Autor: Nova.rs, 021.rs

Novi Sad
28.10.2024.
11:32
Porodica osamnaestogodišnje Danice Ružić tužila je dve privatne zdravstvene ustanove iz Novog Sada, jer je Danica od sportistkinje postala osoba sa invaliditetom.
  • Божа

    28.10.2024 14:38
    Божа
    Никако нетреба ићи у приватне клинике на операције! Чим нешто крене по злу одмах те шаљу у државне Болнице те су многи овако пре времена изгубили животе!
  • Mirko

    28.10.2024 14:17
    ...slično iskustvo...
    ...sam imao u Urgentnom Centru KCV. Trebalo je da ušiju probodnu ranu i da je pre toga očiste, nikakva komplikacija (osim što je bilo jako blizu femoralne arterije na kolenu, unutra).

    Kao očistili, zašili a ja posle 2-3 dana temperatura, rana boli. Sepsa.
    Neću da spomenem ko, ali jedan lekar opšte prakse me je spasao i vratio na pravi put.

    Rutinsko čišćenje rane sa 2 šava!!!!
  • w/e

    28.10.2024 13:57
    cool
    Sve neke profesionalne privatne klinike sa milionskim cenovnicima, a kad zagusti svi salju pacijente u drzavne bolnice.
  • Pera

    28.10.2024 13:35
    Ugovor
    Nikako ne treba krociti u privatnu zdravstvenu ustanovu bez ugovora o lecenju. Advokati znaju kako to treba saciniti. Rizik je velik i uvek postoji.
  • Zora

    28.10.2024 13:20
    Ko???!!!???
    Koje klinike i koji doktori? Cast izuzecima, ali pacijenti su pojedinim medicinskim radnicima poceli da sluze kao bankomati. Da li je toliko nemoguce napraviti zglavan zdravstveni sistem? Naravno da nije, ali suvise je onih kojima to ne odgovara. Svima koji prete da ce otici u inostranstvo savetovala bih da to i ucine, ali da prvo sracunaju, ako povedu i porodicu, da li ce moci tamo da zive na visokoj nozi, voze dzipove, bahate se, pozivaju na tesko skolovanje (sami su svoj poziv izabrali), ili bi morali da se prvo dokazuju godinama, da bi uopste napredovali. Naravno, cast izuzecima, divnim i posvecenom ljudima, ali ovde je u pitanju zdravlje nacije i pitam se kad ce se jednom shvatiti da zidanje zgrada nije reforma, da zglavne institucije cine ljudi u dobro i promisljeno organizovanom sistemu
  • pajo patak

    28.10.2024 12:52
    @Zokins
    proguglaj, pročitaj, proskitaj:
    zlatni stafilokok je bakterija sa kože, osetljiva na mnoge antibiotike i danas, MRSA (meticilin rezistentni stafilokok) je onaj od koga se umire.
    Bez obzira na stručnu filozofiju, nagradno pitanje: kako je bakterija sa kože uspela da se nađe u zglobu kolena ?
  • Zokins

    28.10.2024 12:03
    Bakterija
    Neka budu sretni što je živa. Zlatni stafilokok je bakterija otporna na antibiotike i može da ugrozi život.
  • ivana

    28.10.2024 11:59
    Ako neko ima informaciju koje su privatne klinike, neka napiše, jer smo i mi u dilemi šta nam je činiti.
  • Ostoja

    28.10.2024 11:54
    Ostoja
    Dzabe im bilo tuzbe,doktori su zasticeni,jos ako su u SNS,SPS,..nista od toga,jos ce ispasti krivi roditelji! Ali,svakako se treba tuziti,imati dokaz za sud u Strazburu,koji ce sigurno dineti presudu u korist ostecene,i provedno naplatiti!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna