Novi Sad
31.03.2012.
06:47 > 06:49
Deset nezadovoljnih poljoprivrednika koji su sinoć parkirali svoje traktore ispred zgrade Vlade Vojvodine i danas su na istom mestu i čekaju ishod pregovora njihovih predstavnika danas u Beogradu.

Komentari 155

  • 01.04.2012 19:06
    Mirkoslav
    Koliko vas koji ovde komentarisete putujete na posao van Novog Sada?
    Koliko vas stvarno doticu te blokade?
    Ja podrzavam svakoga ko se bori za svoja prava, ali ne na nacin da meni oduzme moja prava..
  • 01.04.2012 19:04
    Mirkoslav
    A ko ce meni nadoknaditi ovo preskupo gorivo, koje mi niko ne subvencionira, a kojim ja trebam stici 70 km na posao..plus amortizeri sto idem alternativnim pravcima, citaj lenijama, predvidjenim za poljoprivredna vozila..
    Ko ce meni nadoknaditi izgubljene dnevnice jer ne stignem na posao, ili sto redovno kasnim na isti.
    I kakve su to lazi da policija blokira, pa prosle godine su jasno i glasno traktori i kojekakve djubretare masine bile na saobracajnicama, pa ja lepo predjem 70 km preskupim gorivom da bi dosao na posao, i onda me 10 traktora zaustavi..
    Zasto stvarno gospoda seljaci ne odu autobusima pred vladu, njih par hiljada, a ne da nam traktorima blokira puteve.
    Zasto MUP dozvoljava blokadu saobracajnica?
    A sta ako mi tuzimo drzavu zbog neprohodnosti saobracajnica, jer uredno platim poreze na auto, prireze u gorivu, takse pri registraciji, porez od plate, i onda me sacica seljaka za**bava..i onemogucuje mi koristenje tih saobracajnica..
    Voleo bih videti da li je policija ikome od njih zapisala registraciju i naplatila kaznu..
    Mogu li ja stati nasred puta i blokirati saobracaj, jer mi je mala plata i pritom kasni dva meseca? Hoce i meni MUP to dozvoliti?
  • nesrecni kupac

    31.03.2012 13:26
    volem
    Volim kad me poducavaju ovi sto u jednu recenicu sabiju i "pi*ke i krompirače" pa ni sami ne znaju sta su hteli da kazu...
  • @ Anonimus

    31.03.2012 13:03
    "Otkud znas da su momci razbijali John Deerove?
    Imas neku informaciju koju ovde ne vidimo?"

    Pa zar juce na svim medijima nije kruzio snimak jednog John Deer-a kojem su polupana dva fara a drugom John Deer-u staklo na bocnim vratima. To su dva razbijena John Deer-a a iza njih se videlo jos nekoliko. Cak su i paori koji su pred kamerama prepricavali ceo dogadjaj imali kackete John Deer-a.

    Ja se samo pitam sto svi zemljoradnici u Vojvodini i uzoj Srbiji nisu izasli na puteve vec samo bukvalno nekolicina od ukupnog broja zemljoradnika u celoj drzavi. Dobro je i rekao onaj predstavnik zempjoradnika iz Srema da pod noktima gori onima koji zbog velikih subvencija uzimali i zemlju u zakup, da bi je u hektarima imali sto vise, a veoma malo te zemlje su uopste obradjivali, ali su zato i za to sto ne obrade dobijali subvencije. Sada kada ministarstvo uvodu foru sa subvencijama koje ce se dobijati na osnovu proizvedenog a ne na osnovu kolicine hektara to naravno ne odgovara ovim mesetarima i neradnicima pa su zato i blokirali puteve. Onima koji rade svu zemlju koju imaju odgovara i ovaj novi nacin subvencionisanja. Zato od blizu 100.000 registrovanih zemljoradnika u celoj drzavi mi na barikadama imamo ne vise od hiljadu. Pametnom sasvim dosta da ukapira o cemu je rec. Ovi koji blokiraju puteve su samo promil svih zemljoradnika u drzavi i po pravilu su to najveci neradnici i prevaranti dok onih 99,99% zemljoradnika koji nisu blokirali puteve su oni pravi zemljoradnici, paori, ljudi veliki radnici i mucenici.
  • 31.03.2012 12:27
    smrad
    ovaj ANUSNIMUS je smrad najobicniji zato je i ANONIMAN tata mu zaboravio nesto da mu napravi imedju nogu p[a zato nesme da se predstavi. Vlada
  • Mihailo

    31.03.2012 11:40
    Trebali su traktorima blokirati vrata na Banovini, da Pajtić i bratija ne mogu ulaziti. Manja je šteta kad su napolju...
  • 31.03.2012 11:03
    "Ajde sada marvo paorska povucite se sa puteva kako ste i obecali. Svaka cast onim momcima sto su kod Opova porazbijali John Deer-ove."

    Bravo junace, heroju i poznavaoce ljudskog prava, poborniku pravde i svega svetog! A zamisli da ti je otac,ujak ili brat,komsija taj seljak, da li bi tada imao razumevanja i postovanja prema njihovim zahtevima?

    Otkud znas da su momci razbijali John Deerove?
    Imas neku informaciju koju ovde ne vidimo?
    I reci, sta su oni time uradili sem sto su naneli stetu traktorima, nasilno dok je policija gledala?
    Sta mislis, da li ti huligani znaju da kad bi se i oni bunili da bi imali bolje posleove, zakone i prava i ne bi morali da razbijaju tudu imovinu za saku sice? Ne znaju ili im odgovara ovakav sistem gde mogu da divljaju pod dozvolom drzave. Kakav fasizam.
  • 31.03.2012 10:52
    "Na primer tamo gde piše da se sloboda kretanja može ograničiti kako bi se zaštitio javni red i mir.

    Po vama je verovatno i pregaziti čoveka na pešačkom sloboda kretanja?"

    Hahaha, pa kakve to veze ima sa kolonom vozila za koju tvrdite da nije dozvoljena (trazio sam zakon koji ne dozvoljava kretanje u "tolikoj" koloni,krajnje brojeve vozila u koloni i vas podatak o broju traktora koji podrzava vasu teoriju, nisam ih nasao), i ko je tu zaustavio koga, te napravio zastoj oko grada i ugrozio red i mir? Da nije Dacic, isti onaj koji im je sada odobrio da voze u Bg? A kako je odjednom moguce voziti u "tolikoj" koloni? To selektivno ne/sproveodenje zakona je i dovelo do toga da nam ubice i huligani rade o glavi a gazde kradu li kradu.Za njih zakon ne vazi.

    Ne ,po meni nije sloboda kretanja gaziti ljude bilo gde. A to bi trebali da praktikujete vi ,ministri i ova sugava vlada. Traktori nikog nisu gazili, ali eto aktivirane su huliganske ,pesacke, baterije da zastrase seljake, policija nije reagovala. Jel' u redu da mi neko palicom ili ciglom razbije automobil izvan pesackog prelaza? Zar je to zalaganje za zakon i pravo?

  • 31.03.2012 10:35
    "Nesrecni Kupac - uzrok i posledica
    Pokusao sam juce da kupim farmerice, ali nisu mi se svidele nijedne...slab izbor...idem sad u znak protesta da blokiram stan Jovanovicima sa IV, i Ivanovicima sa V sprata..."

    Pa da, nije lako shvatiti ta ljudska prava,ali ja se ne bih hvalio time.
    NIsi ti kriv sto te niko nije naucio, ali nema veze. Tebi je sigurno svejedno i ako ti pi*aju po glavi, jer ces ti da izvuces neko slikovito poredenje kako bi ucinio da ti to iskustvo bude sto lepse.Sta su ti krivi jovanovici za nepostojoce farmerke?
  • berolina

    31.03.2012 09:52
    PAORI SU GOSPODA

    neverovatno, ali istinito: nigde nema toliko sveta na jednom mestu, koja se ponasa mirno, stalozeno i SIGURNO - znajuci STA 'OCE i STA NECE!

    PAORI SU DOSTOJANSTVENI i UMERENI u svemu!

    -prvo, znaju koje obaveze trazi obrada zemlje.
    -drugo, znaju koliko je RADA i NEGE potrebno za
    svaki period vegetacije.
    -trece, sve to kosta "djavoipo"... ceo vek su primorani da racunaju i izvode stalno nove racunice...te vreme, seme, suscha, kischa, popravke masinerija, delovi...a, GDE SU KREDITI i ostala ZADUZIVANJA!!!

    onaj ko UNISTI POLJOPRIVREDU, ne treba da postoji, ni kao covek, ni kao politicar, ni kao hriscanin.

    o kvalitetu rada u poljoprivredi NIJE SE OGLASIO ni jedan-jedini beogradski ZNACAJNIJI politicar!
    ZASTO CUTI PRESTONICA?
    ...boje se traktora!
  • mavra

    31.03.2012 09:50
    Anonimus
    "Ajde sada marvo paorska"
    Kultura na nivou,nema sta. Samo me zanima po cemu si ti bolji od te "marve",sa ovakvim recnikom.
  • plan B

    31.03.2012 09:49
    Poljoprivrednicima bi dobro došao neki penzionisani oficir, da na osnovu procene broja traktora, osmisli glavnu i nekoliko rezervnih taktika za blokadu glavnih puteva i mostova. Ovi iz Pašaluka im ništa neće dati, pokušavaju samo da kupe vreme i da ih posvađaju. Treba da smisle kako da blokiraju auto put i granične prelaze. Logika govori da bi to trebalo učiniti na naplatnim rampama sa obe strane, noću, na što više mesta tako da vlast ne može rasturanjem jedne blokade da uruši ceo protest. Isto važi i za drumsko-železnički most u NS, sa obe strane, čijom bi blokadom blokirali i železnički saobraćaj kroz celu državu, uključujući i međunarodni. Ako poljoprivrednici mogu da blokiraju saobraćaj i prestonice po EU kojoj sadašnja vlast deklarativno teži, onda to imaju pravo da urade i ovde.
  • 31.03.2012 09:15
    Dobili su sta su hteli. Blokirali su puteve jer im je bio zabranjen ulazak u Beograd. Na kraju su pusteni u Beograd, predali ministru svoje zahteve i povukli se iz Beograda da tamo ne prave saobracajni kolaps. Jesu li se povukli sa vojvodjanskih puteva nakon toga sto im se izaslo u susret i bili pusteni u Beograd? Nisu se povukli nego i dalje nastavljaju da zaje*avaju narod koji putuje. Ajde sada marvo paorska povucite se sa puteva kako ste i obecali. Svaka cast onim momcima sto su kod Opova porazbijali John Deer-ove.
  • 31.03.2012 08:46
    Pa da, progovorili su urbani kompleksasi... Ocigledno je da su ovoj drzavi uvek smetali seljaci, a narocito bogati seljaci, sto je vise puta pokazano u proteklih 60 godina, sve je ucinjeno da se selo degradira.Tako da nije ni cudo sto ostatak stanovnistva ima ovakve malogradjanske stavove. Zna se ko je uvek od paora najvise zazirao - gradske propalice i autsajderi, da sebi stvore privid vise vrednosti. Zato nam je citava zemlja ovako srozana.
  • Pera

    31.03.2012 08:42
    @Anonimu
    "Anonimus - Sljaker sa VSS
    Radim kod privatnika, pardon, crncim, dirincim, ROBUJEM za 20 000 mesecno, i jos sam srecan sto uopste imamo posao. I onda se od te moje bede oduzima da bi se dale subvencije tim nasim "hraniteljima" a oni, ne svi naravno, imaju kapital od vise stotina hiljada evra. I jos im to ne odgovara, nece subvencije po proizvedenom nego po hektaru. I sad ja treba da ih podrzim. Pa ko je tu lud???"

    Da, bas vi treba da ih podrzite jer radite za 20.000 dinara. I takodje treba i vi da se pobunite protiv poslodavca jer kako kazete ROBUJETE im. Nije problem sto se seljaci BUNE. Problem je sto se vi NE BUNITE! I ovo nema veze sa dnevnom politikom, vec borbom za prava coveka i radnika.
  • Pera

    31.03.2012 08:36
    @Dusan
    "Zašto beogradski i novosadski taksisti nemaju subvencionisano gorivo?"

    Mozda zato sto taxi sluzba nije proizvodna i izvozna delatnost?

    Ne znam gde zivite Dusane, nadam se ne u Vojvodini, jer me svakim postom iznenadite kolicinom gluposti koju ovde napisite. Pa ovo su fundamentalne stvari opste kulture.
  • Bosanac

    31.03.2012 08:29
    @salenajmanjenovosađanin
    Koji si ti medicinski slučaj, komentari su ti bolesni. Pošto radiš u Croatiji, po načinu komunikacije pretpostavljam da si savjetnik Kerumu u Splitu.
  • nesrecni kupac

    31.03.2012 07:28
    uzrok i posledica
    Pokusao sam juce da kupim farmerice, ali nisu mi se svidele nijedne...slab izbor...idem sad u znak protesta da blokiram stan Jovanovicima sa IV, i Ivanovicima sa V sprata...
  • 31.03.2012 07:12
    I opet će neko da iskoristi ove ljude da pokupi izborne bodove. Ova gužva i blokada će da traje do izbora.
    Dragi naši političari providni ste, koristete se malo lukavijim fazonima...
  • Pera

    31.03.2012 07:08
    @Dusan
    "Dušan - A " kude" su seljaci iz centralne Srbije
    Ako niste primetili,iz centralne Srbije seljaci ne dolaze John Deer traktorima od 100.000 eura.Čak šta više oni ljudi nemaju para za dizele ,nego ovih dana po veštačko đubrivo idu volovskim zapregama.Kakav je to očajan položaj vojvođanskih paora kada kupuju stanove po Beogradu u Novom Sadu pa im trebaju subvencije."

    Ovo je zapravo kljucna stvar i to je ta fundamentalna razlika izmedju Vojvodine i Srbije. U Srbiji se na seljaka posmatra sa omalovazavanjem i zaljenjem, seljak mora da bude otrcan, neotesan i u ritama, on mora da ide "volovskim zapregama" po vestacko djubrivo, on je uvek neuk i zajedljiv, zao. Na selo u Srbiji se ne gleda kao na ekonomsku proizvodjacku i konjukturnu celinu vec eventualno na proizvodnju buducih vojnika ili sluzbenika u Beogradu koji cim stasaju beze iz nesrece sela u Srbiji i kasnije sa gnusanjem gledaju na "zavicaj".

    U Vojvodini je drugacije. U Vojvodini se na seljaka gleda kao na proizvodjaca i kao ozbiljnog faktora u ekonomiji koja je baza za ekonomsku nadgradnju (svejedno da li je to IT, petrohemija itd). U Vojvodini se na seljaka ne gleda kao na nekog ko mora da bude ubog i nesrecan, ili neuk. On ne mora da ide "volovskim ili konjskim zapregama" da bi bio simpatican geak za "urbane". Seljacka deca takodje imaju sva prava da zavrse fakultete. U siroj porodici imam nekoliko rodjaka koji su zavrsili ratarstvo ili stocarstvo i gle cuda, vratili se na selo da rade! Ovde u u Vojvodini ljudi nisu zavidni (generalno nisu zavidni, jeste culi nekada za izreku "Mind your bussiness"?) prema seljaku koji ima noviji traktor i nije skandal ako neko kupi stan na kredit u Novom Sadu da bi deca mogla da studiraju.
    Seljaci u Vojvodini nisu odvojeni i stigmatizovani od drustva kao u Srbiji. Oni su ravnopravni gradjani Vojvodine. Da, gradjani!

    A jel znate sta je za nas skandal i na sta posle 20 godina ne mozemo da se naviknemo? Na kriminalce i mafijase koji su stigli od ko zna odakle koji ruse i grade Halkidiki zgrade po Novom Sadu a sada i po ostalim gradovima Vojvodine. Nismo navikli da isti ti kupuju gazdinstva od nekoliko hiljada hektara preko noci i uvek cemo se protiv njih boriti kao sada! Nismo se navikli na to da se jedno obeca pa se u 5 do dvanaest promeni kao sto radi "ministar" Petrovic poslednje dve godine? Zasto se jednom vec ne moze poceti pridrzavati dogovorenog? Zasto uvek levatiti, muvati i vrdati? E na to se necemo Dusane nikada navici, pa makar i imali vi i deset puta jace medije, novine i spinovanje nego danas sto imate.
  • Bosko

    31.03.2012 07:06
    sto ne idete u beograd kukavice vojvodjanske?!
  • ZoranNS

    31.03.2012 07:00
    Radnik i Dušan
    Gospodo očito ste dobro obavešteni o bogatstvu seljaka, umesto da im zavidite uzmite jeftini državni kredit kupite zemlju ili zakupite i obogatite se i vi. A radniku neka pogleda u ogledalo i neka konstatuje koga se više gadi paora ili sebe, puža golaća koji neće da ode na selo da bi se obogatio.
  • Za Cvorovice

    31.03.2012 06:50
    i ostale Siledzije
    BIA banda tuce paore! To su sve Njini! Ne dajte se paori nasi - a od Beograda nemojte ocekivati NISTA! Vreme je da se DOOBRO RAZMISLI - sta cemo i kako cemo sa Vojvodinom. Da nije oni" dole - sve bi bilo kako treba: i putevi, i subvencije, i izvoz...a pare u Nasim dzepovima!
  • Pera

    31.03.2012 06:41
    @Dusan
    Zasto VI nama Dusane ne kazes zasto je "zabranjeno" direktno izvoziti psenicu i kukuruz? Takodje isplata po prinosu je glupost zato sto se psenicom, a posebno kukuruzom, hrani sopstvena stoka. Dakle kako prikazati prinos ako se taj prinos takodje koristi za stoku? A, da, cilj je da se jeftino proda monopolistima (Vlada Srbije, Misko & co) kukuruz i da se onda taj isti kukuruz kupi kasnije od njih po duplo vecoj ceni zato sto treba za stoku. Ili jos bolje sto je vama Dusane mozda i najbolje, unistiti stocni fond u Vojvodini i nema problema! Uvesce lepo vasi Misko & co meso iz Argentine i Holandije i sve odlicno! Zapravo je tuzno koliko ste protiv proizvodjaca.
  • 31.03.2012 05:28
    Sljaker sa VSS
    Radim kod privatnika, pardon, crncim, dirincim, ROBUJEM za 20 000 mesecno, i jos sam srecan sto uopste imamo posao. I onda se od te moje bede oduzima da bi se dale subvencije tim nasim "hraniteljima" a oni, ne svi naravno, imaju kapital od vise stotina hiljada evra. I jos im to ne odgovara, nece subvencije po proizvedenom nego po hektaru. I sad ja treba da ih podrzim. Pa ko je tu lud??? E covece, imate subvencije dok vecina naroda gladuje!!! Pa daj da se menjamo!
    Posto me mozete da zivite od tih vasih jadnih subvencija, menjaje se malo sa vasim nadnicarima, koje sigurno jako dobro placate i jos placate porez na sve to pa neka i oni malo propadaju.
    Ili samo moza pogresio, placate mizerne nadnice i ne placate porez na to?
  • 31.03.2012 00:13
    "Gde to pise, molim vas?"

    Na primer tamo gde piše da se sloboda kretanja može ograničiti kako bi se zaštitio javni red i mir.

    Po vama je verovatno i pregaziti čoveka na pešačkom sloboda kretanja?
  • 30.03.2012 23:58
    Subvencije samo za proizvodjace !!
    ne znam kome to nije jasno ? ...preradjivaci nece uzeti nicije pare , ali oni koji samo proizvode za sebe i nista ne predaju drzavi , nece dobiti nista !!! Politika je da se proizvede vise i da od toga svi imaju koristi : drzava - zbog izvoza trzisnih viskova , industrija - zbog pokretanja proizvodnje , a drustvo - zbog otvaranja novih radnih mesta ...:)
    Jedino u ovoj politici nema mesta za poljoprivrednike koji sve proizvode samo za sebe i viskove prodaju u "sivoj " zoni .... Oni koji proizvode i predaju prinos u otkup 0 bice i subvencionisani ... Zato se moramo disciplinovati i raditi po Eu normama !!
    Vec predugo je nasa poljoprivredna proizvodnja ( vecinom - jer je 80% obradivog zemljista unesstrucnim privatnim posedima ) , prepustana stihiji , a tome mora jednom doci kraj ...
    Pored toga ne znam odakle poljoprivrednicima ideja - ili ko ih je napalio da prave zbrku u saobracaju i trose vreme i gorivo koje su dobili ispod cene , da bi trazili nesto sto nisu zasluzili ...PREDAJ PROIZVOD I BICE TI PLACEN
    , PA CES UZ TO JOS DOBITI SUBVENCIJU !!!
    DA LI TO NEKOM SMETA ????















  • Dušan

    30.03.2012 23:04
    Ko dobije profitira
    Prerađivač ugovara proizvodnju sa paorom tj ti meni toliko ratarseke kulture ja tebi seme,đubrivo,zaštitu za biljke...Proizvođač debelo zaradi na toj trgovini,ima više proizvoda od seljaka,jer ovaj mora da ULAŽE u proizvodnju zbog prinosa.Država ima jeftiniju hranu koje ima više pa joj je cena niža.Tom hranom održava i hrani sirotinju po Beogradu.Jedino bogati paori moraju više da ulažu i rade.Vidite oni sada ne rade ništa ,odmaraju tvrde pazar pšenica raste.Pitajte povrtare šta rade ovih dana.
    Paorima danas država daje subvencionisano gorivo da idu na Beograd.Zašto beogradski i novosadski taksisti nemaju subvencionisano gorivo?
  • 30.03.2012 22:46
    @Peca
    Ne brini se za mene, ljigu. Bitno je da si ti cist, i da se razlikujes jer si posten i uzoran gradanin.


    Molio bih te da nades clan zakona koji zabranjuje kretanje vozila u koloni. Ako je do zakona ,jel.
    Posto ocigledno policija i drzava postuje taj zakon.Ocigledno.


    Član 293.
    Policijski službenik može, za razumno vreme, a najduže 30 minuta,
    privremeno da zabrani kretanje vozila ili grupe vozila, iza kojih se, zbog spore vožnje,
    stvorila kolona vozila
  • 30.03.2012 22:38
    NS
    Dragi sugradjani, ne primecujem da se iko buni kada pare pristizu u NS, a ostatak Vojvodine propada u siromastvu. Canak vec godinama pravi novosadizaciju Vojvodine, pa je traktorima upravo mesto ispred banovine. Mislite o tome kada se sledeci put budete vozili novim bulevarima, dok se regionalni putevi pretvaraju u asvalt medju rupama.
  • sale novosadjanin

    30.03.2012 22:19
    @ilaja cvorovic-oj
    nema ti komentara na napade roma,na paljenje zastave vojvodine,hapsenja dilera droge,rasprodaje i pljackanja vojvodjanske imovine....
    naravno.kada to nista nije tvoje !!!
    sada si nasao da budes patriJota i cuvarkuca !
    ps-puno si puta gledao balkanskog spijuna i slusao radio krajinu gde se na web stranici nalazi vas heroj !!!!
  • 30.03.2012 22:12
    @Dusan Razmisljanje
    E Dusane, nemojte kukati, nego lepo se organizujte svi vi koji radite kod privatnika
    za saku ili dve pirindja, pa u proteste zajedno sa paorima

    samo tako se moze doci do svoga zaradjenog dinara sa kojim se moze normalno proziveti ceo mesec dana....

  • 30.03.2012 21:50
    Meni nije bitno hoce li paori dobiti ili nece dobiti subvencije. Ja bih vise od svega voleo da znam hoce li i ove, kao sto je i prethodne godine, gospodin Nikolic postiti pred Vaskrs pa onda pojesti samo jedno jaje u patrijarsiji.
  • Dušan

    30.03.2012 21:50
    Ko dobija taj profitira
    Meni se čini da prerađivači ugovaraju proizvodnju sa paorima,dajući im seme,đubrivo,sredstva za zaštitu ...Ugovaraju proizvodnju na osnovu pariteta tj ti meni toliko suncokrata ja tebi seme,đubrivo...Prerađivač će debelo zaraditi na semenu,đubrivu... jer će paor morati da ulaže u proizvodnju na njegovu brigu i žalost,a prerađivač će pored zarade na paritetu imati i veću količinu kukuruza ,pšenice,sucokreta...zbog pritiska države kroz subvenciju na prinos.

    Ko je tu u pravu ne znam samo znam da paori danas idu u Beograd traktorima od 100.000 eur koji troše 20 lit dizela na moto čas ,a pre 10 godina paor u ovoj državi nije imao bogatiji život od radnika u fabrici.Danas radnici od plata ne mogu da zarade za automobile a paori bogme mogu dobro da zarade.
  • sale novosadjanin

    30.03.2012 21:49
    @ilija cvorovic-oj
    petokolonas iz koje ofanzive ?
  • 30.03.2012 21:47
    vazi se
    kad su balvanima sprecavali druge da se krecu po svetoj zemlji,svi ih podrzavali,a sad kad na NE svetoj zemlji "NE" sveti ljudi traze ono sto im pripada,odmah su losi.... Srbija medju sljivama,bila i ostala...
  • sale novosadjanin

    30.03.2012 21:47
    @ilija cvorovic-oj
    skini sliku mladica iznad kreveta i odnesi onim nasim poljoprivrednicima ispred banovine nesto da se ugreju !
  • 30.03.2012 21:29
    Nista tu meni nije jasno,kako da preradjivaci dobijaju subvencije?Pa nisu oni nista proizveli da bi je dobili.Nju dobijaju proizvodjaci.
  • Dušan

    30.03.2012 21:21
    Paor - Povrtar - Jagodar - Voćar
    "I upitajte se zašto jedemo kineski beli luk, španske krastavce, grčki kupus. Ko to uvozi i zašto je jeftino."

    Meni se čini da paor po proizvođačkoj orjentaciji proizvodi u Vojvodini ratarske kulture pšenicu,suncokret,kukuruz...U Vojvodini paori imaju 500 - 2000 ha koje obrađuju.Zašto bi paor ulagao u prinos ,kada može subvenciju da uzme po ha?
    Povrtari se ne bune oni sa 50 tona krompira po ha mogu odmah od subvencije da kupe ulicu u Novom Sadu.

    P.S. Paori će sigurno dobiti ovu bitku zato što su puni para.
  • -

    30.03.2012 21:16
    -
    podrska paorima.

    izdrzite, narocito zbog onih koji su vas napali bezbol palicama.
  • 30.03.2012 21:11
    Ne vidim u cemu je problem...Ako si napravio 100kg zita i dobijes 1l nafte(pretpostavka),zbog cega se bune?Mozda zato sto nece da nista proizvedu a hoce naftu,ili da daju u arendu zemlju a da uzmu subvencuju...hmmm kanda da ovde nesto smrdi...
  • Slobodan

    30.03.2012 20:44
    Moramo svi imati strpljenja prema poljoprivrednicima i njihovim zahtevima. Odlazeća vlast nije u stanju da reši ni jedan problem, u stanju je isključivo da probleme stvara.
  • Ilija Čvorović

    30.03.2012 20:43
    Ovaj komentar je za BIA, pošto administrator ne re

    19:17 • 30.03.2012. sale novosadjanin - dozovimo se pameti
  • sale novosadjanin

    30.03.2012 20:35
    za laksu probavu
    treba poslusati ministra petrovica par minuta!
    resenje stomacnih problema je zagarantovano !
    PS-u zadnjih par dana,ove bgd,mne i bih spahije i okupatori se napricali vise o pomoci poljoprivrednicima nego u zadnjih 20 godina.
    rec traktor su toliko puta pomenuli da sam pomislio da se radi o otvaranju neke fabrike !
  • Dugi

    30.03.2012 20:24
    Seljaci su za nas gospoda
    Gde je Cedomir Jovanovic sada da podrzi Ove nase iz Vojvodine .A lepi plakate po nasoj vojvodini sa ovim plakatima .....

    ISTINA .... VOJVODJANSKI PREOKRET!!!!!!!....

    Izdrzite......
  • Lokalni Triciklista

    30.03.2012 20:24
    Pordska!
    Samo uporno poljoprivrednici!
    Dosta je bilo pametovanja od strane pravnika koji vodi ministarstvo poljoprivredu
  • Dušan

    30.03.2012 20:24
    A " kude" su seljaci iz centralne Srbije
    Ako niste primetili,iz centralne Srbije seljaci ne dolaze John Deer traktorima od 100.000 eura.Čak šta više oni ljudi nemaju para za dizele ,nego ovih dana po veštačko đubrivo idu volovskim zapregama.Kakav je to očajan položaj vojvođanskih paora kada kupuju stanove po Beogradu u Novom Sadu pa im trebaju subvencije.
  • Žalosna Sova

    30.03.2012 20:23
    logika
    Ne želim da se pretvaram da razumem problem, ali vidim da ga ima. Mislim da shvatam, iako sam "gradsko dete". Ako su poljoprivrednici nezadovoljni, treba se zamisliti, pogotovo sada, kada nam se vrli političari slikaju s telićima, jarićima, tek izniklim kukuruzom... I kunu se da je poljoprivreda izvor našeg života. A, da kojim slučajem nisu bili na vlasti u prethnodnom mandatu, svi bismo im poverovali kako su dobronamerni. Međutim, shvatite ljudi, ovaj protest poljoprivrednika je za vlast čisti auto gol. I upitajte se zašto jedemo kineski beli luk, španske krastavce, grčki kupus. Ko to uvozi i zašto je jeftino.
  • Dušan

    30.03.2012 20:10
    Razmišljanje
    Ko ća nama koji radimo u realnom sektoru kod privatnika da regresira za naš rad sa npr 14000 din godišnje.Zašto se niko nije setio to da regresira?
  • Ljuta

    30.03.2012 19:56
    Upoznajmo oranice i letnje puteve
    Alternativni načini stizanja kući me obaraju sa nogu!!!! A jako volim ove što podržavaju paore iz svojih stanova u gradu i ne mrdaju dalje od pijace. ko zna možda bih se i ja bavila politikom i saosećala sa paorima ili kako se ono zvaše, da sedim udobno u fotelji kod kuće umesto da me policija usmerava na alternativne puteve!!!!!!
  • 30.03.2012 19:50
    Mitar
    Anonimus
    "Nemate niciju podrsku osim vas par stotina sto ste umislili da mozete da se zezate sa celom Srbijom....."

    Svoje misljenje ne uvelicavaj do nivoa "cele Srbije".
    Bilo kako bilo, ako su vecina idioti i rade nesto pogresno,to ne znaci da manjina treba da pati zbog njih. Kako ste samo glupi i kratkovidi. Sutra ce vama glave da razbijaju kada budete protestovali, jer taj dan ce doci (sem ako niste neko iz gornje loze), gde ce biti ti traktoristi,malinari i ostali kojima ste se smejali i zlurado prizeljkivali nesrecu i drzavnu "gvozdenu pesnicu". Se*ete tu kako drzava ne valja, a kad neko radi nesto povodom toga vi se ko pi*kice podvucete pod njen rep i drukate. Neka vam na cast.
    Jeba*a vas Srbija, bukvalno vas kara 20 godina, a vi rascepanih guzova se kezite i trazite

    Pa prijatelju ajde malo obidji Novi Sad i pitaj kakvo je raspolozenje medju ljudima zbog blokada. Zasto ljudi ne mogu da idu na posao, zasto oni ispastaju, zasto svi moramo da ispastamo da bi vama bilo bolje iako vam je iovako dobro(ne dobro, nego super). Zasto se nama odbija od plate jer nismo u mogucnosti da dodjemo na posao? Objasni mi sta to ne valja u planu koji je iznela drzava? Ako vec ima monopola sto se niste svi udruzili pa izgradili nove mlinove, skladista i sve ono sto ide sa tim. Sto niste osnovali nove firme pa se borili sa konkurencijom(nemoj mi samo reci ako se udruzite da nemate para). Sta je to pogresno da dobijate subvencije po prihodu? Zasto vi ne napravite neki kompromis, zasto vi malo ne popustite? Kakav ste vi to plan izneli ministru za resavanje osim sto ste rekli ili tako ili nikako. Zasto nisu izasli ili podrzali svi paori nego jedan deo? Imam gomilu pitanja,a ti mi odgovori. Najlakse je silom isterivati pravdu, nemojte samo da se sila okrene protiv vas. Ne podrzavam ja ovu vlast, prosli put sam bio za vas ali sada ne mogu jer je ovo previse. Kazete nije upereno protiv gradjana, a ja se juce vracam iz Temerina letnjim putem kad baja sa traktorom ore put. lepo od vas svaka cast. Ne dozvoljavate nikome da prodje pa cak ni trudnicama ni povredjenim ljudima. Svaka vam cast. Za sta se to borite, da nam svima zagorcate zivot
  • Lokalac

    30.03.2012 19:45
    Opet demagogija po ledjima seljaka
    Ovde neki od učesnika ,takozvani stručnjaci za sve,proglašavaju seosku decu za bahate trošadije jer eto imaju para za računare ,cipele ,besna kola i sl.a sve sa ciljem da bi opljuvali sve seljake i predstavili ih kao bogate tajkune,što je van pameti ako poznaješ stanje u poljoprivredi u Srbiji.Upravo suprotno.Pravi tajkuni su u stvari oni što diriguju i obaraju cenu poljoprivrednih proizvoda odnosno ucenjuju kod otkupa a to se zna ko su (Miško& company).Njihova deca,rodbina i utaljeni kompanjoni iz vlasti treba da budu na stubu srama a ne seljaci.Uzgred svi oni koji misle da je lako i profitabilno biti seljak nek počnu da se bave poljoprivredom i "obogate" .Na kraju i malo matematike:Ako je seljak ranije dobijao 14.000 din po hektaru a sada mu daju 1 dinar po kilogramu prinosa ,onda to u slučaju recimo žita iznosi sada oko 6.000 din, jer je prosečan prinos žita po hektaru recimo oko 6 tona (6.000 kg) x 1 din subvencije.Lupetanje ministra poljoprivrede da će ko ima veći prinos imati veći podsticaj je samo prazna priča jer teško da se po jednom hektaru pod žitom može dobiti veći prinos od 7 tona jer seljak nema novca da plati maksimalnu pripremu setve i prihrane pošto je repromaterijal (djubrivo,gorivo i sredstva za zaštitu preskup.Dakle u ovom primeru se vidi da seljak umesto ranijih 14.000 din može da dobije maksimalno samo 7.000 dinara subvencije za proizvedeno žito.Ako se tome doda da će otkupljivači sigurno pokušati da obore otkupnu cenu ,zarada će biti još manja.
    Znači država je faktički prepolovila subvencije a nije ih povećala.E zato se seljaci s pravom i bune.Bunili bi se i vi da ste u njihovom položaju ,zato prestanite sa demagoškim komentarima na račun seljaka.
  • Nova

    30.03.2012 19:32
    ZAŠTO PAORI I SELJACI?
    Primetio sam da se naši zemljoradnici sve vreme oslovljavaju sa "paori" i "seljaci", a zašto npr., ne bi rekli "NAŠI POLJOPRIVREDNICI". Svi mi goposodo? gradska od njihovog proizvoda živimo. Možda više ima fakultetski obrazovanih ljudi medju nezadovoljnim poljoprivrednicima nego u kancelarijama - vlasti!

    Barem malo poštovanja prema ljudima koji proizvode hranu za nas pa ih ubuduće oslovljavajte sa "naši poljoprivrednici".
  • ZoranNS

    30.03.2012 19:11
    Što volem ove pobegulje sa sela
    Kako vidim najoštrije napadaju oni što su POBEGULJE SA SELA I SEOSKOG POSLA, problem im je da sa sela dođu na posao u grad i sada po svojima udri. Što ste pobegli sa sela ako su ovi sa traktorima tako bogati, zašto niste ostali na selu i vi bi bili sada bogati. Licemeri lupate minuse i osuđujete svoje, a oni batinaši, takvih je uvek bilo ali ta njihova batina ima dva kraja, za svaku stranu po jedan kraj, pa nekada jedne bole leđa a nekada druge. Uzgred a taxiste volite, oni nas dave svaka 3 mseca, ali od taxista prpa.
  • sale novosadjanin

    30.03.2012 19:05
    sutra
    podrzimo nase sugradjane paore ispred nase banovine.
    vreme je da se ukloni despotizam i kolonijalizam bgd,mne i bih partija iz vojvodine.
  • Radnik

    30.03.2012 19:04
    Politička ujdurma!
    Sve ovo sa "paorima" je obična politička ujdurma i pokušaj da se krene u otvorenu borbu za samostalnost Vojvodine! Pa zašto, pobogu, u svemu tome ne učestvuju i "paori" iz ostalih krajeva Srbije!?
    Nimalo saosećanja nemam za te ljude, kada vidim kakve mašine, i koliko skupa, imaju, i kave kućerine u svojim selima imaju, a ovamo traže još i više, i više, i više... Tobož, oni su jadni, napaćeni, siroti i šta ti ja znam, a svi debeli i zadrigli, bahati i osioni!
    Gade mi se, i neka idu bestraga!
  • Asterix

    30.03.2012 18:39
    Podrška paorima!
    Sramotno je ovo. Zar je moguće da nemate nimalo solidarnosti, ako već nemate trunku zdravog razuma u glavi? Zar ne vidite da se zemljoradnici, seljaci, paori, nazovite ih kako vam volja, bore za bolji položaj svih nas? Bore se da mogu nešto da rade, da stvaraju, privređuju. Vama smeta jer ne možete da se krećete, kuda idete? Na posao sigurno ne, jer imate sad vremena da kukate po internetu(inače biste nadoknadili izgubljeno vreme). Kad god neko u ovoj državi krene nešto da menja, da traži aktivno poboljšanje položaja, nađu se dežurni njanjatori da kukaju. Kukali ste ovde protiv DC pre nekoliko meseci, sada kukate protiv druge grupe organizovanih ljudi. Šta je sa vama? Ko će vama priteći u pomoć kada zaigra mečka pred vašim vratima? Kako da nam bude bolje kada bilo kakvu inicijativu gušite sebičnim i malodušnim stavovima.

    "U fukare oči od splačine" P.P. Njegoš
  • Peca

    30.03.2012 17:42
    @ @nonimus- ne nemaju
    Prvo sto mi smeta je sto si "anonimus" pa svoje stavove mozes da prilagodjavas, sto je ljigavo.
    Sto se novog zakona o saobracaju, a i starog tice, ti ili nisi vozac ili nebi trebao biti. Dozvolio si sebi da ministar policije poznaje propise bolje od tebe. Da su ti paori znali da ce njihovu muku jesti i takvi kao ti, verovatno bi odustali od proizvodnje viska.
  • 30.03.2012 17:37
    @Joca
    "Pametno glasajmo da najzad promenimo da sve krene na bolje a ne da verujemo političarima što su se sada setili seljaka u kampanji i razjurili se po svinjcima i kokošinjcima. Pozdav tebi"

    Joco, iskreno, mislim da se nista nece promeniti.Naravno mora se gurati dalje. Isti ljudi vec 30 godina jasu politicku scenu, sa leva na desno, a sve isti sljam. Zao mi je malinara i ovih seljaka i svakoga ko nemoze da ostvari normalan zivot i rad, i uvek cu ih podrzati. Nisam od onih koji svoje odluke donose na osnovu nacionalnog ponosa, gluposti, zluradosti ili "patriotizma", tako da to nekom sigurno smeta. Da li je ovo necija kampanja ili nije, ne znam, ali oni imaju ispravan stav i svako pravo da traze sta im pripada. Zao mi je kada citam komentare tipa "pa i ja sam ovo i ono,ali se ne bunim", jer je to potvrda koliko smo ugazeni da vise ne brinemo o buducnosti ,drugima pa samim tim i sebi.Drzava je pobedila obicnog coveka, a tu drzavu jasu probisveti, lopurde gigantskih razmera,huligani, ubice, sekte i crkve. Da ljudi shvate da mogu da menjaju okolinu, danas bi imali drugacije situacije. Srbija i njeni gradani nemaju osnovno poznavanje i razumevanje ljudskih prava i to se nece promeniti u narednih 15 godina.
    Sto je najgore, jedva cekamo da se nekom nesto lose desi da mozemo da mu se smejemo i dajemo svoj sud. "Samo nek komsiji crkne krava". Zalosna zemlja, tragicni ljudi. Pozdrav i tebi Joco.
  • Agrarije

    30.03.2012 17:31
    Logika seljaka
    Subvencija po Ha ili proizvodu je isto kao da raspravljate sta je bolje proliv ili zatvor.
  • 30.03.2012 17:22
    "U tolikoj koloni - ne, nemaju."

    Gde to pise, molim vas?

    I sta, sad je bolje da ih Dacic blokira ovde, jer ne bi da pravi nered u Bg-u. Da su ih pustili ovo bi sve bilo odavno gotova prica. A sad su se nasle i prave seljacine da dele pravdu palicama. Eh bednici, pa sto ne udariste na policiju ,junaci pa oslobodili put svojim komsijama? To su one Daciceve baterije huligana koje se aktiviraju po potrebi.

    Voli vas Sloba, sve je u redu, Srbija je najbolja i prvak je sveta u sportu. Zivot nikad bolji.
    Ljudi nikad pametniji i srecniji. Samo tu neki seljaci bi da dobiju pare bez rada dok se mi ostali lomimo po tastaturama i kancelarijama svojih voljenih gazda. Mi smo uvek u pravu. Zivela policija, huligani,Dacic,Srbija i sportska vele-sila na Balkanu!
  • 30.03.2012 17:21
    odgovor na prvo pitanje
    Po 1000-ti put. Sedite u automobile, idite u Beograd i prestanite da maltretirate lokalno stanovnistvo.
  • sale novosadjanin

    30.03.2012 17:17
    dozovimo se pameti
    bgd,mne i bih partije posmatraju vojvodinu i njene gradjane kao guberniju.
    okupaciona vlast je namestila svoje poverenike u nasu banovinu a svoju policiju na nase ulice i puteve.
    traktori na putevima vojvodine nisu resenje,ali balvani na prilazima iz srbije jesu.
    samo samostalna vojvodina moze da resi probleme svih stanovnika vojvodine.
  • 30.03.2012 17:13
    "Nemate niciju podrsku osim vas par stotina sto ste umislili da mozete da se zezate sa celom Srbijom....."

    Svoje misljenje ne uvelicavaj do nivoa "cele Srbije".
    Bilo kako bilo, ako su vecina idioti i rade nesto pogresno,to ne znaci da manjina treba da pati zbog njih. Kako ste samo glupi i kratkovidi. Sutra ce vama glave da razbijaju kada budete protestovali, jer taj dan ce doci (sem ako niste neko iz gornje loze), gde ce biti ti traktoristi,malinari i ostali kojima ste se smejali i zlurado prizeljkivali nesrecu i drzavnu "gvozdenu pesnicu". Se*ete tu kako drzava ne valja, a kad neko radi nesto povodom toga vi se ko pi*kice podvucete pod njen rep i drukate. Neka vam na cast.
    Jeba*a vas Srbija, bukvalno vas kara 20 godina, a vi rascepanih guzova se kezite i trazite jos.
  • 30.03.2012 17:09
    @sheperdbuster
    "E pa gospodo, 80% ljudi u ovoj državi živi mnogo, mnogo, mnogo gore od vas paora, nemaju para za automobile sa Euro4 motorima, nemaju para da šalju svoju decu u srpski ''El Dorado'' ( Novi Sad), i oni bi se bunili, ali neće, jer znaju da ne vredi, jer ova država je jednostavno po svim osnovama teški ''shit'', tako da, nema ni vama ni nama pomoći."

    Ti si naocigled mlad i zatucan.
    I sigurno ti je tesko sto ti mamica placa internet a ti "kao" razumes aparatus drustva i drzava te si se nasao shodan da sudis ljudima koji se usuduju da se bore za sebe i prava.Sta sad, ako je drzava "shit" brateeee, zar treba da dopustimo da nas gazi svako govno koje stavi kravatu? Zar postoji nsto sto se zove ljudsko dostojanstvo?

    "A to što vas država ne ''oćera'' sa drumova, samo još više potvrđuje notornu činjenicu da je ova država preteški, nesposobni i neopevani ''shit'', a ova vlast,...nisam verovao da ima gore od Slobine vlasti, ali zajebali ste ih žuto-plavi, samo tako ste ih zajebali, potukli ste sve rekorde. "

    Shit ,brate, ti je u glavi, zato se ne boris da shit od drzave ne promenis.
  • Pera

    30.03.2012 17:02
    Bejzbol palicama po seljacima
    Srbiji zapravo i odgovara da se napravi haos. Ne bi me cudilo kada bi se srbijanska DB organizovala i pocela da lupa traktore. Evo izgleda da su vec poceli.
  • 30.03.2012 16:47
    " Zar nemaju pravo da voze traktore?"

    U tolikoj koloni - ne, nemaju.
  • 30.03.2012 16:40
    Evo sada kaze Dacic na TV-u da policija ne moze i ne sme da sprecava narod da dolazi u Beograd i tamo pretestvuje, ali da je neprimereno da se to uradi sa 1.000 traktora i tako blokira saobracaj u gradu.

    Pazi ti njega. Zbog eventualne blokade raskrsnice kneza Milosa i Nemanjine kod zgrade vlade Srbije on ce radije dopustiti da kompletna Vojvodina bude pod blokadom danima a mozda i nedeljama.

    Pa da, samo u Beogradu zive ljudi a van njega veprovi i ostala sitna i krupna stoka pa i nije neka greda ako toj stoci i bezrepim veprovima putevi budu blokirani.
  • Pera

    30.03.2012 16:40
    @ShepherdBuster
    Izvini, ali ti si covece bolestan. Leci se.
  • Joca

    30.03.2012 16:32
    Procitajte jos jednom
    Mislim da grešiš "pročitaj još jednom", nema veze to sa tim, ima veze sa drugim stvarima, pogrešno se vodi politika u poljoprivredi već 70 godina a zadnjih deset tek pogrešno. Lično mislim da paori nisu u pravu jer zapostavljamo čitav front drugih ali ni to nije bitno koliko je bitno da oni treba da parkiraju svoje mašinčine ispred skupštine i vlade i iskažu svoje stavove jasno bez obzira ko je u pravu ministar ili oni. Imaš drugi još gori primer, imamo kapacitete za maline da proizvedemo i plasiramo nekih 3 milijardi eura godišnje pa čak i više, a šta se dešava, jedva da nekih pola milijarde izvezemo i od toga proizvodjači malina nemaju ništa, dobiju najnižu cenu ali zato izvoznici razni zarade 100 puta više od njih. Malinari bune se već deset godina i ista priča. Znači ovo je još gori primer, žive pare koje možemo da dobijamo mi ispuštamo i nikako da se opametimo. Pametno glasajmo da najzad promenimo da sve krene na bolje a ne da verujemo političarima što su se sada setili seljaka u kampanji i razjurili se po svinjcima i kokošinjcima. Pozdav tebi
  • 30.03.2012 16:21
    Dokle ce u ovoj drzavi da svako ko nesto zahteva to radi tako sto uvek je*e one koji sa tim nemaju nikakve veze. Ajde sada recimo frizeri da se pobune zbog necega pa onda da bi ostvarili ta svoja prava blokiraju most Slobode i tako nda da je*u u glavu one koji tuda moraju proci radi posla, skole, fakulteta...
  • NIkola Sarkazi

    30.03.2012 14:56
    "protest nekolicine koji bi hleba bez motike, subvencije pa da nista ne rade kao Grci koji nisu decenijama radili."

    Bravo.Tvoja postena gradanska savest je sada cista. Postena gradanska drzava Srbija ti se zahvaljuje sto trosis vreme braneci korumpirane sisteme, privatne biznise i ociglednu kradu naroda. Gde idu svi oni milioni koje pozajmljujemo i koje ce nasa deca da vracaju, pitaj boga. Zivot svakako nije postao bolji. Dzaba mi pasos,kada nemam para da pobegnem odavde. Koncentracioni logor. Pa sad, ko kome prvi prekrati muke. Ako ocinkas Lazu sto je zahtevao da ne bude gladan mozda ti dobijes dva parceta hleba.A verovatno cete obojica zavrsiti u jarku. Postena Srbija ti zahvaljuje na kooperaciji.

    Samo nek komsiji crkne sve.
    Tada, i jedino tada, sam iskreno srecan.

  • lažu

    30.03.2012 14:38
    ima para, ali kradu za sebe i svoje
    "Samo u poslednjih pet godina otvorena je 131 državna agencija, za koje poreski obaveznici izdvajaju gotovo četvrtinu bruto nacionalnog dohotka. Siromašna Srbija svetski je rekorder po broju agencija."

    ceo članak imate na ovom linku

    http://www.slobodnaevropa.org/content/vlada_srbije_se_kasno_setila_da_stedi/24531522.html


  • 30.03.2012 14:22
    "Lupate gluposti da vam policija ne da da prodjete! Mali policijski fiat punto blokira put John Deeru od 500 konja, smesno! Ako stvarno zelite u Beograd pa zasto ne idete preko njiva tamo, malo se snadjite pa zaobidjite te kordoncice... A i vasi zahtevi su nerealni! Iznajmljujete 100 hektara zemlje samo da bi podigli 100x 14000 dinara a bas vas briga za dobar prinos..."

    LJudi zele da protestuju, ne da prave sukobe naroda i policije. Nismo svi mi pobenavili kao oni sto su izlupali Beograd. Sto bi unistavali imovinu koju i oni sami placaju? Ti pezoi su placeni iz nasih dzepova.Ha,najbolje je da se parkiraju u sumi i tamo da protestuju, da slucajno ne bi smetali kolotecini i divoti svakodnevnog zivota u Srbiji. Strpite se, ovo je bitno i za prepoznavanje vasih prava i vrednosti pojedinca u drustvu. Drzava vas godinama gazi a vi ne ispustate glasa, sad kad se neko pobuni, vama onin smeraju jer oni pokazuju koliko ste vi pasivni i impotentni.Ako ovo ne d arezultate, do ovoga ce ponovo doci.To valjda svi razumemo. E pa onda podrzite te seljake, pa vise nece biti problema.
  • pošteno

    30.03.2012 14:18
    Dali bi vlada subvencije, al' nema više para, jer je sav novac dala Victoria Grupi, firmi čiji je vlasnik Ružica Đinđić. Nju direktno subvencioniše kao ekskluzivnog uvoznika veštačkog đubriva umesto da subvencioniše poljoprivrednike.

    Evo detalja:

    http://www.magazin-tabloid.com/casopis/?id=06&br=207&cl=16

  • 30.03.2012 14:15
    Kontra blokada
    I ja sam za organizovano uklanjanje paora. Ako se neko organizuje, tu sam. Muka mi je od njih. Nek idu kolima za Bg, pa nek protestuju, a ne ovako da svi ostali ispastamo. Nemate niciju podrsku osim vas par stotina sto ste umislili da mozete da se zezate sa celom Srbijom.....
  • Braćo paori

    30.03.2012 14:12
    NI ZRNA ŽITA OKUPATORU!
    http://img827.imageshack.us/img827/9366/vojvodina4.png

    http://img37.imageshack.us/img37/6411/vojvodina8.jpg

    http://img18.imageshack.us/img18/868/vojvodina2.png

    http://img26.imageshack.us/img26/3728/vojvodina3h.jpg

    http://img406.imageshack.us/img406/7602/vojvodina6.jpg

    http://img13.imageshack.us/img13/2113/vojvodina7.png

    http://img827.imageshack.us/img827/5733/vojvodina5.jpg

  • ShepherdBuster

    30.03.2012 14:09
    podrig podrig
    Podrig, podrig, ja sam paor odrpani, jedva da znam da čitam i pišem, al' 'oću svoja prava, 'oću subvenciju, briga me za druge, bitan sam samo ja, treba para da ćerama i sinovima poplaćam stanarine, zajebanciju i noćni provod u Novom Sadu, jer oni nećedu da radedu na selu i da muzedu krave, 'oćedu u Novi Sad, da cugadu u Laze Telečkog.
    E pa gospodo, 80% ljudi u ovoj državi živi mnogo, mnogo, mnogo gore od vas paora, nemaju para za automobile sa Euro4 motorima, nemaju para da šalju svoju decu u srpski ''El Dorado'' ( Novi Sad), i oni bi se bunili, ali neće, jer znaju da ne vredi, jer ova država je jednostavno po svim osnovama teški ''shit'', tako da, nema ni vama ni nama pomoći. A to što vas država ne ''oćera'' sa drumova, samo još više potvrđuje notornu činjenicu da je ova država preteški, nesposobni i neopevani ''shit'', a ova vlast,...nisam verovao da ima gore od Slobine vlasti, ali zajebali ste ih žuto-plavi, samo tako ste ih zajebali, potukli ste sve rekorde.
  • 30.03.2012 14:08
    sve drzave deju svojim poljoprivrednicima subvencije samo je srbija pametna i pajvani koji daju negativne komentare treba nama vekna leba po ceni litre goriva pa zivi ko moze pa bi znali neke stvari da cenimo
  • Fokus

    30.03.2012 14:07
    Ako neko od doticnih kriticara seljaka, moze da odgovori na prvi post, bio bih zahvalan.
  • Fokus

    30.03.2012 14:01
    @Gari
    "Gari - @Fokus
    Pa sto ne odu kolima, busevima? Pa se okupe na trgu ili ispred vlade, skupstine i tamo protestuju?! Da li moraju bas sa traktorima da protestuju?"

    A sto da odu kolima i busevima? Zar nemaju pravo da voze traktore? Da ih policija nije zaustavila, ne bi doslo do ovoga, tako je jednostavno.Dakle policija je napravila problem kako bi zaustavila resavanje problema koje je stvorila vlada.LJudi treba da se bune sve dok ne dobiju sta zasluzuju i sta im pripada.
    A oni koji bi rekli "e pa i ja nemam ovo ono ...pa se ne bunim", pa sto se ne bunite? Ko vam brani? Podrzacu i vas. Bunite se.
    Ljudi u vladi treba da znaju kolika je snaga naroda, i da kad se pobuni da nema vise zaje*ancije i besomucne krade. Protesti ispred skupstine su samo zabava za medije i one u zgradi.
    Samo nek unistavaju privredu, nek sve prodaju i stave u dzep, a vi samo gledajte i kritikujte one koji se protiv toga bore.
  • 30.03.2012 13:56
    "..zapamtite ako nam uniste srednju klasu ..."

    Da si ti živ i rumen, srednja klasa ne postoji u Srbiji već 20 godina.
  • krivi

    30.03.2012 13:55
    @Stojko
    Vazi junacino pojavi se na blokadama pa ispricaj ovo sto imas. A usevi ce biti osigurani od pozara i grada kao i svake godine pa ti slobodno pali. I veruj mi pozeleces da sam skocis u vatru ako te uhvate.
  • 30.03.2012 13:54
    "Stojko - Organizovano protiv seljacina!
    Nevidim drugi nacin nego da se ljudi organizuju i fizicki obracunaju sa seljacinama koje ugrozavaju osnovno pravo slobode kretanja! Ako je policija nesposobna treba da preuzmemo stvar u svoje ruke! A vidim da ce im se ove godine mnogo puta "slucajno paliti usevi" tipa "nenamerno baceni pikavac u zito..."

    Ja bi te zbog ovakvih pretnji prebio ko vola i bacio u zatvor.
    Istini za volju, ti si samo kukavica, i nista neces uraditi.
    Jer da imas mu*a, stao bi uz seljake i trazio njihova i svoja prava. A ako te neko uhvati da im palis useve, nek ti odmah i naplate stetu.
  • nezavisni Vojvođanin

    30.03.2012 13:52
    Okupatori sprečavaju one koje hrane celu Vojvodinu da se slobodno kreću po Vojvodini.

    http://www.youtube.com/watch?v=oCXA2xkvUCI
  • 30.03.2012 13:51
    "Jesu, ali hoce li ti seljaci onda imati razumevanja kada nekog drugog natera muka da protestvuje tako sto ce blokirati puteva a seljaci ne budu mogli zbog tih blokada u njive da oru, seju ili zanju. Hoce, bolece ih uvo. Traktorima ce razbijati te blokade."

    To je pretpostavka izvucena iz trenutne frustracije.
    Razumite da dok god se mi medusobno spoticemo nista se nece promeniti. Stanje je jako lose i stvari su odavne trebale da se menjaju. Treba podrzati svakog ko se bori za svoja prava jer samo tako prepoznajes i svoja prava. Peder, malinar, traktorista, biciklista, stolar, obucar...svi smo mi ljudi i gradani ove zemlje.Kada budemo postovali jedni druge, tada ce doci do promene. I razumite da su seljaci ZAUSTAVLJENI OD STRANE POLICIJE, dakle oni su hteli da voze do BG-a i nazad, ne da prave blokade oko grada.

    "Ako je seljacima bas toliko lose sto onda nisu blokirani putevi u celoj drzavi? Sto ne izadje nekoliko desetina hiljada traktora na ulice i puteve a ne samo par stotina kao sada? Sto putevi nisu blokirani oko Uzica, Kraljeva, Kikinde, sombora, Vrsca, Sapca, Nisa, . . . valjda i tamo ima nezadovoljnih seljaka ili je ovo samo protest nekolicine koji bi hleba bez motike, subvencije pa da nista ne rade kao Grci koji nisu decenijama radili."

    NE znam, mozda su uplaseni, nemaju volje za borbu, nisu se dogovorili i saglasili sa ostatkom seljaka, kulturoloske, ideoloske i ostale razlike i nesuglasice itd. Mislim da je i ovo sasvim dovoljan dokaz da ministre i gospodu ne interesuje gnev naroda ni resenje problema.Ja ne razumem zasto braniti vladu zarad sopstvene koristi, kada ce vec sutra ti isti ljudi povecati dadzbine i smanjivati plate, seci poslove i dalje podrivati drustvo i ekonomiju sto ce uticati i na vas. Oni koji pozivaju na prebijanje ovih ljudi, po mom misljenju, nisu normalni. I to su bas onin kojima ovaj javasluk odgovara. Sitni pilicari, seoski "mafijasi", frajeri i bizmismeni sa ufleaknim kravatlama, i generalno, ljudi koje ne dotice nista.
  • Lala

    30.03.2012 13:49
    Ala su se raspisali partijski vojnici.

    Pišete samo, ič vas ne zarezujemo. Posle izbora idete na robiju i vi i vaši lideri.
  • Fokus

    30.03.2012 13:40
    @realista
    "@Fokus
    Koliko godisnje ukrades od drzave, priznaj smradu. Ili te neki tajkun debelo placa da sprovodis revoluciju."

    0.
    Ne placa me niko da govorim sta mislim.
    Zasto uvek mora da postoji neka zavera i agenti?
    Pokrecem se iskljucivo solidarnoscu, razumevanjem i znanjem da je realnost u ovoj zemlji crna.

    Zasto bi me tajkun placao ako podrzavam seljake? Pa zar tajkuni ne pokrecu tu istu smrdljivu drzavu, i ova policija nije njihova privatna armija? Jel ti uopste razumes o cemu pricas?
  • Najvredniji čovek je Paor

    30.03.2012 13:23
    Uplašili se rada što bode oči političarima
    a mamlaz u ministarstvu poljoprivrede najplaćenije đubre u Srbiji, sa 31.god. Njega treba poslati na njivu nek radi i biće tako, a ne za vreme radnog mesta da je na forumu, ovo je godina istine! Ova 2012.god. gde će mnogi mamlazi biti proterani iz Srbije ili na Kosovo, došli iz inostranstva gde su se školovali da oni se pitaju šta će biti sa paorima..., bruke jedne, te će Hvala Bogu napokon se ceniti RAD, RED i DISCIPLINA,a obrazovani više neće biti na birou kao nezaposlena lica!!!
  • MUKILI

    30.03.2012 13:17
    Neko
    NEKO je dobio zadatak da lupa minuse!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Seljak kome odgovara novi zako

    30.03.2012 13:05
    Smesni ste bogati seljaci
    Lupate gluposti da vam policija ne da da prodjete! Mali policijski fiat punto blokira put John Deeru od 500 konja, smesno! Ako stvarno zelite u Beograd pa zasto ne idete preko njiva tamo, malo se snadjite pa zaobidjite te kordoncice... A i vasi zahtevi su nerealni! Iznajmljujete 100 hektara zemlje samo da bi podigli 100x 14000 dinara a bas vas briga za dobar prinos...
  • realista

    30.03.2012 12:58
    paorska mafija
    @Fokus
    Koliko godisnje ukrades od drzave, priznaj smradu. Ili te neki tajkun debelo placa da sprovodis revoluciju.
  • @ Anonimus

    30.03.2012 12:57
    "I ti seljaci su gradani."

    Jesu, ali hoce li ti seljaci onda imati razumevanja kada nekog drugog natera muka da protestvuje tako sto ce blokirati puteva a seljaci ne budu mogli zbog tih blokada u njive da oru, seju ili zanju. Hoce, bolece ih uvo. Traktorima ce razbijati te blokade. Ako je seljacima bas toliko lose sto onda nisu blokirani putevi u celoj drzavi? Sto ne izadje nekoliko desetina hiljada traktora na ulice i puteve a ne samo par stotina kao sada? Sto putevi nisu blokirani oko Uzica, Kraljeva, Kikinde, sombora, Vrsca, Sapca, Nisa, . . . valjda i tamo ima nezadovoljnih seljaka ili je ovo samo protest nekolicine koji bi hleba bez motike, subvencije pa da nista ne rade kao Grci koji nisu decenijama radili.
  • Stojko

    30.03.2012 12:35
    Organizovano protiv seljacina!
    Nevidim drugi nacin nego da se ljudi organizuju i fizicki obracunaju sa seljacinama koje ugrozavaju osnovno pravo slobode kretanja! Ako je policija nesposobna treba da preuzmemo stvar u svoje ruke! A vidim da ce im se ove godine mnogo puta "slucajno paliti usevi" tipa "nenamerno baceni pikavac u zito..."
  • Gari

    30.03.2012 12:32
    @Fokus
    Pa sto ne odu kolima, busevima? Pa se okupe na trgu ili ispred vlade, skupstine i tamo protestuju?! Da li moraju bas sa traktorima da protestuju?
  • Stefan

    30.03.2012 12:31
    Računari su mi posao. Cipele za terenisanje. Patike ne mogu, treba ispoštovati klijente. Nemaju svi bogatog tatu paora, pa dobra kola. Futoška pijaca - e, nju ću da preskočim, pa i TEMPO i IDEU, ionako je jeftinije.
  • 30.03.2012 12:24
    "POLICIJA BI TREBALO DA OMOGUCAVA NAMA GRADJANIMA DA STIGNEMO NA POSAO, KUCI SA POSLA. Znaci ako se meni hoce da nekome zabranim ulaz u sopstveni stan u gradu, to i mogu da uradim. Pa lepo... Ne da mi je muka nego POVRACAM uveliko!!!!"

    I ti seljaci su gradani.

    Da policija nije onemogucila kretanje tim gradanima, ostali gradani bi bili omoguceni da stignu do njihovih zivota, zeljenih tropskih destinacija i poslova.

    Kako ste samo neobazrivi i hladni na tudu muku.
    Samo na sebe mislite.
  • ura

    30.03.2012 12:14
    "Radnik - Ovo je anarhija!
    Žandarmerija da odmah uspostavi pravni poredak i da spreči ILEGALNO iživljavanje grupe građana koji sebe zovu paori!
    Da pohapsi odgovorna lica i kolovođe ovog poluterorističkog akta od strane pomenute grupe!"

    Ura i Srbija ceka Seselja! Samo gazi ljude drzavo, samo gazi! Ja cu biti srecan samo dok je meni idila netaknuta.
    Ura, gazi, ura, gazi!
  • Procitajte jos jednom

    30.03.2012 12:12
    Pera - Podrska seljacima
    Vlada Srbije hoce da unisti srednje jake vojvodjanske proizvodjace (tj. da unisti proizvodnju u Vojvodini) da bi mogla da udovolji uvoznickom
    lobiju. Zato ceo ovaj spin po medijima kako su paori kao bogati jer ne teraju volove i konje i ne seju rukama. Hoce da ih unisti da bi ih dovela u situaciju da prodaju zemlju Miskovicu, Matijevicu i VIktoriji.

    Takodje Vlada Srbije radi za holandski lobi a protiv vojvodjanskih proizvodjaca. Nemam nista protiv Holandije, stavise vrlo je cenim i postujem, ali u ovim stvarima je Holandija direktni konkurent Vojvodini i tu treba igrati pametno, tj mora postojati vlast koja ce pametno da igra i da radi za interese Vojvodine a da stopira holandski (ili danski) lobi. Nazalost Vlada Srbije (bilo koja iz Beograda, DS, SNS, svejedno je) nema tu svest i radje ce za koji milion EUR dobijenih u dzepove od Holandjana i Danaca prodati Vojvodinu kao sto su vojvodjanski Naftagas prodali Rusima. Nazalost Vojvodina je u rukama Srbije koja nema interes ni kapacitet da pametno igra oko ovoga i nek nam Bog bude na pomoci oko ovoga. Zato sva podrska paorima jer ovo je borba slicna borbi oko prodaje NIS-a (koju smo izgubili)!!

    Vojvodjani, zapamtite ako nam uniste srednju klasu proizvodjaca GOTOVI SMO!!!
  • Fokus

    30.03.2012 12:09
    @Novelja
    "Tako ce oni blokirati te puteve svake godine, pa svakog meseca... Sve dok jednom ne naidje pogresan. A kada pogresnog, koji nema pojma o tome sta se desava, ne propuste, i kada izadje iz kola i ubije nekoga pajserom, onda vise nikad, ali nikad, nece stati na jbni put..."

    Sve dok vlada ne uslisi prava i zahteve tih ljudi.
    A taj sa pajserom si ti,jel? Pa zans i njima smetaju drugi ljudi ,ali izgleda da to oni rade na humaniji nacin ,a ne pajserom.Koliko bi seljaka stigao da prebijes dok te ne izgaze ko krpu?

    "Sve ja to razumem, hocete vase pare. Ali brate, sedite tamo cevcite pivcugu, rostiljate, setate La Costa patike i Armani farke. Ja idem na posao za Temerin svaki dan, i treba zbog vas da se jbm 2 sata duze da putujem. Pa nemoj smarati mene brate rodjeni, idi za taj Beograd ako ti je to cilj. Ne da ti policija? Hoces da mi kazes da traktor ne moze da izgura pezoa sa puta? Hoces da mi kazes da je to prekrsaj? Krivicno delo? A parkiranje traktora na kolovozu nije? Ma daj oladite malo, pustite mene i slicne da zivimo."

    Brate, za BG ne mogu da idu JER IM JE POLICIJA BLOKIRALA PROLAZ! Ocigledno nisi sposoban da resavas probleme bez nasilja i divljanja, brate. Kako biti normalan, missslimm.
  • Milana

    30.03.2012 12:08
    Godinama je od NAŠIH para uklanjano ono ruglo od divlje deponije kod Kaća, gde su otvoreno isti ti paori bacali smeće i izlivali fekalije! Isti ti koji neće da plaćaju komunalne usluge!
  • Grim

    30.03.2012 12:06
    @Stefan
    Lepa basnu si nam ispricao, stignes i u prodavnicu racunara i u radnju sa cipelama a ima te i na pijaci dok oko tebe sve sami poljoprivrednici nezajazljivo bacaju pare. Reci nam jos samo jesi u toj basni ti bio vuk ili Crvenkapa?
  • Fokus

    30.03.2012 12:02
    "Realista - krivicno delo iznude
    Ovo je cisto reketiranje drzave! Drzava ne zeli da im placa "reket", a oni maltretiraju posten narod, dok drzava ne popusti. Antiteroristicke jedinice angazovati da pohapse smradove. Seljacka mafija!"

    Glupane glupi.Je*ala te drzava, tebi sigurno odgovara klima, a pozivas se na posten narod.
    Antiter...sta bulaznis magarce.
  • Fokus

    30.03.2012 12:00
    "Toliko sam ogorcen i napunjen nekom negativnom energijom da ovoj stoci koja blokira puteve zelim da im u narednih pet godina svaki usev propadne a da ih drzava za to vreme je*e za poreze i ostale dazbine. Stoko traktoraska."

    PAORI SU BLOKIRANI OD STRANE POLICIJE!
    Oni su hteli da ido do BG-a i nazad.
    POlicija je stakala od podne na izlascima iz grada i cekala kolone da ih tu blokira.da su ih propustili bilo bi mnogo manje problema.
    Svu odgovornost treba da snosi drzava.Tacka.
  • gde je

    30.03.2012 11:57
    izvestaj
    Ima li nekog iz klinickog centra da potvrdi da je dovezen zivotno ugrozen covek kojeg paori nisu pustili na blokadama? Neka redakcija 021 ovo ispita da proverimo ima li istine u ovim komentarima gde se pljuje posten svet koji trazi svoja zakonska prava. Mislim da nema i da je DS centrali ovo pitanje od goruceg znacaja cim su se raspisali na svim forumima pljuju poljoprivrednike gore nego T.Nikolica. Ne znam zasto se tako plase ratara verovatno zato sto treba da budu lak plen rezimskih tajkuna a oni vidi ih kakvi su nece. Izgleda su samo poljoprivrednici nezadovoljni svi drugi vidim puni posla, odlicno zaradjuju super im ide samo ne mogu da prodju blokade zlih poljoprivrednika koji im kvare srecu. Kako da ne...
  • Lala

    30.03.2012 11:56
    ?
    Probijajte se do BEOGRADA a ne nas vojvodjne da mucite!
  • Fokus

    30.03.2012 11:56
    Neverovatno kako ste ljudi samo-bitni.
    Zasto bi nekoga bilo briga za vase probleme ako vi otvoreno pokazujete sta mislite o pravima i problemima drugih.

    Sta mene briga hoces ti dobiti otkaz zbog ovoga ili onoga , zasto bi ja tebe saslusao i podrzao te u tvojoj muci, jel? Bitno j eda je meni dobro, a za ostale me briga, jel?

    Problem je drzavni aparat, zapamtite.
    Paori su u pravu, vi ispastajete zbog drzave,
    jer da tamo sve funkcionise do ovoga ne bi dolazilo.
  • 30.03.2012 11:50
    @@zoo
    Pa to je zato sto ste vi dobro utrenirani robovi.
    Svako ko ne podrzava prava i zahteve ovih ljudi ce se pre ili kasnije naci u istoj situaciji. Svi smo mi povezani, zato treba teziti da je svakom gradaninu dobro u ovoj zemlji, kako ostali ne bi ispastali. Svako ko se buni protiv lopovske bande ima moju podrsku.
  • SIN Lale pravog paora

    30.03.2012 11:49
    Paori
    Ako su ovo paori ja sam meksikanac!
  • 30.03.2012 11:28
    Muka mi je
    Moje pravo da stignem kuci je UGROZENO. Moj novcanik je ugrozen. Kada me upucuju na autoput da placam putarinu ili da idem zaobilaznicama 15 km vise od uobicajene ture je DIREKTAN ATAK na moj novcanik, na moje vreme, na vreme moje porodice. A ono sto je nemerljivo parama kao na primer zivci!!!! Pa ko ima prava da namerno ugrozava moja prava? POLICIJA BI TREBALO DA OMOGUCAVA NAMA GRADJANIMA DA STIGNEMO NA POSAO, KUCI SA POSLA. Znaci ako se meni hoce da nekome zabranim ulaz u sopstveni stan u gradu, to i mogu da uradim. Pa lepo... Ne da mi je muka nego POVRACAM uveliko!!!!
  • Mrs. Blaise

    30.03.2012 11:27
    A da paori malo razmisle. Uzmu 14.000 po hektaru i stave pšenicu i kukuruz na tavan.Pa ako već hoce subvencije od države valjda treba i da vrate nešto. I mi koji se ne bavimo poljoprivredom bismo voleli malo para iz državnog budžeta, a pre svega bismo voleli da se slobodno krećemo.
  • 30.03.2012 11:16
    Ne pamtim kada sam poslednji put cuo ili procitao da je neka traktoraska stoka kaznjena kada tokom radova sa njiva na put nanese gomilu blata, vuce pretovarene neosvetljene prikolice po mrklom mraku. Sada se kao nsto bune i maltretiraju narod a kada nanosenjem blata na kolovoz ili voznjom ne osvetljenim poljoprivrednim masinama ugrozavaja bezbednost saobracaja onda ih boli ona stvar za sve to. Kada se neki pandur slucajno drzne da ih takve zaustavi onda odmah kukaju kako panduri maltretiraju sirotinju. Vec me hvata jeza ovih vojvodjanskih puteva kada znam da uskoro ima po njima da vozimo slalom kako bi izbegli komadetine nanesene zemlje i blata.
  • realista

    30.03.2012 11:11
    ...
    Neverovatno je koliko ljudi u ovim komentarima ima koristi od paorskog reketiranja drzave. Zive u gradovima, a babo i matera uzimaju subvencije i siljaju novce deci u gradove, za nova auta, stanove. Svima lepo, nije ni cudo sto im prestanak placanja drzavnog reketa smeta.
  • @ zoo

    30.03.2012 11:06
    Nisam clan DS-a i ne dao Bog dragi da to ikada budem ili bi ko iz moje familije, ali sam zato obican gradjanin kojeg malo pa malo stalno neko maltretira i sada jos i ogranicava slobodu kretanja koja je valjda Ustavom zagarantovana svakom od nas pa i tim paorima da odu do Beograda. Kada me ne mltretira policija zatvaranjem svih saltera zbog njihovog strajka onda me maltretiraju taksisti sa njihovim protestima. Kada me ne maltretiraju vise taksisti onda me maltretiraju one napirlitane salteruse po opstima, sudovima i gradskim institucijama kada oni strajkuju i zatvore saltere. Kada te salteruse prekinu strajk onda me paori maltretiraju blokada puta. Onda strajkuju u zdravstvu pa ne mozes ni kod lekara otici. I tako u krug. Svih 365 dana u godini neko ostri onu stvar a najvise ispastaju oni koji sa time nemaju veze vec se kao sada satima maltretiraju da dodju do radnog mesta koje je vazdusnom linijom udaljeno svega 8 km od grada.
  • 30.03.2012 11:01
    Zr
    Blokiran i most na Tisi kod Zablja
  • Radnik

    30.03.2012 10:52
    Ovo je anarhija!
    Žandarmerija da odmah uspostavi pravni poredak i da spreči ILEGALNO iživljavanje grupe građana koji sebe zovu paori!
    Da pohapsi odgovorna lica i kolovođe ovog poluterorističkog akta od strane pomenute grupe!
  • Zoltan

    30.03.2012 10:37
    Mapa
    Mapa blokada je na raspolaganju ovde: tinyurl.com/blokada2012

    Kao i prošle godine trudiću se da ažuriram iz vesti, sa twittera i komentara posetilaca.
  • 30.03.2012 10:31
    Dali neko zna da li moze iz ns-a do zablja zrenjaninskim putem? hvala
  • Srđan

    30.03.2012 10:29
    Beograd momci, BEOGRAD.

    Tamo blokirajte
  • 30.03.2012 10:24
    nova mapa blokade
    momci ponovo prave mapu blokada, info im je potreban, dodati ga na twitter sa #blokada http://maps.google.com/maps/ms?msid=217203275937700207414.0004a4a188c80e2d3941a&msa=0&ll=45.367584,19.937439&spn=1.588057,2.469177
  • Pera

    30.03.2012 10:05
    Podrska seljacima
    Vlada Srbije hoce da unisti srednje jake vojvodjanske proizvodjace (tj. da unisti proizvodnju u Vojvodini) da bi mogla da udovolji uvoznickom
    lobiju. Zato ceo ovaj spin po medijima kako su paori kao bogati jer ne teraju volove i konje i ne seju rukama. Hoce da ih unisti da bi ih dovela u situaciju da prodaju zemlju Miskovicu, Matijevicu i VIktoriji.

    Takodje Vlada Srbije radi za holandski lobi a protiv vojvodjanskih proizvodjaca. Nemam nista protiv Holandije, stavise vrlo je cenim i postujem, ali u ovim stvarima je Holandija direktni konkurent Vojvodini i tu treba igrati pametno, tj mora postojati vlast koja ce pametno da igra i da radi za interese Vojvodine a da stopira holandski (ili danski) lobi. Nazalost Vlada Srbije (bilo koja iz Beograda, DS, SNS, svejedno je) nema tu svest i radje ce za koji milion EUR dobijenih u dzepove od Holandjana i Danaca prodati Vojvodinu kao sto su vojvodjanski Naftagas prodali Rusima. Nazalost Vojvodina je u rukama Srbije koja nema interes ni kapacitet da pametno igra oko ovoga i nek nam Bog bude na pomoci oko ovoga. Zato sva podrska paorima jer ovo je borba slicna borbi oko prodaje NIS-a (koju smo izgubili)!!

    Vojvodjani, zapamtite ako nam uniste srednju klasu proizvodjaca GOTOVI SMO!!!
  • nova_mapa

    30.03.2012 10:02
    Blokada 2012: http://g.co/maps/e3wjv
  • 30.03.2012 09:58
    Zoki - @Policijo reaguj - laži
    I napisano da se ne radi o kolima hitne pomoći, nego da su običnim kolima prevozili čoveka kome je hitno trebala pomoć!
    Kao što neko napisa: na auto-put, blokirajte naplatne rampe ako smete.
  • Novelja

    30.03.2012 09:56
    Tako ce oni blokirati te puteve svake godine, pa svakog meseca... Sve dok jednom ne naidje pogresan. A kada pogresnog, koji nema pojma o tome sta se desava, ne propuste, i kada izadje iz kola i ubije nekoga pajserom, onda vise nikad, ali nikad, nece stati na jbni put...

    Sve ja to razumem, hocete vase pare. Ali brate, sedite tamo cevcite pivcugu, rostiljate, setate La Costa patike i Armani farke. Ja idem na posao za Temerin svaki dan, i treba zbog vas da se jbm 2 sata duze da putujem. Pa nemoj smarati mene brate rodjeni, idi za taj Beograd ako ti je to cilj. Ne da ti policija? Hoces da mi kazes da traktor ne moze da izgura pezoa sa puta? Hoces da mi kazes da je to prekrsaj? Krivicno delo? A parkiranje traktora na kolovozu nije? Ma daj oladite malo, pustite mene i slicne da zivimo.
  • 30.03.2012 09:55
    "Asocijacija poljoprivrednika Banata neće se priključiti protestu poljoprivrednika koji su na putevima od juče i ne podržavaju razloge protesta. Zoran Sefkerinac, potpredsednik ove Asocijacije kaže da nijedna relevantna asocijacija poljoprivrednika neće podržati ovu blokadu i da protestuje samo nekoliko ratarskih udruženja koje Asocijacija poljoprivrednika Banata okuplja." ...
    http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/314796/Clanovi-Asocijacije-poljoprivrednika-Banata-bojkotuju-protest
  • angry mob

    30.03.2012 09:50
    Ja ne razumem ove ljude koji govore kako im policija ne dozvoljava da idu za bg. Pa nisu ni pokušali nego su se odmah pozicionirali na prošlogodišnje punktove da još jednom zagorčavaju život nama što svaki dan putujemo na posao. Prošle godine sam proveo 13 sati zaglavljen u Banatu. Ni trudnicu nisu hteli da puste. Policija se u svemu ponela više nego korektno.
  • Stefan

    30.03.2012 09:50
    Prodavnica računara, blizu Futoške pijace: 3 kupca, sva trojica sa sela (jedan poveo i babu, umotala pare u maramu) - svi kešnuli između 50 i 80.000 za računare.
    Prodavnica cipela, blizu Futoške pijace: 3 cure se odlučuju za cipele. Ali, žure na bus za svoje selo, pa, eto, daj spakuj svakoj po 3-4 para. Plaćanje: keš, naravno!.
    Futoška pijaca: krompir - smrznut i polu-truo iznutra - 50d. Praziluk 120-140. Spanać 140. Jaja (sa ili bez bisera unutra): 20 d...
    Pa sad, KO treba da blokira puteve...
  • tito

    30.03.2012 09:38
    poljoprivreda
    Obećavaju a ništa ne daju, sve preko leđa poljoprivrednika. Ali izbori su jako blizu tako da će se pokazati ko je ispunio obećanja a ko nije.
  • abc

    30.03.2012 09:36
    Nova mapa: http://g.co/maps/ekuzd
  • 30.03.2012 09:26
    Prijave za sve ove koji traktorima blokiraju puteve. Pa svako od nas samo da stane cak i pored puta da promeni gumu na vozilu policija odmah stize i pise kaznu za parkiranje na zelenu povrsinu a ako kojim slucajem ostanes na kolovozu radi promene gume pisu ti kaznu za ometanje saobracaja. sto bi se ovim traktoristima gledalo kroz prste. Neka proba neko od nas da recimo izadje na bulevar i ostavi vozilo u nekoj od traka. Ima interventna da ga izlomi kao cackalicu. Sta je bilo sa onim silnim prijavama za traktoriste od prosle godine? Jeli to naplaceno ili nije? Izgleda da nije jer da su onda morali da plate sada pouceni tim iskustvom ne bi blokirali saobracaj. Neko im je to izgleda otpisao pa misle da mogu ponovo da nas maltretiraju. Zamislite kada bih ja zbog neceg strajkovao i u znak protesta stao na neciju njivu i ometao paora u setvi. Odmah bi se okupilo nekoliko njih i poslali bi me u urgentnu da me sastavljaju.
  • zoo

    30.03.2012 09:24
    vrt
    Clanovi DS-a koji ostavljaju glupave komentare u kojima vredjaju paore i inteligenciju gradjana su zreli za smestaj u mentale institucije. Potpuno su poludeli od straha i imaju razloga za to. Podrska paorima u pravednoj borbi sto treba da bude primer i ostalima. Pobunite se ljudi ne mislite valja da ce se mocne psihopate smilovati sami na vase zivote koje su prethodno upropastili.
  • Zoki - @Policijo reaguj

    30.03.2012 09:12
    laži
    Naravno da nije istina! Jesmo li već zaboravili prošlu godinu? I tada smo u komentarima čitali o trudnicama koje se porađaju na putevima, bolesnicima koji ne mogu da dođu do bolnice, blokiranjima sanitetskih vozila, itd... I šta je bilo na kraju? Paori su sami rekli da su svako vozilo hitne pomoći propuštali bez izuzetaka, i niko živ iz Hitne pomoći nije izjavio da je imao TAKVIH smrtnih problema.

    Partijska mašinerija radi, to je sve.
  • sale novosadjanin

    30.03.2012 09:06
    greska
    je blokirati vojvodinu.
    ova izdajnicka vlast u banovini nema nikakve ingerencije.ona samo klima glavom na poteze bgd,mne i bih partija iz beograda.
    jb se bgd vlasti za vojvodinu i njene gradjane.
    treba blokirati sve komunikacije sa srbijom i proglasiti gradjansku neposlusnost.
    vojvodina je zrela za samostalnost !
  • Mile

    30.03.2012 09:02
    Blokada Poljoprivrednika 2.0
    Da li ce biti nova verzija ili jos vazi ova od prosle godine?

    http://maps.google.com/maps/ms?msid=217203275937700207414.0004a4a188c80e2d3941a&msa=0
  • Gari

    30.03.2012 09:02
    Pa zar nije murija blokirali cestu? Oni su krenuli za Bg, a ovi im ne dadu.
  • olovka

    30.03.2012 08:56
    Muka mi je od ovih sebicnih poljoprivrednika,koji nama koji putujemo na posao van Novog Sada zagorcavaju zivot!
  • jelena

    30.03.2012 08:55
    kaže se seljak , a ne paor....
  • realista

    30.03.2012 08:55
    krivicno delo iznude
    Ovo je cisto reketiranje drzave! Drzava ne zeli da im placa "reket", a oni maltretiraju posten narod, dok drzava ne popusti. Antiteroristicke jedinice angazovati da pohapse smradove. Seljacka mafija!
  • Zoki

    30.03.2012 08:51
    @Policijo reaguj
    Molio bih jos nekoga najbolje iz klinickog centra da pred kamerama posvedoci o ovom dogadjaju. Ukoliko je ovo istina podici krivicne prijave protiv onih koji nisu dozvolili prolaz a ako je ovo laz naci onoga ko je ovo napisao i predati ga paorima na blokadi.
  • Tomislav

    30.03.2012 08:46
    Sramota...
    Sve je to u redu...., ali kako ja da hranim svoju decicu dok oni blokiraju saobracaj a ja zivim od prevoza???? Pa hajde mangupi razbijte blokade tim traktorima, kao sto smo mi razbijali 5 oktobra... Nego nas maltretirate, radnicku klasu, a gore zivimo od vas pet puta!!! Sram vas bilo!!!!
  • Policijo reaguj

    30.03.2012 08:32
    Stoka paorska. Nisu pustili vozilo sa tesko povredjenim covekom da iz pravca Rimskih sanceva udje u Novi Sad pa za urgentnu. Kazu da pustaju samo kola hitne pomoci a ovde se radilo o vremenu. Bilo je veoma bitno ne cekati vozilo hitne pomoci nego nesretnika pod hitno kolima sto pre prebaciti za Novi Sad. Moralo je okolo i tako se gubilo na dragoceno vremenu. Ipak Bogu hvala nekako se stiglo do urgentne pa ce coveku biti bolje. Ovo me je toliko iznenadilo i razocaralo u isto vreme. Toliko sam ogorcen i napunjen nekom negativnom energijom da ovoj stoci koja blokira puteve zelim da im u narednih pet godina svaki usev propadne a da ih drzava za to vreme je*e za poreze i ostale dazbine. Stoko traktoraska. Covek umalo da umre. Bem vas u vasu humanost stoko. Blokirali ste puteve jer imate neke potrebe i zahteve a istovremeno na potrebu jednog coveka da prezivi ono sto ga je snaslo bas vas briga. Bando jedna. Vise nemate moju podrsku bando paorska na traktorima.
  • Heruvim

    30.03.2012 08:23
    Dvostruka igra
    Ako poljoprivrednici ne žele da ometaju gradjane i jedini im je cilj da izvrše pritisak na Vladu Srbije i Ministarstvo poljoprivrede što onda ne blokiraju Auto-put kod naplatnih rampi? Tako će i državu ošamariti po džepu, a i ljudi mogu da koriste alternativne pravce. Ionako se siromasi ne voze auto-putem jer je putarina skupa. Tu već postoje neki dogovori, a ovo je maska za ostale. Neka se zapitaju poljoprivrednici kakvi su motivi ljudi koji njih organizuju.
  • Dragan

    30.03.2012 08:22
    NE pordrzavam strajk !!!
    Novi zakon ne odgovara samo bogatasima- vlasnicima velikih gazdinstava. Za mene kao vlasniku manjeg gazdinstva i te kako odgovara, i mislim da je novi zakon pravicniji od starog. Ovako ispada da strajkaci samo podizu ogromne subvencije (vise hiljada evra) , a zemlju i ne obradjuju. Onaj ko ima dobar prinos nije uskracen novim zakonom. Policija neka otera traktoriste sa puteva, koji zagorcavaju zivot siromasnom narodu. Neka idu autobusima u BG kao sav normalan svet!
  • Bane

    30.03.2012 08:09
    Policija
    Treba da zgaze policajce i napred za Beograd ili bar neka ih puste dole u Srbiju..da blokiraju malo Zlatiborac....
  • Magacioner

    30.03.2012 08:08
    Pun mi je...
    Pun mi je više ku... kufer i paora i policije i radnika gradske kuce i malinara i prosvetara... i svih koji strajkuju tako da drugi ne mogu da zive od njih. Ja ako zakasnim na posao zbog njihovih blokada mogu samo da dobijem ili otkaz ili smanjenje iovako bedne plate. Slažem se ja da sitacija nije sjajna, ali ako vam ne odgovara, svima vama koji štrajkujete tako što nas druge ugrožavate, imate brate mogućnost izbora. Ostavite taj svoj posao i evo recimo zaposlite se u supermarket gde ja radim, ako mislite da je to bolje. Veoma brzo ce te shvatitida je to sto imate jako jako mnogo u odnosu na većinu ljudi ovde. Siguran sam da većina tih jadnih paora živi bolje od većine vas koji im ovde kao pružate podršku. Ja radim za 18 000 din, 6dana u nedelji po 9-10sati i nemogu da dođem na posao jer je on blokirao put svojim traktorom koji vredi 50 000 EUR. Evo ja cu se menjati sa svima njima. ostavite se prica da oni nas hrane. Mene i moju decu ne hrane oni nego ja i moj ruke.
  • 30.03.2012 08:06
    Auu vid sirotinje. Sve isti traktori, iz iste firme, a svaki vredi 3 puta više od 3 ova automobila zajedno.
  • Gradjanin

    30.03.2012 08:00
    Podrska
    Podrska svim poljoprivrednicima da se izbore za svoja prava.
    Gde ste sad malinari, mislite da cete vi nesto dobiti. E pa necete
  • Milana

    30.03.2012 07:56
    Gde baš opet oko prvog?! Kako ću stići do Kaća da gazdi platim za stan??? Jedan od 5 koje izdaje u Novom Sadu (svakog puta me pita za KOJI stan plaćam)
  • ns

    30.03.2012 07:54
    Bunite se ljudi
    Ne dozvoliti da nam jos i poljoprivredu uniste, kao sto su uradili sa mnogim industrijama i drugim oblastima. Od cega cemo se hraniti ljudi? Od zaduzivanja u inostranstvu i posla u javnom preduzecu? Moderno ropstvo.
  • Fantom Promene

    30.03.2012 07:51
    A gde je sad doktor Bojan da podrzi poljoprivrednike ko prosli put....?
    Ili je sve to bila samo farsa....
    Ma super su te mere Petrovica kad vam on kaze....
  • Lokalni Triciklista

    30.03.2012 07:50
    Bravo za pravnika ministra poljoprivrede DuPe!
    A kampanja u toku... e pa poljoproivrednici mislite za koga cete glasati i da li hocete odog sto vas zdusno z**ebava da vidite na mestu premijera ili pnovo ministra poljoprivrede
  • Novosađanka

    30.03.2012 07:48
    Nema ministarstvo para
    Posle sinoćne izjave ministra Petrovića je jasno zašto je vjada donela ovakvu uredbu nemaju novca pa hajde da subvencije odložimo za leto i jesen a dotle će se već nešto smisliti valjda ćemo nešto skrpiti što je malo verovatno, a sad nam pare trebaju za izbore pa žrtvujte se paori kako nam poručuje Predsednik biće bolje samo nam nije rekao na koga se odnosi ta poruka, na obićne građane i paore sigurno ne. Protest je opravdan i zato seljake treba podržati, ali takve poruke pretežno čitamo i čujemo od građana Vojvodine dok naši političari toliko ćute da je tišina preteška. Prestonićka štampa i javno mnjenje se usmerilo na stvaranje razdora između Vojvođanskog i seljaka iz uže Srbije. Toliko se potenciraju veliki moćni traktori kao da se ovde zemlja može obrađivati sa traktorčićima ili motokultivatorima pa nisu ovde parcele od dva tri ara, ali propaganda svašta čini.
  • Gari

    30.03.2012 07:43
    Užas živi...
    Slažem se s vama zemljoradnici, al ajd ne koristite ljude kao taoce i pustite sva civilna vozila da normalno prolaze, i da normalno ljudi zarađuju svoje plate, jer i vi gospodo (drugovi) imate benefita ako bude ljudi koji će kupovati vaše proizvode.

    Hvala.
  • Miki

    30.03.2012 07:36
    OK, razumem paore, ali da li država može meni da obezbedi da stignem kući sa posla ili ćemo svi da budemo žrtve međusobnog nerazumevanja nesposobnog ministarstva i bogatih paora?
  • DrMr

    30.03.2012 07:35
    Razlog zabrane puta u Beograd
    Moze li neko da mi objasni po kom osnovu mogu da zabrane nekome da ide za BG?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna