Autor: Bloomberg Adria

Novi Sad
29.09.2024.
07:06
Ruski državljani sve više kupuju stanove u Srbiji i prodaja je ove godine porasla za 10 odsto, prenosi Blumberg Adria.
  • Tasić Novi Beograd

    29.09.2024 14:02
    Samo oglase u Rusiji objavite
    zaobiđite naše oglase dobar advokat i prevodioc i dajte oglas za prodaju nekretnine u Rusiji za 15 dana dobijate 10 ponuda realnih bez pokušaja prevare.

    Komšija ima kuću u Petrovaradinu živi na Novom Beogradu 5 godina je pokušavao da proda kuću u Petrovaradinu kod Novoga Sada tri ponude je dobio i to vrlo malo su mu nudili.

    Pre 2 meseca je dao oglas na yandex u 10 Ruskih porodica i neki programer su došli da vide kuću traži da se sredi ali dinara eura dolara ne daju dok kuća nije sređena tu je problem ne može da nađe majstore nema više majstora za renoviranje ičega.

    Sa našima prestanite bilo šta da imate nađite nekog mladog Rusa ili Ruskinju iz Srbije da Vam prevede oglase i gledajte na email u šta se dešava sa pozivima iz Rusije.

    Jedna porodica je htela čak da uplati direktno iz Rusije iz nekog grada Kazan se zove milionski grad ceo iznos pod uslovom da dobiju stalnu boravišnu dozvolu ali komšija kaže da nije za to sposoban oko tih boravišnih dozvola.

    Ko ume da im ponudi pored nekretnine i sređivanja boravišnih dozvola i firmi doo vrlo brzo će prodati stan ili kuću budite uvereni.

    Kažem opet samo oglase u Rusiji dajte zaobiđite naše"posrednike" i agencije što dalje od naših na kilometar .

  • Ocekivano

    29.09.2024 13:46
    Pobegli i rusi iz Srbije u Vojvodinu!
  • @Roki

    29.09.2024 13:36
    A gde su Ukrajinci?
    Pa u Evropskoj uniji i Americi. Ukoliko se prijave kao izbeglice sa UKR pasošem, dobijaju boravak i radnu dozvolu na 3 godine. Pojedine države i organizacije im pronalaze i smeštaj. Blizu tri miliona Ukrajinaca je izbeglo u EU, gde nadoknađuju manjak radne snage. Draži su evropljanima belci, hrišćani, od tamnoputih islamista iz Azije i Afrike... Muškarci iz Ukrajine su u riziku, da ih, ukoliko im stigne vojni poziv, država domaćin u EU izruči Ukrajini, pa je deo došao u Srbiju, kao i Rusi, koje EU ne prima, pa mogu da dođu u Srbiju i u Afričke i Azijske zemlje. Dobro nam došli! Od mobilizacije u Rusiji beže bogati, pametni i obrazovani. Sirotinja i debili ginu u Ukrajini. Svaka ruska porodica koja dođe u Srbiju donese kapital i znanje. Ovo je verovatno najveći egzodus posle 1917 godine, kada smo primili velik broj Rusa, koji su postali deo našeg društva.
  • mile

    29.09.2024 12:09
    Ako mi predsednik Vucic da drzavni poso, pisacu mu stan na grbavici, al sa zabelezbom plodouzivanja. Moz slobodno da mu to prenesete, ako neko ima njegov kontakt telefon.
  • Bojan

    29.09.2024 11:57
    ...
    @Jovan Dron
    Super ti je teorija Jovane, osim što zaboravljaš da su i Rusi manjina, kao i da ih se ubedljivo najveći broj naseljava u Beogradu. Deluje kao tipična NS paranoja druge generacije koja mrzi svakog ko dođe u Novi Sad.

    @Zdravko T.
    Za 100k u Beogradu možeš kupiti eventualno garsonjeru u Mirijevu.


  • Jovan Dron

    29.09.2024 11:20
    Čistilište nacionalnih manjina
    Hmmm, ubacivanje i "istočne braće" u sever, tačnije Vojvodinu moglo bi, ako je takva namera režima da pojača pozicije južnog najvećeg naselja i da manipuliše sa Pokrajinom, ali ako Zapad bude odlučio, biće kako on želi, čista manipulacija primenjena metodama Edvarda. Edvarda Bernajsa- Kristalizacija javnog mišljenja, sjajno delo pomenutog autora koji je odavno ovde na snazi.
  • Здравко Т.

    29.09.2024 11:11
    Тек ће куповати

    85 милиона еура ако се подели са 100 хиљада еура просечна цена неког стана у Новом Саду или Београд то је 800 до 1000 продатих станова и кућа за првих шест месеци или статистички грубо 1000 продатих станова за претходних 6 месеци цирка 150 до 200 станова месечно или 5 до 7 станова дневно.

    Није лоше у односу на домаће купце.

    Знате шта је фора ?Не знате. Е те станове које купе Руси након пар месеци понуди на продаји другим Русима на порталима за некретнине у Русији искључиво за 10% до 30% већој цени од купљене цене од српског продавца.

    И онда се деси да Рус препрода стан другом Русу врло често а наши питају"како то цене некретнина не падају а становништво се смањује".

    Растурили су тржиште некретнина али то Вам је економија.Зато их и пустају да долазе .

    Лепо свима.И овима што продају и држави која узима порез и на боравишним дозволама и на порезу од купопродаје и изнајмљивања и на основаним предузећима у банкарским транскакцијама јер ниједан Рус вам неће дати новац за изнајмљивање стана ако пре тога не пријавите у полицијској станици да живи ту.

    За 20,30 година бићемо мањина у сопственој држави а да тога нисмо свесни .Али ћемо зато сви имати пара . Говорићемо Руски поред српског и имати руски пасош поред српског .

  • Roki

    29.09.2024 11:09
    stanovi
    Kako rasprodati ovo sve što hoće da izgrade, a ni staro nisu prodali? Pusti priču da Rusi kupuju ko ludi, i da ostali kupe brže pre njih dok se ne rasproda :)

    A pitanje je gde su Ukrajinci, oni su i dalje u Ukrajni, nisu izbegli i ne kupuju i nema ih nigde po Evropi? Samo Rusa ima svuda i kupuju ko pomahnitali :)
  • Deja

    29.09.2024 11:05
    Zabraniti im da pazare nekretnine bez dokaza da zive ovde duze od 10 godina. Da vidis kako ce korije i cene opasti tada kad vise nema muzenja "brace" rusa.
  • Ivan DE

    29.09.2024 10:44
    Oglas u Moskvi samo
    Sve što kupuju čuvaju za prodaju drugim Rusima za par godina po mnogo višoj ceni u prevodu svega 10% kupuju za sebe 90% za preprodaju nakon par godina .

    Naći dobre majstore,srediti stan kuću lepo jer oko renoviranja oni ne žele da se opterećuju žele kvalitetno sređeno i ključ u ruke i ponuditi na Internet oglasima u Moskvi i Sankt Petersburgu na gramatički ispravnom ruskom jeziku i naći nekog Rusa u Vojvodini da uradi konverzaciju i komunikaciju na procenat nakon prodaje i to je to.

    Živim u Nemačkoj rođak mi je u Novom Sadu njegova prijateljica je advokatica do sada je prodala 4 stana i 2 kuće,3 stana u Novom Sadu jedan stan i 2 kuće u Subotice od 5 do 7 hiljada eura se uzme provizije po prodatoj nekretnini i zvanično i nezvanično . Sve te stanove i kuće je prodala putem internet oglasa u Moskvi koje je postavila u aprilu sa jednom Ruskinjom u Novom Sadu za manje od 4 meseci.

    I da .50% njih kada kupi nekretninu i ako su zadovoljni vide da ih niste prevarili za par meseci se javi da kupi još jednu.

    Para imaju puni su i plaćaju dobro ali morate naučiti da budete 100% pošteni prema njima.Prevare ne praštaju ni u kom slučaju ko god da ste .

  • LOL

    29.09.2024 10:27
    Nemam ništa protiv ruskih i ukrainskih izbeglica ali mi je malo cudno koliko ih je u NS. Prolazim kroz Grbavicu kad idem na posao i ovih dana sve češće primećujem da na putu do posla ne čujem srpski jezik na ulici već samo ruski. Centrom kad se setamo predveče slična situacija, malko me jeza hvata.
  • Bezemljas

    29.09.2024 10:23
    Eto otkuda
    Pa kad ne mogu tako vise po zapadnoj evropi
  • DX

    29.09.2024 10:22
    DX
    U NS kupuju samo novogradnju kuce novije gradnje i strogi centar salonske stanove. Nije neka navala kao sto se pise i prica ali se trziste malo pomerilo jer od domacih kupaca odavno nema koristi i vajde.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna