4 godine, za koliko je posto ukupno poskupelo grejanje od tada. Ra;unajte malo koliko vas to iya]e na godišnjem nivou pa onda uporedite sa tim koliko sati se grejete (noću nema grejanja, kada je napolju 12 stepeni opet isključe...) i sve tako kada se zbroji mi se ne grejemo ni 6 već oko 3 meseca. Toliko nam isporučuju tu toplotnu energiju i to tek da se ne smrznemo.
  • Peca

    03.12.2011 05:57
    ZNA PECA
    Povod, a uzrok su po pravilu suprotne stvari. Briga o gradjanstvu je metafora, ali je nisam stavio pod navodnike, misleci da ce svakom ko zivi u ovoj Drzavi biti jasno.

    Dragi Sugradjanine, tvoje obrazlozenje nisam bas dobro razumeo, ako je uzrok poskupljenje onda se smrzavanje cena ne uklapa u tu pricu.Stvar je veoma jednostavna,cenu i nacin naplate danas kao i nekada odobrava Skupstina, samo sto se to nekada zvalo Komunisticka Diktatura a danas demokratija i trzisna ekonomija.Nemoj da te nazivi bune sve je to isto.
  • @Peca - NE POMAZITE NAM VISE!

    02.12.2011 22:19
    Ne znas, Peco!
    Nije tacno da je povod za dvanaestomesecnu naplatu grejanja bio briga o gradjanstvu, a uzrok veliko povecanje cene koju gradjani nebi mogli drugacije da plate.
    Tacno je da je to bilo zbog povecanja cene i da se izvrdaju zamrzavanja cena koja su u to vreme bila redovna pojava.
    Prema tome, ako nesto ne znas onda pokusaj da se uzdrzis od teme.
  • Peca

    02.12.2011 07:42
    NE POMAZITE NAM VISE!
    Povod za dvanaestomesecnu naplatu grejanja je bio briga o gradjanstvu, a uzrok veliko povecanje cene koju gradjani nebi mogli drugacije da plate.Danas su na pocetku, u istoj situaciji, ali posto godina ima samo 12 meseci i sve su ih potrosili pribegavaju novim metodama. Uvodjenjem kalolimetara, gradjanstvu ce omoguciti da svojevoljno smanje temperaturu u stanu i tako postede toplanu, a cena ce samo malo otici gore - da gore nemoze biti!
  • Mozak

    02.12.2011 01:41
    Neka poskupi za Pavličića, Jeliću i njihovim kompanjonima, oni jedini i mogu da plate jer oni jedini i imaju pare u Novom Sadu...
  • Očajna domaćica

    02.12.2011 00:41
    E pa ja nemam para da platim to poskupljenje! I ne pada mi na pamet! Vi svi koji ste srasli sa tim svojim foteljama ste banda neopevana, i ne znam do kad planirate tako? Pa Srbija polako postaje tempirana bomba jer su ljudi koji žive ovde davno otišli sa živcima jer ste nam upropastili pola života i nije vas sramota da i dalje budete tu gde jeste!
  • Лана

    02.12.2011 00:39
    Плата ми се није повећала ни за 2% у последњих 10 година, а цене само расту незаустављиво! Да ствар буде гора, ови краду још незаустављивије као да су на такмичењу, привреду су готово угасили, у Србији сељак производи за џабе и о чему ми да причамо даље! Поштен човек на правди бога пропада док гледа како ови краду и развлаче а за то су дебело плаћени, сваком по пар функција и плата, чисто да се нађе за црне дане. Србија је брод који тоне, људи спасавајте се како ко може!
  • Leptirić šarenić

    02.12.2011 00:37
    Ma ovde se postavlja pitanje kako smo mi uopšte ostali normalni pored ovakve situacije?!
  • Ljuska bez kikirikija

    01.12.2011 23:10
    Jedno veliko MARS za kvazi magistra poljoprivrede i lopovchinu JElica od mene!!!!
  • Justicija

    01.12.2011 23:08
    Ovakve lopove NS ne pamti
    OOOoo Jelicuuuu treba da se navata para za kampanju! A posle jedno odelce na prugice da zaduzis i ti i Popic i sestrica Starovicka i cela ekipa!
    Samoooo polakooo, sticice pravde brze nego sto mislis!
    Nas kad cu da ti platim grejanje NIKAD!!!! Mozes da se slikas i jos cu da podnesem krivicnu prijavu protiv tebe jer krades na grejanju kad smanjis temp kad je napolju toplo!
  • Peca

    01.12.2011 17:52
    Neobavestena banda!
    02.03.2010. god. Od Gradske uprave za komunalne poslove, zbog primedbe u vezi naplate grejanja, dobio sam dopis u kojem kaze: Odlukom Ustavnog suda Republike Srbije, broj: IU-201/2002 od 5. juna 2003. godine, prestala je da vazi odredba clana 11, tacka 5. Odluke o snabdevanju toplotnom energijom, u delu koji glasi " i pravo investitora da te troskove nadoknadi od vlasnika, odnosno zakupaca stambenih i poslovnih prostora"
    Clan ove odluke jos je u upotrebi i moze se proveriti na sajtu toplane.
  • Naprednjak

    01.12.2011 16:55
    @UDRUŽENJE ZA ZAŠTITU PRAVA POT - Vlada u funkcij
    Nije tacno da cena prorodnog gasa, 80% utiče na cenu daljinskog grejanja. Gas u ceni greja nja jeste najkrupnija stavka, ali tolika nije sasvim sigurno. jedini problem je u tome sto nema ko da se upusti u te kalkulacije i utvrdi stvarno stanje.
    Sve ostalo u Vasem komentaru za sada ne zasluzuje moj komenatr, ali ovaj podatak Vam je nistinit.
  • Milosav

    01.12.2011 16:49
    @@ Mira
    Nemate Vi pojma o cemu pisete.
    Nekada jako, jako, jako davno kada se pocelo sa grejanjem u Novom Sadu i kada se placalo samo tih meseci kada je grejna sezona nisu bili ogromni racuni i nije se narod bunio. I nije tako nastalo placanje grejanja tokom cele godine. To Vam je neko slagao, ili Vi sada lazete.
    Ako Vam je jedini razlog to sto ce umesto 4600x12 platiti 9200x6 onda ste iz cuga "ubedili" svakog azivog i mrtvog da to nije isto.
    A to sto se ovi bune zasto se grejanje placa 12 meseci a greje se samo 6 meseci i uopste ne kontaju u cemu je stvar i zasto se placa 12 meseci ostavite Vasim unucadima kad budete ih ljuljali na krilu, a njih pustite da iskazu svoj stav ako ima ko da ih cuje.
    Uostalom, imao ili ne imao, doci ce sumar pa ce sve to doci na svoje, jedino sto ce te tada Vi opet vasim unucicima pricati kako to ovi sada ne kontaju da su to zasluge Vase i vasih nalogodavaca.
  • @Janko

    01.12.2011 16:38
    Kako ne moze?
    Kako Vam ne daju da iskljucite greanje?
    Ako kod mene u zgradi ne moraju svi da budu prikljuceni, kao sto i nisu, sto je onda problem da se Vi ne iskljucite?
    Nesto ste Vi tu pobrkali, ili ste naisli na nekomeptentne sagovornike u Toplani!
  • Milan II

    01.12.2011 16:29
    "Uteha"
    Utešno je što nas ove godine NS Toplana "preizborno" greje pa se ne mrznemo kao prošle zime.
  • prosperitet građanima

    01.12.2011 15:47
    Tini i Vukajlu
    Draga Tina, Narod kaže "Samo se budala uči na svojim greškama". Ovaj narod očito nije samo lud, već i beznadežan slučaj. Zato nas niko u svetu ne tretira kao normalnu naciju. Mi smo očigledno sadomazohisti i kao takvi sami sebi neprijatelji.

    Poštovani Vukajlo, apsolutno ste sve u pravu. Vašem tekstu bih samo didaoi i ostala ojađena komunalna preduzeća.Znaju oni da smo nepismena nacija, da za kilo čvaraka mogu da kupe velik broj jadnika. Vidite da putem diskriminacije uspešno čuvaju socijalni mir. Videćete na leto, ako ovi ostanu na vlasti, da če građani, čijoj grupaciji ne pripadamo, u znak zahvalnosti dobiti ulaznice za štrand. Ima sve da se crni.

    Oćete li se stoga izjasniti o mom predlogu, ili će mo kao ovce na poilo, tj. na izbore na kao i do sada.
  • Error

    01.12.2011 14:44
    dokle?
    Kao sto vidimo, ceo lanac snabdevanja energentima je jedan krug sistemske korupcije. Institucije koje se bave privrednom kriminalom treba da sprovedu istrage u Elektroprivredi Srbije, Srbijagasu i toplanama sirom Srbije, jer ovo je krajnji bezobrazluk!
  • Igor G.

    01.12.2011 14:05
    To, samo poskupljuj.
    Naša prekrasna koalicija Za evropski Novi Sad.
    Ako ne možemo imati evropske plate, možemo bar evropske cene.
  • Vukajlo

    01.12.2011 13:50
    Danas od Parking servisa dobijem pismo gde stoji da sredinom decembra u Filipa Visnjica platim stanarsku parking kartu za 2012. godinu. Stoji i cena od 2.232 dinara za godinu dana. No, to i nije poenta ovog sto pisem. U pasusu ispod stoji "ukoliko kao stanar u zajednickom porodicnom domacinstvu zivite sa troje, ili vise dece, ostvarujete pravo na popust i cena Vase povlascene parking karte iznosi 1.116 dinara za godinu dana". E, ako je Parking servis vec poceo sa ovom vrstom popusta onda ce sigurno i Toplana i Vodovod isto to uraditi. Ljudi ce dobiti popust 50% od osnovne cene a razliku ce nadoknaditi tako sto ce svima ostalima dici cene. Toplana je eto vec pocela. Da se razumemo, nemam ja nista protiv da neko nekome da popust, ali sam protiv toga da taj gubitak nadoknadjuju tako sto ce dici cene onima koji nemaju pravo na popust. To se zove diskriminacija. To je jedna vrsta fasizma. Kao sto su se u Nemackoj pre 80 godina isticali ljudi plavih ociju i plave kose a svi ostali trpali u visoke peci tako se sada u Srbiji povladjuje jednoj grupi gradjana na ustrb druge grupe. Da li ovaj popust ukljucuje i one koji su zbog trojki dobili stanove od grada pa su time vec bili povlasteni u odnosu na druge koji takodje imaju troje i vise dece a stanuju u supama. Ne prihvatam da neko ima popust na racun toga sto ce se meni zbog tog necijeg popusta podici cena grejanja, vode ili danas sutra parkinga. Sutra ce mozda sat parkinga u plavoj zovi biti 50 ili 70 dinara zbog gubitka preduzeca na osnovu davanja popusta drugima.
  • ana

    01.12.2011 13:03
    dobro
    Individualcima do kraja meseca ako ne plate gas dodju i iskljuce.Mi smo postedjeni toga.
  • Evica

    01.12.2011 13:00
    znamo mi da računamo...
    Sram vas bilo!Otimate nam novac za tek smlačene radijatore i to samo kad je spoljnja temperata ispod 0, 2-3 meseca godišnje i to ne po ceo dan,a uveče već nema grejanja, bez obzira što je i dalje niska temperatura . Ali zato je cena astronomska i još nas OBMANJUJU! Kazu - 93dinara po metru kvadratnom stana, kao da mi neznamo računati, po to je 186 dinara, placamo cele godine! Što ne traže rezerve u boljem poslovanju, da smanje svoje ogromne plate, nego ovo im je najjednostavnije-po džepu potrošača. Nadležni šta čekate, preduzmite već nešto protiv ovog lopovluka!
  • tina

    01.12.2011 12:54
    promena jok
    Narod je razocaran u sve stranke a ipak glasa za njih.Moze li mi neko dati odgovor.
  • Janko

    01.12.2011 12:42
    Problem je sto mi nedaju da iskljucim greanje, nekoliko puta sam isao u toplanu i kazu da je nemoguce iskljuciti grejanje u stanu, pa gde to ima? Nemoguce je da ti neko nametne nesto sto ne zelis!!! Hocu da se grejem na struju i to bas po niskom vodostaju!
    Nema problema ako ja budem isao u toplanu i svaki dan budem prodavao svoje proizvode direktorima, rukovodiocima i zaposlenim a oni to moraju da kupe. Moze?
  • prosperitet občnim ljudima

    01.12.2011 12:19
    poziv na ujedinjenje građana
    Povodom vesti o povećanju cene daljinskog grejanja, raduje me što na ovom forumu nije došlo do prepucavanja između građana koji se greju putem toplane, individualnih potrošača gasa i ostalih koji se greju na drugu vrstu energenta, što je bio slučaj kada su najavili ovo neosnovano poskupljenje. Dragi sugrađani budimo dostojanstveni i ne napadajmo jedni druge jer smo svi u istom čabru. Nikome od nas u ovoj žabokrečini nije lako. Sve dok se neujedinimo i stvorimo narodni front protiv lokalnih vlastodržaca, koji su samo u funkciji svojih partija, na našu štetu, nema nam spasa.
    Zato predlažem kao član Udruženja za zaštitu prava potrošača "Prosperitet" Novi Sad da za naredne lokalne izbore kandidujemo svoju listu za odbornike i na taj način uzmemo stvar u svoje ruke, ruke običnih ne iskompromitovanih građana, koji vole svoj grad i svoje porodice. Jedino na ovaj način će mo moći parirati političkim elitama, čiji predstavnici nisu i naši zastupnici. Do sada je sve viđeno, oni su samo puka mašinerija za glasanje. Zamislite kada bi u skupštini grada imali samo svojih na pr. 10 odbornika. Letelo bi preje pri svakoj pomisli na povečanje cena bilo kojih komunalnih usluga, u vezi sastranačkim zapošljavanjem, kršenja zakona o javnim nabavkama ili pljačke komunalnog sistema grada, koja je pri kraju. Ovako bilo ko da dođe na vlast, priča će biti kao i do sada. Možemo li, izjasnite se?!! Pa nismo baš svi samo navijači stranaka i partija i ljudi bez principa morala, čija je savest zaspala. Ukoliko ovaj predlog ne bude ozbiljno shvaćen, onda nemamo prava ni za šta da se bunimo i komentarišemo. Tada naša deca imaju osnove da se pitaju da li nam nešto fali u glavi kada sve trpimo. Ovaj poziv se odnosi i na sve vas koji ste stranački opredeljeni. Glasajte na Pokrajinskom i Republičkom nivou za koga želite, ali lokalna samouprava je sasvim nešto drugo, a ne visoka politika.
  • Milica

    01.12.2011 11:47
    Pa čudno bi bilo da nam plate povećaju, a na poskupljenja smo već navikli!!! Samo ne znam kako su mislili da sve to poplaćamo! Cene grejanja rastu, a kuća poluhladna!!! Grejanje sve skuplje, a gas sve razređeniji....
  • FUJI

    01.12.2011 11:37
    E pa dragi Novosadjani srecnu Novu Godinu vam zeli vam Toplana..potez u stilu> nikada nam vasih novaca nece biti dosta!
  • dj

    01.12.2011 11:23
    @ Mira
    Imas Miro srece sto se ne grejes na gas pa da moras za 4-5 meseci koliko se grejes da ispljunes 65% od tih 55000 za stan od 60 kvadrata. U zgradi koja se greje na gas, racuni za januar i februar iznose od 8 do 10 hiljada.
    Kotlovi imaju vece iskoriscenje gasa od toplaninih i opet imate nizu cenu grejanja zato sto vam grad subvencionise deo cene! I ne odgovara vam? Nije vam po volji sto se od novca od poreza gradjana izdvaja da bi se vase dupe ugrejalo?! Grejanje ne sme vise biti socijalna kategorija! Ne znam da li da mi bude drago, ili zao vas na daljinskom grejanju, ali ja se za mojih 55000 godisnje ugrejem zimi, dok sve vise ljudi cujem kako kukaju da su im hladni radijatori.
  • lordcrni

    01.12.2011 11:22
    U ovoj zemlji sve može da se poveća osim plata i penzija...
  • tina

    01.12.2011 11:17
    podrzi
    E,bas te prosti pa toplana se ne pokriva i sa ovim povecanjem.
  • srbin

    01.12.2011 11:01
    tuta muta :P
    Toooo srbijo samo nas jebi ,vrati nas u kameno doba. Naravno da ce poskupeti gas ,spemaju se izbori treba strankama novaca!!! Greota da siramošna elita propada. Sace iz epsa da kukaju i rokaju restrikcije zbog prekomerne potrošnje ili izgovori niskog vodostaja.

    Bravo tako nam i treba,samo glasajte svi!!!
  • @ Mira

    01.12.2011 10:45
    To je tacno da se grejemo 6 meseci a placamo svih 12 meseci. Nekada jako, jako, jako davno kada se pocelo sa grejanjem u Novom Sadu placalo se samo tih meseci kada je grejna sezona. Stizali su ogromni racuni pa se narod bunio da se ti racuni prepolove na godisnjem nivou i ono sto se placa 6 meseci razbije na vise rata. Tako je nastalo placanje grejanja tokom cele godine. Sto se mene licno tice mogu da vrate nazad placanje samo tokom grejne sezone jer ja to finansijski mogu da veoma lako pokrijem, ali sta cemo sa ljudima koji imaju jako male plate pa mu recimo u januaru umesto 4.600 dinara stigne racun od 9.200 dinara. Znaci 6 meseci neka placa po 9.200 dinara umesto da 12 meseci placa po 4.600 dinara. Svi ovi koji se bune zasto se grejanje placa 12 meseci a greje se samo 6 meseci uopste ne kontaju u cemu je stvar i zasto se placa 12 meseci. Misle da ako se bude placalo samo tokom grejne sezone da ce se placati samo 4.600 dinara. Kao sto rekoh, ja finansijski mogu da izdrzim da placam varijantu na 6 meseci bez ikakvih problema i da to skoro ni ne osetim, ali svi mi moramo misliti i na one ljude koji imaju male plate. Vremena se menjaju iz dana u dan. Ja koji danas imam mozda sutra necu imati a onaj ko danas nema mozda ce sutra biti u mojoj kozi i imace.
  • Maja

    01.12.2011 09:33
    Ima da se vratimo na loženje
  • Mira

    01.12.2011 09:30
    Cena grejanja
    Kada ce se vec jednom reci istina bar od strane medija. Cena grejanja u N.S po kvadratnom metru nije "skoro" 93 dinara vec 93puta dva= 186 dinara. Grejemo s e samo 6 meseci u godini, a placamo 12 meseci!!!!!!!!!!!
  • Haski

    01.12.2011 09:19
    Sreca pa sam ziveo u Sibiru
    Na Limanu 3 godinama su mi hladni radijatori. Bunio se,zvao,gundjao...i nista. Racuni uglavnom uredno placan,ponekad se nakupe dva-tri meseca pa ih onda zajedno platim. Leti nemam pritiska za hladnu vodu,poslednjih dana nema tople vode....
    Kakav luksuz stanovanja na Limanu 3!!!!
  • UDRUŽENJE ZA ZAŠTITU PRAVA POT

    01.12.2011 09:14
    Vlada u funkciji energetskog lobija
    Osuđujemo povećanje cene prorodnog gasa, koja 80% utiče na cenu daljinskog grejanja.Resorno ministarstvo i Vlada od odlaska premijera Đinđića su naj običnije sluge i poltroni energetskog lobija. Badava mi godinama ukazujemo na anomalije u energetskom sektoru, posebno na monopolističko i bahato ponašanje u "Srbija gasu". Jednostavno od 28.08.2002.g., kada smo se sastali sa premijerom Đinđićem, kojom prilikom smo izdejstvovali otpis kamate od 100 miliona din i reprogram duga individualnim potrošačima gasa u iznosu od 350 miliona din.Naprosto nemate sa kim u državi da razgovarate. Oni se jednostavno ne mešaju u svoj posao. Agencija za energetiku postoji samo da verifikuje npr. predlog tarifnog sistema i korekcije cena kako daju "Srbija gas" i distributeri gasa, naravno isključivo kako njima odgovara, sve na štetu potrošača. Sa druge strane su godinama veoma vešto, kroz povećanje cena ovog energenta i subvencija toplanama uspevali da naprave jaz između individualnih potrošača gasa i potrošača ovog energenta putem daljinskog grejanja. Sada više to nije moguće. Novac iz gradskih budžeta troše na lično bogaćenje i promovisanje svojih stranaka i više nisu u stanju da čuvaju socijalni mir subvencijama daljinskog grejanja. Ako im dozvolimo, sve če biti gore i gore. Stoga je neminovno da se udružimo i ne likujemo kada nekom od potrošača poskupi grejanje. Kao poreski obveznici ujedinimo se svi na zaštiti svojih prava, kako mi iz potrošačkih udruženja ne bi ostali samo tribine za kukanje. Manimo se strančarenja i služenja političkoj oligarhiji koja nas je dovela na rub egzistencije. Dosta je bilo tapkanja u razbijenim kolonama poraženih. Svako ima prava da se odrekne svog prava, ali nema pravo da se odrekne prava svoje dece za konačno neki normalan život. Novinari krenite u istraživačko novinarstvo i prestanite da prenosite samo šture informacije u obliku vesti, bez ikakvog kritičkog osvrta. U suprotnom ste saučesnici u stvaranju ambijenta beznađa. Od Udruženja "Prosperitet" Novi Sad možete dobiti istinite i validne informacije o svim problemima u energetskom sektoru, kao i rešenje za stabilizaciju cena gasa. Toliko smo ušli u suštinu po ovim pitanjima da smo postali kompetentniji od Ministarstva za energetiku. Treba samo konačno da počnete prenositi istinu na koju poreski obveznici imaju pravo. Profesionalna etika vam to nalaže, a ne da i vi služite energetskom lobiju!
  • DUŠEBRIŽNIK

    01.12.2011 09:04
    Čemu cinizam
    Ispašće da su građani Novog Sada još dobro i prošli jer su drugima povećali cenu za 15-20%. Pozivam "dušebrižnike" iz Toplane neka uporede svoje cene sa cenama u drugim gradovima, pa da onda vidimo kako je eto u Novom Sadu poskupelo za "samo" 7,5%. Bando nestručna i halava.
  • socijalna drzava

    01.12.2011 08:44
    sta se bunis maso nezahvalna kad ti je gradonacelnik omogucio da se vozis taksijem po socijalnim cenama a sad jos hocete i grejanje da vam se subvncionise
  • cole

    01.12.2011 08:38
    E kad bi vi samo znali koje sve rupe zapušava i kako toplana preliva novac, sve bi bilo jasno. Šta sve građani plaćaju i kome al pošto svi ćute verovatno tako i treba. Shvatila vlast da sve može i da se sve brzo zaboravi.
  • Gillan

    01.12.2011 07:59
    Jedna lopovska banda ne moze da bude opravdanje drugoj lopovskoj bandi. Svi oni treba na robiju, u celije bez grejanja!
  • vest treba

    01.12.2011 07:47
    da glasi....
    ....sada ce se grejanje za stan od 50m2 placati mesecno za grejanje u iznosu od 4650 dinara

    ili na godisnjem nivou u iznosu od 55.800 dinara
    50m2 x 93din=4.650 din x 12 meseci=55.800 din

    a bas su velikodusni kada je cena tople vode ostala na tih bednih 226din/m3

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna