Novi Sad
10.06.2012.
08:15 > 15:22
Počasni predsednik Matice srpske Čedomir Popov sahranjen je juče na Novom groblju.
  • Lala1

    11.06.2012 08:40
    Slava mu!
    Neka mu je vecna slava.
  • Y

    10.06.2012 20:21
    Redak čovek!
    O g. Čedi Popovu znam iz ličnih, veoma sporadičnih, kontakata i iz decenijskih kontakata s mojim "precima". Uvek - sve najbolje: visoko obrazovan i upućen u tematiku kojom se bavio, pravi čuvar izvornih vrednosti koje su stajale u korenu osnivanja Matice srpske, a pri tome čovek retke skromnosti i posvećenosti NAJZNAČAJNIJOJ USTANOVI OČUVANJA SRSKOG KULTURNOG IDENTITETA (ali usmerenoj ni protiv koga drugoga, naprotiv - usmerenoj ka saradnji sa svim prijateljima srspkog naroda)! Carstvo mu Nebesko, i večnaja pamjat među zaboravnim "srbljima".
    Boli me činjenica što nakon velikih nastupaju sve manji.
    Plaši me ta "diminucija" ljudskog formata među nama, Srbima, i to smatram našom najvećom tragedijom.
  • Majka Serbika

    10.06.2012 15:25
    @postovalac
    Porodica je javnost obavestila o smrti akademika Popova tek posto je sahranjen: zato i vidite naslove "Sahranjen Ceda Popov" a ne "Umro Ceda Popov". Obicaj je da se smrt objavi odmah, i da se naglasi da ce sahrana biti u najuzem krugu porodice, a ovde su neke konvencije prekrsene od strane porodice - ko zna, mozda u zelji da se pojave upravo ovakvi prigovori o paradama i lutkama koje Vi iznosite.
  • DjoplinKarenjinaDjenis

    10.06.2012 12:37
    Moje saucesce porodici. Drago mi je sto sam bila student profesora Popova. Bio je veoma dobar predavac i mio covek. Neka pociva u miru.

  • Дон Карло

    10.06.2012 12:24
    Хвала за све!
    Много сам од Господина Чеде Попова научио (велико слово "Г" је намерно стављено!). Био је један од ретких на чије речи никад нисам имао примедбе. Поштен, скроман и надасве радан - био је узор многима. Хвала Вам за начин живота којим сте живели - многима ће нам остати као модел којим треба живети! Нека Вам је вечна слава!
  • lala

    10.06.2012 12:02
    patriota
    ili istoricar trenutka
  • @Postovalac

    10.06.2012 11:34
    Znamo mi za taj vas patriotizam. Neki bi vec odavno trebali da su u zatvoru za svo zlo koje su ucinili i za svu istoriju koju su prepravljali, ali se nekada i izvuku, makar i smrcu. Toliko o vasem velikom coveku i patrioti, postovaoce.
  • Postovalac

    10.06.2012 08:54
    Slava mu
    Poslednji pozdrav velikom coveku i patrioti.
    Pomalo me je razocaralo , ali ne i iznenadilo sto je vesto o smrti naseg akademika prosla relativno nezapazrno u medijima.
    U nasem drustvu su vesti o paradama ponosa i lutkama verovatno znacajnije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna