Novi Sad
09.03.2012.
08:20 > 08:19
Socijalno najugroženiji Novosađani prinuđeni su da na isplatu jednokratne novčane pomoći čekaju i po tri meseca, jer zbog spore birokratske procedure novac nije moguće isplatiti u kraćem roku.
  • sramota

    15.03.2013 14:11
    sramota
    dragi moji daleko smo mi od svega ovoje bruka i sramota kome god se obratis za pomoc svi bacaju loptu sjednog na drugog i naravno sve stoji u fijokama dok se za to dobijaju plate a sirotinja uboga naime podneo sam zahtev za porodicnu penziju posto sam invalid prve kategorije i bio sam na komisiji vec cetiri meseca moje resenje luta od referenta do referenta a kada nazovem da pitam koji je moj status kazu mi nemojte biti dosadni jel cu vam udariti pecat i necete nista dobiti to je za pohval u pa gde je nas zakon o diskriminaciji osoba sa invaliditetom i u opste i dok to sve docekas ako neumres od gladi i ne iskljuce ti struju i telefon kao u mom slucaju moli se bogu da te uzme pre vremena ili bi naj bolje bilo da nas potamane nego da docekamo da sami umremo od gladi
  • Lala1

    11.03.2012 10:26
    Birokratija
    Lenje birokrate su najveci uzrok i problem ovakve ekonomske situacije u srbiji. Naravno, postoje ljudi koji brzo i efikasno obavljaju administrativne poslove, ali takvih je jako malo. Osim sto su lenji, vecina njih je i korumpirana. Imao sam priliku da naidjem na takve ljude, pa sam ih poslau u 3 lepe *****.... i naravno prijavio ih nadleznim sluzbama. To je donekle doprinelo pozitivnim promenama.
  • Kjara

    09.03.2012 22:06
    Birokratija nam je na nivou 1976 godine
  • Бранка

    09.03.2012 16:37
    Sale Novosadjanin реци комшији када вади изводе и порезе, да назначи да је за социјалну помоћ. У том случају плаћа само 115 динара (тренутно) услугу у Железничкој (катастар)... Сви остали папири кад се ваде за МОП или једнократне су бесплатни! Утеши га да мој комшија ревизију ради на 6. месеци, иначе тешко покретна особа која живи сама!
  • 09.03.2012 13:14
    A sta je sa naknadama za trudnice?? O tome niko nista ne pise a trudnice cekaju evo vec cetvrti mesec da dobiju svoju naknadu za novembar !!!
  • Fen-x

    09.03.2012 11:32
    Birokratija?!
    A gde je ta birokratija kada se redovna mesečna pomoć isplaćuje mojoj poznanici, čiji muž radi, a ona i neće da traži posao jer je mrzi? Njima redovno, svakog meseca stiže pomoć, a žive u roditeljskom stanu sa roditeljima, koji imaju odlična promanja. I onda te pare troše na privatne zubare i odlaske u igraonice. Sramota.
  • berolina

    09.03.2012 10:46
    samokontrola korupcije
    a, ko ce pomoci, kad su svi vaspitavani u KOMUNIZMU?
    ti, soc-"administratori", doktori "papirologije", koji su odrastali u Jugoslaviji, NISU imali od koga da nauce, sta je humanost...sta je diakonija il' karitativni rad! nisu znali ni da se prekrste, a jos manje Deset boziju zapovesti...KAKO onda, da ti isti mamini i tatini "cinovnici", NEKOM DA POMAZU!
    u komunizmu nije bilo ni gladi' ni siroti'- jel'te, jer voljeni sin svi'naroda i narodnosti se "brinuo" o svakom pojedincu, i to licno i personalno.

    * dokaz o siromastvu u pet primeraka+sve krstenice,umrlice,poreske potvrde,"MISLJENJE" o prikljucku za vodu,struju,gas,potvrde od sv.Informatike,stan-kuca-vila-broj konta u CH, ker-macka pelcovani od besnila...uz to tri svedoka od cega si prezivljavao zadnja tri meseca.
    za sve to ipak treba vreme...izvin'nte, moram casom do prodavnice.
  • sale novosadjanin

    09.03.2012 09:31
    moj komsija
    prima 4200 din mesecnu pomoc.
    ostao bez posla u 62 god zivota i 30 i kusur godina staza.
    sada ga teraju da svake godine vadi nove potvrde i plati izvode.
    za tih pola meseca nece dobiti pomoc.
    drzava-gora od macehe !!!
  • Пера

    09.03.2012 08:52
    Бирократија
    Скотови нехумани!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna