Autor: 021.rs

Novi Sad
16.09.2024.
12:19
Više od 200 prosvetnih radnika okupilo se u Novom Sadu tačno u podne ispred Banovine u znak protesta.
  • Nn lice

    17.09.2024 12:23
    Potpuna podrska
    Maksimalna podrska prosvetnim radnicima. Oni su nosioci buducnosti ovog drustva, a imaju platu ispod republickog proseka!!! Svi oni treba da imaju onolike plate da kad udju na cas, ne razmisljaju sta ce kako ce i dal ce da preguraju mesec. Ja samo kad se setim mojih profesora i kakve smo im mi ludosti pravili, a bilo je vreme Slobe svaaka im cast. Vlast zabole za obrazovanog coveka, vidi se po tome i kako je hitno vracena akreditacija Megadensu, jer je pripretio vlasteli da ce objaviti spisak svih koji su zavrsili njegov fakultet. Tako da sve najbolje profesorima, a vi ostali sto serete razmislite dobro, u drzavi gde 75% ljudi nije izaslo iz zemlje, koja ima preko 40% funkcionalno nepismene dece po nivo2 PISA testiranja, da li treba da sve ostane kako jeste. Jel treba da prihvatimo da se prave pokolenja beskicmenjaka i ulizica, da skandiraju nepomeniku za narednih 50 godina.
  • soni

    17.09.2024 08:54
    ha, ha
    Neću da podržim prosvetare dok iz svojih redova ne izbace kolege koje se ružno ophode prema deci u smislu zajedljivih, uvredljivih komendara, iznošenja lčnih stvari pred odeljenje, namernog hvatanja u neznanju, nenormalnim obimom gradiva, nerazumevanjem da deca sve češće ne mogu da se kvalitetno pripreme za kontrolni ili bilo šta, jer jednostavno od 7 pa i 8 časova dnevno nemaju kad. Za ovakve primedbe u školi nema se sluha, to se gura pod tepih.
  • Tetka

    16.09.2024 22:41
    Da vas ne pita starost
    Citam vase komentare kako ne podrzavate prosvetare. Pitam se da li mislite da cete doveka biti zdravi. Ili se ikad zapitate ko ce leciti vase najmilije?
    Ako zelite sutra za sebe strucne npr. lekare, danas vec morate podrzati da se vrati lice prosveti. A to znaci da se vrati dostojanstvo prosvetaru, da umesto kontinuiranog degradiranja pocnemo da ih cenimo, da dobri profesori zarad elementarne egzistencije ne beze iz prosvete, da nam studijski programi koje skoluju prosvetare nisu prazni, da se profesori zastite od bahatosti djaka i njihovih roditelja,...



  • Aleksandra

    16.09.2024 15:13
    Ma hajdete!
    O cemu mi pricamo. Isla sam u osnovnu skolu 90tih na Adamovicevom i to sta su neki nastavnici stvarali, kako bi naterali roditelje da decu salju kod njih ili njihove dece na privatne casove, je bilo ispod svake normalnosti. Roditelji su bukvalno bili ucenjivani, a nastavnici sa integritetom, koji su bili strogi bili su podrivani i napadani od istih tih kolega. Kada sam isla u gimnaziju, nas profesor fizike nije ni u 4.godini znao kako se ko zove i svi smo ga postovali. Kada je jedna mama probaka da lobira kod njega za svog sina, on nije dopustio i ovaj je morao da nauci na kraju sve, da bi popravio ocenu. I mi smo to postovali. E tako se pravi autoritet. A pricamo o gimnaziji gde su isla deca svih budzovana u gradu.
  • Goran NS

    16.09.2024 15:12
    Pogledajte reklamu jednog mobilnog operatera, koji nastavnom osoblju daje za dzabe "...." jer oni nemaju skupa kola, slike sa mora ... USRA.E se po svim prosvetarima.
  • predrag

    16.09.2024 15:10
    Gledam voditeljke na TV-u, tu vise od 4 razreda ne treba.
    Sportistima isto, pevacima.
    A ostali ce u ino.

    AV rece pre neki dan, a to je Djindjic uveo, da nemamo tu pamet, ne znamo nista, sva industrija i proizvodnja nam je izmakla...
    Oni nemaju nameru da nesto menjaju, znaci samo zabava i turizam, a za to ne treba skola
  • Tanja

    16.09.2024 14:51
    Protest
    U naše vreme, profesori, i nastavnici su bili za poštovanje.. Ne razumem što štrajkuju... Deca ništa ne uče uglavnom, a svi odlični... Ceo razred odličan i to u srednjoj školi... Bolje reći gimnaziji... Umoje vreme, 4 do 5 odličnih, ostali vrlo dobri, a bogami bilo je i popravnih... Profesori drugovi sa decom... Pa gde je autoritet.. Deca to koriste... Ne vaspitana, bahata, bezobrazna, puna besa,... Telefone drže na času... Baš ih briga... Užas jedna.. Ja sam na, strani nastavnika i profesora... Nemojte dozvoliti da Vam ta balavurdija diktira čas, čast izuzecima i sa jedne i druge strane..
  • Citalac

    16.09.2024 14:46
    Stariji covek sa faksom
    Ja nekako nisam na strani prosvetara. Ne razumem taj parcijalni pristup. Ja ja, mi mi. Ako trazimo pravdu i pravednost trebali bi svuda da je trazimo. I kod privatnika i u poljoprivredi i u sudstvu i u rudnicima.... fabrikama. Nisam primetio kod prosvetara nikakvu empatiju i razumevanju sire slike. Ja ja mi mi. Ok. Nemate plus od mene.
  • lola

    16.09.2024 14:13
    Mafija nece intelektualce
    Sta ce mafijskoj vlasti edukacija i nauka, oni se bore protiv toga, imaju oni privatne fakultete i lazne diplome, decu salju napolje da studiraju kad pokradu narod. Sekta se ne zeli pametne ljude, oni hoce zatupljene sledbenike.

    Najveci neprijatelj ovoga naroda i buducnosti Srbije je sns.
  • Michael

    16.09.2024 14:04
    Hmmmm
    U vreme mog osnovnog obrazovanja,a to je pre 40-45 godina,ucitelji I uciteljice su bili gospoda.Bili su postovani,svako im se na ulici javljao,imali su prednost svuda.U danasnjem vremenu Vama nece pomoci ni povecanje plata niti bilo sta drugo.Jedino sta mozete dobiti u ovom trenutku je mobilni u glavu,batine na sred casa Ili,ne daj Boze,bombu ispod automobile...zapad nam je doneo zaista velike vrednosti...hvala mu...
  • Bilja

    16.09.2024 13:43
    Protest NIJE samo zbog plata!
    Podrska prosvetarima.
  • Tanja

    16.09.2024 13:41
    Prosvetari
    A kad dodu izbori i sami prosvetari skupljaju potpise za stranku da bi ostali samo na poslu a sad strajk
  • Ns

    16.09.2024 13:39
    Pregovori
    Bas me cudi da pregovori sa premijerom nisu uspeli i da ono sto je dogovoreno nije ispunjeno !
    Trebsli ste da pitate Rio Tinto kako se to radi !
  • Kaja

    16.09.2024 13:38
    @samo pitam
    Nije protest samo zbog plata!
    Nadam se da shvatate koliko ima problema u školama i da su prosvetni radnici, od vaspitačica do univerzitetskih profesora, jedan od najvažnijih činilaca našeg društva.
    Kao društvo već godinama tonemo, bez kvalitetnih prosvetnih radnika potonućemo skroz.
    Uslovi u kojima rade zaposleni u prosveti su katastofalni, plate jesu bitne, ali pogledajte na šta nam liče škole, kakve su nam učionice, hodnici po školama.
    Zamislite kako je danas teško izaći među decu koja imaju veći džeparac od plate nastavnika, koja su bahata i ne žele da sarađuju. Zamislite kako je teško sarađivati sa roditeljima koji postavljaju ono čuveno pitanje "Znaš li ti ko sam ja?" i koji ne prepoznaju napore prosvetnih radnika da od naše dece naprave ljude.
  • Пекар Ненад

    16.09.2024 13:27
    Тапшајте им и даље

    Значи Вучић се спрема у кецељи да прави палачинке ученицима на следећем часу у полупразној учионици након касарне као што је спремао палачинке војницима ?

    Тапшајте на митинзима кад Вас позову само тапшајте.Након повратка са митинга и тапшања кажите свима да сте уцењени .

    Уживајте у тапшању и кажите новинарима да сте сви до једног уцењени радним местом ако не желите да тапшате и улазите у аутобусе на митинге хоштаплера и лопова од политичара који су Вас довели ту где јесте.

    Само им тапшајте и држите транспаренте " Војводина је уз Вучића ".

    Тражили сте добили сте.Продавачица у пекари која продаје кифле и бурек без факултета преко пута основне школе има већу плату од наставника.

    Жена која ради шалтерску продају пица у центру Новога Сада има исту плату као просветар са факултетом.

    Али опет ћете тапшати.Нема ту лека .

  • Zebra

    16.09.2024 13:02
    Neko je jednom rekao da ovo što nam se dešava je “osveta loših učenika”. Nažalost nije daleko od istine. Ministri sa kupljenim diplomama, knjizevno nepismeni, bez znanja stranih jezika, ubeđuju neškolovanu masu da nikad bolje nisu živeli… To je svakodnevnica! Pametan i školovan čovek ne može da ih podrži. A oni sa vlasti ne mogu da odu, pošto jedino mogu u zatvore! Ovako uništavaju školu, svi direktori su stranački paraziti, demorališu nastavno osoblje, pametne ljude hapse, prete, teraju ih da odu iz zemlje. Svakog ispravnog menjaju sa dvoje neškolovanih SNS poslušnika! Na kraju, tužno je sve to. Dok slušaju Danicu i zovu sebe patriotama u S klasi i sa stotinama miliona u džepu, ne dozvoljavaju da normalan čovek svojim radom ima bar za pristojan život!
  • ex chapman

    16.09.2024 12:51
    vojni rok
    jel vi niste culi da se ponovo uvodi vojni rok?
    tamo ce deca da nauce sve sto im je potrebno

    a da vi niste valjali, to moze da posvedoci svako ko je isao u neku nasu skolu. ne mislim ni na koga pojedinacno, nego na ceo truli sistem.

    (prvi deo je sarkastican, a drugi krajnje ozbiljan)
  • Momčilovac

    16.09.2024 12:49
    Diploma može da se kupi
    U Bugarskoj je 125% prosečne plate, ovi naši se bore sa polupismenjacima na vlasti da im odobre 12% od januara kada opet neće biti na nivou proseka u Srbiji. O bezbednosti da ne govorim - tuče ih ko i kada hoće. Naravno, bez posledica.
  • samo pitam

    16.09.2024 12:43
    Da li je protest samo zbog plata?
  • bezrezervna

    16.09.2024 12:42
    podrška
    protestu prosvetara, profesiji koja je uz kulturu i zdravstvo zahvaljujuci ovoj vlasti najviše podcenjena iz očiglednog razloga, niste investicija u koju mogu da se vlasti ugrade.
  • Marija

    16.09.2024 12:40
    Hm
    200? Pa samo elektrotehnička škola ima taj broj zaposlenih, a gde su ostale škole... Ako samo sebe ne podržavamo, nismo ni zaslužili bolji tretman.
  • Čiča

    16.09.2024 12:38
    slavica
    Sad će to Slavica sve rešiti očas posla samo ne znam da li i ženama pomaže Vijagra.
  • Djorde

    16.09.2024 12:35
    Istina je!
    Istina je jedna, svi vi glasate za ovu vlast!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna