Novi Sad
14.12.2011.
08:03 > 08:14
Oko 45.000 Novosađana do sada je iskoristilo mogućnost da besplatno ode na bazen ili klizalište na Spensu, u sklopu akcije Novosadske toplane koja besplatnim ulaznicama nagrađuje svoje redovne potrošače.
  • @ zar je bitno.. i tako dalje

    15.12.2011 20:38
    1. Nepoznatim (kao i poznatim) osobama se persira iz poštovanja. Ne vidim ni jedan razlog da persiram personi "zar je bitno". Osoba koja u startu čita bukvicu nekome ko samo iznosi svoj komentar i zapažanja na određenu temu kod mene nije zaslužila da joj se obraćam sa Vi.
    2.To što sam dosta proputovala, (lucky me) i što imam dovoljno novca da odem do Segedina na brčkanje, vidim da te mnogo tišti, a meni, sa druge strane, ne predstavlja problem što "EU nije uslisila moj vapaj". Ne bi ni valjalo da takvi kao ti krenu u taj Szeged u velikom broju, morala bih menjati lokaciju za brčkanje, pa ići još pola sata do Kečkemeta recimo, jer, kako sam kažeš, posle tvog kupanja, voda ne dobija na kvalitetu, kao posle mog i moje dece.LOL
    3. Podrazumeva se da povremenim boravkom u inostranstvu prestajemo da budemo Novosađani, iako smo rođeni ovde pre neke 4 decenije (za razliku od nekih), pa ako ti je to satisfakcija, OK, često nismo novosađani. Srećom po nas, može nam se!
    Moram da dodam još da nisam čula za metod "vaspitavanje dece od kojeg se poboljšava kvalitet vode". To mora da je neka opasna novotarija kod radnika na održavanju bazena, i onih koji to nisu, ali se ipak u to razumeju.
    5. I na kraju, na osnovu tvojih komentara i malograđanskih opaski, vidici nam se očigledno (na svu sreću) mnogo razlikuju. A sada laku noć, moram da se pakujem za produženi vikend u truloj Evropi.
  • Zar Je Bitno?

    15.12.2011 17:48
    Neimenovanoj godpodji...za uspomenu i dugo secanje
    Za sve vase predstavke i zalbe, zaduzen je neki drugi organ, ali 'ajd, procitacu VAS.Najedared smo dobri pa smo zaboravili osnovne postulate obracanja nepoznatim osobama,i ja svakako moram da VAM persiram, bez obzira na tacku gledista. Posto ste svetski putnik i posto ste vas kupaci okvasili u mnogim svetskim bazenima, i posto ste svoju decu vaspitali tako, da se iza vase upotrebe bazena kvalitet vode poboljsa, izuzetno sto ste hendikepirani jer EU nije uslisila vas vapaj, pa Segedin nije priblizila VAMA (posto Vam novac ne predstavlja problem)i kao takav gradjanin (jer novosadjanin-ka niste)od srca vam zelim da promenite mesto boravka, da se u buduce ne bi stideli svoje drzave.
    I vas drugi hendikep (kao korisnika usluga Toplane)vase preseljenje u neku drzavu koja je "odmakla" je suvislo i jednostavno resenje.
    Ali, moram se osvrnuti na odnose Toplane i diskriminaciju gradjana.
    I Toplani i Spensu titular je Grad Novi Sad, sa svojim organima (sta god podrazumevali pod to), pod budnim okom titulara obavljena je skaradna trange-frange mahinacija, koja jeste dovela do pravljenja razlika izmedju novosadjana i novosadjana.
    Sa koje god tacke gledali, vidik je isti...
    Postovana gospodjo, prema Vama nadalje sam nem, putujte i vi zajedno sa tom Evropom.....
  • @Zar Je Bitno? - @@@Zar je bi

    15.12.2011 14:28
    Vidi ovako:
    1. Bila sam i na bazenima u Africi i Aziji, ne samo u Segedinu i u EU. Ni tamo se ne oseća miris hlora, tako da izgleda da su i oni "malo" odmakli od nas.
    2. Ja ne idem na bazen na Spens, NIKADA, niti to nameravam dok i mi "malo" ne "odmaknemo" od hlora, radije idem u taj evropski, omraženi Segedin, ali, nažalost, malo mi je daleko da svaki dan tamo vodim i dete na trening. Inače, deca se posle svakog treninga tuširaju, naravno, šamponom, zar može drugačije? Možda ti možeš...?
    3. To što sumnjaš u čunjenicu da neki ljudi ne pišaju u bazen, ali NIKADA, pa čak ni neka deca, jer su tako vaspitani od malih nogu, samo je dokaz tvoje lične nekulture. I verovatno dokaz da ti to ipak ponekad radiš.
    3. Kao što neko reče, nisu diskriminisani oni koji ne koriste usluge toplane, za njih nema besplatnih karata. Kada akciju bude imalo JP Novi Sad-gas, onda ćete vi dobiti karte. Mi smo diskriminisani u odnosu na vas, jer moramo da koristimo uslugu grejanja od ns toplane, a ne greju nas kada treba i koliko treba, dok vi možete da palite i gasite grejanje kako vam odgovara. Vidiš, svako ima svoju tačku gledišta.
  • Zar Je Bitno?

    14.12.2011 22:07
    @@@Zar je bitno? - rece anonimu

    Zaboravili ste da je taj Segedin, koji je na samo dva sata voznje od Novog Sada, poodavno u evropskoj uniji, i da tamo vaze malo drugaciji oblici ponasanja (kucni red i neke higijenske navike pre ulaska u bazen), a i tehnologija je malo uznapredovala, pa se tamo ne koristi hlor kao dezinfekciono sredstvo...
    Nazalost ovo je Srbija i od hlora odmakli jos nismo,a ni od navike da je lakse malu nuzdu obaviti u vodi u kojoj se trenutno nalazite, nego za to iskorititi postojece toalete, jer bi morali izaci iz "hladne" vode i jos pesaciti nekih 30ak metara do njih.Posto znate da je u bazenu Spensa koncentracija hlora daleko veca od dozvoljene
    onda zasigurno i znate koja je to maximalno dozvoljena kolicina, a koja je obavezna kolicina te vas ja u to necu uveravati.Samo cu vam jedno reci, Zakon o pijacim vodama, na isti nacin tretira vodu u bazenu za kupanje i vodu koju pustate na slavini u svom stanu, sto znaci da kvalitet za obe vode mora biti identican.(pomenuti zakon mozete i na netu pronaci), a kvalitet vode iz vodovoda i bazena mozete proveriti u Zavodu za javno zdravlje Vojvodine, nadam se da toj ustanovi verujete.
    Necete verovati koliko tusiranje posle koriscenja bazena, blagotvorno deluje na dugotrajnost kupacih gaca, a bogami i na miris kose....jos ako se i sampon upotrebi, mozete biti veoma prijatno iznenadjeni.
    A sto se vaseg skepticizma po pitanju temperature tice, slobodno ubuduce nosite toplomer kada dolazite na bazen, ako neverujete sebi, mozda poverujete svojim ocima.


  • Zar Je Bitno?

    14.12.2011 21:44
    opet anonimus....i izvesna Bns
    Nela afera nije bila....
    Neka, mozda...i nije prosle godine i nije zbog hlora...ali avaj, anonimuse....
    Ta afera se desila u trenutku kada je bazen za neplivace bio prazan, i zbog izlivanja rastvora hlorovodonicne kiseline u isti, osetio se veoma neprijatan i pomalo zagusljivi miris u prostoru bazena.Sva deca su izvedena iz prostora bazena, a koliko je sve bilo stetno pokazuje i podatak da su vaterpolisti svoj trening odradili do kraja.
    Neces verovati"anonimuse", ali radnici tada jesu kaznjeni umanjenjem plate u nekoliko narednih meseci, a nalogodavci takvog remonta, nisu, a bili su upozoreni od strane radnika da je moguca takva neprijatnost.
    Elem, da ja tebe upitam: Kakve veze ima taj incident, sa tvojom tvrdnjom da se voda "odhlorise" i na taj nacin rese svi problemi tvog mokrenja u vodu??Jer me neces ubediti, da bas nikada, ali nikada nisi pisnuo u tu istu vodu koju sada opljuvavas.
    Sta god pametno nadalje pisao, ja ti vise necu odgovarati.

    Znaci vi svesno tvrdite da treba da budu novosadjani i novosadjani?
    Da li cete mi sutra ustvrditi da VI koji se grejete uz Toplanu, treba da jedete svezeg hleba, a mi koji se grejemo na gas ne treba da jedemo.Ili, novosadjani su SAMO oni koje greje Toplana, ostali to moraju dokazati.
    Nije poenta ko deli besplatne karte, vec kome...ko je i u cije ime i uz ciju saglasnost napravio dve kategorije novosadjana i na taj nacin jedne povlastio, a druge degradirao nedajuci im mogucnost da i oni dobiju nesto, jer su uredne platise komunalnih usluga?
  • bns

    14.12.2011 14:05
    za Zar je bitno?
    Nije reč o diskriminaciji, jer karte mogu dobiti oni koji plaćaju grejanje Toplani, a oni koji se ne greju preko Toplane ne plaćaju, tako da mi nije jasno po čemu su diskriminisani? Ja plaćam Toplani, ali nisam uzela karte. Zašto bi neko ko se greje na gas dobijao karte? Kakve on veze ima sa Toplanom?
  • 14.12.2011 13:42
    Zar nije bila nela afera prošle godine, kada su radnici hlorisali vodu za vreme treninga, neka deca završila u bolnici, mrzi me sada da tražim članak, pa izjave da će sve biti ispitano i kažnjeni oni koji su to radili... Šta bi sa tim događajem?
  • @Zar je bitno? - rece anonimu

    14.12.2011 12:58
    Kao prvo, IDE CEO NS na ovaj bazen, jer, dozvolićete, ne idu samo oni koji dobiju besplatne karte, idu i oni koji karte kupe, i to ne samo iz NS-a, nego i iz okolnih mesta, jer nemaju svi bazene u svojim selima, a, zamislite, i oni bi ponekad da se izbrčkaju. Ne čekaju svi da dobiju kartu za džabe, pa da idu na bazen. Što se tiče temperature vode u bazenima, moj sin trenira plivanje na Spens-u poslednje 2 godine, tako da smo jako dobro upoznati sa momentom temperature vode, kao i sa momentom hlorisanja, jer mu kupaće gaće istrče maksimum 3-4 meseca, (a nisu "pijačarske"), toliko brzo ih hlor izjede, a kosa mu posle treninga smrdi na hlor u radijusu od 3 metra. Prve godine mu je krv curila iz nosa svaki put posle treninga, od velike koncentracije hlora u vodi, koji ošteti sluzokožu nosa kod mlađe dece. Dakle, ne pričam "bezveze" i tačno je da se ne razumem u održavanje vode na bazenu, čime i ne treba da se bavim, ali, dozvolićete da smo bili i na bazenima van naše zemlje, pa znamo kako to treba da izgleda, ako ništa drugo. Evo, prvi kompleks bazena je na 2 sata vožnje kod komšija Mađara, pa ne morate da idete dalje, dovoljno je do Segedina. A onda pričajte kako je na Spensu dobro.
  • Zar je bitno?

    14.12.2011 10:18
    rece anonimus...
    Kao prvo NE ide CEO ns, jer se naravno ne greje ceo ns putem daljinskog grejanja, pa je time napravljena diskriminacija velikog broja novosadjana,iako su redovne platise komunalnih usluga.

    Bilo bi zanimljivo da se i tome napise koja...

    Sto se tice temperatura, i kvaliteta vode u bazenima, sasvim slucjano znam dosta toga.
    Temperatura prostora je mozda nedovoljna, a sto se tice vode u bazenu za neplivace ona je 30,5 stepeni celzijusa, a u olimpijskom, je izmedju 25-26 stepeni, a to je temperatura koja je propisana kao obavezna za izvodjenje takmicenja.Svako dobronameran ce se sloziti da je nemoguce 2400 kubnih metara vode, ocas posla ugrejati, pa zatim ohladiti, a da bi se zadovoljili i gradjani i sportisti.
    Sto se tice "nahlorisavanja" vode i resavanje problema na taj nacin, necu se upustati u polemiku sa ljudima koji ne znaju nacin odrzavanja vode.Samo cu reci, da je podela karata dovela do toga da se bazeni koriste do maximuma projektovanih kapacieta, da se tretman vode (sta god to bilo) obavlja redovno 24h dnevno, i da se redovne kontrole kvalieta vode od strane laboratorije "Zavoda za javno zdravlje Vojvodine"
    A nekada se za defetizam streljalo....i behu to dobra vremena.
  • novi sad

    14.12.2011 09:11
    role im je usadio ljubav prema ledu.
  • 14.12.2011 09:09
    Pa, naravno, kad je voda u bazenu led ledeni, a i cistoca vode je diskutabilna, nahlorisu je i "rese problem". Sve u svemu, akcija sama po sebi nije lose osmisljena, ALI, problem je sto ceo NS ide na ovaj jedan bazen i jedno klizaliste, tako da ko nije raspolozen da se guzva na klizanju i razboli na bazenu - onda nista...
  • menjam 4 karte za klizanje

    14.12.2011 08:37
    menjam 4 karte za klizanje
    Menjam 4 karte za klizanje, zauzvrat molim 4 karte za bazen. menjamkarte@gmail.com

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna