Novi Sad
31.03.2012.
08:19
Glavna prosvetna inspektorka Ljubica Srđanov izjavila je da bi trebalo pokrenuti inicijativu da se od naredne godine u pravilnik o ponašanju, bar kroz dve rečenice, nagovesti da su seksualna opštenja u školama nedopustiva i da bi, ukoliko se dešavaju, mogla biti sankcionisana.
  • Aleksandar

    13.12.2012 15:09
    škola
    Često slušam komentare tipa: Šta vas to u školi uče kad se tako ponašate ? Da, nekad je škola bila vaspitno-obrazovna ustanova, a danas ? Danas je škola i prosvetni radnici na dnu kao i celo društvo u moralnom, političkom i ekonomskom smislu.Učitelji i nastavnici odavno nisu uzor svojim djacima, a znanje nije težnja već moranje. Dečja prava su toliko uzela maha da nastavnici sa strahom i pod stresom obavljaju svoj posao dok im učenici i njihovi brižni roditelji duvaju za vrat. U toj situaciji škola nikako ne može biti mesto za vaspitanje. Dovoljno je da učenik uperi prst u nekog nastavnika i optuži ga za nasilje, pedofiliju i sl. i da čovek ne zna kako posle da izvuče živu glavu. Kada nastavnik sa strahom dolazi na posao šta se može očekivati o kvalitetu njegovog rada ? Gospođa Srdjanov bolje da se bavi kako da zaštiti nastavnike a ne sporednim stvarima.
  • Aleksandar

    01.04.2012 07:53
    Nisu deca kriva!!!
    Ne mogu tu puno pomoci ni inspektori, ni direktori. Rodjitelji su sljam!!! Zato su deca takva. Deca su ista uvek bila samo su roditelji bili drugaciji. Na TV-u uce da je pozeljno biti kreten. Kod kuce ih podrzavaju svim sredstvima u tome uz onu cuvenu: "Pa ne mozemo mi biti mimo sveta, sva deca to rade ili to imaju, pa sto ne bi i nase..." Tek kad se roditelji promene deca ce biti normalna. A do tad neka nam je Bog u pomoci.
  • Spark

    01.04.2012 05:16
    Porodicni biznis
    "...u pojedinim školama učenice oralno zadovoljavaju svoje vršnjake, a zauzvrat budu nagrađivane užinom ili cigaretama..."
    Sve se dobro uklapa u 'Grand' kulturu koja se ovde neguje vec 20 godina.
    Nije kriv NATO!
  • 01.04.2012 00:17
    mlada vojvodjanka
    kakvo se ponašanje očekuje kad su deca u našem društvu prezaštićena!te današnje retke zveri se više ne igraju već ih skockane matere(ko da su sve na pinku zaposlene),izvedu tip-top doterane na igrališta pa se dernjaju na decu da se ne isprljaju, da beže od nekog cigančeta ako se tu kojim slučajem zateklo(ako ga nisu one već oterale!)a najčešće se otimaju za ljuljaške ili klackalice s drugim ženama da bi svoom nasledniku obezbedile igračku!u obdeništima svi roditelji znaju bolje od vaspitača kako se treba vaspitati njihovo dete, a u školama su već savršeno savladali kako njima niko ništa ne može jer su tu moćni roditelji koji na zvrk mobilnog dolaze u školu pa neretko čitamo po novinama kako prolaze nastavnici koji se suprotstave takvim huliganima koji su to već uveliko i u osnovnoj školi... srednješkolce već nije za pominjati! kakva veronauka, kakvi bakrači - pa kome je ona još šta dobro donela kad vidimo da posrnule vaspitava lopatom! celo društvo je amoralno jer je neobrazovano - jel ono beše imamo samo 5% visokoobrazovanih a skoro polovina je tehnički nepismena što se danas smatra kao da ne znaju ni slova! petnaestogodišnjaci samo kod nas budu celu noć van kuće, a ako se bilo šta desi takvoj nezreloj balavurdiji koja je često pijana i drogirana onda su pune novine naslova tipa - silovana devojčica, pretukao dete i sl. a niko se ne pita šta ta deca noću traže napolju? nisam čitala da je i jedan roditelj odgovarao što mu je dete noću van kuće???
    sve ide iz glave a da bi tamo nešto bilo moralo bi se prvo i u glavu nešto sipati! prvo roditeljima pa onda deci...ali to je nažalost već druga tema!odavno je kod nas škola postala poligon za odmeravanje snaga a ne obrazovno vaspitna ustanova!
  • mrva

    31.03.2012 19:54
    zato ziveo rukoblud
  • PsihoDelija

    31.03.2012 19:34
    ali, ali...
    Po kom osnovu će sankcionisati "seksualno opštenje" na obostrano dobrovoljnoj osnovi ako nije bilo zakonskog osnova da se kazni trinaestogodišnjak koji SILOVAO druga (pre par meseci)!?
  • Prospero

    31.03.2012 19:13
    Robinka Hudović
    Tipična, neozbiljna i jalova birokratska rabota! Zašto odvažna gospođa Srđanov ne napusti svoju foteljicu i ne siđe na rad u najbližu školu, pa da licinom mestu suzbija nemoral? Uveriće se, ako ništa drugo, da joj već postojeće pozitivno pravo omugućuje široko polje delovanja. A ona bi još papirologije!
  • gradjanin

    31.03.2012 18:13
    lepo ja kazem
    da umesto nakaradnog gradjanskog obrazovanja i jos nakaradnije veronauke trebamo uvesti bonton i seksualno obrazovanje... deluje sasavo, ali...
  • ---

    31.03.2012 18:11
    ----
    Ali za užinu ili cigaru ?????!!!!!!
    Naopako...pa kuda ide ovaj mladi svet????
    Nadležni kogod da ste,gde god da ste, pozabavite se ovim...
    Znači li to da su ova deca gladna ili šta?????
  • 31.03.2012 17:30
    "Koji inspektor moze da zabrani skolske ljubavi?Koji ministar ima prava da preti kaznama zaljubljenim mladim ljudima? Gde je sveto pravo mladosti na slobodnu ljubav? Ko sme da gazi pravo dece da vole i budu voljena..Sta skola cini da najcistija ljubav mladih bude zasticena,negovana,ocuvana i objasnjena,obasjana i privilegovana u odnosu na hipokriziju odraslih,mrznju i trgovinu emocijama svojstvenu samo i iskljucivo svetu starijih.
    Gde je tu Ombudsman Jankovic."

    Dobro ajde, ljubav.
    Ali bludnjicenje ne mora da bude ljubav.
    Valjda postoji pristojnost, intima i obazrivost u svemu tome. Zar treba da se ljudi tarslace na ulici, po kaficima i busevima jer je to "ljubav"?
    Ne preteruj. Nema tu ljubavi ,samo poziranje i prostitucija zarad popularnosti.Klinci vise ne znaju kako da se dokazu i izgrade svoj status u drustvu sem prebijanja, razvaljivanja od alkohola i droge, bludnicenja, nepristojnog ponasanja i kompletnog idiotizma (sutanje u mosnice, "planking", razne druge opasne radnje).Mozda jednostavno nisu normalni. Narastaj debila.
  • Brutus Ludens

    31.03.2012 15:29
    Rados' mladosti
    Koji inspektor moze da zabrani skolske ljubavi?Koji ministar ima prava da preti kaznama zaljubljenim mladim ljudima? Gde je sveto pravo mladosti na slobodnu ljubav? Ko sme da gazi pravo dece da vole i budu voljena..Sta skola cini da najcistija ljubav mladih bude zasticena,negovana,ocuvana i objasnjena,obasjana i privilegovana u odnosu na hipokriziju odraslih,mrznju i trgovinu emocijama svojstvenu samo i iskljucivo svetu starijih.
    Gde je tu Ombudsman Jankovic.
  • evo me opet

    31.03.2012 13:56
    nesavesna
    Inspektorka Srđanov zna dobro da je u školama loše stanje,ali kad se prijavi problem inspekciji,inspekcija zataškava slučaj i zato smo kao društvo došli u situaciju da nam je u školamajako jako loše stanje.
  • -

    31.03.2012 13:07
    -
    znaci- uz veronauku, cirilicu, legalizaciju dveri vi ste dobili blud po skolama.

    pa bas lepo vaspitavate decu kod kuce.
  • 31.03.2012 11:38
    Pa sto se cudite, filujete decu Pinkom i kojekakvim smecem, ne dajete im primer ponasanja,
    pa to je kul, IN, i sasvim je normalno da popusis drugaru za cigarete, posle popricas sa drugaricama o tome, mozda poljubis mamu kada dodjes kuci.


    Sinoc gledam dete(bukvalno), razvaljena od alkohola ,obucena kao najprljavija droca, klibari se i tetura po ulici sa drugaricom u istom stanju sa flasicom u ruci. Mene je bilo sramota koliko je ono tuzno. Svaka cast roditeljima i moralnim uciteljima. Klinci su ko besni psi, svi nadr*ani i konstantno u stanju agresivnosti,krecu se u coporima i tad prave probleme ljudima, klinke navalentne i nevaspitane, obucene po poslednjoj "modi", sve na njima pravo samo su grudi vestacke. Kakav maloletnicki sljam i olos. Meni to ne bi smetalo da ne ugrozavaju druge ljude u svojoj okolini. Prosto ne znam kada ce neki balavac da izvuce noz i da se poigra sa mnom naocigled svojih drugara iz copora.Posto nema zakona da ih u tome spreci, a nema ni ko da ih nauci pristojnosti i uljudnosti onda se ne cudite sto nam je drustvo na dnu.
  • luchka

    31.03.2012 11:20
    Zanimljivo
    ranije nije bilo veronauke u skolama, nije se posecivala crkva, a moralne norme su u vecini postovane. Moto savremenog vaspitanja /roditeljskog, skolskog, verskog/ glasi " novci su svuda oko vas na tlu - samo se treba sagnuti..."
  • strašno

    31.03.2012 09:30
    Koliko se iz teksta da zaključiti situacija je još gora, jer u pitanju nije blud već prostitucija, tj. pružanje seksualnih usluga u zamenu za užinu ili cigare.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna