Novi Sad
21.12.2011.
07:37
Ne postoji nijedan politički argument da se u ovom trenutku raspisuju vanredni pokrajinski izbori, rekao je predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši, reagujući na najavu Srpske napredne stranke (SNS) da će pokrenuti inicijativu da se vojvođanski parlament raspusti i da se hitno raspišu izbori.
  • nebojsa

    21.12.2011 16:44
    nebojsa sine
    EJ NEBOJŠAAAAAAAA! HOĆEŠ LI DA PIŠEŠ ZA NOVINE? AAAAAHHHHHHHHHAAAAAAAAAA, MALO SUTRA, HI, HI! VIDIM DOBRO TI IDE OVO KUCKANJE OD KUĆE, NE BI TI, MOJ BRALE, MOGAO DA RADIŠ U USLOVIMA JEDNE PROSEČNE REDAKCIJE! SEDI TU DI JESI I IZMIŠLJAJ SVOJE TRIVIJALNE OPSERVACIJE NA ZADATU TEMU.
  • 21.12.2011 16:23
    1
    a sto su se okomili na Vojvodinu,

    Sada su to pokrajinski izbori, a kada mi Vojvodjani stvaramo i zaradjujemo onda su to PRIHODI drzave Srbije i odlazi SVE SRBIJI

    nego javljaju se sns=srs, da potpaljuju i sire mrznju prema vojvodjanskoj vlasti
    sad ce biti, pa ako su vlast nek onda rade za bolje vojvodine

    ako se vlast Vojvodine samo malo usprotivi,
    u vezi bilo cega a za bolje Vojvodine
    eto ti Pajtica da pocne palamuditi,
    u Vojvodini pravu vlast drzi DS=Pajtic
    i ostali iz stranaka cija je centrala u BGD


  • Nebojsa

    21.12.2011 13:00
    Stanje u Novom Sadu nikad bolje
    Trenutno je u Vojvodini i Novom Sadu nikad bolje ,rast prosperiteta je ogroman .Ove dve price izvestaca su trebale da pokazu sta su sve obecali a realno vidimo sta su uradili .Nikad vise politicari nisu ugrozili stanovnistvo grada Novog Sada bar ne od Madjarskog bombardovanja sa Petrovaradina .Ovo sto sada zivimo i ovaj genocid mora da se osudi na novom Nimberskom procesu .Srbija treba da dobije novo ime "Radni logor Srbistan" - ispostva Novi Sad .
  • JA-

    21.12.2011 11:43
    Kako da ne
    Razloga je previše. Ne samo za izbore nego i za to da se na sledećim niko od sadašnje garniture vlasti na njima ne pojavi.Sramota.Javašluk i lopovluk na svakom koraku samo drugačije upakovan u odnosu na 90 te.
  • mile V

    21.12.2011 11:40
    Nebojša , dopisnici
    Jesu li ovi dopisnici normalni?
  • Scotch Bonnet

    21.12.2011 11:03
    @Nebojsa
    Pozlatile i obistinile ti se reci!
  • Nebojsa

    21.12.2011 10:41
    Spigl izvestaj nastavak
    Koja je odlično povezana sa gradom Novi Sad ima cak pet mostova i u planu je gradnja setog .Takodje mali mostic za pešake na Dunavu predstavlja pravi raritet i izuzetno arhitektonsko resenje .

    Sa druge strane nezaposlenost u Novom Sadu je rekordno niska posla nema jedino za istoričare umetnosti ,svi ostali profili su i više nego zastupljeni .Vlada vojvodine sa skupštinom grada Novog Sada uspela je da dovede tri velika i oko 150 malih investitora u ovaj grad i regiju

    Odlazimo iz Novog Sada sa utiskom da će izbori 2012 biti mirni i vrlo izvesni .Gradonačelnik u duhu demokratičnosti neće se kandidovati na sledećim izborima ,već je rekao funkciju prepušta mladjima on je zadovoljan i mestom savetnika ili će se vratiti advokatskoj praksi . Ovo je neverovatan čin nezabeležen u političkoj istoriji ove regije .
  • Nebojsa

    21.12.2011 10:40
    Izvestaj observera nastavak
    .Novi Sad je takodje uz pomoc vlade Vojvodine postao ekperimentalni grad tj grad od tri saltera . Naime u Novom Sadu je izvrseno odvajanje civilnih od policiskih sluzbi ,tako da se ovde pasosi licne karte i ostala dokumenta umesto u MUPU kako je to praksa u ovoj zemlji izdaju na jednom salteru na kome zbog unapredjenog sistema nema guzvi i cekanja i koji moze da primi 10.000 zahteva dnevno !!!!
    Naime gradjanin mora da dodje sa licnim dokumentom potpise formular koji sluzbenici dalje obradjuju i licni dokumenti stizu na kucnu adresu .
    Jedan salter je za licna dokumenta ,jedan za zdravstveno i jedan za poslove katastra suda i drugih institucija .
    Novi Sad je prvi grad u zemlji u kome je izvrsen povrat Imovine ,kao I potpuna uknjižba svih dobara .
    Sto se informisanja tice Novi Sad ima troje dnevne novine nekoliko magazina tridesetak radio stanica I desetak televizijskih kanala .Ono sto je u vlasnistvu grada je razumljivo ono sto je najbolje . Vlada Vojvodine uspela je da resi problem televizije Vojvodine naime ta televizija je 2008 imala blizu 2300 zaposlenih I gotovo nikakav program koji bi se emitovao ,nije jasno za sta je sluzila ta armija ljudi .Danas televizija pokriva sve jezike svih manjina I vec je prerasla granice regije I drzave vrhunski program , dostojan bilo koje svetske tv kuce je ono sto cini tv Vojvodinu danas I naravno 145 zaposlenih kaze Bora Otic direktor ove Tv kuce .

    Rucali smo na Petrovaradinskoj tvrdjavi do koje smo se popeli savremenom zicarom iz centra grada.
    Medjutim ni ovde nije sve bez problema ostaje strasan problem nedostatka parkova za kucne ljubimce ,nedostatka parkova za skejtere .Gradu je evidentno bilo vaznije da sagradi cak sest novih garaza u centru grada nego da se pobrine za potrebe skejtera ,zdravlje zivotinja itd .
    Jedino po cemu je prosla vlada bila poznata je to sto se stalno govorilo o potrebama skejtera ,zdravlju hrcaka itd
    Do Beograda cekalo nas je iznenadjenje nas rentirani automobil je imao zakacenu opomenu za parkiranje na malobrojnim parking mestima koji se placaju umesto kazne prekrsiocu se prvo urucuje opomena ,pa ako se prekrsaj ponovi placa se I kazna . Napomenuo bih da Novosadjani ne placaju usluge parking servisa ,to je nadoknada koja se uzima od ekstraprofitera , a parking mesta izgradnjom novih garaza je I vise nego dovoljno
    Nakon toga krenuli smo za Berlin.Rezultati sledecih izbora u ovoj regiji I ovom gradu su I vise nego izvesni stoga ovde nece biti napetosti u aprilu ili maju 2012
  • Nebojsa

    21.12.2011 10:16
    Izvestaj novinara Spigla o stanju u Novom Sadu

    Nakon kratakog zakrcenja saobracaja u tunelu ispod Fruske Gore nastavili smo put Novog Sada ,presli smo mostom preko Dunava naime raniji zeleznicko drumski most poznat kao Zezeljev most je zamenjen novim sa cetri trake i najsevremenijim pruznim kolosekom . Pred novu godinu most je okicen i izgleda bozanstveno .
    Na platou na kome je nekada bilo „ruglo Novog sada“ pijaca poznatija kao kvantaška nalazi se veliko klizalište na otvorenom ,ulaz za sve Novosadjane je besplatan ,to je jedan od programa produženja keja .
    Nas je medjutim najviše interesovalo kako gradske i pokrajinske službe rade .
    Kao što znate ,Novi Sad je prvi grad regije bez javnih preduzeća mi smo poslove javnih preduzeća dodelili na tenderu ,uslov za svaki teneder je bio da se najmanje 10 preduzeća čija je osnovna delatnost komunalna jave na naš konkurs .Referendumom i slobodnim izborom svaka mesna zajednica izabrala a je neko komunalno preduzeće .Tako da sada imamo zdravu konkurenciju ,najjeftinije komunalne usluge u regiji i najkvalitetniji nivo same usluge ,preduzeća se bukvalno utrkuju za potrošača i čine sve da se do njih dodje .
    U upravi grada Novog Sada broj zaposlenih je nesto malo manji od 300 oni pokrivaju sve poslove vezane za sve gradske delatnosti ,kao i poslove rada sa stanovnistvom salter sale su ukinute i sve je svedeno na tri saltera .Zdravlje,Dokumenta,Gradska Uprava .
    Gradjani vise ne cekaju u redovima sve stize na kucnu adresu i sve se obavlja maksimalnom brzinom .Pa šta mislite kako bi izdali toliki broj putnih dokumenta ličnih karti ,uknjižbu grada itd da nije bilo ove savremene metode kaže gradonačelnik Igor Pavličić ,aludirajuci pri tome na nekoliko racunara i softver koji je razvijen na FTN u Novom Sadu .
    Sto se komunalne uredjenosti tice Novi Sad prednjaci u regionu i sire sve je izgradjeno u duhu grada ,urbanizma i svega sto nosi ovaj grad na Dunavu .
    Sva naselja imaju struju vodu asfaltni kolovoz ,osvetljenje ,jedina je zamerka nedostatak stazi za bicikliste njih je malo bar na sremskoj strani grada .Koja je odlično povezana sa gradom Novi Sad ima cak pet mostova i u planu je gradnja setog .Takodje mali mostic za pešake na Dunavu predstavlja pravi raritet i izuzetno arhitektonsko resenje .

    Sa druge strane nezaposlenost u Novom Sadu je rekordno niska posla nema jedino za istoričare umetnosti ,svi ostali profili su i više nego zastupljeni .Vlada vojvodine sa skupštinom grada Novog Sada uspela je da dovede tri velika i oko 150 malih investitora u ovaj grad i regiju

    Odlazimo iz Novog Sada sa utiskom da će izbori 2012 biti mirni i vrlo izvesni .Gradonačelnik u duhu demokratičnosti neće se kandidovati na sledećim izborima ,već je rekao funkciju prepušta mladjima on je zadovoljan i mestom savetnika ili će se vratiti advokatskoj praksi . Ovo je neverovatan čin nezabeležen u političkoj istoriji ove regije .
  • Nebojsa

    21.12.2011 09:38
    Izvestaj reportera Britanskog observera

    Sleteo sam na aerodrum u Beogradu i odmah se zaputio ka Novom Sadu ,do Novog Sada smo putovali preeko Indjije i Rume ,nisam mnogo video sve do velikog tunela .Naime tunel kroz Frusku Goru je zaista umnogome skratio put BGD-NS .Rec je vrednom projektu koji je vlada Vojvodine uspela da realizuje u neverovatnom roku od 14 meseci ,i tako sacuva Frusku Goru kao dragulj prirode ove regije.
    U Novi Sad se ulazi iz pravca Sremskih Karlovaca kroz Petrovaradin ,nekada ruiniran deo petrovaradinske tvrdjave (poznatiji kao gradic) je uredjen kao jedan od najluksuznijih hotelskih kompleksa ,i ako su sve ranije vlade obecavale raseljavanje gradica samo ovoj vladi je to uspelo .Posle obilaska hotelskog kompleksa prosli smo tunelom ispod tvrdjave pa jos jednim novim mostom ,koji je uradjen na starim stubovima .Sam grad je sa velikim i sirokim bulevarima ,ukazom vlade vojvodine i gradskog veca 2008 je stalo sa nakaradnom i posve neurbanizovanom gradnjom .Nova vlada je u saglasnosti sa skupstinom grada Novog Sada propisala tacan nacin izgradnje koja mora pratiti arhitektonsku celinu duh i urbani milje grada.Tako da je za razliku od BGD ovde gotovo nemoguce videtei novosagradjene objekte okrecene "radioktivnim bojama " koji nakon dve ili tri godine blede .
    Sam zivot u Novom Sadu je radikalno drugaciji nego ranije ,vlada Vojvodine u saglasju sa skupstinom grada zbog izuzetnog polozaja i potencijala ove regije dovela je tri velika i oko 150 malih invostitora u Novi Sad .To je uzrokovalo znacajnim skokom privrede ,izvoza i sektora usluga ,i padom nezaposlenosti na minimum .Jos jedna stvar koja ce svakako biti odlucujuca na novim izborima 2012 godine jeste i cinjenica da umesto da vestackim metodama kroz zaposljavanje u javnim preduzecima raznim agencijama ,vladi Vojvodine i gradu Novom Sadu.Vlada je u saradnji sa skupstinom izvrsila korenitu reorganizaciju pri cemu su javna preduzeca usitnjena i privatizovana tako da sada gradjani imaju vrhunsku uslugu po prihvatljivoj ceni .Novi Sad je takodje uz pomoc vlade Vojvodine postao ekperimentalni grad tj grad od tri saltera . Naime u Novom Sadu je izvrseno odvajanje civilnih od policiskih sluzbi ,tako da se ovde pasosi licne karte i ostala dokumenta umesto u MUPU kako je to praksa u ovoj zemlji izdaju na jednom salteru na kome zbog unapredjenog sistema nema guzvi i cekanja i koji moze da primi 10.000 zahteva dnevno !!!!
    Naime gradjanin mora da dodje sa licnim dokumentom potpise formular koji sluzbenici dalje obradjuju i licni dokumenti stizu na kucnu adresu .
    Jedan salter je za licna dokumenta ,jedan za zdravstveno i jedan za poslove katastra suda i drugih institucija .
    Novi Sad je prvi grad u zemlji u kome je izvrsen povrat Imovine ,kao I potpuna uknjižba svih dobara .
    Sto se informisanja tice Novi Sad ima troje dnevne novine nekoliko magazina tridesetak radio stanica I desetak televizijskih kanala .Ono sto je u vlasnistvu grada je razumljivo ono sto je najbolje . Vlada Vojvodine uspela je da resi problem televizije Vojvodine naime ta televizija je 2008 imala blizu 2300 zaposlenih I gotovo nikakav program koji bi se emitovao ,nije jasno za sta je sluzila ta armija ljudi .Danas televizija pokriva sve jezike svih manjina I vec je prerasla granice regije I drzave vrhunski program , dostojan bilo koje svetske tv kuce je ono sto cini tv Vojvodinu danas I naravno 145 zaposlenih kaze Bora Otic direktor ove Tv kuce .

    Rucali smo na Petrovaradinskoj tvrdjavi do koje smo se popeli savremenom zicarom iz centra grada.
    Medjutim ni ovde nije sve bez problema ostaje strasan problem nedostatka parkova za kucne ljubimce ,nedostatka parkova za skejtere .Gradu je evidentno bilo vaznije da sagradi cak sest novih garaza u centru grada nego da se pobrine za potrebe skejtera ,zdravlje zivotinja itd .
    Jedino po cemu je prosla vlada bila poznata je to sto se stalno govorilo o potrebama skejtera ,zdravlju hrcaka itd
    Do Beograda cekalo nas je iznenadjenje nas rentirani automobil je imao zakacenu opomenu za parkiranje na malobrojnim parking mestima koji se placaju umesto kazne prekrsiocu se prvo urucuje opomena ,pa ako se prekrsaj ponovi placa se I kazna . Napomenuo bih da Novosadjani ne placaju usluge parking servisa ,to je nadoknada koja se uzima od ekstraprofitera , a parking mesta izgradnjom novih garaza je I vise nego dovoljno
    Nakon toga krenuli smo za Berlin.Rezultati sledecih izbora u ovoj regiji I ovom gradu su I vise nego izvesni stoga ovde nece biti napetosti u aprilu ili maju 2012
  • TT

    21.12.2011 08:44
    hahah
    4god sedite tu da bi otvorili kancelariju u briselu?
    Ta id'te molim vas.
    Ozbiljno, idite.

    nesposobni ste da formirate VLAS' u vojvodini, samo ste partijski poslušnici bgd,mne,bih i ostalih centrala.
  • Peca

    21.12.2011 08:42
    Pazi stvarno nema
    E to ce izbori pokazati.
  • 21.12.2011 07:51
    Pa i treba ih pustiti da još malo upadaju u probleme, a to za kancelariju u Briselu ... E ako im je to najveći uspeh onda nemaju razloga da više sede tu gde su, vreme im je pa da li za mesec ili šest-što pre to bolje ...
  • Vojislava

    21.12.2011 07:45
    Što bi menjali nešto? Njima je sasvim dobro.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna