Novi Sad
01.05.2012.
16:05 > 09:51
Izletišta na Fruškoj gori danas su bila puna građana koji su odlučili da 1. maj, Međunarodni praznik rada, proslave u prirodi i uz tradicionalni roštilj.
  • saf

    02.05.2012 16:03
    najbolje je u gradu za praznike
    Mixn - uživanje
    uživao sam vozajući se nadrealno praznim novosadskim bulevarima. Bilo je predivno i na polupraznom Štrandu.Kako bi bilo lepo da se Novi Sad "resetuje" na oko 150.000 stanovnika.
    Kad god su praznici ostajem u tada "reset-gradu"
  • ns

    02.05.2012 09:15
    vinski srem - kotlić pasulj vranac, svinjski srem - kobaje belo ljuto pljeske ćevapi pivo i domaća kruška. živela fruška gora i prvi maj i lepo vreme!
  • Psihijatar

    02.05.2012 06:33
    Ko nije iskren biće mu loše u duši
    Ima ljudi koji lažu da dobro žive zarad pažnje i šlihtanja drugih ljudi.Ona osoba koja laže druge da imaju para itd.a kada dođu kući vide svoju istinu,obolevaju od psihičkih poremećaja.Kada bi u Srbiji svako bio iskren sam sa sobom i kada ih nebude sram da priznaju sebi-da nemaju novac jer nerade dovoljno,da nemaju novac jer netraže bolji posao...najlaškše je prepustiti se lažnom prikazivanju u masi kako imaju para i otuda ovo roštiljanje, razbacivanje tuđim novcem itd.Srbija svest nemenja.
  • mixn

    01.05.2012 23:44
    uživanje
    uživao sam vozajući se nadrealno praznim novosadskim bulevarima. Bilo je predivno i na polupraznom Štrandu.Kako bi bilo lepo da se Novi Sad "resetuje" na oko 150.000 stanovnika...
  • veca

    01.05.2012 21:12
    1. maj
    Pojedinci, krajnje je vreme da se ostavite predizbornih kampanja. 50 mi je godina i žao mi je naših klinaca koji nikada neće doživeti punu sreću pravog drugarstva. Sada je njihovo vreme i za Kamenički park, Frušku goru... Zašto ste toliko sebični? Da li ste zaboravili da smo i mi sa malo "kinte u džepu" umeli da se ekstra provedemo. Ako se nama uništavaju životi, nemojte da se to dogodi i našoj deci. Oni su još uvek ipak samo vragolasti klinci:
  • 01.05.2012 20:45
    Prosecnoj srpskoj porodici svakog meseca zafali najmanje izmedju 200-300 evra. Svi kukaju na plate i cene, ali koliko vidim to ih ne sprecava da prvog maja stuku gomilu novca na rostiljanje. Kada prodju ovi prvomajski praznici onda nastupi obavezno kukanje kako ce izdrzati do prvog juna. Tek sto prodje prvi maj dolazi Djurdjevdan i novi troskovi za slavu. Tu se istrose i oni koji slave i oni koji odlaze na slavu jer na slavu se ne ide praznih ruku.
  • 01.05.2012 19:42
    Seljak poneo i zastavu sa pivom i rakijom.
    Da nam zivi,zivi rad.
  • 01.05.2012 19:14
    samo bolesnici danas nisu išli na roštilj
  • Zoki

    01.05.2012 18:06
    Ne razlikujemo se mnogo......
    Zivim preko 4o god. van vojvodine i mogu
    vam reci da naravno i ovde narod koristi
    slobodan dan, na razne nacine.
    Neki demonstriraju "ZA" a drugi "PROTIV"
    nekoga ili necega, ali velika masa je
    sprovela dan bez politike, bez zastava
    bez rostilja u NP.
    Omladina koristi ovaj praznik da se napiju
    do daske. To je zalosno.....
  • -

    01.05.2012 17:13
    -
    verski praznici sam ne smetaju a ovaj smeta.
    ovakvi tekstovi su se pojavili odmah posle ponoci.
    udba se vezba na njima
  • Box

    01.05.2012 16:54
    Žderanje i ločenje i naravno zastava...
    Slika govori više od hiljadu reči,ali ipak smo mi nebeski narod,sve nam je dozvoljeno.
  • Cane

    01.05.2012 14:19
    I posle Tita Tito
    Da se razumemo.Proslavu prvog maja na ovim prostorima je ustolicio Tito.Da se narod ne bi bunio.To je ona stara narodna hleba i igara.Zaista se danas u svim normalnim drzavama protestuje i mitinguje. Njima je ipak lose , nama je super.Ja sam danas radio , a svoju decu ucim da se danas protestuje a ne rostilja.Koliko cu ja njima tu stvar pojasniti ne znam , ali verujem da kad se osamostale krenuce stopama njihovog drustva i ici na rostiljanje.Ipak za to nisu kriva deca nego njihovi roditelji. Nije nam kriv ni Amer ni Nemac,sami smo krivi.Nece skoro nista biti od nase Srbije.Tuga.
  • ccc

    01.05.2012 12:17
    @Goran
    ... Gorane, i mene 1. maj podseća na detinjstvo i na odlaske u prirodu ili na selo, sa porodicom... Ali, tada je to bilo nešto drugo... Danas, ne želim da išta proslavljam u zemlji gde za obavljen posao čekam isplatu mesecima, gde mi se pod prozorom desilo ubistvo, gde desetogodišnje dete i dalje vodim i odvodim u/iz škole, u strahu da mu se nešto ne desi, gde klinci u školi smeju da udare profesora ali on ne sme da ih izbaci sa časa, gde nema pristojnog radnog mesat ako niste u važnoj stranci, gde se obećavaju državne penzije sveštenicima jer sirota crkva nema dosta para(?!?!?) i td, itd. U mom detinjstvu to su bile NEZAMISLIVE stvari! Za ubistvo smo znali iz stranih serija ili domaćih filmova, kao prvak sam malu sestru sama vodila u vrtić, ostavljali smo bicikl nezaključan ispred zgrade, bezbedni i sigurni, itd, da ne nabrajam...
    Nema sve ovo veze ni sa kakvom zlom voljom ili mržnjom (pardon, pardon, hejtovanjem!). U današnjoj šarenoj laži od SVIH praznika, ne samo ovom današnjem već i svim verskim prenaduvanim paradama koje ciljaju na meko srce ubogih građana, ne želim da učestvujem. Sedim kod kuće i gledam svoja posla.
    Na izlete i roštilje ću ići nekim običnim vikendom. Takođe i u verske objekte, kad poželim da se eventualno divim građevini, kad stada nema unutra. Državni ili crkveni praznik - isto mu to dođe danas. A to mi baš i ne ide u glavu! Veliki pozdrav.
  • Pezos

    01.05.2012 12:17
    @Goran
    Sram te bilo dićeš tako nešto reći da je nekad bilo bolje i da te ovo podseća na ta vremena.:)
    Vidi ovu većinu (hejtera ) oni su se organizovali i danas rade, marširaju, protestvuju , nose transparente.Naravno pored kompa kao i ja.
    Ja na moju žalost nemam posao pa svojoj porodici i sebi ne mogu priuštiti danas izlet u Frušku na roštilj.
    Onima koji koji su u prirodi nek im bude ceo dan ovakav lep i sunčan, da se provedu što lepše mogu.
  • Nikola

    01.05.2012 11:39
    @Goran

    Pomesali ste babe i zabe . Rodjendani , godisnjice braka i sl. su potpuno intimne stvari i koje se kao takve i proslavljaju . Medjutim , 1-i maj je medjunarodni praznik RADA koji se sirom sveta OBELEZAVA ( dakle ne proslavlja ) na prikladan nacin u vidu povorki , drzanja govora , protesta , radnickih okupljanja i slicnih manifestacija . Niko tu ne jede niti pije niti se veseli . Naravno , kod nas je ,eto , i ovaj datum povod da se dobro nabokamo i nalijemo .
  • Man Not Machine

    01.05.2012 11:34
    Narod zadovoljan
    Ovakav narod moze svaki politicar, a narocito korumpirana protuva, samo da pozeli. Eto, niko se ne buni, znaci narodu je lepo. Samo neka sebicno zderu tela nevinih zivotinja, a posle ce se pitati gde li sam pogresio.
  • Goran

    01.05.2012 10:44
    Srecan vam 1.maj... Rostilj, priroda i sve ostalo sto je pod 'hejtom' u komentarima gledam kao tradiciju (koja mi se svidja iako nisam neki tradicinalista). Ista ova prica koju prosipate ovde moze da se veze za novu godinu, vasu slavu, rodjendan, godisnjicu braka itd. Uvek mozemo pljunuti pa reci 'sta ima da se slavi godisnjica braka. Ko da ne znamo da smo zajedno xx godina'

    Mene 1.maj podseca na detinjstvo kada sam sa kevom i caletom isao na izlet, bezbrizno se zezao itd...
  • mrmot

    01.05.2012 09:25
    dan mrmota
    Eee,tuga od sindikata.
  • Jovan

    01.05.2012 09:01
    To je jedino sto znamo - da rostiljamo . U daleko bogatijim i razvijenijim drzavama nego sto je to nasa danas ce se 1-i maj proslaviti i obeleziti kroz razne vidove manifestacija , radnickih povorki , skupova itd . A kod nas je sve super , kao da zivimo na Beverli Hilsu , pravi raj . Svi su bezbrizni , zadovoljni i veseli . Da se ne daj boze desi neka strasna kataklizma ili zemljotres nasem coveku je to potpuno nebitno . Najvaznije od svega je da se nas covek danas dobro nazdere prasetine i nalije piva . I naravno , da slusa turbo-folk preko razglasa . Pa makar ne znam sta da se sutra desi . Stvarno smo neverovatni . Zato smo tu gde jesmo .
  • ccc

    01.05.2012 08:51
    Ne znam...
    ... je l to nekim zakonom kod nas propisano da se za 1. maj mora roštiljati??? Prosto se osećam građaninom nižeg reda jer nisam danas otrčala na Frušku Goru i raspalila vatricu...
  • Dejan

    01.05.2012 07:00
    Već su svi otišli u prirodu pa nema ko da komentariše ;) Odoh i ja ;)
  • Političar

    01.05.2012 06:54
    1.maj
    Aj što ja roštilja,al ovi kojima je ugrožen život u Srbiji, pa posle krive politiku.
  • Posmatrač

    01.05.2012 06:53
    Za lenštine i neinformisane
    Današnji dan je 1.maj.Ukucajte na internetu i pročitajte šta u istoriji i dan danas ovaj dan znači.Zove se dan rada, praznik rada ,a ne nerada.Na današnji dan treba da se borite za svoje radno mesto, za bolje uslove na radu, protiv mobinga, za veću platu, za redovnu platu, da trudnice imaju svoje pravo, za socijalni mir, za spokoj na radnom mestu,a Vi se dangube borite za mesto roštiljanja,neka samo žderite i sutra će Vam biti bolje.Biće Vam bolje sutra onako kako ste danas proveli dan,sutra sa manjkom novca u džepu i sa problemima,a problemi se nerešavaju sami od sebe za jedan dan, nego radom, trudom i strpljenjem.Srbija je zemlja danguba,lenština,kukavica,foliranata,žderonja pljeskavica,ali zato tripute Srbi da ste najpametniji na svetu, ako ste tako pametni,zašto Vam nije dobro?Počni od sebe i to DANAS,jer ono što činiš danas utiče na tvoju budućnost!
  • Inspektor rada

    01.05.2012 06:46
    Nemojte posle da kukate što nemate redovne plate
    Vidi molim te radnog naroda! Pa ovo je dan kada se radnici bore za SVOJA PRAVA, ovo je praznik za nezaposlene, za trudnice i za one koji nemaju redovnu platu! Neživimo u komunizmu...ili samo ja mislim da ovde u Srbiji nije idealno vreme da se lenčari ,jede i gubi vreme na sedenje! Danas ste trebali da se borite za svoja pravi,Vi mladi nezaposleni,trudnice,Vi što Vam poslodavci neisplaćuju plate,da se građani IZBORITE! !.maj se slavio na ovim prostorima kada su bili idealni socijalni uslovi,a ne danas ...TUGO!!!Ala ste junaci, posedali oko hrane i alavo žderite, a za posao,plate,rad ,red,disciplinu,pravo građana...ma neka ...to je nebitno! Užas,bar pogledajte kako se u SVETU proslavlja 1.maj,niko nedangubi,već se i dan danas BORE ZA SVOJ SOCIJALNI MIR ! Posle nemojte da kukate kako nemate posao i platu,pokrite se stidom...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna