Novi Sad
06.04.2012.
06:35 > 06:37
Skoro nijedan ugostiteljski objekat u Novom Sadu nema svu potrebnu dokumentaciju za rad, a mogućnost da se ponove tragedije poput one u "Kontrastu" ili "Laundžu" i dalje prete.
  • novosadjanka

    06.04.2012 20:42
    hocu ime i prezime
    Ja i dalje cekam ime i prezime, pa makar to bila i JA
  • Dejan

    06.04.2012 18:08
    Hapsite INSPEKCIJE!!!
    Jel uhapšen koji inspektor? Ko je bre dozvoljavao svo ovo vreme da takvi klubovi/objekti rade??? Jesu li od juče nesigurni? IMENA I PREZIMENA inspektora koji su NESAVESNO obavljali svoj posao do sada! Ko im je davao dozvole da rade? Čiji potpis stoji na dozvoli? IME i PREZIME!!!
  • HM

    06.04.2012 17:21
    @ 1 NS - @HM
    Sve je to što si rekao relativno tako. Ali, ima mnooogo njih koji egzistiraju od kafana i prčvara koje drže, a isto tako i onih koji žele da gube vreme po istim. Generalno, šta u ovoj napaćenoj državi i radi sem kafana? Na žalost, ništa..
  • !

    06.04.2012 14:43
    Da!
    Svako naše dete potencijalno bude gost lokala koji postoji u ovom gradu. Nije dužno da zna da li lokal ima sve što treba da ima.

    Načelnici inspekcija koji su dozvolili da Kontrast nema sve što treba da ima treba budu osuđeni kao saučesnici ove strašne tragedije DRUGE U OVOMM GRADU!
  • G

    06.04.2012 14:28
    @HM - dovoljno je da umesto da uložite novac za program koji lažira fiskalne račune, taj novac uložite u odgovarajuće mere zaštite bezbednosti osoba od kojih uzimate novac za sopstvenu egzistenciju.
  • 06.04.2012 13:20
    NEK PLATE INSPEKTORI, ZIG i URGANIZAM
    A sta je sa stambenim zgrada. Zasto investitori prolaze nekaznjeno!!! Pre neki dan sam bila u zgradi koja je stara 2 god. nigde prozora a od PP oprema ama bas nista niti je ikad bilo. od hidrocela pa do PP aparata.Pa ja Vas pitam kako su oni dobili upotrebnu dozvolu i koga su potplatili. I sad mi stanari treba da platimo oko 240.000,00 din. za ugradnju hidroforske mreze itd zasto mi gradjani? Ajde da zaplanimo svakom inspekturu ekipi iz ZIG-a, Urganizma tih par stanova viska sto imaju, pa da lepo sredimo nas grad...
  • Lea

    06.04.2012 12:38
    "Do četvrtog maja"
    A šta posle četvrtog maja? Sve po starom, jel? Do sledeće nesreće.
  • Duki

    06.04.2012 11:54
    Pa naravno da su u panici kad hoće sve od šupe do ogoljenog poslovnog lokala na brzinu i bez ikakvog ulaganja da pretvore u ugostiteljski objekat.

    Oko 10 dinara košta količina kafe od koje se napravi jedna espresso kafa, pa vi računajte dalje...

    Ne bojim se ja za njih, imaće para da ulože sada u opremanje prostora i po bezbednosnim standardima, samo će malo da kukaju...
  • Mirjana

    06.04.2012 11:17
    @Novosađanka
    Sve što ste napisali je potpuna istina! I moj muž drži kafić i sve znam! Globe vas za gluposti, a niko nikad nije ni proveravao bezbednost. Ali, ja imam jedan predlog - svi smo ogorčeni i ovde komentarišemo, ali hajde da se usaglasimo da ne dozvolimo da se sve završi kao s Laundžom, da odgovara ovog puta električar. Molim ovom prilikom Radio 021 da nam pomogne da isteramo stvari do kraja i da nekom akcijom ne dozvolimo da niko od državnih organa ne odgovara - je li to Agencija za privredne registre, ko god... U interesu je svih nas i naše dece.
  • berolina

    06.04.2012 10:21
    INSTITUCIJE rade sta hoce

    ...tesko onom kome zatreba neka usluga "drzavne administracije"! NIKOM ne smes ni da pitas, ni da objasnis ZASTO SI DOSAO!
    fiskali su najodvratini; umesto da pogledaju predmet, oni isteraju GRADJANA napolje...jer nemaju vremena, jer im dosadjujes, uzmi "knjigovodju" ako nisi u stanju da "razumes"...OVO nisu komplikovani problemi, nego obicna prodaja obicne kuce i sredjivanje poreske obaveze!
    fiskali su jedino presrecni, sto su u mogucnosti, da naplacuju NEZAKONITO POREZ na cega hoce, koliko hoce i kada hice!

    kakva je to drzava, gde drzavna birokratija, PLACENA OD POREZA SVIH GRADJANA, ima toliku SILU i MOC, korupcija je druga prica...da se GRADJANI, koji SVE TO PLACAJU izgledaju k'o mali glupi, maloumni i maloletni PODANICI!

    drzavne institucije ne rade STA TREBA, nego STA MOGU DA OGLOBE!
    drzavne institucije ne rade PO ZAKONU, nego po "SLUZBENOM LISTU"...ko cita "sluzbeni list"?!
    'ajde da se dovikujemo!
    POLITIKANTI i politicke GALAMDZIJE, gazde kojekakvih politickih "klubova", vise su zauzete svojim imidzom, nastupom, odecom, frizurom, izborom svalera il'svalerke, izborom voznog parke, presecanjem kojekakvih vrpci... NEGO KAKO ADMINISTRACIJA FUNKCIONISE!!!

    gradski "oci" su sami sebi dovoljni, gradjanstvo samo smeta i treba da cuti i PLACA HARACE NA VREME - sve ostalo je SVETINJA onih "na vlasti".

    bando lopovska!

    ONAJ KO PLACA DRZAVI, IMA PRAVO I DA KONTROLISE STA DRZAVA RADI!

    zato postoji JAVNOST
    zato postoje MEDIJI
    zato postoje NOVINARI
  • 1 NS

    06.04.2012 09:57
    @HM
    Kakvo je to razmišljanje, koja egzistencija, za uslužnu delatnost pomaganja drugima u gubljenju vremena? To je samo presipanje iz šupljeg u prazno.
    Proizvodnja se traži, pošteno druženje može i bez kafića.
  • Jo

    06.04.2012 09:47
    Druže tito
    Pazi našao se višedecenijski društveno politički radnik iz vojnog odseka da tumači propise.Pa g-dine Pilipoviću koji su propisi,gde pišu,ko ih donosi.Problem srbije je improvizacija koja traje 50 godina.Vi svi znate kako ne treba ali ne znate da kažete ama baš nijednu kako treba da deca ne bi ginula.Gde se može pročitati koji su uslovi potrebni za otvaranje objekta,kolika struja,koji kablovi,koliko javljača požara,koja ventilacija.koliko izlaza.To što spominjete razne saglasnosti je nekad koštalo grdne pare i čekalo se po mesec,dva a sve se opet svodilo na improvizaciju.Problem je u gomili propisa,birokratije,agencija,uprava gde svi redovno sisaju budžet za platu a jedni druge pobijate zakonima,uredbama,nadležnostima
  • -

    06.04.2012 08:50
    -
    a da li je zemljotres potreban da se desi kako bi se proverila ispravnost ovih zgrada od stiropora?





  • Milan

    06.04.2012 08:28
    Odgovornost državnih organa
    A ko će onda u Agenciji za privredne registre odgovarati što nisu radili svoj posao kako treba?
  • sale novosadjanin

    06.04.2012 08:12
    ne sme
    se dozvoliti da ova nesreca bude zaustavljena na priznanju elektricara.
    dajte imena svih inspektora koji su obilazili ovu rupu u zadnjih 12 meseci !!!
  • Miki

    06.04.2012 07:45
    GOSPODO FUNKCIONERI ŠTA KAŽETE?
    I dalje tvrdite da niste krivi za haotično stenje ugostiteljskih objekata, i da niste zahtevali za odredjene kafiće da ih inspekcija ne dira i sl.
    SRAMOTA, PODNESITE BAR JEDNU OSTAVKU!
  • novosađanka

    06.04.2012 07:42
    da vam kažem
    Držim kafić koji je zidan kao takav. Ima projekat, dva izlaza i sve što je potrebno. Zgrada u kojoj se nalazi ima upotrebnu dozvolu, kao i lokali u sklopu.NE POSTOJI DOZVOLA ZA RAD.ne postoji organ koji bi izdao takvu dozvolu. Nisu kafedžije pisale zakone i ja nisam nikoga podmitila. Dakle, prijavite početak rada i radite. Svaka inspekcija koja dođe, naplati nešto.Te nisu dovoljno velika slova, pa nisu u levoj strani, pa nemate dosta čiviluka, pa polomljena je zakačaljka u ženskom vc-u, jedan dan ste zakasnili sa plaćanjem doprinosa, desna stolica vam je malo izašla iz gabarita bašte.....Sve od krucijalnog značaja. I sve su te greške naplatili. Probajte da odete u bilo koju inspekciju da vam objasne kako nešto da uradite ispravno. Otresu vas sa vrata, jer njihov posao nije da vam objašnjavaju. Zato treba da odgovaraju.Nije istina da se kafedžije rukovode samo profitom, bar ne svi. I ja imam decu, i moja deca su izlazila u Kontrast. A i da nisu, strašno je to što se desilo i ni jedan normalan čovek ne može ostati ravnodušan. Mora se naći onaj ko je kriv za sve što se dešavalo. Nemojte rasplinjavati krivicu na ceo svet. Mora da postoji neko ime i prezime....
  • Elen

    06.04.2012 07:30
    @HM
    Nista nije nemoguce. Svi oni mogu da uloze novac, koji do sada nisu, pa da lokale urede u skladu sa standardima protivpozarne zastite! Kafici su puni, sto znaci da para ima, pa nek izbiju po jos jedan ili vise ulaza, neka naprave protivpozarne stepenice, nabave prskalice, ventilatore, aparate... Neka malo i uloze novac, a ne samo da ga uzimaju u kafanama skrpljenim sa koca i konopca! Onda ce ponovo otvoriti kafane i nastaviti sa radom. Oni koji nemaju uslova za to, mogu da se izmeste na lokaciju gde to mogu da sprovedu ili neka zatvore!
  • Man Not Machine

    06.04.2012 07:21
    Paraziti
    Svaki dan se javlja neki nacelnik necega, a niko da ponudi ostavku, makar iz pristojnosti. Predlazem da se sluzbenicima koji dobijaju mito ukine plata, zasto poreski obveznici da imaju tri stete: zauzimaju radna mesta drugima, dobijaju plate i uzimaju mito.
  • 06.04.2012 07:20
    Idiotizam
    ne sto se kontrolise, nego sto je INSPEKCIJSKA SLUZBA pri kontroli svakog restorana DOZVOLILA da radi, uz a pri tome TRAZILA dal novce, ili neke druge protivusluge i

    e to treba iskoreniti a inspektore kao vlasnike i zakupce kazniti

    a ne ZATVARATI,

    izgleda da vlasti jako smeta Novi Sad,a u Beograd,
    samo JEDAN restoran il kafic zatvoren

    a sta je sa ostalim selima i gradovima po Srbiji
  • 06.04.2012 07:18
    I sad ce preko namestenog tendera vlasnik stranacke stamparije da se obogati na stampanju "stotina hiljada primeraka".

    1 primerak 0.5 eura pa izracunajte...
  • ns

    06.04.2012 07:11
    pa ko je gospodine nadležan za edukaciju o protivpožarnoj zaštiti, samim tim što vi gospodo policajci ne dozvoljavate stručnjacima za požare da regulišu tu oblast ste najodgovrniji. povraća mi je od ovog lika kao mastif onaj iz alan forda, ko će njega da uhapsi zbog hijerarhijske odgovrnosti, njegovi!? čisto sumnjam!
  • 06.04.2012 07:06
    Napravite vi jedan priručnik sa temom "Kako raditi bez upotrebne dozvole sve ove godine", pa nek javna tajna bude barem malko demistifikovana...
  • mrmot

    06.04.2012 06:58
    Dan mrmota
    Da li postoji drzava sa ovakvim zakonima?Koliko pravnika je dobilo diplomu od onih iz afere "index"?
  • 06.04.2012 06:58
    Da li se to nazire nada da su se svi koji treba konačno trgli i probudili i da će ova tragedija u "Kontrastu" biti poslednja te vrste u Novom Sadu, a i šire?
  • mrmot

    06.04.2012 06:54
    dan mrmota
    Ko pristane na pojednostavljenje dobijanja dozvole preuzima rizik.Sta to ZNACI?Ne razumem.Izgleda da sam na niskom intelektualnom nivou.
  • HM

    06.04.2012 06:51
    Eh..
    ..koliko će sada ljudi dobiti otkaze i ostati bez egzistencije kada počnu da se zatvaraju lokali koji nemaju protivpožarne uslove, a opet s druge strane, koliko će se ovajditi ovi drugi koji sada pišu nove propise kojima će nameštati poslove sprovođenja protivpožarnih sistema po lokalima koji će se da bi egzistirali odlučiti na postavljanje istih.. Kako god da se okrene, ništa tu ne valja, a najstrašnije od svega je što se toga setimo samo onda kada je već neko nastradao..
  • BojanNS

    06.04.2012 06:48
    I onda će svi konstatovati kako ne bi trebalo da postoji nijedan kafic - klub u starom jezgru grada jer su to kuće stare 200 i kusur godina i nije predviđeno da bude klub niti da ima sve instalacije, požarne stepenice ili 2. izlaz. To je nemoguće u Novom Sadu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna