Autor: 021.rs

Novi Sad
30.07.2024.
12:30 > 12:30
Na Univerzitetu u Novom Sadu ostalo 2.757 slobodnih mesta za studente prve godine, od toga 1.244 budžetska mesta, a 1.513 samofinansirajuća.
  • PATTON

    30.07.2024 15:48
    Je l’ imamo društveni (državni) sektor i privatni sektor?
    Imamo.
    Je l’ imamo državne fakultete i privatne fakultete?
    Imamo.
    I?

    Ako može Vojska da školuje njoj potreban kadar i kroz selekciju dolazi do kvaliteta, pa na prvom mestu zaposli sve koje je planirala i školovala, zašto ne može i Država?

    Pa izvolite. Planirate li se zaposliti u društvenom (državnom) sektoru, upisaćete državni fakultet. Tamo će selekcijom doći do kvaliteta i tu ste sigurni za posao.
    A vi sa privatnih, izvolite u privatni sektor.
    Da, ali. Privatnom sektoru (tek tu!) ne pada na pamet da prima neupotrebljive neznalice sa kupljenom diplomom (znanje se ne kupuje!). Za takve je, na žalost rezervisan partijski ustrojen društveni sektor… Tu niti znanje, niti kvalitet ne igraju ulogu!

    Proverite sami da li je tako. Probajte sa npr. diplomom ekonomiste nekog našeg privatnog fakulteta dobiti posao kod privatnika. Isto tako, privatni fakulteti kanda ne školuju hemičare, tehnologe, elektroinženjere, arhitekte, građevince, mašince…

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna