Tokom decenija indeks sendvič je postao najpopularniji "street food" proizvod u Novom Sadu, ponekad se uzdižući do jedne od znamenitosti grada. Indeks sendvič je, jednostavno rečeno, novosadska stvar.
Za mene je ubedljivo najbolja klopa bila kod Ćire u Dunavskom Parku! Pileće belo sa mileramom sanfom i karijem u zapečenoj lepinji vrh na ročito izmedju 2h i 5h izjutra nakon izlaska! A znao sam i često preko dana od 16h doći na tu klopu. Indeks sto jedan na pisa je prevazidjen i dosta je ne kvalitetan obzirom koliko ga neki forsiraju i sopaju se sa cenama.
Meni su najbolji bili u kantini iz elektro skole tamo '96-'99, ne znam za posle. Ima si kao prilog da stavis koliko zelis kisele krastavcice i tucanu papriku. Uz to za 10,20 din casa neke domace kole.
Imali su i u grafickoj iste te sendvice.
Voleo bi da znam tacan sastav ali mislim da je kifla tu bila pun pogodak!
Koliko se zna,studenti u blokadi,njihove profe i opozicija,konzumiraju samo roštilj i pljeske. A nas parizerske sendviče samo Vučkovi članovi. Što sada studenti skaču na parizerski sendvič,nije jasno? Nešto se čudno dešava sa indexima+sendvič,ispitati to.
Potpuno si u pravu za kari, nekada ga je bilo daleko više u indeksu i mislim da mu je to davalo taj autentični ukus. Vanesa je pravila i tzv. "mornarski sendvič". Veoma sveža kifla i onaj prvoklasni majonez, što ga je pravila jugoslovenska država. To ovaj naš smešni pljeskavičarski nacionalizam ne može da ukapira.
Da nije slucajnog studenta iz Francuske,dzaba bi vi ovde sad polemisali ! On je to ovde ,,patentirao,, i besplatno ostavio u NS. To sve samo govori koji su gradjani novog sada nesposobni,uobrazeni,ne znaju sami sebi ista da pripreme samo za dorucak, prica od garniranim senvićuma iz Atine je prica za sebe, sa belom kafom,jel tako ( secam se) !
Bilo pa proslo,mozda jos neko ,cisto iz nostalgije,pojede Index sendvic,ali apsolutni hit je Oskar sendvić,koji je za samo jedan dan konzumiralo 150.000 ucesnika velicanstvenog skupa u Mitrovici,a koji je On licno spremio/ono s čučanjem je zbog majoneza,sendvič je super/.Imajući u vidu da je danas pravio kifle ocigledno je da će ekonomski tigar ,poput Mak donaldsa,krenuti sa Mek Oskarovim sendvičima,koji će osvojiti svet.Problem je sto nas sad pekari napustaju,jer ne mogu da mu pariraju,ali se srećom vraćaju lekari,ako se opet potkrade loš majonez.U svakom slučaju,da bi imao diplomu Index i nije nepohodan,ali da bi utolio glad Oskar sendvič je pravo resenje.Ćaci,studenti i ostali,imajte to u vidu
spljoštena zapržena kifla
namaz: pavlaka i majonez
punjenje: preklopljena šunka zapržena sa trapistom, ukišeljenim (ne svežim, nego iz tegle!) šampinjonima, i blagim kari začinom.
index sendvič je provalio kari. to je bio potpuno nov ukus u našem gradu 90tih. takodje, tehnički, to je bio prvi panini - vruć, zapečen sendvič a ne hladan. (najbolji hladan sendvič je, bez premca, zagreb sendvič, iz kafane "zagreb" kod katedrale.)
index sendvič nije džabe, ali je bolji nego bilo koji drugi sendvič. ko voli sendviče, nema mnogo da razmišlja - neka se pridruži studentima!
Поред данашње брзе хране индекс сендвич је превазиђен одавно! За шунку која је упитног квалитета мајонез сасвим друге структуре сир са адитивима како би био растегљивији од кога можеш имати затвор конзервираних шампињона и разблаженог кечапа уз кари и оригано прескупо и баш уличарски док се у већини случајева кифле подгревају…прескупо превазиђено испрескакано и баш уличарски. Индекс је био као и гарнирани сендвич популаран крајем прошлог века јер за боље нисмо знали!
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Indeks ili sendvič? U Novom Sadu to ide jedno uz drugo
Autor: 021.rs
Novi Sad
•21.02.2025.
•18:30 > 21:44
Komentari 14
Nayt Clab +
Et
Imali su i u grafickoj iste te sendvice.
Voleo bi da znam tacan sastav ali mislim da je kifla tu bila pun pogodak!
Istine radi ...
Suština
Parizer
Indeks
Potpuno si u pravu za kari, nekada ga je bilo daleko više u indeksu i mislim da mu je to davalo taj autentični ukus. Vanesa je pravila i tzv. "mornarski sendvič". Veoma sveža kifla i onaj prvoklasni majonez, što ga je pravila jugoslovenska država. To ovaj naš smešni pljeskavičarski nacionalizam ne može da ukapira.
Sabahudin
Dejan
x
*
smrad i kal
ok ljudi razumem lokalpatriotizam ali dajmo nemojmo
Student
ivona021
namaz: pavlaka i majonez
punjenje: preklopljena šunka zapržena sa trapistom, ukišeljenim (ne svežim, nego iz tegle!) šampinjonima, i blagim kari začinom.
index sendvič je provalio kari. to je bio potpuno nov ukus u našem gradu 90tih. takodje, tehnički, to je bio prvi panini - vruć, zapečen sendvič a ne hladan. (najbolji hladan sendvič je, bez premca, zagreb sendvič, iz kafane "zagreb" kod katedrale.)
index sendvič nije džabe, ali je bolji nego bilo koji drugi sendvič. ko voli sendviče, nema mnogo da razmišlja - neka se pridruži studentima!
О.С
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H