Novi Sad
31.03.2012.
18:04 > 07:37
Predsednik nezavisnog društva novinara Vojvodine Dinko Gruhonjić ocenio je da su se novinari pojedinih medijskih kuća poslednjih dana stavili u službu vlasti, pokušavajući da marginalizuju proteste poljoprivrednika.
  • Barbarelo

    01.04.2012 09:27
    o politici - novinarstvu i pozadinskom kapitalu
    Zašto se sam predsednik NUN Vojvodine ne pozabavi tom temom nego proziva druge. Prvo mora i drugima da objasni kojim i čijim kapitalom finansira svoje
    medijske projekte.
  • Maja

    01.04.2012 09:06
    Ne razumem, traktor od 100.000 evra
  • Vlajko

    01.04.2012 06:57
    jadnici
    Neverovatno koliko se partijska propaganda angazovala na satanizaciji seljaka. Ocigledno im je ovo pitanje od goruceg znacaja cim su iz vise oruzja atakovali na seljake nego na opozicione politicare. Sve govori da im mnogo toga zavisi od para koje racunaju da ce oteti poljoprivrednicima. Svako koga zanima istina neka procita uredbu ministarstva i bice mu jasan razlog protesta. Subvencije od ove godine se prvi put isplacuju otkupljivacima i preradjivacima koji vec imaju monopol a ne seljacima. Svi znamo da ti tajkuni ucestvuju znacajno u finansiranju vladajuce partije a ovo je izborna godina. Za sve one koji su u dilemi sta se ovde desava neka se zapitaju da li su ih nekada opljackali i ojadili tajkuni ili poljoprivrednici. Kome vise verujete? Uostalom svako od nas ima nekoga na selu pa pitajte da vam objasni.
  • 01.04.2012 05:41
    Paor
    Kaze Predsednik da je poljoprivreda buducnost ove zemlje,naravno da nam je potrebna i da ima perspektivu
    ali ne sa ovom strategijom.Ova zemlja ima mnogo znacajnije potencijale ali su ih unistili, te se isto to pise i poljoprivredi,sa ovim i ovakvim politicarima.
    Gusenje protesta im ide jako dobro,prvo su zabranili ulaz u gradove a zatim trgovali,pusticemo vas u Beograd i Novi Sad ali se povucite sa puteva,na taj nacin su ih podelili i oslabili,opet prevara!!!!
    Madjarska je pri ulasku u EU polagala sve nade u poljoprivredu , sada je prezaduzena zemlja,dali je to
    ispravan pravac ili visoke tehnologije.
  • 31.03.2012 20:59
    Sve ce to Dacic resiti, bas kao i probleme poljoprivrednika. Ne treba nam ni jedan ministar, on sam je kompetentan da sve resi. Neki ga zovu i Srpski Cak Noris. A drugi ga zaje*avaju.
  • 31.03.2012 20:38
    Ako piše u e-novinama onda je čista laž.
  • Y

    31.03.2012 20:33
    Obrt novca...
    najbrži je u poljoprivredi. Ciklus ulaganja i povraćaja novca je 6 - 8 meseci (osim u stočarstvu). Zato je ova proizvodna grana na udaru "državnih mešetara", koji bi da je ODVOJE od DOMAĆIH poljoprivrednih proizvođača i isporuče tajkunima, a ovi stranim kompanijama. I kvote koje će propisati EU (ako ikad uđemo u tu metastatičnu tvorevinu) biće na štetu preostalih poljoprivrednika. U najkraćem, ukoliko sada ne podržimo našeg seljaka: a) Vojvodini oduzimamo poslednju razvojnu šansu; b) za veoma kratko vreme ješćemo g..na!
  • Branko

    31.03.2012 20:06
    Premije
    Evo ja sam učesnik tih protesta i ne radim za bilo koga, niti sam veleposednik, nego jedino što tražimo jeste kontinuitet politike.
    Cela EU je odavno napustila premiranje poljoprivrede po prinosu, upravo zbog mešetarenja prerađivačke industrije, i tamo se dobijaju premije po hektaru. A pošto su našim političarima puna usta evropskih principa, ne razumem zašto onda i u poljoprivredi ne slede "evropski put".
    Sve dok se ne donese Zakon o premiranju, koji će potvrditi skupština Srbije, neće ova oblast biti uređena i uvek će biti skupa hrana u Srbiji, upravo zbog mešetarenja prerađivačke industrije. Dok god izvršna vlast raznim uredbama čas ovako, čas onako, menja politiku a pri tome ne snosi nikakvu odgovornost za štetu koju napravi ako se politika pokaže pogrešna, Srbija će da propada. I sve priče političara su samo lažna obećanja.
    Ponekad se pitam kako takvi ljudi, koji toliko izvrću istinu, mogu imati mirnu savest.
  • Petar

    31.03.2012 19:31
    Možete vi da lupate minuse do sutra ali ja ipak znam o čemu se ovde radi, za razliku od vas koji mislite da znate!
    Pravi paori su na njivi po ceo dan i seju a ove zamlate rade tuđi posao!
  • berolina

    31.03.2012 18:56
    SRAMOTA
    jedina privredna oblast ove drzava, koja ima sanse, da dobro radi i da se razvija, poljoprivreda i prerada poljoprivrednih proizvoda:
    *NEMA ZAJEDNICKI LOBI ZBOG BOLESNIH "bidza","badza","budza" POLITICARA!
    *nema zajednicki lobi zbog kukavica i korumpiranih redakcija medija!
    *nema zajednicki lobi zbog PROKLETE komunisticke proslosti!
    *nema nikakvog lobija STRUKOVNOG ZADRUGARSTVA, naprotiv...tajkunizacija i korupcija su veci oslonac Vladi, kao i TV-navijaci ministra poljoprivrede, Herr V. Stankovic je mutavio ministrovu mantru u emisiji "jedan na jedan", jadno i otuzno!!!

    teska ljubomora i zavist, tera neke komentatore na mrznju i pakost...'ajde novinari, analizirajte PRO/KONTRA paorskog rada i zarada!

    wowi
  • mile V*

    31.03.2012 18:39
    Dinko
    Svaka čast.Potpisujem.
  • Petar

    31.03.2012 18:17
    Bolje bi ti bilo da se raspitaš ko su ti paori, mislim da bi došao do zanimljivih otkrića! Kao na pr ko su, za koga rade, koliko zemlje imaju ili obrađuju i slično, a pre svega ko ih je napujdao na ovaj protest!
    E to bi bilo pravo istraživačko novinarstvo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna