Novi Sad
06.03.2012.
06:37 > 13:12
Novosadski motociklisti odsad će imati svoja parking mesta, pošto je "Parking servis" počeo sa označavanjem parkirališta gde će biti dozvoljeno ostavljenje motora.
  • @ TT

    06.03.2012 12:22
    Nije problem naplata sat vremena parkiranja vec je problem onih 1.000 dinara kazne koji su u nekim drugim gradovima proglasene neustavnim i ukinute. Naplate parkinga jednostavno mora biti iz jednog prostog razloga a to je da u vreme kada naplete nije bilo imali smo i stotinjak vozila koja su bukvalno kampovala na parkinzima i po ceo dan pa nikada nisi mogao da nadjes slobodno mesto na pola sata ili sat da se obave neke stvari. Morao si da parkiras tamo odakle te je pauk 100% nosio. I kada se ode na zapad moze se lepo videti da su i tamo ulice koje su asfaltirane parama poreskih obveznika isto tako iscrtane belim linijama kao i kod nas i da se parking naplacuje ne od strane javnih preduzeca nego od strane privatnih preduzeca koja gradu placaju dozvolu za obavljanje te vrste delatnosti. Nisu nasi izmisljali toplu vodu nego su samo kopirali druge. Svako od nas moze da ode na internet i da ukuca kako parkirati recimo u Becu, Budimpesti, Parizu, Stokholmu... pa da se iznenadi da se u vecini gradova parking ne moze platiti putem sms-a, vec treba skoro svakih sat vremena trcati do automata.
  • Vozac Vespe

    06.03.2012 11:36
    Skoro pa pobeda
    Kao sto vidite svi koji ste me pljuvali,nije bila u pitanju moja bahatost nego los zakon.Pa,opet je uradjeno nakardno iako sam se trudio svim silama da bude ok.U NS imate 14,712 registrovanih dvotockasa a oznacenih parking mesta ce biti oko 50,malo u centru,kej i strand,moj predlog nije prosao nego je otisao u Agenciju za saobracaj na razmatranje.Rezultat je sledeci-MOTOCIKL moze da se parkira na oznacenom mestu za automobile besplatno ili na mestu za motocikle a toga ima samo u nekim delovima grada.U vecini delova grada MOTOCIKL se ne sme parkirati jer nema oznacenog parkonga.Toliko o pameti Gradske uprave za saobracaj.Inace odluka je doneta 25.novembra 2011.godine pa vam je vest bajata.
  • TT

    06.03.2012 09:03
    di su naši novci
    reket od parkiranja, kažem reket jer u većini slučajeva neopravdano naplaćuju parkiranje koristeći postojeću infrastrukturu,
    odlazi u budžet grada za podmirivanje svih ostalih potreba.
  • X

    06.03.2012 08:25
    Sve za kes
    Lepo je to ali. Posle ovoga sledi uvodjenje pauka za motocikliste. @Anonimus. Sto se tice para stvarno bi se trebalo zapitati gde odlaze. Parkiranje na racunu trenutno nema ni dinara, svemocni direktor Ferko preko veza u gradu pokusava da navuce koji dinar( milioncic) od drugih JKP preko nacelnice za komunalnu delatnost Lidije Tomas.
  • UA!

    06.03.2012 08:23
    @ Anonimus
    Pa u Rodney-evim...!
  • Vukajlo

    06.03.2012 08:15
    A zasto motorasi nece placati parking? Ovo je diskriminacija vazaca jedne kategorije motornih vozila nad vozacima druge kategorije motornih vozila. To je isto kao kada bi rekli da od danas sve osobe koje su vislje od 185cm vise nece morati cekati u redu u posti vec ce mimo reda moci da dodju do saltera.
  • 06.03.2012 07:22
    A garaze cvrc...Gde nestaje silni profit Parkinga? U cijim dzepovima?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna