Novi Sad
03.05.2012.
06:17 > 18:15
Svedoci smo da mnoge parkinge pod naplatom svakodnevno okupiraju osobe koje navode vozače prilikom parkiranja i zauzvrat očekuju sitan novac.
  • 09.02.2013 09:52
    Neverovatno!
    Neverovatno je da od ovoliko broja komentara samo u jednom se govori o pokušaju da se leči uzrok (nezaposlenost, nedovoljna socijalna davanja, neobrazovanost, neravnopravan položaj u raspodeli poslova...) a ne posledica ("navigacija" i prosjačenje). Naravno, takav komentar se negativno ocenjuje. Razmislite da li je moguće "navigatorima" obući uniformu Parking servisa i na taj način ih uposliti! Kad govorimo o tome koliko je teško naći parking mesto u gradu nećemo reći da nam "navigatori" pomažu da problem rešimo.
    Izgrebani automobili i neprijatnosti, koje, čini mi se drugi posmatraju a onda gnevno govore o njima, samo su posledica naše nesolidarnosti i nebrige. Uostalom, ako nekome smetaju studenti, Romi, prosjaci i rešenje vide u "okupljanju ekipe" - teško svima nama.
    Dakle, uposlite ljude!
  • NS

    03.05.2012 22:48
    Komunalna policija?
    O cemu mi tu tacno pricamo? Kod Futoske pijace prodavci iz 3 automobila koji na parkingu stoje i ne placaju parking mesta, a da ne pominjem pijacninu, to rade nesmetano i pored tih istih komunalaca... Oni kao spuste gepeke kad nailaze komunalci a i dalje viri sve i svasta iz automobila i sad kao se ne zna sta oni rade? Ne razumem zasto to niko ne sankcionise kao ni ta organizovana prosjacenja po celom gradu... Ovi asistenti pri parkiranju ispred arene su svi naduvani lepkom tako da je bolje da im se covek ne zamera... Kad bi ih i uhapsili mislim ad bi se odredjene organiziacije odmah javile zbog ugrozavanja prava manjina...
  • Wek

    03.05.2012 17:49
    Kako nema???
    Prosjacenje je zabranjeno, a time bi izmedju ostalog ,mogla da se bavi komunalna policija, umesto sto setkaju gradom i piju i jedu dzabe. Radili bi oni to, ali od prosjaka nema para, bolje je naplacivati kazne za vozila, i za bog zna cega nego se zaista brinuti o problemima ovog grada. Sve DS kadar, e zato gubite izbore, pa sa novim nacelnikom mozda budete bolje radili.
    Muka mi je kad vidim one zene sa malom decom cele godine na raskrsnici kod Mercatora kako prosjace sa decom, a komunalci i policija na 100m odatle.
  • ZoranNS

    03.05.2012 17:11
    Ako za neku uslugu uzimaš pare
    Ako za neku uslugu uzimaš pare, onda ta usluga mora da bude besprekorna. Problem ovih na parkingu nije prosjaćenje nego iznuda, parking servis mora da bađe za to rešenje. Proširili zonu parkinga do Futoga, ubiraju novac a za uzvrat, nemoćno sleganje ramenima.
  • deni

    03.05.2012 16:52
    poruka
    stete bi trebalo da parking servis da plati pare uzimaju ali nista ne daju kadsam bio u novom sadu onda jos nisam znao kako treba platiti parking za 10 minuta bili na licu mesta da platim kaznu ja imam resenje nek uzimaju propale milicionere nek cuvaju oni problematicne parkinge naprimer nedeju okolina najlon piaca tolko cigana tamo
  • Neko

    03.05.2012 16:33
    Stop duvanju lepka od para koje dobiju od prosjacenja! Za posteno prosjacenje! Udruzenje prosjaka Srbije!
  • 03.05.2012 15:48
    zoe
    Imala sam priliku da vidim zenu koja se parkirala kod Bazara sa bebom na zadnjem sedistu.Zena nije od njih trojice mogla dete da otkopca koliko su je saletali trojica naduvanih mamlaza.Na kraju se toliko uplasila da je sela u auto i otisla.To su zaista strasne stvari i hitno treba nesto uraditi povodom toga.
  • Dejan

    03.05.2012 15:21
    Meni su izgrebali auto... i koga da prijavim? Malog cenog... ??? A ŠTA RADI KOMUNALNA POLICIJA??? PA nisu ti drznici nevidljivi,eno ih stoje tamo svaki dan... Jel neko POKUŠAO DA IH UKLONI ODATLE??? To je isto kao sa prostitutkama na potezu NOvi Sad - Zrenjanin,šta niko ih ne vidi? Policija ne zna šta one rade??? Državna služba,zagarantovana penzija i baš ih briga.
  • Andreja Špek

    03.05.2012 15:12
    ficicko i muzicko
    Nedavno sam bio u Beceju i tamo je taj problem odlicno resen, nisam video ni jednog ,,navigatora", iako sam bio spreman da upotrebim svoju fizicku silu ako se neko od njih pojavi jer ne volim da mi grebu auto...
  • Ivana Kostreš Ujhazi

    03.05.2012 13:50
    ima rešenja
    Nana Jerkov će rešiti ovaj problem.Sigurno.Glasajte za LSV
  • lala

    03.05.2012 13:49
    Ta sta ste navalili na policiju, kao nerade nista. Prave konkurenciju taksistima i po ceo dan razvoze svoje familije u skolu, na posao , kod lekara... Pa onda jos i razne nabavke da odrade.Cesto to rade sa sirenom plavim svetlom sto je razumljivo- moraju zuriti kako bi sve postigli. . Pravite se kao da nevidite sve to i onda kao sta radi policija?Jednostavno nemaju vremena jos i kriminalcima, prosjacia itd da se bave. I zato je opravdano da ih treba jos vise zaposliti. :) :)
  • Vlada

    03.05.2012 13:16
    @@ Andrija Šrek
    Vrlo je velika razlika između prosjaka koji zalaze među kafanske stolove i ovih koji čuče na parkinzima - kad ovim drugima ne daš koji dinar, svaki put rizikuješ da zatekneš oštećen auto.
  • @

    03.05.2012 12:45
    @ Andrija Šrek
    Ne izgleda. Izgleda da si ti omasio temu, uprkos celoj stranici i 30 komentara. Da razjasnimo: prosjaka ima svugde, kod nas i u svetu, imas izbor da li ces da mu das nesto ili ne, bez posledica. Iznudjivaca ima samo kod nas, gde nemas izbor, i odbijanje da das povlaci ostecenje tvog vozila koje ce proci nekaznjeno, sto se nedvosmisleno stavi do znanja pri iznudi.
  • Maja

    03.05.2012 12:28
    Kao prvo, treba nazvati stvari pravim imenom, to nije prosjacenje, nego iznuda. Pored prosjaka imam izbor, ovde nemam, moram da dam jer je ukljucena pretnja (ili kruzim kolima okolo dok ne naidjem mesto gde je naviganci "na pauzi"). Kao drugo, da nema resenja, ovako i jos gore bi harali u svakom gradu u svetu, a nigde ih nema. Tekst me podsetio na doskorasnju pojavu kilometarskih redova pred supom i visesatnih i visednevnih cekanja na dokumente, godinama isto nije bilo resenja. Onda se u jednom danu iznaslo. Kome ovo odgovara? Pretpostavljam da se radi o ukupnom sistemu koji drzi ljude u osecaju ugrozenosti i nezasticenosti i nemoci, koji je mocno oruzje u rukama vladara.
  • @ Andrija Šrek

    03.05.2012 12:04
    Izgleda da smo nas dvojica bili u dva razlicita Beca. U centralnim ulicama u bastama kafica i restorana ordiniraju "prosjaci" sa nasih prostora a ne bih se zacudio da ih ima i iz Novog Sada. Setaju izmedju stolova i prose na nevestom nemackom jeziku a kada nalete na neki sto za kojim se prica srpski onda razvezu sve u sesnaest na odlicnom srpskom. Iz basta ih teraju kelneri Bosanci psujuci im majku na BHS (bosnjacki-hrvatski-srspki kako je Hag krstio jezik bivse SFRJ) jeziku. Bio sam u Becu a osecao sam se kao da sam seo negde u Zmaj Jovinu u Novom Sadu ili Knez Mihailovu u Beogradu.
  • Andrija Šrek

    03.05.2012 11:30
    ...
    Bio sam nedavno u Beču i nisam na ulicama, oko crkava i na parkinzima video doslovno NIJEDNOG prosjaka ni "navigatora parkinga". Kako to da su oni u tolikom gradu sa toliko raznih pridošlica i izbeglica rešili taj problem?
    Ja, sa svoje strane NIKADA ne dajem novac prosjacima i navigatorima i zaista bih bio spreman na primenu fizičke sile kada bi mi neko od njih "iz osvete" oštetio automobil. Ali to nije dovoljno. Vlast to ne treba da toleriše. I zna se kako se to radi.
  • Teodosije III

    03.05.2012 11:19
    @Ivan
    Kada sbi se ukinulo placanje parkiranja bilo bi jos manje mesta i jos vise onih koji navode.
  • jova

    03.05.2012 10:57
    Nema resenja?! Ko nema resenje za ovaj problem zreo je za otkaz. Ovaj problem spada u onu grupu lako resivih problema, koji bi mogli da se rese preko noci, samo da postoji politicka volja. Ovde nije rec ni o Romima, ni o ljudima koji su gladni ili su bez doma. Ovde se radi o velikom biznisu prosjacenja novaca po centru. A o ekipi koja ordinira po Trifkovicevom trgu i Laze Teleckog da i ne govorim: odvratni su i grozim se smrdljivih pijandura koji se teturaju i uneredjuju po ulici.A mladi sto dolaze uvece u centar da se provedu, pa bacaju novac prosjacima, valjda se onda osecaju glamurozno. Tek to mi je jadno. Svako ko prosjacima daje novac zapravo podrzava tu vrstu biznisa i to se onda cini kao zacaran krug. Medjutim nije. Zato postoji gradska vlast, ciji je posao da resi ovakve probleme.
  • cNS

    03.05.2012 10:42
    @ ZiZu
    Draga Zizu, sve sto kazete stoji i sa svim se slazem. U teoriji. Nazalost, u praksi to izgleda ovako: sunjam se po parkingu poput krivca, stezuci uz sebe torbu, u strahu da me neko od "pomagaca" ne odalami...
    Isto je i kad prolazim pored vece ili manje skupine duvaca lepka i sl.
    I pored kontenjnera.
    I pored divljih naselja (nedaleko od moje zgrade je jedno)...
    Slazem se da je to veliki drustveni problem. Ali ne rade svi gradjani u socijalnim sluzbama, nisu svi toliko bezbedni i ne zive svi u takvom blagostanju da bi mogli sa filozofske distance, a i analizirajuci svekoliki drustveni milje, da se bave ovim fenomenom. Nazalost, u danasnjoj nasoj drzavi daleko smo jos od toga da velika vecina razmislja kao Vi. Prvo se, ocekivano, javljaju oni obicni ljudski porivi: ljutnja, bes, zelja itd...
    I samo da se zapitam na kraju: a sta rade policija, komunalci itd?????????????
  • tri srca junacka

    03.05.2012 10:20
    Javasluk
    Jedino u Srbiji postoji da nekome platis za parkiranje, a da taj nije odgovoran za eventualna ostecenja. Takav odgovor sam vec jednom dobio u garazi u centru. Hocu da za moj novac dobijem uslugu, a ne da placam neciji nerad. U slucaju ostecenja treba tuziti Parking servis i za to postoji pravni osnov ako postoji osnov da oni naplacuju doplatne karte.
  • ZiZu

    03.05.2012 10:07
    Problemi novosadske malograđanštine zatvorenog društva uvek na ovakvim vestima isplivaju na površinu. Dakle, mi, jelte, Novosađani, smo vrli antifašisti koji ukazuju na društvenu konstrukciju mržnje prema nacionalnim manjinama i LGBT populaciji, ali se grozimo nebele sirotinje koja prosi.

    Oni, prosto, ne spadaju u vojvođanski (izmišljeni)ideal debeljuškastog dobrostojećeg domaćina, koji se dobronamerno smeši ispod brkova.

    U ovom slučaju pričamo o klasnom hendikepu koji ti ljudi imaju, i o boji njihove kože koju malograđani ne prihvataju kao ekvivalent arijevskom Novosađaninu koga žele da iskonstruišu.
  • Oki

    03.05.2012 09:57
    "Драги анонимусе, питање тј. проблем просјачења је у надлежности полиције опште надлежности, а не комуналне полиције."

    Istina. To ne znači, doduše, da se ne bi mogla nadležnost prebaciti sa prvih na druge. Naročito kad je u pitanju prosjačenje na javnoj površini. Mnogo su plaćeniji, a imaju daleko manje posla.
  • Anonimka

    03.05.2012 09:51
    @@ ZiZu
    Ju, al' si ti neki opasan! E, nek lepo pokažeš i zapretiš!
  • @ Maki021

    03.05.2012 09:46
    "A nikako da dočekam i jedan tekst o omladincima koji krstare Trgom slobode i maltretiraju prolaznike da daju pare deci bez roditeljskog staranja/sa retkim bolestima i sl., kao i čuvene sezonske karte za pozorište. Naravno, strogo keš."

    Zbog prirode posla centrom prodjem i 5 do 6 puta dnevno i svaki put me nahvataju ti prodavci ulaznica za pozoriste i cestitki za decu. Vec su mi se usta osusila stalno im govoreci da nisam zainteresovan. Neko od njih to prihvati dok se vecina zalepi za mene kao flaster i dok idem trce zamnom i pricaju kao navijeni. Onda probam sa drugom taktikom. Samo da prodjem pored njim be ikakovih reci ako mi se obrate. Kada samo prodjem onda se obavezno zalepi neka budala pa trci zamnom i soli mi pamet kako mogu da kazem makar "ne hvala" a ne da tako nekulturno prodjem pored njega cuteci. Par puta mi je doslo da nekog od odvalim koliko su drski i bezobrazni. A kada ih odbijes za cestitke pokusavaju da ti natovare osecaj krivice sto nisi kupio a kada ih odbijes za karte za pozoriste dobacuju kako do sada nisu videli da neko odbija kulturu i kulturna desavanja. Po dijaktu koji cujem od njih sve je to studentarija iz Cacka, Valjeva, Bosne...
  • 03.05.2012 09:42
    Policija(pored svih kamera) kao ni komunalna nije u stanju da spreči prosijačenje na bulevaru kod F.pijace i Merkatora, gde neko može i da nastrada zbog saobraćaja.
  • @ ZiZu

    03.05.2012 09:36
    Daj ne lupaj gluposti. Kakvi bre prosjaci? Ti sto stoje i zicaju pare kod Arene su mahom duvaci lepka a oni na Trifkovicevom trgu teski alkoholicari. Znaju da ti ispruze ruke i sloze face kao da dva dana nista nisu jeli, kao fol gladni su i traze koji dinar da kupe hleb. Na svaki moj predlog da se ako su vec gladni prosetamo do pekare i tamo im kupim burek i jogurt NI JEDAN nije krenuo zamnom. Da ja njima samo dam pare a oni ce kasnije kupiti. Vidis da na nogama ne moze da stoji koliko je pijan ili udrogiran. Ovi koji duvaju lepak sve im sline cure iz nosa, kada ga vidis dodje ti da bacis peglu od mucnine. Zeni mog prijatelja su te narkomancine rekle da je kurva kada kod Arene nije htela da im plati i jos su joj brisac polomili. Kada je dosla kuci ispracala je muzu sta je bilo a njega nije mrzelo da sedne u kola i ode do Arene. Mamu maminu im se ******* kada je izleteo iz kola. Pobacao ih je po bulevaru kao vrece krompira. Ja od tada nosim neku metalnu cev u gepeku i kada se parkiram i pridje mi neko od njih da trai pare ja samo otvorim gepek i pokazem onu cevku i kazem mu "nemoj slucajno da si nesto napravio na kolima, nacicu te i kicmu cu ti polomiti". Posle kada dodjem po kola vidim da stoji pored njih i cuva ih kao oci u glavi da neko drugi nesto ne bi napravio pa da ga ne polomim misleci da je on.
  • Pravda

    03.05.2012 09:25
    Pravda...
    Treba skupiti ekipu, i izlomiti tu narkomansku bagru sto reketira postene vozace... i to ponoviti vise puta, sve dok se trajno ne udalje odatle....
    Napolje sa olosem koji zagadjuje nas lepi Novi Sad.
  • dada

    03.05.2012 09:13
    @Anonimus
    Драги анонимусе, питање тј. проблем просјачења је у надлежности полиције опште надлежности, а не комуналне полиције. Малолетна деликвенција, центар за социјални рад, сигурна кућа, више је ту државних апарата укључено.
  • Slavko

    03.05.2012 09:12
    U čemu je problem
    Zašto se ne napiše da to rade romi,koji su zaštićeni kao beli medvedi.Maltretiraju nas na svakom koraku a gradsku vlast baš briga.A ako kažeš nešto protiv njih odma si šovinista ili nacista.
  • 03.05.2012 08:59
    Za sve neupucene,
    i one koji gaje simpatije prema ovoj pojavi, jedna informacija, samo da steknete malo jasniju sliku. Pre nekog vremana lokalna TV je pitala jednog parking-majstora koliko zaradi, na sta je on mrtav-hladan rekao:"Evo sad ce podne, a zaradio sam samo 1.500 dinara. Los dan danas!" Dragi sugradjani, koliko vas moze da za 3 sata zaradi cistih 1.500 dinara?? Mislite o tome...Ista prica vazi za sve prosjake i "estradne umetnike" i trgovce koji besomucno po centru maltretiraju gradjane.Dalo bi se stosta jos reci na tu temu, ali je porazavajuce da nema ko da nas zastiti od otimacine na svakom koraku, a agresivnosti sa kojom to rade da i ne govorimo
  • Jugonostalgičar

    03.05.2012 08:43
    Treba doneti zakon po kom je DAVANJE novca prosjacima prekršaj koji se na licu mesta kažnjava sa 2.000 dinara i dosledno ga primenjivati, kao za pojas u automobilu. Za par meseci na ulicama ne bi bilo više ni jednog prosjaka a poneko od one nesrećne Romske dece bi završilo u školi.
  • ovca

    03.05.2012 08:37
    Sve se može samo kad se hoće ....
  • Ljuska bez kikirikija

    03.05.2012 08:33
    A ko normalan je i ocekivao da ova vlast zaista uspe da resi neki problem u ovom gradu?
    Ovi iz parkinga jedini sto znaju je da namoluju bele linije i da naplacuju
  • jova limanac

    03.05.2012 08:32
    Kako ne mkogu ništa da urade - neka ih zaposle kod sebe, a otpuste ove svoje šetače koji ionako ništa konkretno ne rade, osim što povremeno nekome zakače cedulju sa opomenom. I tako će em rešiti socijalni problem, em će rešiti problem parkiranja...
  • Odgovor za "ZiZu-a"

    03.05.2012 08:27
    Aha, da im još obezbedimo i stanove i besplatnu struju i druge komunalne usluge, pa sve četiri u vis. Ko je njima kriv što se ne školuju i ne žele da rade?! Ima ljudi i sa osnovnom školom što se trude i rade svaki dan da bi prehranili i sebe i svoju porodicu. Nema tu nikakvog rasizma, nego sušta realnost, ti "prosjaci" a znamo svi i koja je to grupa ljudi, NE ŽELE da rade (čast izuzecima).
    A inače, jako je žalosna i bedna reakcija da "nema rešenja". Komunalci ionako ništa ne rade, neka budu na bulevaru M. Pupina i drugim lokacijama od 20-24h i kontrolišu, mislim da im ništa neće škoditi, čak mislim da im je to i opisu radnog mesta!!
  • 03.05.2012 08:22
    "a pocnu da izlaze ovi iz mup/sup kad se zove za oštećena vozila na parkingu,a neće jer po njima je šteta mala"

    Izlaze bez ikakvog problema, ali morate ih pozvati. Zvanje telepatijom još uvek ne funkcioniše, samo telefonija.
  • Mirko

    03.05.2012 08:07
    ima li policija za bilo sta resenje?
    Policija vise sluzi kao dekor, eto kao drzava pa kao ima i policiju..
    Nicem oni vise ne sluze..Niti hvataju lopove, niti sprecavaju kriminal, tu i tamo se pompezno oglase nekom akcijom protiv narkomana, ali to je kap u moru..
    I onda kad namlatis nekog od tih klinaca, onda odgovaras za rasizam, mrznju, napad..bla bla truc..
    Mala steta!?..
    Znate koliko kosta lakiranje dvoje vrata, recimo metalik farbom..
    Nego, te koji vam nece saciniti zapisnik, lepo nazvati centralu u Bg i reci policajac taj i taj iz tog i tog MUP-a ne radi svoj posao..
    pa da ih vidimo..
  • LimanacNS

    03.05.2012 08:02
    Dekada Roma
    Pošto je dekada Roma, čak i ti što prosjače po parkinzima u centru su zaštićeni kao ugrožene vrste. Sačuvaj Bože da im neko kaže neku ružnu reč, kamoli šta ozbiljnije. To što su ti klinci nasrtljivi, često pijani ili uduvani od lepka je manje bitno. Nadam se da će neko napraviti Društvo za zaštitu građana ili ljudi.
  • mile

    03.05.2012 07:45
    Pa za šta služi ta čuvena Komunalna Policija osim za ulebljivanje partijskih poslušnika? Dajte im naređenje da redovno tuda patroliraju i rasteruju te ljude.
  • 03.05.2012 07:33
    To su naši tamnoputi sugrađani, koji su zaštićeni zakonom kao beli medvedi, šta god da im kažeš mogu da te tuže kao rasna mržnja i sl.

    Ako komunalna policija može da juri bakice oko F. pijace može da juri i te koji prose na parkingu.

    @ZiZu, data njima šansa na obrazovanje, samo što niko od njih ne pohađa školu.

    Pre dva dana čujem u centru tamnopute sugrađane kako govore na francuskom, tačnije viču, to su oni koje je Francuska proterala, a oni sada došli kod nas. Naravno mi ih ne smemo proterati jer onda bi narušili ljudska prava...
  • 03.05.2012 07:14
    sto se pravimo ludi ?
    Zasto cuvena komunalna policija ne radi svoj posao ?
    Ovi iz "Parking servisa" takodje kada znaju da crtaju i naplacuju parkinge neka povedu racuna.Svakako imaju ljude koji kontrolisu naplatu parkiranja ,pa nek ih oni razjure.Neka urade nesto za one velike pare koje otimaju od gradjana !
  • 03.05.2012 07:08
    ima resenja, da radnici brinu o svom ranom mestu
    da pocnu da izlaze ovi iz mup/sup kad se zove za oštećena vozila na parkingu,a neće jer po njima je šteta mala, i da onda plepo nakupe sve te što reketiraju (to više nije ni žicanje) ali i radnika odgovornog za taj parking što ga nije udaljio, opomenuo, slikao, prijavio pa u kompletu da nadoknade štetu
    jer valjda je radnik JPK Parking dužan da brine o parkingu ako ga već zabole za vozila koja su tu parkirana
    pa ti parking prostori su njegovo radno mesto
    znači ne da ih briga za vozila nego ih briga i za njihovo radno mesto
    kao kad bi neko ušao u samouslugu i naplaćivao kad navata slobodna kolica ili korpu u periodu kad je frka
    zar neko misli da bi ga zaposleni tu ostavili
    nalepili bi ga selotejpom na ulazna vrata za primer
    ili da udje u banku i naplaćuje kad uvati slobodno mesto za sedenje kad je gužva

  • Maki021

    03.05.2012 07:07
    Konačno da pročitam nešto i na ovu temu! Uvek me je strah kada ih vidim pošto se plašim da će mi oštetiti kola ako im ne platim. Obrazloženje Parking servisa je na nivou OŠ, kada konačno treba da nešto i urade ne otimaju se za parkinge baš toliko. Šta je ovaj čovek kome su ogrebali auto trebalo da uradi - da prijavi policiji kako misli da zna ko mu je izgrebao kola, mislim da bi mu se slatko nasmejali. A nikako da dočekam i jedan tekst o omladincima koji krstare Trgom slobode i maltretiraju prolaznike da daju pare deci bez roditeljskog staranja/sa retkim bolestima i sl., kao i čuvene sezonske karte za pozorište. Naravno, strogo keš.
  • Bre

    03.05.2012 06:54
    Niti ih je ko zvao da to rade niti je neko dužan da im plati. Žao mi je ljudi koji prosjače ali ovo je bezobrazluk da vređeju ili sl ako ne platiš. Ako uzmemo još u obzir da znaju i na ulici biti nekulturni... A to mesto koje navodno "čuvaju" bi svejedno bilo prazno, ne znam koja je njihova uloga sem da maltretiraju narod... Poslao bih ja tamo poiciju par dana da ih razjuri, neka se uhvate nekog posla... I da, posla za lopatu i ašov uvek ima, nemojte sada da nema šta da se radi, ali lakše je na neki način iznuđivati novac ljudima...
  • Pera Peric

    03.05.2012 06:53
    Nema prijava ?

    Nema prijava? Naravno da nema, kada policija nece ni da sacini zapisnik...
  • Robin

    03.05.2012 06:51
    Protekcija
    bolje bi Vam bilo Parking servis, da postujete zakon i Vi i svima jednako dizete automobile koji su nepravilno parkirani.
    Godinama pravite protekcije i ovde navodim gde:
    Zelezniska ulica pred trgovinom Gorenje pod znakom stoji svaki dan parkiran terenac pa ga nikad ne nosite. Vase Pelagica isto tako crni terenac sve ostale nosite njega nikada...Pred Gondolom i dalje Seseljovci parkiraju ko da je na vlasti Milosevic ili sta? Postujte zakon koji vazi za sve jednako ili?
    A ove pokupite koji prosjace i u zatvor.
  • ZiZu

    03.05.2012 06:50
    Država kroz socijalne programe treba ovim ljudima da obezbedi podsticaj za obrazovanje i zaposlenje, a ne da se bavimo posledicama višedecenijskog rasističkog društva u kom živimo.

    Besniti na prosjake je plitko - to je kao da besnite na zaposlene jer ste sami nezaposleni.

    Besnite na uzrok.
  • Morten OLsen

    03.05.2012 06:47
    Bitno je da naplatite parking. Paraziti.
    "portparolka "Parking servisa" dodaje da to preduzeće ne može da odgovara za eventualnu štetu."

    Iste ste kao i ovi što žicare. Saprofitne i parazitne gljive.
  • ivan

    03.05.2012 06:46
    rešenje
    evo imam ja predlog ako već ne mogu da ih sklone:

    neka lepo ukinu naplatu pa će biti kao dok je nije bilo. ovaj koji ti je pokazao slobodno mesto praktično je zaslužio da mu daš neku kintu, a vozačima opet nije frka jer ne moraju pored tog bakšiša i parking da plaćaju...
  • 03.05.2012 06:44
    Policija nema vremena da se pozabavi ovim problemom od dilovanja i uterivanja dugova!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna