Novi Sad
14.03.2012.
17:00 > 07:16
Generalni štrajk zaposlenih u Gradskoj upravi, zbog smanjenja plata zaposlenima sa nižim kvalifikacijama, danas je ušao u treći dan.
  • za Clipsy cheese

    20.03.2012 14:21
    Za tvoju informaciju
    briga mene za Tačke i Velika slova....ja imam fakultet, a ti nemaš......možeš i dalje DA gledaš zareze i tačke ako ti JE to zabavno, ali što šiziš kada nemaš fakultet idi uči malo, svako ko je inteligentan je u stanju da završi nešto sem srednje ŠkolE ;) aj idi uči nepravi se pametna kada Nisi , da ti nisi retardirana kada ne možeš fakultet da završiš???? Pitam SE JA
  • Clipsy cheese

    15.03.2012 22:54
    Totalno van teme ali se mora!
    @Fakultetski Obrazovana I Srećn

    a ti kobilo, pored toga što vređaš one sa srednjom školom si nepismena, a inteligencija ti je na nivou blago retardiranih. Sad ti ne vredi sav taj fakultet već pravac osnovna škola i pravopis u šake (naročito prostudiraj deo o upotrebi velikog slova i nauči da, osim zareza, postoji i tačka.
  • Inspektor rada

    15.03.2012 16:08
    Najnovija informacija
    Po novom Zakonu za štrajk, sleduje im otkaz, tako da će babe sa šaltera zamenuti zgodne devojke sa fakultetom, mladići glasajte da li želite za šalterom babe sa završenom srednjom školom ili cice sa osmehom na licu sa završenim fakultetom? Pomagajte mogu da ih zapolim 20 u jednom danu ;)
  • Fakultetski obrazovana i srećn

    15.03.2012 16:04
    Iskompleksirane sa SSS
    Jao tugo, pamet se u celom svetu plaća, za vašu informaciju, možete štrajkovati koliko god hoćete, ali i dalje ste glupi ;)nemate fakultet to vam je krivo , pa sada pokazujete ono što najbolje umete da sedite, dupe vam ko Rusija od sedenja...
  • Policajac

    15.03.2012 15:56
    BEZ LAŽI
    Plata policajca je 31.000,oo din. prestanite da lažete više!!!! Ko je kriv službenicima što nisu završili fakultet, pa oni sami lično, nije im država kriva!!!!
  • sramota reci da sam iz NS

    15.03.2012 12:46
    policija
    Komunalnij policiji je plata smanjena za 50%. Da su imali 50000- jesu. Da su sa sss+kurs 3 meseca-jesu. Da su sluzbena lica-jesu, da ih pljuje ko stigne-pljuje, da balansiraju izmedju zelja gradskih otaca i naroda-balansiraju. Sad, koja je razlika izmedju obicne policije koja ima 50000 i vise platu sa zavrsenim kursom i ne obavezno sss, cija se kola cesce nalaze ispred kafana nego bilo gde i komunalne policije? Razlika je jedino u nosenju oruzja, koje btw policiji sluzi samo za ciscenje, tj sepurenje, da nepricamo o primeni nekih drugih ovlascenja.Za 19.mart je najavljen ponovo strajk policije.Znaci opet guzva za pasose,lk itd. I to je ok? Tada se ne javljaju strucnjaci sa vss da bi radili i za 500 din, samo da eto jadni rade, al` eto sede kuci vec godinama i niko im ne nudi posao...siroti oni...Da se vratimo policiji, grad je formirao tu istu komunalnu policiju, navukli ljude da predju iz kancelarija u policiju,tj sa manje plate na vecu, i sada im smanjili plate na nivo ispod onog koji su imali dok nisu poceli raditi u policiji.I sada ti komunalni policajci moraju da rade posao kp ali sa resenjem referenta i platom referenta. Svaka im cast, i gradonacelniku i gradskom vecu. Svoje platice su podigli, buraniji smanjili i "sve po zakonu". Ove izbore ce sigurno izgubiti sto se mene tice.
  • DON KIHOT

    15.03.2012 11:53
    licemeri
    komunalni policajci su pre smanjenja imali platu preko 50 000 sa srednjom skolom i kursom od dva meseca tako da skoric i ostala ekipa moze da laze nekog drugog TAKO DA IM JE PLATA KOJU SU SAD DOBILI PUNA KAPA
  • Zar Je Bitno?

    15.03.2012 08:43
    Ala pojedinci lupetaju!!
    Pa dobro ljudi, da li ste zaista toliko zaslepljeni i ostrasceni??
    Kod privatnika ovo, kod onih ono, treba im uzeti sve, nisu nikada ni radili i bla, bla.
    Ocigledno je da problem gledate parcijalno.
    Necu da kazem da je prijatan osecaj smanjenje plate, ali je svakako drugaciji, kada se svima iz iste kuce linearno plate smanjuju, ili im se ukida nadoknada za topli obrok, putni trosak, ali ovde se jednima smanjuje, drugima povecava TO JE PROBLEM.
    Zar bi vam kod privatnika ili u bilo kojoj drugoj firmi tada bilo potaman????
  • Inspektor rada

    15.03.2012 08:00
    Neka smanje broj zaposlenih
    Predlog Inspektora rada je>: Neka smanje broj zaposlenih i plate ostanu na istom nivou, a povećaju plate ovima sa VSS spremom i stvar rešena. Kod privatnika jedan radnik obavlja najmanje 3 delatnosti, tako imate inženjera koji obavlja i sekretarske poslove, a bogami i radničke!
  • Podbarac

    15.03.2012 07:03
    A kada ste to ko radili?
    Ja sam i dosada mislio da štrajkuju, ali sam se kanda prevario: Dosad su nas znači samo za*ebavali po šalterima!
    Ne do ti bog da za nešto zamoliš ili priupitaš te "male bogove" po šalterima: Neljubazno, osorno, lenjo... Pa da neko narod pita, u najmanju ruku bi vas sve otpustio!
  • 1976

    15.03.2012 07:03
    Podrzavam strajk
  • nobadi

    14.03.2012 23:14
    Nikad nije bilo ...
    Kod privatnika za mojih 20 god.staza NIKAD NIJE BILO: toplog obroka, regresa, prevoza (samo gradska zona) poklona za 8.mart, letovanja na rate,besplatne rekreacije po banjama, radnicki susreti u Grckoj, sindikata i njihovih potvrda za kupovinu na rate, kalendara za novu godinu,
    zimnice, polutki, nikad nije placen prekovremeni rad, plate na tekuci racun, kreditne kartice ni cekova, samo MINIMALAC na ruke. Gospodo u gradskoj sluzbi, DA LI VAM JE OVAJ SPISAK MALI ILI OCETE JOS!!!Glasajte na izborima !!!!Bice nam bolje....
  • elem...

    14.03.2012 20:58
    dakle
    i dalje samo preko veze :p
  • don kihot

    14.03.2012 20:48
    licemeri
    doslo vreme da svi podnesemo teret krize AKO MOZE MALA PLATA KOD PRIVATNIKA MOZE I KOD VAS DOSTA STE KUSALI DEBELU LOVU ZA MRSAVI RAD
  • Marko

    14.03.2012 20:09
    hmm...znam da je muka i da je nepravda. Ali i NKV, i spremačice po operacionim salama sa sve nocnim radom imaju po 17000 a briskaju prasinu po kancelarijama...
  • cacan

    14.03.2012 20:01
    matematika
    Gospodine Makaricu, molimo vas da javno izvedete racunicu prema pomenutom Zakljucku Vlade i uporedite decembarsku zaradu radnika sa npr. srednjom skolom i ovu novu zaradu pa da nam pojasnite kako ste dosli do racunice da bi plata bila ista kao decembarska. NAPOMINJEMO DA SMO ZAKLJUCAK PROCITALI I RACUNALI I NE DOLAZIMO DO CIFRE OD OKO 31.000,OO DIN. NETO KOLIKO JE BILO U DECEMBRU VEC DO NEKE ZA NAS DALEKO MANJE CIFRE. DRUGO ,OVAKAV OBRACUN BI SE PRIMENJIVAO OD FEBRUARA, A STA SA JANUAROM? Molimo vas samo za istinu!
  • zluradi

    14.03.2012 18:55
    Ovi sa Zluradim komentarima porušujem šic šic bešte tamo miševi u rupe da vas nisam više čuo šic. Idite tamo ko Igora i Makarića pa se razgovarajte do mile volje šiiiic
  • ja

    14.03.2012 18:48
    i treba
    Sminkaju se,piju kafe,pricaju privatne razgovore putem telefona za vreme radnog vremena dok narod jadni ceka ispred saltera satina.A sto su ljubazni a tek sto daju tacne onformacije.I treba...
  • Mica Ubica

    14.03.2012 18:40
    Sada doručkujem, a posle sam na pauzi!
  • radnik

    14.03.2012 17:58
    predlog
    dajte zivku i igoru samo jedan mesec po 17000 dinara da poplacaju sve komunalije i da probaju da prezive,pa ako uspeju neka uredba ostane.
  • žasu

    14.03.2012 17:10
    nista novo
    Koliko rade u tom matičnom uredu rade,ne bih im ni toliko para dao...Nažalost,i tih 10 papira dnevno što treba da otkucaju-pogreše,u venčanom listu su napisali devojačko prezime ženine majke i oca pogrešno,a ni objavili u novinama nisu da smo se venčali...Na naše pitanje kako se potkrala takva greška,kaže jedna gospođa u štrajku: Pa desi se,greškica mala...a što ćemo sada garant imati(kada prestanu sa štrajkom) nekoliko dana čekanja zbog ispravki,nema veze...Za plate NKV osoba mogu samo da kažem da su u rangu nekih fakultetski obrazovanih ljudi koje znam(TUGA)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna